Ενεργα ηχεια

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.939
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ενεργα ηχεια

O Βασίλης μου μίλησε πρώτη φορά για την VMPS. Δεν την είχα ψάξει. Την ίδια εξαιρετικά θετική εικόνα απεκόμισα κι εγώ κοιτάζοντας το site τους. :126:
Δηλαδή, διάβασες κι αυτά εδώ, και δεν τραβάς τα μαλλιά σου;

Reaction score
4.250
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ενεργα ηχεια

Δηλαδή, διάβασες κι αυτά εδώ, και δεν τραβάς τα μαλλιά σου;
Εμεις δεν εχουμε τι να τραβηξουμε, τραβα τα εσυ που σου περισευουν :142:.
Για ξηγησου ομως ρε φιλε, τι ακριβως δεν σου γεμιζει το ματι?. Βεβαια θα ηθελα να μας γραψεις αν βλεπεις και καποια θετικα πραγματα και ποια ακριβως ειναι αυτα ετσι ωστε να δουμε προς τα που γερνει η ζυγαρια.

Παρε επισης υπ οψιν σου οτι το RM40 βραβευτηκε το 2002 σαν το καλυτερο ηχειο στην μεγαλυτερη εκθεση audio που γινεται στο αμερικα. Ε δεν μπορει ολοι να εκαναν τοσο μεγαλο λαθος. Φυσικα αυτο μπορει να αποτελει ενδειξη κι οχι αποδειξη για την ποιοτητα του ηχειου. Σημειωτεον οτι στις ΗΠΑ το εν λογω ηχειο με 100 κιλα βαρος και περιπου 1.80 υψος κοστιζει περιπου 3.500 ευρω. Οι μοναδες μεγαφωνων που χρησιμοποιει δεν ειναι καθολου ευκαταφρονητες. Το RM60 εχει εξωτερικο κροσοβερ, ξερετε γιατι.
Και βεβαια Κωστα να ξεκαθαρισω οτι τις αποψεις σου τις σεβομαι και τις εκτιμω παρα πολυ.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.939
Απάντηση: Ενεργα ηχεια

Μπιλ, πάρε ένα δείγμα για αρχή:

VMPS uses first order networks and in-phase drivers because that emulates live music best. Material used as standard is first rate (Erse "Super Q", Solen, Bennic, Axon, Vishay), and absolute best capacitors from Auricaps and TRT are offered as option at additional cost. We build passive crossovers to very tight tolerances. For us that means four decimal places, or 1/2000th of 1%. Each crossover is trimmed to exact value, no tolerances. This means, for example, 1.600uF, not 1.6uF. You only get repeatability with high levels of precision. We laugh at the tolerances (5%, 1%) even the best competitors use. All connections are soldered point to point, no printed board is used. This solution does not look very good, but sounds much better.
Οι εμφάσεις δικές μου. Αυτά τα "first rate" και "repeatability with high levels of precision", δε μου φαίνονται και πολύ Αγγλικά. Από καμιά Τουρκία είν' αυτός; Δεν ξέρω, ρωτάω...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.668

όχι ρε, αμερκανάκια είναι...

Reaction score
4.250

Και που βρισκεις το κακο στο κειμενο που εχεις υπογραμμισμενο Κωστα. Μπορει ο ανθρωπος καποια πραγματα λιγο να τα τραβαει για λογους μαρκετιγκ, αλλα εταιρια με σκοπο το κερδος εχει κι αυτος (αλιως θα ηταν εδω με τους τρελοντιουηδες) και υπερθεματιζει καποια πραγματα που πιθανον να ειναι ανουσια εως περιττα.

Νομιζω ομως περα απο τις αναφορες που τις περιγραφει με δικο του γραφικο τροπο (δεν ειναι και σπανιο στον χωρο αυτο) η ουσια κατα την αποψη μου βρισκεται αλλου. Κατασκευες στιβαρες και βαρβατες, μοναδες που δεν φαινεται ο ανθρωπος να τσιγκουνευεται σε υλικα και μια πολυ θετικη αποδοχη απο τους ριβιου.

Προσωπικα εχω ακουσει μονο RM30 στον εδω αντιπροσωπο. Μπορει να λες για τα εδω χρηματα του (σε σχεση με τον ανταγωνισμο) ο ηχος να ειναι σε λογικα πλαισια εως και αναμενομενος (περιμενα λιγο πολυ το ριμπον να δειξει τα δοντια του και προβληματιζομουν για το μπασο, αλλα το μπασο του εν λογω ηχειου ειναι τελικα αυτο που κερδιζει αμεσως τι εντυπωσεις). Για τα δεδομενα τα αμερικανικα και με την εκει τιμη τα ηχεια και τα σαμπ του εν λογω κατασκευαστη ειναι τζαμπα.

Reaction score
4.250

Να ρωτησω και κατι ακομη επι του θεματος.

Εκτος απο τα ενεργα ηχεια, υπρχουν και αυτα που ειναι μισο-ενεργα. Δηλαδη ηχεια που πιθανον το (α) γουφερ ειναι πολυ απαιτητικο (α) και εχουν ενσωματομενο ενισχυτη εντος (500-1000 βατ) και τα υπολοιπα μεγαφωνα συνδεονται παθητικα, αφου εκει οι απαιτησεις ειναι μικροτερες.

Ποια ειναι η αποψη σας? Η διαφορα με το απολυτα ενεργο θα βρισκεται ενδεχομενως στο μηκος καλωδιου (που κατα την αποψη μουη διαφορα ακουστικα θα ειναι σχεδον ανυπαρκτη) η μηπως και στην ποιοτητα του εξωτερικου κροσοβερ? Βεβαια ενδεχομενως μιλοντας για εξωτερικο κροσοβερ πρεπει να ξεκαθαρισουμε τι εννουμαι: Κατι σαν το Behriger η το αλλο (δεν θυμαμαι το ονομα του, αλλα θυμαμαι την τιμη του, κατι παραπανω απο 4.000!). Καλο ειναι να μην παμε σε ακραιεες περιπτωσεις οικονομικες.

Reaction score
1.187

Πιστεύω ότι η ειδοποιός διαφορά μεταξύ ενεργών και παθητικών ηχείων είναι ότι στα μεν ενεργά το crossover δουλεύει σε επίπεδο line ενώ στα παθητικά δουλεύει σε επίπεδο ισχύος με ισχυρά ρεύματα.

Συνεπώς τα ημι-ενεργά (όπως τα ονομάζεις) ηχεία εφόσον παίρνουν σήμα ήδη ενισχυμένο (και όχι επιπέδου line out) το crossover τους δουλεύει στις συνθήκες λειτουργίας των παθητικών ηχείων, και μάλλον με αυτά θα έπρεπε να συγκριθούν. Σαν να είχαμε βάλει ένα ζευγάρι παθητικά ηχεία σε συνδυασμό με ένα ενεργό subwoofer το οποίο μάς ελαφρώνει λίγο το φορτίο του ενισχυτή από τις χαμηλές συχνότητες.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.819
Members
38.498