Εντυπωσεις απο την εκθεση High End Show 2008

Reaction score
0
Απάντηση: Εντυπωσεις απο την εκθεση High End Show 2008

Ευχαριστώ πολύ. Καλώς σας βρήκα.

Reaction score
1.846

Και δική μου τιμή Κώστα. :403:

Reaction score
3.619
Συγχαρητήρια κατ' αρχάς στα εκλεκτά μέλη που φρόντισαν για τη μεταφορά και την εγκατάσταση των μηχανημάτων στο χώρο που φιλοξένησε το avsite.gr .
Η ατμόσφαιρα φιλόξενη και ευχάριστη. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω και από κοντά κάποιους φίλους, μέλη του avsite.

Τα συστήματα που άκουσα στην έκθεση, ήταν μέσες άκρες όλα καλά και μπράβο στους αντιπροσώπους που φρόντισαν να μας τα παρουσιάσουν.

Reaction score
4

....
.... Τέλος αυτά τα οποία ξεχώρισα ήταν τα ενεργά της ADAM.
Ποια μοντέλα υπήρχαν και ποια σου άρεσαν ?

Reaction score
81
Re: Απάντηση: Εντυπωσεις απο την εκθεση High End Show 2008

Αυτό όμως που έχω απορία είναι το κριτήριο με το οποίο μοιράζονται τα δωμάτια στους εκθέτες. Διότι δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατό σε δωμάτια 2Χ3 να παρουσιάζονται ηχεία όπως τα Β&W 800 ή τα WILSON AUDIO ALEXANDRIA κ.α . Εγώ, αν ήμουν αντιπρόσωπος θα προτιμούσα να μην τα κατεβάσω καθόλου. Τέλος αυτά τα οποία ξεχώρισα ήταν τα ενεργά της ADAM.
Τα B&W 800 Signature στα οποία αναφέρεσαι δεν παρουσιάσθηκαν σε επίσημο δωμάτιο της εταιρείας που τα εισάγει, (ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ), αλλά σε δωμάτιο άλλης εταιρείας (στην οποία προφανώς ανήκουν) και η οποία τα χρησιμοποιούσε κατά το δοκούν.

Στο δωμάτιο της "ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ" χρησιμοποιήθηκαν τα - κατά πολύ μικρότερα σε μέγεθος - Signature Diamond.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Λοιπόοοοοοοον...

Η φετινή έκθεση νομίζω ότι ήταν από τις πιο πετυχημένες. Η προσέλευση του κόσμου μεγάλη, οι εκθέτες πολλοί και σε γενικές γραμμές εξυπηρετικοί και πρόθυμοι να βοηθήσουν. Επίσης υπήρχαν και αρκετοί εκπρόσωποι των ίδιων των κατασκευαστών.

Από άποψη συστημάτων, νομίζω ότι σε γενικές γραμμές το επίπεδο ήταν ανεβασμένο σε σχέση με πέρυσι. Φαίνεται ότι οι εκθέτες προσπάθησαν περισσότερο, (σε πολλά δωμάτια είδα και βοηθήματα για να αλλάξει η ακουστική του χώρου) και έτσι υπήρχαν πολλά συστήματα που παίζανε συμπαθητικά. Είναι δεδομένο ότι σε συνθήκες έκθεσης, μέσα σε απαράδεκτα δωμάτια ξενοδοχείου, κανένα σύστημα δεν μπορεί να αποδώσει το μέγιστο των δυνατοτήτων του. Σε πολλές περιπτώσεις ένα σύστημα μπορεί να θαφτεί στην κυριολεξία. Συνεπώς οι εντυπώσεις που αποκομίζουμε από μια τέτοια επαφή με αυτά τα συστήματα είναι εντελώς λανθασμένες και έτσι σχόλια του τύπου "το τάδε έπαιζε θεϊκά" ή "το δείνα έπαιζε χάλια" είναι απαράδεκτα. Το μόνο που μπορούμε να πάρουμε είναι μια πολύ μικρή αίσθηση των δυνατοτήτων των συστημάτων και αυτή με σοβαρές επιφυλάξεις, ειδικά δε, όταν οι ακροάσεις γίνονται με πολύ κόσμο και με περιορισμένο πρόγραμμα.

Σε αυτό το σημείο να σημειώσω ότι η Diana Krall μου αρέσει, αλλά τόσο μεγάλη δόση δεν την αντέχω με τίποτα.

Αρκετά ήταν τα συστήματα που μου άφησαν καλές εντυπώσεις.
Το σύστημα της Ultra Audio, του Musiclover, του Μιχάλη Φουάση, του Θέμη Ζαφειρόπουλου, τα ADAM, καθώς και τα φαρδιά πλατιά Stradivari, είναι μέσα σε αυτά, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν υπήρχαν κι άλλα. Ούτως ή άλλως η προσωπική μου άποψη λίγη σημασία έχει μιας και οι ακροάσεις έγιναν εκ των πραγμάτων στο φτερό και κάποια συστήματα δεν τα άκουσα καν. Άκρως εντυπωσιακά τα μεγάλα KEF και τα Focal, κατασκευές υψηλής τεχνολογίας που φυσικά είναι για άλλες διαστάσεις και θέλουν πολύ δουλειά για να βγάλουν αυτό που μπορούν. Δεν είδα πολλές αναλογικές πηγές, είδα μερικούς music servers και άκουσα και υλικό υψηλής ανάλυσης στον Θέμη με εξαιρετικά ηχητικά αποτελέσματα.

- Θέλω να συγχαρώ όλους τους εκθέτες για την παρουσία τους. Η δουλειά που χρειάζεται να γίνει για να λάβει μέρος κάποιος σε ένα τέτοιο event είναι απίστευτη.
- Θέλω να πω για άλλη μια φορά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους βοήθησαν έτσι ώστε να έχουμε αυτήν την αξιοπρεπέστατη παρουσία ως AVSite στην έκθεση και ειδικά στον "αρχηγό" της αποστολής στον Βασίλη.
- Χάρηκα πάρα πολύ που γνώρισα από κοντά φίλους και φίλες με τους οποίους τα λέμε διαδικτυακά, λυπήθηκα που δεν πρόλαβα να τους δώ όλους. Χάρηκα που ύστερα από τόσα χρόνια γνώρισα από κοντά μια απίστευτη μουτσούνα, ένα από τα καλύτερα παιδιά του site, τον Μάριο.

Να είμαστε γεροί και του χρόνου!

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Κάτι που ήθελα να σχολιάσω είναι ότι θεωρώ εντελώς άκαιρη, άτοπη και ανούσια την εισβολή των οπτικοκοχομσινεμάδικων μηχανημάτων σε αυτήν την έκθεση. Κακώς η έκθεση λέγεται Audio Video. Οι τηλεοράσεις, οι προβολείς και τα av μηχανάκια, ήταν μια παραφωνία που στις επόμενες εκθέσεις πρέπει να αποφευχθεί. Η έκθεση είναι καθαρά high fidelity audio και έτσι έχει περάσει στην συνείδηση του κόσμου. Επίσης, ο χαρακτηρισμός της ως high end είναι μόνο στα χαρτιά, γεγονός που δείχνει για άλλη μια φορά ότι ο όρος, παρά το γεγονός ότι είναι πιασάρικος, είναι εντελώς αδόκιμος και παραπέμπει πλέον σε high life, high style και λοιπές αμερικλάνικες βλαχιές. Ως AVSite, πιστεύω ότι πολύ καλά πράξαμε και αντισταθήκαμε στον πειρασμό να γεμίσουμε το περίπτερο με τέτοια μηχανήματα.

...

Reaction score
81
ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

(1) Η τεράστια - για τα οικονομικά δεδομένα της Ελληνικής αγοράς - ποικιλία των εκτιθεμένων προϊόντων.
(2) Ο μεγάλος αριθμός των εκθετών.
(3) Η διάθεση όλων των εκθετών να παρουσιάσουν τα καλύτερα προϊόντα που διαθέτουν.
(4) H ευγενική και πρόσχαρη παρουσία νεαράς κυρίας από την Audio Soul η οποία απο το πρωϊ μέχρι και το βράδι μοίραζε ένα "ερωτηματολόγιο" ( έξυπνη ιδέα, τα συγχαρητήρια μου ) με χαμόγελο και καλή διάθεση.
(5) Η οριστική -πλέον- καθιέρωση της συγκεκριμένης Εκθεσης.
(6) Tα club sandwich του room service.
(7) Η κατακόρυφη ποιοτική άνοδος της κουζίνας του εστιατορίουυ σε σχέση με το 2007. Τα συγχαρητήρια μου στον cheuf.
(8) Η εγκαρδια σχέση που ανέπτυξα με δύο γηραιές Αμερικανίδες περιμένοντας τους ανελκυστήρες.

ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

(1) Η διαπίστωση ότι, σύντομα, οι εισαγωγείς θα είναι περισσότεροι από τους υποψήφιους αγοραστές. :116:
(2) Η διαπίστωση ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δωματίων δεν καλύπτει πλέον τις απαιτήσεις των εκθετών.
(3) Οι υψηλότατες τιμές του bar.
(4) O α-πα-ρά-δε-κτος καπουτσίνος του room service.

Στάρ της Εκθεσης - όπως πάντα - οι ανελκυστήρες του ξενοδοχείου οι οποίοι έκαναν την ζωή εκθετών-επισκεπτών-ενοίκων κόλαση. Μήπως θα πρέπει οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου να κοιτάξουν το θέμα ;

Στον ιστορικό συμβιβασμό που επετεύχθη κατά την διάρκεια της Εκθεσης θα αναφερθώ κάποια άλλη στιγμή.

Αντε μπρέ, και του χρόνου.

ΥΓ.
Θα μπορέσει να υπάρξει - επιτέλους - μία ΕΝΙΑΙΑ - Εκθεση ή θα συνεχισθεί το παράλογον και γελοίον της υπόθεσης ; Δεν μπορεί να βρεθεί μία λύση ;

Reaction score
81
:111: Τι λες ωρε καρνταση!!!! :111:

Το πιο ευγευστο πραγμα σε αυτο το συνοθυλευμα υλικων ηταν το ψωμι! Ασε την τιμη! 14€ για ενα club??? :111:
Το club sandwich ήταν εναρμονισμένο πλήρως με το πνεύμα της Εκθεσης High-End.

Ασχέτως ποιότητας - θέμα σχετικά υποκειμενικό - ήταν ακριβό. :116:

Reaction score
2
Εαν το κρινουμε σαν high-end club sandwich, θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου. Νομιχω ομως οτι θα συμφωνησεις μαζι μου στο οτι την επομενη φορα καλυτερα να φαμε κανα low-fi κοψιδι :137:

Reaction score
4.334

Λοιπον να γραψω κι εγω τις εντυπωσεις μου. Μιας και είναι δευτερη φορα που συμμετεχω. Περσι κατεβηκαμε με την συζυγο αυθημερον, φετος το καναμε τριημερο. Μου δοθηκε η εντυπωση κατ αρχην ότι ειχε και περισσοτερο κοσμο και περισσοτερους εκθετες. Για το πρωτο όμως ακουσα και διαφορετικες αποψεις.
Διαπιστωσα ότι οι εκθετες ηταν καλυτερα προετοιμασμενοι. Δηλαδη τα ηχεια κυριως που πιανουν χωρο αλλα και θελουν αρκετο χωρο για να αποδωσουν τα αναμενομενα, κατά κανονα οσοι ειχαν μεγαλυτερους χωρους βαλανε μεγαλα ηχεια, στα υπολοιπα δωματια εγινε συμβιβασμος (εξαιρεσεις φυσικα υπηρχαν).
Από τα μεγαλα ηχεια ακουσα τα Utopia & McIntosch. Εντυπωσιακα από κάθε πλευρα. Το Σαββατο στην ουσια το περασμα από τα δωματια των εκθετων εγινε πιο γρηγορα. Υπηρξε όμως κατι που μου εκανε ένα «κλικ» παραπανω. Τα SPL τα μεγαλα. Επειδη ειχε πολύ κοσμο και ηθελα να τα ακουσω πιο προσεχτικα περασα την Κυριακη νωρις το πρωι (τους επιασα στον υπνο!) και με δικα μου cd καθησα κανενα 45λεπτο. Εκανα για τον εαυτο μου ένα πολύ καλο τεστ. Αυτή την στιγμη εχω να λεω τα καλυτερα για τα συγκεκριμενα ηχεια.
Γενικα θεωρω την εκθεση σαν μια γιορτη που την απολαυσαμε με τον καλλυτερο τροπο. Ισως πολλα πραγματα να μπορουν να βελτιωθουν όμως και ετσι να μενει προσωπικα κάθε χρονο θα επιδιωκω να κατεβαινω. Με την ευκαιρια της εκθεσης μας δοθηκε η ευκαιρια να γνωριστουμε και με αρκετα ατομα του φορουμ από κοντα και μακαρι να υπαρξουν στο εγγυς μελλον και άλλες εκδηλωσεις που να μας κανουν να φευγουμε από την καθημερινοτητα και να βρισκομαστε με φιλους που εχουμε κοινα ενδιαφεροντα.
Μιας και όπως αρκετοι ισως γνωριζεται ειμαστε περιπου στο τελικο σταδιο της επιλογης ηχειων εκμεταλευτηκαμε την ευκαιρια και ακουσαμε καποια ηχεια που δεν βρισκοταν στον χωρο της εκθεσης. Το παραλογο ηταν που λογω πιεσης χρονου η μια ακροαση εγινε το Σαββατο 22.00-12.00 μ.μ. και η άλλη την Κυριακη το βραδυ 11.30 με 2.30! Επειδη πολλες φορες πολύ ευκολα κατηγορουμε τους εμπορους θα πρεπει όμως να παραδεχτουμε ότι τετοια πραγματα γινονται μονο στην Ελλαδα και είναι προς τιμη τους. Ο Γερμανος για παραδειγμα θα σου εδινε το ωραριο εργασιας και εκει θα τελειωνε το ζητημα. Παντος σε ξεχωριστο post θα αναφερω τις εντυπωσεις μου από τις εν λογω ακροασεις. Ένα μεγαλο ευχαριστω για τους ανρωπους του site που προσπαθησαν για μας, διαμορφωσαν την αιθουσα και μας εκαναν να αισθανθουμε σαν το σπιτι μας. Καιρος καποιος να αναλαβει μια παρομοια πρωτοβουλια και στην Θεσ/νικη.

Reaction score
0

Ποια μοντέλα υπήρχαν και ποια σου άρεσαν ?
Αν και δεν καταλάβα ακριβώς ποιά είναι η απορία, αυτό που ήθελα να πω είναι ότι από όλη την έκθεση, λαμβάνοντας πάντα υπ' οψιν την σχέση τιμής-απόδοσης, μου άρεσαν πολύ τα ενεργά ηχεία της ADAM τα οποία συνοδεύονταν από μια σχετικά φτηνή πηγή της PRIMARE.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Εντυπωσεις απο την εκθεση High End Show 2008

Τα B&W 800 Signature στα οποία αναφέρεσαι δεν παρουσιάσθηκαν σε επίσημο δωμάτιο της εταιρείας που τα εισάγει, (ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ), αλλά σε δωμάτιο άλλης εταιρείας (στην οποία προφανώς ανήκουν) και η οποία τα χρησιμοποιούσε κατά το δοκούν.

Στο δωμάτιο της "ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ" χρησιμοποιήθηκαν τα - κατά πολύ μικρότερα σε μέγεθος - Signature Diamond.
Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόσεξα ότι τα B & W 800 βρίσκονταν σε δωμάτιο τρίτης εταιρίας. Αλλά και έτσι να είναι, μπορεί ο οποιοσδήποτε να εκθέτει(με την κακή έννοια) τα μηχανήματα του επίσημου αντιπροσώπου? Γιατί αυτό που ακούσαμε δεν ήταν αντιπροσωπευτικό δείγμα των ηχείων, ακόμη και αν κάνουμε κάποιες υποχωρήσεις. Τέλος πάντων έγω τα WILSON & τα B&W τα ανέφερα ως παράδειγμα. Υπήρχαν αρκέτα τέτοια "κρούσματα". Παρόλα αυτά η απόρια μου παραμένει αδιευκρίνηστη ακόμη.

Reaction score
4.334

Φιλε SIMITRISS δε νομιζω να εχεις δικαιο, γιατι αν τα πραγματα ηταν οπως τα λες στην ουσια δεν θα γινοτανε η εκθεση. Ειναι γεγονος οτι σε τοσο μικρα δωματια και χωρις ηχοαποροφητικα δυσκολο να ακουσεις να παιζουν ηχεια οπως θα ηθελε ο κατασκευαστης τους. Μιας και ανεφερες τα B&W, να πω οτι αυτος που θελει να ακουσει ηχεια παρομοια με σκοπο και την αγορα τους εφ οσον τον ικανοποιησουν, θα κλεισει καποιο ραντεβου με την εταιρια και θα τα ακουσει οπως πρεπει. Στις εκθεσεις περνουμε μια μικρη η μυρωδια των δυνατοτητων ενος ηχειου. Μπορει να λεμε για παραδειγμα οτι τα UTOPIA η τα τεραστια KEF δεν απεδωσαν τα αναμενομενα αλλα ειμαι σιγουρος οτι αν τα συγκεκριμενα ηχεια δεν ηταν εκει η εκθεση θα ηταν φτωχοτερη. Οπως επισης αισθητη ηταν και η απουσια εν τω συνολω των ηχειων πανελ. Μπορει παλι να λεγαμε οτι θελανε χωρο κ.λ.π. αλλα θα επρεπε να ειναι εκει με ολα τα συνεπακολουθα που εχει αυτο.
Οι εμποροι που τολμησαν με μεγαλα ηχεια σε μικρους χωρους αν μη τι αλλο εδειξαν αυτοπεποιθηση για τα προιοντα τους. Θα μπορουσαν να τα εχουν σε στατικη επιδειξη, αλλα τοτε θα τους κατηγορουσαμε οτι φοβοτανε τον ανταγωνισμο και διαφορα παρομοια.

Reaction score
81
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εντυπωσεις απο την εκθεση High End Show 2008

Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόσεξα ότι τα B & W 800 βρίσκονταν σε δωμάτιο τρίτης εταιρίας. Αλλά και έτσι να είναι, μπορεί ο οποιοσδήποτε να εκθέτει(με την κακή έννοια) τα μηχανήματα του επίσημου αντιπροσώπου? Γιατί αυτό που ακούσαμε δεν ήταν αντιπροσωπευτικό δείγμα των ηχείων, ακόμη και αν κάνουμε κάποιες υποχωρήσεις. .
Δεν άκουσα τα συγκεκριμένα ηχεία στην Εκθεση, άρα δεν γνωρίζω πώς απέδιδε το συγκεκριμένο σύστημα. Εάν οι υπεύθυνοι του δωματίου κρίνανε ότι το σύστημα μπορεί να αποδώσει τα αναμενόμενα, τότε καλώς χρησιμοποίησαν τα 800 Signature.

Reaction score
188
ρε παιδια τα μικρα ηχειακια της cav τα fl-10 με τουιτερ ribon και τιμη 360 ευρω τα ακουσατε?επαθα πλακα!ενταξει χαμηλο δεν ειχε αλλα η υψηλη περιοχη ηταν απιστευτη για τετοια τιμη ηχειου.πιστευω με ενα subaki θα ειναι τελειος συνδυασμος!

Reaction score
0
Πού να βάλουν πάνελ στην έκθεση...
Αυτά είναι για δυνατούς λύτες...

Αυτά τα 800άρια πολύ θα ήθελα να τα ακούσω κι εγώ. Δεν είχα ιδέα ότι υπήρχαν στημένα ρε γμτ...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Θεωρώ πολύ θετική τη προσπάθεια των αντιπροσώπων να πετύχουν ένα καλό αποτέλεσμα. Κατάλαβαν νομίζω ότι ο κόσμος έχει απαιτήσεις και δεν απευθύνονται σε κουφούς (αν και κάποιες εντυπώσεις που γράφτηκαν εδώ μέσα με κούφαναν και αναρωτιέμαι αν πήγα σε άλλη έκθεση). Σε προηγούμενες εκθέσεις τα τραγικά συμβάντα ήταν σαφώς περισσότερα και εντονότερα.

Το πρώτο σημείο που μου έκανε αρνητική εντύπωση ήταν η ασύρματη μεταφορά ήχου και μάλιστα σε ψηφιακή μορφή. Αναρωτιέμαι αν άκουγαν το αποτέλεσμα οι άνθρωποι του δωματίου ή απλά και μόνο το κενοτόμο μετράει. Ήταν ολοφάνερη η μετάβαση από το ένα κανάλι στο άλλο όπως και η απώλεια πληροφορίας.

Έγινε νομίζω φανερό ότι όταν μια σχεδίαση έχει σκοπό των εντυπωσιασμό και μόνο, το ακουστικό αποτέλεσμα δεν την ανταμείβει.
Γιγαντόσωμα ηχεία (ονόματα δε λέω) έδειχναν τα χάλια τους ακόμα και σε μεγάλα δωμάτια με μόνο θετικό το ότι απλά απέδιδαν καλύτερα από άλλες χρονιές. Βέβαια τις άλλες χρονιές (ειδικά στο Lydra Marriot) έπαιζαν χειρότερα από εργοστασιακό σύστημα αυτοκινήτου.

Και ναι υπήρξε ηχείο με φόρτιση εμπρόσθιας κόρνας που απέδιδε μια χαρά. Δε κρύβω το γεγονός ότι έχω μια προκατάληψη με τέτοιες σχεδιάσεις αλλά παρόλα αυτά τα συγκεκριμένα τα απόλαυσα.

Η Ελλαδάρα νομίζω έδωσε βροντερό παρόν σε όλους τους τομείς ταπεινώνοντας παραδοσιακούς και πανάκριβους κατασκευαστές. Καιρός να αποβάλουμε το κόμπεξ του ότι είναι Ελληνικό είναι και Β' διαλογής και να ξεκινάμε από εκεί τις επιλογές μας.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.202
Members
38.539
Νεότερο μέλος
jabe