Ενεργά στο σαλόνι

Reaction score
71
800 ηχεία και scarlet στο 1ο ημίχρονο και άλλα 800 για σαμπ στο 2ο για να είμαστε ακριβείς;)
τώρα που θα κάτσει η μπίλια στο τέλος θα δείξει

Reaction score
4.587
Τη scarlet δεν την έχεις? Νόμιζα πως την έχεις ήδη. Μην πας προς τα εκεί, πάρε ένα φθηνό dac (200-300€) κι όχι κάρτα ήχου. Τα φθηνά audio interfaces είναι σχεδιασμένα για την αντίθετη δουλειά, να "βάζουν" μουσική στον υπολογιστή κι όχι να "βγάζουν".

Reaction score
71
Τη scarlet δεν την έχεις? Νόμιζα πως την έχεις ήδη. Μην πας προς τα εκεί, πάρε ένα φθηνό dac (200-300€) κι όχι κάρτα ήχου. Τα φθηνά audio interfaces είναι σχεδιασμένα για την αντίθετη δουλειά, να "βάζουν" μουσική στον υπολογιστή κι όχι να "βγάζουν".
είχα την 1η γενιά πριν χρόνια και την έδωσα
όντως την είχα για να βάζω ήχο στο pc
στην 2η γενιά διορθώθηκε κατά πολύ.
Την θέλω βασικά για τις balanced συνδέσεις της δεν θέλω di box ενώ τα dac με balanced ανήκουν στην πάνω κατηγορία τιμών άσε που δεν νομίζω ότι θα ακούσω και καμιά τρελή διαφορά σ αυτά τα ποσά.
[DOUBLEPOST=1534620504][/DOUBLEPOST]
δεν κάνεις και μια προσπάθεια να ακούσεις και αυτά?
https://www.thomann.de/gr/krk_rp10_3_g3_rokit.htm#bewertung
Ποτέ δεν ξέρεις αν δεν ακούσεις .
έχω ακούσει όλα τα κρκ πλην vst και του δεκαριού που λες,δεν αποκλείεται να φεύγει εν μέρει η κουβέρτα που έχουν μπροστά όταν τα ακούς

Reaction score
71
ποια dacs σε αυτή τη κατηγορία τιμών θα πρότεινες φίλε zaBBalos?

Reaction score
2.324
Ως κάτοχος krk 10-3 g3 διαφωνώ με την θολούρα και κακή απόδοση των ηχείων αυτών. Σίγουρα το tweeter δεν είναι ότι καλύτερο (φτηνή σειρα - παίζει αρκετή μόντα στο θέμα) αλλά στα λεφτά τους δεν παίζονται όσον αφορά την απόδοση σε ρεαλιστικές στάθμες και το μπάσο ενώ προσφέρουν στοιχειώδη παραμετροποίηση που βελτιώνει την απόδοση. Για εμένα η φλάτ απόκριση δεν είναι θολούρα και πέπλο (που τα μόνιτορ αυτά δεν και τόσο φλάτ). Με budget 850€ θα τα τσέκαρα οπωςδήποτε.

Reaction score
6.235
Ως κάτοχος krk 10-3 g3 διαφωνώ με την θολούρα και κακή απόδοση των ηχείων αυτών. Σίγουρα το tweeter δεν είναι ότι καλύτερο (φτηνή σειρα - παίζει αρκετή μόντα στο θέμα) αλλά στα λεφτά τους δεν παίζονται όσον αφορά την απόδοση σε ρεαλιστικές στάθμες και το μπάσο ενώ προσφέρουν στοιχειώδη παραμετροποίηση που βελτιώνει την απόδοση. Για εμένα η φλάτ απόκριση δεν είναι θολούρα και πέπλο (που τα μόνιτορ αυτά δεν και τόσο φλάτ). Με budget 850€ θα τα τσέκαρα οπωςδήποτε.
Όταν λες ρεαλιστικές στάθμες εννοείς τα 115 db να φανταστώ;

Reaction score
2.324
Υπόψην ο ήχος τους δεν έχει σχ
Όταν λες ρεαλιστικές στάθμες εννοείς τα 115 db να φανταστώ;
Για sub 1000 ηχείο μιλάμε. Για εμένα το max 115db είναι οκ.

Reaction score
4.587
ποια dacs σε αυτή τη κατηγορία τιμών θα πρότεινες φίλε zaBBalos?
Στη δική σου περίπτωση θα κοιτούσα το iFi Audio nano iOne αν χρειάζεσαι spdif είσοδο και (ή) Bluetooth, αν όχι θα πήγαινα στο φθηνότερο iFi Audio nano iDSD LE που είναι και headamp. Σαν dacs νομίζω είναι ακριβώς ίδια. Το δεύτερο είναι σε παρόμοια τιμή με τη scarlett. Αλλιώς μπορείς να κοιτάξεις το https://www.audiophonics.fr/en/dac-...bit768khz-dsd512-xmos-u208-black-p-12604.html που σύμφωνα με τις μετρήσεις του https://www.audiosciencereview.com/...iew-and-measurements-of-topping-d50-dac.2403/ είναι άριστο. Υπάρχουν πολλές επιλογές έως 300€, κινέζικα βρίσκεις και με xlr εξόδους, αν και δεν νομίζω πως είναι απαραίτητες καθώς τα περισσότερα monitors έχουν κι rca.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.682
νομίζω πως είναι απαραίτητες καθώς τα περισσότερα monitors έχουν κι rca.
Παρόλα αυτά, είναι σαφώς προτιμότερη η ύπαρξη (και χρήση) XLR.
Για πολλούς λόγους.

Προσωπικά το RCA το χρησιμοποιώ μόνο για spdif σήμα, κι αυτό ως συμβιβασμό, όταν δεν υφίσταται bnc.

ΥΓ. Δε χρησιμοποιώ spdif πουθενά. Μόνο AES/EBU. XLR..

Reaction score
4.587
@costas EAR & @Dimifoot

Αγόρια μιλάμε για μηχανάκια των 200€ μην τρελαίνεστε, μόνο τα xlr βύσματα θα κοστίζουν περισσότερο. Για 1.5-2 μέτρα καλώδια τι διαφορά μπορεί να υπάρξει σε αυτή την κατηγορία μηχανημάτων?

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.298
@costas EAR & @Dimifoot

Αγόρια μιλάμε για μηχανάκια των 200€ μην τρελαίνεστε, μόνο τα xlr βύσματα θα κοστίζουν περισσότερο. Για 1.5-2 μέτρα καλώδια τι διαφορά μπορεί να υπάρξει σε αυτή την κατηγορία μηχανημάτων?
rca:
Δεν είναι σεξι
Δεν κάνουν κλικ όταν κουμπώνουν
Μερικές φορές κάνουν ββββββββββ

Reaction score
71
Στη δική σου περίπτωση θα κοιτούσα το iFi Audio nano iOne αν χρειάζεσαι spdif είσοδο και (ή) Bluetooth, αν όχι θα πήγαινα στο φθηνότερο iFi Audio nano iDSD LE που είναι και headamp. Σαν dacs νομίζω είναι ακριβώς ίδια. Το δεύτερο είναι σε παρόμοια τιμή με τη scarlett. Αλλιώς μπορείς να κοιτάξεις το https://www.audiophonics.fr/en/dac-...bit768khz-dsd512-xmos-u208-black-p-12604.html που σύμφωνα με τις μετρήσεις του https://www.audiosciencereview.com/...iew-and-measurements-of-topping-d50-dac.2403/ είναι άριστο. Υπάρχουν πολλές επιλογές έως 300€, κινέζικα βρίσκεις και με xlr εξόδους, αν και δεν νομίζω πως είναι απαραίτητες καθώς τα περισσότερα monitors έχουν κι rca.
Καλό φαίνεται το ifi ione με aptx στο bluetooth του. θέλει aptx πομπο για να γίνει σωστό pairing . Οκ λύνεται με ενα στικακι εύκολα . Χωρίς όμως volume control. Δεν θέλω ρύθμιση έντασης από το software

Reaction score
4.587
Foobar και το αντίστοιχο application στην android συσκευή σου. Θα ελέγχεις αλλαγές κομματιών και ένταση από το app. Μη φοβάσαι το software volume, μια χαρά λύση είναι.

Reaction score
71
Foobar και το αντίστοιχο application στην android συσκευή σου. Θα ελέγχεις αλλαγές κομματιών και ένταση από το app. Μη φοβάσαι το software volume, μια χαρά λύση είναι.
ναι οκ το χω δουλέψει κι έτσι παλιότερα αλλά το knob με βολεύει,η χαρά του τεμπέλη.:)

Reaction score
71
Projecting & Sounding & Art. Επίσημη ελληνική αντιπροσωπεία.
δεν βλέπω ηλεκτρονικό μαγαζί στην σελίδα τους.Θα τους πάρω τηλ.
να είσαι καλά πάντως.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.819
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos