Καλησπέρα
Έχω σκοπό να διαθέσω ποσό έως 1000 ευρώ για ενισχυτή
να οδηγήσω τα proac, ΚΑΙ cd player.
Και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. (οι παραξενιές δηλαδή!)
Θέλω να είναι "One-make": ίδια μάρκα ενισχυτής και cd και ίδιας σειράς αν γίνεται.
Να υπάρχουν ρυθμιστικά για μπάσα-πρίμα!
Όχι μεταχειρισμένα, εκθεσιακά, demo κτλ.
Όσον αφορά τον ήχο...
Τα proac είναι εύκολο φορτίο (ελάχιστη 6.5Ω - μέση 8Ω) μέτριας ευαισθησίας 86dB/W/m (B-weighted),
και flat συχνοτικά, τόσο σε μετρήσεις όσο και ακουστικά. Θα ακούσεις τον ενισχυτή το cd τα καλώδια
χωρίς ωραιοποιήσεις, με τα θετικά τους και τα αρνητικά τους - δεν κρύβει τίποτα.
Στο δια ταύτα, θέλω ήχο δυναμικό, με punch (δεν την ακούω και πολύ αυτή τη λέξη τελευταία!).
Στακάτο ρυθμικό χαμηλό με καλό έλεγχο χωρίς "ουρές" (υποέλεγχο), και από εκεί και πέρα μεσουψηλές που να μην τσιρίζουν, και ελεγχόμενα πρίμα (ας είναι και ολίγον rounded, roll-off).
Eντάσεις party δεν με ενδιαφέρουν - συνήθως ακούω σε χαμηλές έως μέσες το πολύ.
Το ιδανικό θα ήταν να δοκιμάσω στο σπίτι μου αλλά δεν νομίζω ότι θα δώσει κανείς μηχανήματα
αυτής της κατηγορίας, και εξάλλου είμαστε στο Ελλάντα όπου οι έμποροι-αντιπρόσωποι δεν
ρίχνουν νερό στο κρασί τους. (Εντάξει το καταλαβαίνω ότι ίσως να είναι και δύσκολο, αλλά και από την
άλλη 1000 ευρώ και γουρούνι στο σακί?). Και είναι δύσκολο και δεν θέλω να κουβαλάω τα ηχεία μου
για να τα ακούσω και πάλι στο περίπου μιας και ο κάθε χώρος είναι διαφορετικός.
Οπότε μένω στις προτάσεις σας με βάση την εμπειρία σας, τι έχετε ακούσει...
Ευχαριστώ πολύ!
Έχω σκοπό να διαθέσω ποσό έως 1000 ευρώ για ενισχυτή
να οδηγήσω τα proac, ΚΑΙ cd player.
Και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. (οι παραξενιές δηλαδή!)
Θέλω να είναι "One-make": ίδια μάρκα ενισχυτής και cd και ίδιας σειράς αν γίνεται.
Να υπάρχουν ρυθμιστικά για μπάσα-πρίμα!
Όχι μεταχειρισμένα, εκθεσιακά, demo κτλ.
Όσον αφορά τον ήχο...
Τα proac είναι εύκολο φορτίο (ελάχιστη 6.5Ω - μέση 8Ω) μέτριας ευαισθησίας 86dB/W/m (B-weighted),
και flat συχνοτικά, τόσο σε μετρήσεις όσο και ακουστικά. Θα ακούσεις τον ενισχυτή το cd τα καλώδια
χωρίς ωραιοποιήσεις, με τα θετικά τους και τα αρνητικά τους - δεν κρύβει τίποτα.
Στο δια ταύτα, θέλω ήχο δυναμικό, με punch (δεν την ακούω και πολύ αυτή τη λέξη τελευταία!).
Στακάτο ρυθμικό χαμηλό με καλό έλεγχο χωρίς "ουρές" (υποέλεγχο), και από εκεί και πέρα μεσουψηλές που να μην τσιρίζουν, και ελεγχόμενα πρίμα (ας είναι και ολίγον rounded, roll-off).
Eντάσεις party δεν με ενδιαφέρουν - συνήθως ακούω σε χαμηλές έως μέσες το πολύ.
Το ιδανικό θα ήταν να δοκιμάσω στο σπίτι μου αλλά δεν νομίζω ότι θα δώσει κανείς μηχανήματα
αυτής της κατηγορίας, και εξάλλου είμαστε στο Ελλάντα όπου οι έμποροι-αντιπρόσωποι δεν
ρίχνουν νερό στο κρασί τους. (Εντάξει το καταλαβαίνω ότι ίσως να είναι και δύσκολο, αλλά και από την
άλλη 1000 ευρώ και γουρούνι στο σακί?). Και είναι δύσκολο και δεν θέλω να κουβαλάω τα ηχεία μου
για να τα ακούσω και πάλι στο περίπου μιας και ο κάθε χώρος είναι διαφορετικός.
Οπότε μένω στις προτάσεις σας με βάση την εμπειρία σας, τι έχετε ακούσει...
Ευχαριστώ πολύ!