Εντυπωσεις απο μια Ολυμπιακη επισκεψη

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Νομιζω πως μονο οσοι εχουν επισκεφθει ηδη μια Ολυμπιακη εγκατασταση θα μπορεσουν να καταλαβουν απολυτα.
Αφορμη ο σημερινος αγωνας baseball Ιαπωνιας-Ελλαδας και η αγαπη μου για το συγκεκριμενο αθλημα.

Δεν ξερω απο που να αρχισω και που να σταθω.
Στα μεταφορικα μεσα τα οποια ηταν αψογα?
Στις εγκαταστασεις οι οποιες προς στιγμην μου θυμισαν οτι ημουν στην Disneyworld στην Florida?
Στην καθαριοτητα?Πηγαμε σχετικα νωρις στο συμπλεγμα Ελληνικου και το μονο που μπορουσες να δεις για χιλιομετρα κατω ηταν...τιποτα.
Στην ευγενεια των εθελοντων?
Στην απιστευτη ευκολια με την οποια μπορουσες να βρεις τα παντα?Και να ηθελες να χαθεις δεν σε αφηναν.

Το μονο μειον για εναν μανιωδη καπνιστη-οπως του λογου μου-ειναι πως το καπνισμα απαγορευεται ακομα και στους εξωτερικους χωρους.

Η Ελλαδα εχασε απο την Ιαπωνια 6-1 σημερα.
Η Ελλαδα κερδισε ομως τοσα πολλα στις συνειδησεις ολων αυτων που την επισκεφτηκαν αυτες τις ημερες.

Η Ελβετιδα συζυγος μου ειπε την ατακα της ημερας:
"Νοιωθω πολυ περηφανη"

Η λαμψη στα ματια της προδωσε για πρωτη φορα το γεγονος οτι νοιωθει Ελληνιδα.Οτι θελει να νοιωθει Ελληνιδα!

Οσο και αν με πληγωνεις ρε παλιοχωρα, χαλαλι σου!
Σημερα ξεπληρωσες για ολα.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
πέρα απο τους επαγγελματικούς λόγους , ενας πολύ σοβαρός λόγος της μετακόμισης μου πρός Αθήνας... είναι ακριβώς αυτό το άλλο πρόσωπο που έχει να επειδείξει πλέον.
Τους τελευταιους 5 μήνες, ζω αυτή την καθημερινή μετεξέλιξη και ομολογουμένως έχω εντυπωσιαστεί.

Ενα μεγάλο ΕΥΓΕ σε όλους όσους "χτίσαν" και ολοκλήρωσαν αυτά που απολαμβάνουμε σήμερα και ελπίζω για πολλά χρόνια ακόμη... :!:

Reaction score
0
Ρε Ανδρέα,

Πήγα και εγώ baseball, Ελλάδα-Κούβα 5-4. Μου φάνηκε πολύ στατικό σαν παιχνίδι, τουλάχιστον σαν πρώτη εντύπωση. Ωστόσο θέλω μάθω περισσότερα....
Συμμερίζομαι επίσης ΟΛΕΣ τις υπόλοιπες παρατηρήσεις σου. Όλα ήταν άψογα. Τέλος πάντων, μπορείς να μας πεις γιατί σου αρέσει το baseball, και εάν υπάρχει κάποιο site με κανόνες γιατί έχω μπερδευτεί?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Πετρο, και εγω παρατηρησα μια σχετικη αμηχανια χθες απο τους Ελληνες θεατες που δεν ηξεραν.
Το ευχαριστο της υποθεσης ηταν οτι ρωτουσαν να μαθουν και υπηρχε οντως μεγαλο ενδιαφερον οταν αρχισαν να καταλαβαινουν τα βασικα.

Το baseball δεν ειναι απλο παιχνιδι και, πιστεψε με , οταν μπεις στο "πετσι του" δεν θα σου φανει καθολου μα καθολου στατικο.

Λοιπον εαν και εψαξα πολυ δεν βρηκα καποιο site το οποιο να εξηγει απλα τους βασικους κανονες.Εκει που ειχα απογοητευτει ομως εβαλα την αναζητηση στα Ελληνικα και...voila!
Οριστε λοιπον, πηγαινετε στο http://www.baseballhellas.gr/ πατηστε εκει που λεει "ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ" και αμεσως μετα προσπαθηστε να δειτε καποιον αγωνα.

Reaction score
0
Εγώ είχα πάει το Σάββατο Beach Volley και σήμερα θα παω Χοκευ στο Ελληνικό.

Θα συμφωνήσω μαζί σας. Από θέμα οργάνωσης, ευγένειας, εξυπηρέτησης, είμαστε άψογοι. Καλά το Beach Volley είναι άπαιχτο.Μία ατμόσφαρα καταπληκτική με φοβερό ρυθμό που είχες - δεν είχες κέφι σε κάνανε να συμμετέχεις και να σου φτιάχνουν τη διάθεση σίγουρα.

Το μόνο αρνητικό είναι το τραμ... Ότι και να πω είναι λίγο!
Η ΜΕΓΙΣΤΗ ταλαιπωρία. Να κάνει το Γλυφάδα - Τζιτζιφιές μία και μισή ώρα σε συνθήκες απάνθρωπες. Αφού να φανταστείτα, σοβαρολογώ, ήταν κάποιος που έκανε τζοκιν από τη Γλυφάδα και μέχρι που κατεβήκαμε μία μας πέρναγε και μία τον περνούσαμε μέχρι που τον χάσαμε μπροστά μας...

Reaction score
3
Εκ πρώτης όψεως θα συμφωνούσα με τον Ανδρέα.
Εκπληκτικές κατασκευές, εξαιρετική οργάνωση, θαυμάσια εξυπηρέτηση από τους εθελοντές, ικανοποιητικά μέσα μεταφοράς, αλλά...

Αλλά, το θέαμα -και ακρόαμα- των αλαλαζόντων Νεοελλήνων ακόμα και σε χαμένες μπαλιές ή και φάουλ των batters ήταν επιεικώς αστείο.
Φαίνεται πως για τον Έλληνα θεατή αυτό που μετράει είναι να χτυπά ο δικός του batter το μπαλάκι και δε πα'να χάνεται ο κόσμος... :lol:

Και καλά, στο baseball ή στο softball είναι σαφέστατη η άγνοια του μέσου θεατή, στα ομαδικά αθλήματα όμως;
Είναι δυνατόν να επαίρουμε εαυτούς για το "αγνό ολυμπιακό πνεύμα" που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας και να ΓΙΟΥΧΑΡΟΥΜΕ, όπως οι γνωστοί "φιλάθλοι, να'ούμε..." του ελληνικού κλωτσοσκουφιού όποια δύστυχη ομάδα βρίσκεται απέναντι στα καμάρια μας του μπάσκετ, του βόλεϊ, του μπιτς-βόλεϊ, του τένις (!!!), των καταδύσεων, της ενόργανης και πάει λέγοντας ;;;

Είναι περιττό, νομίζω, να σάς περιγράψω πώς ένιωσα χτες το βράδι, όταν μια ολόκληρη ολυμπιακή σάλα έβριζε, σφύριζε, χτύπαγε παλαμάκια, τα πόδια της και δε ξέρω τι άλλο τη στιγμή που οι -κατ'αυτήν- "αντίπαλοι" του Δημοσθένη Ταμπάκου επιχειρούσαν την προσπάθειά τους... :oops:

Και στα επινίκια, επειδή δεν άντεχα την γλοιώδη κολακεία που ως συνήθως επιφύλαξαν οι τρισάθλιοι σχολιαστές της ΕΡΤ στο "μοναδικό και περήφανο ελληνικό κοινό που ζητωκραυγάζει τον αθλητή μας" το γύρισα στο Eurosport και το χιλιομετάνιωσα, αφού οι μάστορες στην ειρωνεία Εγγλέζοι μάς έσφαζαν με το μπαμπάκι σε όλο τον κόσμο για αυτή τη συμπεριφορά.

Δεν σάς κρύβω ότι είχα "ψηθεί" να στηθώ στην ουρά για κάποια εισιτήρια. Για σπορ που δύσκολα θα ξαναδούμε εδώ, βρε αδερφέ. Άντε τώρα να ψάχνεις σε ποια δεν συμμετέχουν Έλληνες για να μπορέσεις να τα παρακολουθήσεις σαν άνθρωπος.

Μετά από όλα αυτά, δεν βλέπω το λόγο να ξεσηκώσω την οικογένεια για να τρέχουμε στα γήπεδα και να βιώνουμε το "περήφανο ολυμπιακό πνεύμα" του "Athens 2004".

Υπάρχει και το ποδόσφαιρο -που, όπου να΄ναι, ξεκινάει- γι' αυτό... :cry:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Υπερβολικό σε βρίσκω Σπύρο μου!Είμαστε "Ελληνάρες" σε κάποια θέματα και μου τι δίνει και 'μένα η ελλειπής αθλητική παιδεία των περισσοτέρων από εμάς αλλά αυτό δε φτάνει για να με "ξενερώσει" βρε αδερφέ!!Έχω δει πράγματα και θαύματα αυτές τις μέρες για τα οποία ομολογώ ότι δεν μας θεωρούσα ικανούς!Πραγματικά, δεν έχω αισθανθεί ποτέ τόσο περήφανος για τη χώρα μου - τουλάχιστον όχι για γεγονότα που έχουν συμβεί στις μέρες μας.

Όσο για τα Εγγλεζάκια, άστα να σφάζουν με μπαμπάκι ή χωρίς...Ακόμα δεν έχουν χωνέψει την επιτυχία της Αθήνας και μάλλον έχουν καταλάβει οτι το Λονδίνο τους, ακόμα και αν πάρει τους Αγώνες του 2012, δύσκολα θα παρουσιάσει τέτοια εικόνα. :twisted:

Reaction score
7
Πραγματι ειμαστε ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ...και εδω ειναι Βαλκανια...
Ποτε εχει ξαναγινει και που να αλλαχτει η βαθμολογια σε αγωνισμα μετα απο 10λεπτη διαμαρτυρια των θεατων απεναντι στην κριση των αθανατων κριτων και μαλιστα οχι για Ελληνα αθλητη?
Ειναι το ελληνικο ταμπεραμεντο...γιατι δεν τα μασασμε ολα οπως μας τα δινουν...μιση ντροπη δικη μας μιση δικη τους.
Το χαρηκα παντως.
Οπως χαρηκα και τον αποχαιρετισμο μας στον Δημα...οπως του αξιζε.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Είμαι κάθε μέρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και έχει τύχει να καθήσω πολλές φορές δίπλα σε ξένους. Όλοι έχουν πάθει μεγάλη πλάκα με αυτή τη διοργάνωση. Όλοι προσπαθούν να βρουν Έλληνες να τους δώσουν συγχαρητήρια.

Εκτός από τα καθαρά οργανωτικά (εγκαταστάσεις, συγκοινωνίες κ.λ.π.) αυτό που τους έχει κερδίσει είναι η ατμόσφαιρα που επικρατεί. Το mood όπως που έλαγαν κάποιοι αμερικάνοι την προηγούμενη εβδομάδα. Είναι ένα πάρτυ ατελείωτο!

Σήμερα ήμουν στο ποδηλατοδρόμιο και οι ξένοι ήταν 2πλάσιο από τους Έλληνες. Ακριβώς δίπλα βλέπαμε τις κερκίδες από το κολυμβητήριο όπου έπαιζε η Εθνική Ελλάδας στο πόλο Γυναικών. Χωρίς πλάκα οι ξένοι είχαν βγει έξω και φωτογράφιζαν τους πανηγυρισμούς των Ελλήνων θεατών του πόλο. Χάζευαν την ατμόσφαιρα στο κολυμβητήριο. Αυτό το ελληνικό-μεσογειακό ταπεραμέντο έχει κλέψει τη παράσταση.

Μίλαγα με μία μεταφράστρια σήμερα η οποία είναι από τον Καναδά και πηγαίνει συνεχώς σε Ολυμπιάδες από το 1988. Τέτοια ατμόσφαιρα δεν την έχει ζήσει πουθενά.

Ίσως όλα αυτά τα επικριτικά σχόλια που διαβάζαμε στον ξένο τύπο τόσο καιρό μας έκαναν καλό. Οι προσδοκίες που είχα οι ξένοι ήταν πολύ χαμηλές για την Ελλάδα. Και από τις πρώτες μέρες που όλα πάνε τέλεια όλοι έχουν ενθουσιαστεί.

Τα μόνα παράπονα που έχω ακούσει είναι για το τραμ, τους ταξιτζήδες (τι πρωτότυπο) και την έλλειψη αρκετού πρασίνου στην πόλη. Αλλά όλοι τα θεωρούν δευτερεύοντα αυτά.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Όσον αφορά στο baseball από τον αγώνα Κούβας - Ελλάδας μπορεί να καταλάβει κανείς πόσο συναρπαστικό άθλημα είναι. Παρεπιπτόντως οι αγώνες της Ελλάδας ήταν όλοι sold-out.

Ένας αμερικάνος που είναι στην Ολυμπιακή τους ομάδα μας έλεγε ότι επειδή τα εισιτήρια του baseball στην Ελλάδα πήγαν τόσο καλά μάλλον δεν κινδυνεύει το άθλημα να φύγει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas