Ενισχυτης για χωρο 10χ5 τμ...?????

Reaction score
0
Ο χορος που θα εχω τα ηχεια ειναι λιγο μεγαλος,και απο οτι διαβαζω,ολα ξεκιναν απο την βαση που θα εχεις,οποτε θελω να βρω πρωτα εναν ενισχυτη και μετα (αφου ακουσω προτασεις σας,και περασω απο (ΟΣΑ) μαγαζια υπαρχουν εδω στην Ξανθη) θα παρω και ηχεια...

Για την ωρα θελω να δωσω συνολο καπου 1500€,και επειδη ο χωρος ειναι μεγαλος,θα προτιμουσα να παρω δυο κολονες (οι οποιες θα μπουν στην μια ακρη δεξια και αριστερα απο την τηλεοραση,βλεποντας τον υπολοιπο χωρο..ο οποιος ειναι καπου στα 5,5χ12 στο φαρδυτερο σημειο,αλλα σε καποια σημεια μικραινει στα 3 μετρα το πλατος,θελω οπωσδηποτε να εχει καλο ηχο στον χωρο του σαλονιου που ειναι 8χ5,5,και αν γινετε και στον υπολοιπο χωρο).
Το λοιπον,θελω εναν ενισχυτη αρκετα δυνατο,για να υποστιριξη αυτες τις κολονες,οι οποιες θα πρεπει να εχουν αρκετη δυναμη...
Επεισης οπως εχω αναφερει σε αλλο τοπικ,μενω σε χωριο,με το κοντινοτερο σπιτι στα 30 μετρα[στο οποιο κιολας μενει μια κουφη γιαγια],οποτε θα εκμετελευτω πληρως τις δυνατοτητες των ηχειων σε ενταση,κατι για το οποιο καιγομαι να εχει ηψηλη.....

Reaction score
19
Απάντηση: Ενισχυτης για χωρο 10χ5 τμ...?????

Το θέμα είναι λίγο ποιο πολύπλοκο.

Αν θες μόνο ένταση αγοράζεις ένα μπέρυ με 350 ευρώ αγοράζεις και τίποτα ηχεία με το "κιλό" και έτοιμος!

Αλλά φαντάζομαι πως θες να ακούς σε μεγάλες στάθμες, αλλά θέλεις να ακούς και σωστά.

Το τι ενισχυτή θα πάρεις έχει να κάνει με το τι ηχείο θα οδηγήσει. αν πάρεις ηχεία με 99db ευαισθησία ένας 2 χ 60 watt αρκεί.

Αν πάρεις magnepan θες 2 χ 600!

Όπως καταλαβαίνεις αυτά πάνε λίγο πολύ πακέτο..

Reaction score
0

Χμμμ,καταλαβαινω...το θεμα ειναι οτι θελω νε μεν να ακουω δυνατα αλλα σωστα οπως ειπες,δεν θελω να παρω ηχεια με το "κιλο".....

Δευτερα θα γυρισω καταστηματα για να ακουσω ηχεια,τωρα αυτο που θελω ειναι να μου δωσετε μια "κατευθηνση" να ξερω προς τα που να κινηθω,παντως..

Ακουσα σε παρομοιο χωρο αυτα (νομιζω):http://www.energy-speakers.com/na-en/products/cf-30-5-1-overview/ ,τα ηχεια,χωρις το woofer,με ενα woofer yamaha-270W,και ενισχυτη Yamaha,και καλυπταν πολυ καλα τον χωρο μπορω να πω....(ο χορος ειναι νε μεν μεγαλος,αλλα ειναι ιδιετερος,μιας και υπαρχουν πολλα επιπλα,ντουλαπες,και σε πολλα σημεια κανει γωνιες και μικρενει,οποτε στην ουσια τα τμ που χρειαζετε να καλυψουν τα ηχεια ειναι αρκετα λιγοτερα,απο το πραγματικο μεγεθος...

Reaction score
1.772

πρώτα πρέπει να διαλέξεις ηχεία και μετά θα σου πούμε για ενισχυτή.

ξεκίνα με τα klipsh πού παίζουν δυνατά.

Reaction score
0

Το θεμα ειναι οτι ειδικα απο ηχεια κολονες,δεν εχω καμια ιδεα,θα ψαξω αν ειναι στ klipsh που ειπες...

Κοιταξα λιγο στο σαιτ τις klipsch και παρατηρησα οτι ολες οι κολονες εχουν κορνες,και απο την μικρη μου εμπειρια πανω στον ηχο,νομιζω οτι οι κορνες δεν μπορουν να αποδωσουν σωατα.....

Επεισης παρατηρησα οτι ολα εχουν ευαισθησια 95-99,τι ακριβως σημαινει η ευασθησια στο ηχειο????

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

ευαισθησια ειναι η ενταση στην οποια παιζει ενα ηχειο με 1 W ισχυος του ενισχυτη, μετρουμενη σε 1m αποσταση απο το ηχειο.

Οι κορνες της συγκεκριμμενης εταιριας δεν εχουν σχεση με τον ηχο απο τις κορνες που εχεις στο μυαλο σου. ΑΠοδιδουν πολυ καλα, υπαρχει και crossover...

Kοιτα Rf-62 και Nad C355BEE, σωστος συνδιασμος για τα μετρα σου

Reaction score
0

ευαισθησια ειναι η ενταση στην οποια παιζει ενα ηχειο με 1 W ισχυος του ενισχυτη, μετρουμενη σε 1m αποσταση απο το ηχειο.

Οι κορνες της συγκεκριμμενης εταιριας δεν εχουν σχεση με τον ηχο απο τις κορνες που εχεις στο μυαλο σου. ΑΠοδιδουν πολυ καλα, υπαρχει και crossover...

Kοιτα Rf-62 και Nad C355BEE, σωστος συνδιασμος για τα μετρα σου
Χμμμ,πολυ ωραια φενονται τα ηχεια,και παντου γραφουν τα καλυτερα,με τα κυρια πλεονεκτηματα του οτι εχει πολυ δυνατο και καθαρο ηχο απο τις κορνες,αυτο δηλαδη που ηθελα κυριως απο τις κολονες....

Ειδα καπου τιμη 800€ αλλα δεν αναφερει αν λεει το ενα ηχειο ή και τα δυο,αν και πιστευω λεει για τα δυο....

Παρατηρησα οτι ο ενισχυτης ειναι 2x80W ενω τα ηχεια δουλευουν στα 125W,χανω απο αυτο κατι...??

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

τα συγκεκριμμενα ηχεια εχουν μεγαλη ευαισθησια και παιζουν πολυ δυνατα, με λιγα βατ. Αυτο σημαινει οτι δεν θα χρειαζεται να γυριζεις το ποτενσιομετρο του ενισχυτη πολυ ψηλα για να "γεμισεις" το χωρο σου. 125W, σημαινει οτι ο ενισχυτης καλο ειναι να ειναι μεχρι 125W/καναλι

Tα RF-52 με 1W του ενισχυτη, βγαζουν 97db ενταση στο 1m
2W => 100db
4W => 103db
8W => 106db
64W => 115db

Με ενα αλλο ηχειο 90db ευαισθησιας, με 64W του ενισχυτη θα εχεις αντιστοιχη ενταση 108db

Ελπιζω να καταλαβες τι σημαινει "ευαισθησια"

Τα ηχεια ειναι τιμη /ζευγος http://www.skroutz.gr/c/9/hxeia-hi-fi.html?keyphrase=Klipsch+rf-62
Μεχρι 1500 συνολο ειπες, με τα καλωδια καπου εκει θα παει..

Reaction score
0

τα συγκεκριμμενα ηχεια εχουν μεγαλη ευαισθησια και παιζουν πολυ δυνατα, με λιγα βατ. Αυτο σημαινει οτι δεν θα χρειαζεται να γυριζεις το ποτενσιομετρο του ενισχυτη πολυ ψηλα για να "γεμισεις" το χωρο σου. 125W, σημαινει οτι ο ενισχυτης καλο ειναι να ειναι μεχρι 125W/καναλι

Tα RF-52 με 1W του ενισχυτη, βγαζουν 97db ενταση στο 1m
2W => 100db
4W => 103db
8W => 106db
64W => 115db

Με ενα αλλο ηχειο 90db ευαισθησιας, με 64W του ενισχυτη θα εχεις αντιστοιχη ενταση 108db

Ελπιζω να καταλαβες τι σημαινει "ευαισθησια"

Τα ηχεια ειναι τιμη /ζευγος http://www.skroutz.gr/c/9/hxeia-hi-fi.html?keyphrase=Klipsch+rf-62
Μεχρι 1500 συνολο ειπες, με τα καλωδια καπου εκει θα παει..
Μεσα στην τιμη ειχα υπολογισει και ενα woofarακι,αλλα θα τα βολεψω...

Ο ενισχυτης δεν μου εκανε καποια ιδιετερη εντυπωση για τα λεφτα του....

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

ο ενισχυτης εχει κατι λιγοτερο απο 600 ευρω και στα συγκεκριμμενα ηχεια ταιριαζει γαντι. Τον εχεις ακουσει με καποια ηχεια και δεν σε ικανοποιησε? Δεν ξερω σε ποιο κριτηριο δεν σου γεμιζει το ματι γιατι και ρευμα εχει και ποιοτητα, και ποιοτητα κατασκευης και πολυ χαρακτηριστικη χροια. Αν εννοεις αισθητικα, εχεις δικο, ολοι οι Nad αδιαφοροι ειναι. Παντως στα χρηματα αυτα, σαν μηχανημα ειναι πολυ καλο. Μπορεις να χτυπησεις βεβαια και τον Yamaha Α-S700 στα ιδια χρηματα αλλα δεν εχω την εμπειρια να τοιν εχω ακουσει με Klipsch για να στο συστηνω.

Για μενα πηγαινε στον αντιπροσωπο και των 2 εταιριων (Λαιος) που υπαρχουν τα μηχανηματα και ακουσε τα μαζι, C355 με RF-62 και δεν εκει αν θα σου γεμισουν το ματι, το αυτι, το μυαλο, τα αισθητηρια κλπ

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

αν θες να κανεις οικονομια για το sub παρε εναν Harman Kardon HK980 που θα σου γεμισει το ματι και απο αισθητικης αποψεως και θα σου φτιαξει την ψυχολογια.
Θα γλιτωσεις χρηματα αλλα ακουσε τον πρωτα

Reaction score
1.772

ο nad δεν μου αρέσει καθόλου σαν επιλογή.

θα προτιμούσα τον yamaha και ακόμα περισσότερο

τον harman kardon.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

ο nad δεν μου αρέσει καθόλου σαν επιλογή.

θα προτιμούσα τον yamaha και ακόμα περισσότερο

τον harman kardon.
Με τα Klipsch??
Eγω εχω μια εμπειρια με Klipsch και απλα καταθετω οτι τα ηχεια αυτα θελουν ουδετερο ενισχυτη, γιατι δινουν αυτα το χρωμα.

Ενας ενισχυτης με λαθος ηχεια ακουγεται χαλια κ με σωστα ηχεια σουπερ.

Ναι συμφωνω οτι Harman Kardon και Yamaha ειναι επισης καλοι, αλλα με αλλα ηχεια..

Ο φιλος θα πληρωσει οποτε πρεπει να εχει ιδίαν εμπειρια ακροασης για να αποφασιση που θα τα ακουμπησει

Reaction score
1.772

δεν τα εχω ακούσει σε συνδυασμό αλλα θεωρώ το nad λαμπρό και οχι ουδέτερο.

οι παλιότεροι ηταν καλύτεροι.

επειδή και τα klipsch είναι λαμπρά φοβάμαι οτι δεν θα ταιριάζουν.

όπως και να εχει πρέπη να διαλέξη ηχεία και μετα ενισχυτή κατόπιν ακρόασης

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

ο 325BEE που εχω εγω, ειναι πολυ ουδετερος ιδιαιτερα υψηλα. Ο Λαιος εχει σεταρισμενα C355BEE με 4~5 μοντελα Klipsch και το αποτελεσμα τουλαχιστον με τα 3 που ακουσα εγω ηταν σουπερ. Συμφωνω οτι πρεπει να διαλεξει ηχεια

Reaction score
0

ο ενισχυτης εχει κατι λιγοτερο απο 600 ευρω και στα συγκεκριμμενα ηχεια ταιριαζει γαντι. Τον εχεις ακουσει με καποια ηχεια και δεν σε ικανοποιησε? Δεν ξερω σε ποιο κριτηριο δεν σου γεμιζει το ματι γιατι και ρευμα εχει και ποιοτητα, και ποιοτητα κατασκευης και πολυ χαρακτηριστικη χροια. Αν εννοεις αισθητικα, εχεις δικο, ολοι οι Nad αδιαφοροι ειναι. Παντως στα χρηματα αυτα, σαν μηχανημα ειναι πολυ καλο. Μπορεις να χτυπησεις βεβαια και τον Yamaha Α-S700 στα ιδια χρηματα αλλα δεν εχω την εμπειρια να τοιν εχω ακουσει με Klipsch για να στο συστηνω.

Για μενα πηγαινε στον αντιπροσωπο και των 2 εταιριων (Λαιος) που υπαρχουν τα μηχανηματα και ακουσε τα μαζι, C355 με RF-62 και δεν εκει αν θα σου γεμισουν το ματι, το αυτι, το μυαλο, τα αισθητηρια κλπ

Δυστυχως μενω επαρχια,οποτε δεν εχω αυτην την πολυτελεια να ακουσω πολλα ηχεια,αλλα οσα προσφερουν τα καταστηματα εδω Ξανθη...

Οταν ειπα δεν μου γεμιζει το ματι σε τεχνικα χαρακτηριστικα μιας και εχω δει πολλους να προσφερουν παραπανω πραματα,αλλα μαλλον κοιταω λαθος ενισχυτες εγω...

Αυριο θα κανω μια βολτα στα μαγαζια,και ελπιζω να εχω την δυνατοτητα καπου να ακουσω ηχεια klipsch,μιας και εχω την αισθηση οτι αυτα θα με ικανοποιησουν πληρως....

Τωρα για τα λεφτα,απλως υπολογιζω,θα φανει μεσα στις γιορτες ποσα ακριβως θα μπορεσω να διαθεσω...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Το έχει ανοίξει σε λάθος κατηγορία μιας και θές δικάναλο και όχι πολυκάναλο ενισχυτή.
Θα στο μεταφέρω στους δικάναλούς ενισχυτές για το δούν και άλλοι.Οκ;

Reaction score
0

ο NAD C355 υπαρχει στο στοκ του Νακα στα 375 ευρω και αν υπαρχει ακομα ειναι πολυ καλη ευκαιρια

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.078
Members
38.525
Νεότερο μέλος
giannis9494