Ενισχυτής για ερασιτεχνική χρήση

Reaction score
4
Έχω ένα εκθεσιακό χώρο 180 τ.μ. στον οποίο υπάρχουν 6 ηχεία (20w) χωνευτά σε γυψοσανίδα τα οποία θα παίζουν background μουσική (χε χαμηλή ένταση, απλά για να ακούγεται κάτι).
Θέλω να αγοράσω ένα ενισχυτή (αρκετά οικονομικό) του οποίου η δουλειά θα είναι απλά να συνδέονται τα 6 ηχεία και να πέρνει σήμα από το pc από το οποίο θα παίζει είτε Mp3 είτε radio.
Θα ήθελα να ξοδέψω μέχρι 130 ευρώ για τον ενισχυτή.
Υπάρχει κάτι να μου προτείνετε?
Ευχαριστώ

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.152
Απάντηση: Ενισχυτής για ερασιτεχνική χρήση

αναλόγως της ωμικής αντίστασης των ηχείων, η συνδεσμολογία των 6 ηχείων είναι προτιμότερο να γίνει ως εξής: 4 ηχεία στο ένα κανάλι και 2 ηχεία στο άλλο. Δε θα σε πειράξει αυτό φυσικά πουθενά.

Αν βάλεις άλλα 2 ηχεία στο χώρο, θα έχεις τότε 4 ηχεία σε κάθε κανάλι.

οποιοσδήποτε ενισχυτής ισχύος 100 βατ και άνω, αρκεί. Δες σε επαγγελματικό εξοπλισμό, θα βρεις ένα σωρό φτηνές λύσεις, κι αξιόλογες, όπως οι ενισχυτές της behringer, που είναι τζάμπα και έχουν κάνει θραύση και σε οικιακά ηχοσυστήματα.

Reaction score
29.620

Γιατί να βάλει 4 στο 1 κανάλι ρε κώστα και 2 στο άλλο?
Αν φυσικά εννοείς L,R και οχι κάτι άλλο.
Θα μπορούσε να κάνει εν σειρά και παράλληλη σύνδεση.

Reaction score
40

Εχω δουλεψει αυτον εδω για αντιστοιχη εφαρμογη
http://www.odes.gr/index.php?option...e=shop.flypage&product_id=4812&category_id=29

ειναι μια χαρα για αυτην τη δουλεια. Απλα συνιστω να μπει και καποιο speaker selector για να μοιραζονται και να αποκόπτονται οποια μεγαφωνα θελουμε κατα βουληση. Ειδαλως προς συρρίκνωση του budget η ανωθεν συνδεμολογια που αναφερθηκε ειναι μια χαρα.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.906
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv