Ενισχυτης και δυναμη

Reaction score
1
λοιπον μαγκες ακομη μια απορια εχω και θελω να μου την λυσετε εχω εναν spl-audio-z2x1200 einai 1200watt στο γερφυρωμα ειναι 600 watt rms δηλαδη να βαλω απο το ενα καναλι το + και απο το αλλο το - και γινεται ετσι το γεφυρωμα και πως γινεται να βγαλω ολα τα watt του στο ηχειο?

Reaction score
1.550
1200 βλέπω ότι είναι η ονομασία του. στα 4ω δίνει 250 και στα 2ω δίνει 300 οδηγώντας σετ ηχείων. για το πως γυρίζει σε bridged δες το μανιουαλ. Τότε θα αποδώσει 600 αλλά μόνο σε ένα ηχείο. Ας πούμε στο sub ή αν θέλεις για δύο ηχεία χρειάζεσαι και δύο ενισχυτές. Έναν για κάθε ηχείο

Reaction score
1
φιλε μου ναι ειναι η ονομασια του 1200 αλλα αποδιδι και 1200 watt αλλα οχι rms τα rms που αποδιδει σε bridged ειναι 600 αλλα το point μου ειναι τα 1200 watt πως μπορω να τα βγαλω ολα σε ενα sub απο εναν ενισχυτη ας πουμε?
ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση σου

Reaction score
1
δεν με καταλαβες θελω να σου πω οτι οταν εχεις 1200 watt ενισχυτη 2καναλο πως μπορεις να χρισημοποιησεις και τα 1200watt στο γουφερ?

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.155
το γεφυρωνεις, αν υποστηριζεται απο τον ενισχυτη, κ ετσι απλα γινεται. Δες τα levels και ολα καλα. ετσι "βγαινουν" ολα τα watt, δε χρεαζεται κι αλλο ζζμπρωξιμο.

Reaction score
1
και μια αλλη ερωτηση για να μην ανοιγο αλλο topic εχω ενα SPL woofer 10αρι einai οπως βλεπω ηθελα να δω τα specs του το βγαζω να δω μηπως το λεει πισω στον μαγνιτη τιποτα προσπαθησα να βρω το μοντελο του τιποτα το μονο που ειχει ειναι μπροστα στην μεβρανι το SPL

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
και μια αλλη ερωτηση για να μην ανοιγο αλλο topic εχω ενα SPL woofer 10αρι einai οπως βλεπω ηθελα να δω τα specs του το βγαζω να δω μηπως το λεει πισω στον μαγνιτη τιποτα προσπαθησα να βρω το μοντελο του τιποτα το μονο που ειχει ειναι μπροστα στην μεβρανι το SPL
βγαλε μια φωτο , μπας και καταλαβουμε τιποτα απο το σηματακι μπροστα...

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870
Ο συγκεκριμένος ενισχυτής που αναφέρεις δεν έχει τη δυνατότητα των 1200 βατ με 60Α ασφάλεια στην τροφοδοσία και που δεν είναι classD.
Σίγουρα μπορείς να τον συνδέσεις με κάποιο sub αναμένοντας γύρω στα 300 - 350, οπότε μπορείς να υπολογίσεις ποιο sub θα χρησιμοποιήσεις.

Reaction score
1
χαχαχαχα υποσταθμο της δεη λεει χαχαχαχαχα
μα τα specs του λενα τα παρακατω
RMS Power Output
4 ohms: 250 watts x 2 chan.
2 ohms: 300 watts x 2 chan.Bridged,
4 ohms: ohms: 600 watts x 1 chan.
αλλα εγω δεν μιλαω για rms αλλα αν δεν γινεται να βγαλεις απο εναν ενισχυτη 1200 watt γιατι λενε 1200watt? μηπως στον συγκεκριμενω δεν γινεται?

Reaction score
25.408
γιατί είναι φθηνός και προσπαθουν να τον πουλήσουν.

οι νόμοι της φυσικής ωστόσο είναι απαράβατοι
60Α ασφάλεια θα καεί πριν ο ενισχυτής βγάλει 60χ12=720 βαττ αν ήταν τέλειος και είχε βαθμού απόδοσης 100%.

επειδή δεν είναι τέλειος όμως σαν τυπικός "Α/Β" δύσκολα θα ξεπεράσει τα 300 πραγματικά W συνεχόμενα, άντε για σένα 400 κορυφής (για πολυ λίγο χρόνο). αν ήταν D θα μπορούσε ίσως να βγάλει και 600 η λίγο παραπάνω , αλλά δεν είναι.

Reaction score
1
wow χαχαχ ακευ ευχαριστω ολους για της γρηγορες απαντησεις οτι χρειαστω ξερω που θα σας βρω

Reaction score
25.408
η παρένθεση δεν ήταν τυχαία (είμαι μεγάλη κουφάλα ξέρω)

άλλωστε α/β στην πράξη δεν υπάρχει , είναι η Α η Β.
αν ήταν Α δε θα μπορούσες να τον σηκώσεις απο το βάρος , αρα Β .
στην καλύτερη να πολώνουν Α για πολύ μικρή ισχύ (5-10 w) αλλά αυτό σε ακριβούς ενισχυτές

Reaction score
0
η παρένθεση δεν ήταν τυχαία (είμαι μεγάλη κουφάλα ξέρω)

άλλωστε α/β στην πράξη δεν υπάρχει , είναι η Α η Β.
αν ήταν Α δε θα μπορούσες να τον σηκώσεις απο το βάρος , αρα Β .
στην καλύτερη να πολώνουν Α για πολύ μικρή ισχύ (5-10 w) αλλά αυτό σε ακριβούς ενισχυτές
Διαφωνω.
Ταξη ΑΒ υπαρχει και στην θεωρια και στην πραξη http://en.wikipedia.org/wiki/Amplifier#Class_AB
οπως επισης ειναι ξεκαθαρες και οι προδιαγραφες και τα ορια της.
Πολωση του Vbe σαφως περισσοτερο απο μιση ημιπεριοδο για καθε ημιαγωγο του Push pull, και τοσο ωστε να επιτυγχανεται αποδοση το πολυ μεχρι 60%).
Στην πραξη, μονο και μονο το γεγονος οτι ρεει μια πολυ μικρη ταση DC στα εξοδου, κανει τεραστια ακουστικη διαφορα σε σχεση με την ταξη Β. Πρωτα απ ολα στην ταξη Β τα ημιαγωγα εξοδου αγουν μονο για την μιση ημιπεριοδο (εξ ορισμου) http://www.electronics-tutorials.ws/amplifier/amplifier-classes.html
Το προβλημα ειναι οτι τα ημιαγωγα χρειαζονται μια minimum ταση προκειμενου να αρχισουν να αγουν, αρα ποτε δεν ξεκιναει να αγει το καθενα απο εκει που σταματησε το αλλο, με αποτελεσμα να δημιουργειται το γνωστο crossover distortion.
Στην πραξη, αυτη η μη γραμμικοτητα ειναι παραπανω απο αντηλιπτη απο το ανθρωπινο αυτι.
Τελος, ισχυς 5-10W σε ταξη Α στο αυτοκινητο προυποθετει τεραστιο idle current στα 12V.

Reaction score
25.408
Δηλαδή με άλλα λόγια οι ημιαγωγοι εξακολουθούν να βρίσκονται σε τάξη Β. Το να θες να το βαφτισεις "ΑΒ" είναι περισσότερο θέμα μάρκετινγκ πάρα μηχανικού.
Για μένα ορθοτερο είναι να το πεις Β push pull πάρα ΑΒ.

Reaction score
29.527
Η τάξη , είναι αδιάφορη της τοπολογίας. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι Α, ΑΒ, Β, Δ και πάει λέγοντας είτε ως push pull , είτε ως single ended. Το push pull είναι το πιο διαδεδομένο σύστημα τα τελευταία χρόνια. Οσο για την παραμόρφωση crossover όντως υφίσταται , όμως είναι τόσο μικρή που πρακτικά είναι αμελητέα , ιδίως σε ΑΒ μηχανήματα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.849
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss