Εντυπωσεις με τον Digitalworld HDT-150

Reaction score
2
Απάντηση: Εντυπωσεις με τον Digitalworld HDT-150

Ευχαριστω.Θα ξαναδοκιμασω.

Ταξινομση καναλιων δεν μπορω να κανω οπως την θελω ?????

Επισης pause την ωρα που βλεπουμε tv μπορουμε να κανουμε και πως ?

Reaction score
0

Χτες πήρα στα χέρια μου τον εν λόγω αποκωδικοποιητή . Τον δοκίμασα για καμιά ώρα.

--------------------------------------
Σχετικά με το DVB-T
Tuner : Πρέπει να έχει ένα μόνο διότι κατά την εγγραφή δεν αλλάζει κανάλι.
RF Pass Through : Σήμα (αναλογικό) περνάει στην τηλεόραση και με το μηχάνημα στο OFF. Επειδή όμως διάβασα από άλλους οτι δεν περνάει, θα ξανακάνω δοκιμή να δω μην έκανα λάθος τελικά.
Time Recording : Ανάβει αυτόματα, γράφει και μετά ξανακλείνει.
Αρχείο Εγγραφής : κατάληξη .ts

Σχετικά με το Media Player
Fast Forward: Ταχύτητα από 2x – 32x
vob : Παίζει (μεμονωμένο αρχείο, δεν δοκίμασα ολόκληρο φάκελο VIDEO_TS)
mpg anamorphic 16/9: Παίζει
avi (Xvid) : Παίζει
avi (H264) : Παίζει
mov (720p/1080p) : Παίζει
mp4 (720p/1080p) : Παίζει
mkv : Εδώ είχα προβλήματα. Σε 2 βιντεάκια με συμπίεση H264 μου έγραφε «UNSUPORTED FORMAT» και δεν τα έπαιζε, ενώ σε ένα τρίτο με συμπίεση DX50 το αναγνώριζε μεν , αλλά μετά από μερικά δευτερόλεπτα παιξίματος κόλλαγε το μηχάνημα. Μάλιστα μια φορά αναγκάστηκα να βγάλω τη πρίζα. Θέλει σίγουρα περαιτέρω διερεύνηση. Μήπως φταίει ότι η ματρόσκα έιχε δυο - τρία streams ήχου εκεί μέσα? Διάβασα πάντως ότι άλλοι τα κατάφεραν.

Σχετικά με τους υπότιτλους, διάβασε εξωτερικούς αγγλικούς (σε avi video) αλλά στους Ελληνικούς έβγαζε ασυναρτησίες. Ίσως η κωδικοποίηση του srt να μην ήταν σωστή. Επίσης, to background των υποτίτλων δεν περιορίζεται μόνο πίσω από τις λέξεις αλλά πιάνει όλο το πλάτος της οθόνης και ουσιαστικά κρύβει το κάτω μέρος. Ευτυχώς υπάρχει επιλογή για διάφανο background οπότε διορθώνεται.

Όσον αφορά το θέμα του ήχου, επειδή άκουγα μόνο από την παλιά μου CRT με SCART (ο προβολέας είχε αναλάβει το οπτικό μέρος με HDMI) δε ξέρω αν δουλεύουν οι άλλες έξοδοι (Coaxial, Optical, HDMI Audio κλπ) Από το SCART πάντως ότι έβαλα (και video με AC3) ακουγόταν στην TV.

Αυτά. Α και να πω ότι το εγχειρίδιο χρήσης είναι πολύ λιτό. Το χειριστήριο πάντως φαίνεται να δουλεύει καλά.
Μόλις έχω νεώτερα θα ποστάρω την συνέχεια. Θέλει πολύ ψάξιμο ακόμα το μηχάνημα. Πάντως ας μου πει κάποιος που κατάφερε να παίξει ματροσκα τι format ηταν το αρχείο.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

νομίζω αυτο τα λέει όλα MKV 1080p και μάλιστα 24 GB...

Reaction score
2

Ταξινομση καναλιων δεν μπορω να κανω οπως την θελω ?????

Επισης pause την ωρα που βλεπουμε tv μπορουμε να κανουμε και πως ?
Καποια απαντηση μηπως ? Ευχαριστω.

Reaction score
0

Ναι δεν αμφιβάλω οτι παίζει mkv, αφου τα είδα και στην αρχή του θέματος. Θα ήθελα ομως πληροφορίες για το τι μπορεί να φταίει και δεν αναγνωρίζει τα δικά μου mkv. Το Gspot δεν βγάζει info για το αρχείο πάντως. Μήπως υπάρχει στο internet κάποιο reference mkv που να παίζει στον DigitalWorld, να το κατεβάσω να κάνω δοκιμή ? Με τα πολλά Audio Streams υπάρχει θέμα μήπως ?

Reaction score
114

Καποια απαντηση μηπως ? Ευχαριστω.
Στο μενου δεν υπαρχει καποια επιλογη ταξινομηση η' μετακινηση ?

Reaction score
2

Στο μενου δεν υπαρχει καποια επιλογη ταξινομηση η' μετακινηση ?
Δεν ειδα κατι...Εχει για χειροκινητη αποθηκευση αλλα δεν μπορεσα να τα βαλω με την σειρα που θελω.

Edit.

Πηρα τηλ και μου ειπαν οτι η ταξινομηση γινεται ή αλφαβητικα ή με την αυτοματη ανιχνευση.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

η ταξινόμηση γίνεται μέσα στο μενου->Πρόγραμμα->ταξινόμηση κατα service name, service id, LCN, ONID...

Reaction score
2

η ταξινόμηση γίνεται μέσα στο μενου->Πρόγραμμα->ταξινόμηση κατα service name, service id, LCN, ONID...
Ευχαριστω.Αρα δεν μπορουμε να αποθηκευσουμε για παραδειγμα στο 3 το Alter στο 5 τον ΑΝΤ1 κλπ κλπ.

LCN, ONID τι ειναι ?

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

LCN : Logical Channel Number, η αριθμοδότηση των καναλιών όπως έρχονται και αποκωδικοποιούνται

ONID : Operator Number Identification, η διευθυνση (ID) του παρόχου (provider) που εκπέμπει τα κανάλια.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Ευχαριστω.Αρα δεν μπορουμε να αποθηκευσουμε για παραδειγμα στο 3 το Alter στο 5 τον ΑΝΤ1 κλπ κλπ.

Βεβαίως μπορείς, πηγαίνει μενού-> Διαμόρφωση προγράμματος , βαζεις κωδικό όλα μηδενικά, μπαίνεις μέσα στο υπομενου , πατας το κόκινο κουμπάκι και επιλέγεις που θελεις να μεταφέρεις το κανάλι... Ελληνικά είναι όλα και ευκολα διαχειρίσιμα.

Reaction score
2

LCN : Logical Channel Number, η αριθμοδότηση των καναλιών όπως έρχονται και αποκωδικοποιούνται

ONID : Operator Number Identification, η διευθυνση (ID) του παρόχου (provider) που εκπέμπει τα κανάλια.
Σε ευχαριστω.Παντως δεν ειναι βολικο να μην μπορουμε να αποθηκευσουμε για παραδειγμα στο 3 το Alter στο 5 τον ΑΝΤ1 κλπ κλπ.οπως ειχαμε συνηθισει τοσα χρονια ο καθενας με τις δικες του επιλογες.
Σε ενα Hundai που δοκιμασα γινοταν αλλα ειχε αλλα προβληματα βεβαια ασχετα με αυτο.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Μπορείς δες την πιο πάνω απάντηση...

Reaction score
2

Βεβαίως μπορείς, πηγαίνει μενού-> Διαμόρφωση προγράμματος , βαζεις κωδικό όλα μηδενικά, μπαίνεις μέσα στο υπομενου , πατας το κόκινο κουμπάκι και επιλέγεις που θελεις να μεταφέρεις το κανάλι... Ελληνικά είναι όλα και ευκολα διαχειρίσιμα.
Ευχαριστω.Με διαφορα λεπτων που ποσταραμε. Τωρα ειδα την απαντηση.
Ας ειναι καλα και το forum γιατι οι οδηγιες ειναι πολυ λιτες.

Reaction score
2

Οσον αφορά τα αρχεία video .avi , τα παίζει μαζί με τους εξωτερικούς υπότιτλους κανονικα χωρίς προβλημα, ακόμη και μεσα σε folder...
Απολυτως σωστα !!!! Ευχαριστω.

Κατι δεν κανω καλα....

Παω στην διαμορφωση προγραμματος , επιλεγω πχ τον ΑΝΤ1 που ειναι στην θεση 003 και θελω να τον παω στην θεση 005που ειναι το Star.

Παταω το κοκκινο κουμπακι αλλα δεν με αφηνει να τον παω στην θεση 005 παρολο που υπαρχει στην οθονη...οπουδηποτε αλλου με αφηνει να τον μετακινησω....Σας ζαλισα!!!!

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

ok λοιπόν , πάμε μενου-> παταμε LCN - κλειστό->οκ
μετα διαμόρφωση προγράμματος->κωδικός 000000 -> επιλέγουμε καναλι-> παταμε κοκκινο κουμπί (βαζει ενα εικονίδιο)->το πηγαινουμε εκει που θελουμε->παταμε παλι κοκκινο κουμπί->το αφήνει (βγαζει και το εικονιδιο που είχε βαλει στην επιλογή)->exit , κάνει σωσιμο και είσαι ετοιμος...:109:
Μπορούμε εννοείται να μετακινησουμε ταυτόχρονα πολλά καναλια, όχι μόνο ένα και στο τέλος exit.

Reaction score
2

ok λοιπόν , πάμε μενου-> παταμε LCN - κλειστό->οκ
μετα διαμόρφωση προγράμματος->κωδικός 000000 -> επιλέγουμε καναλι-> παταμε κοκκινο κουμπί (βαζει ενα εικονίδιο)->το πηγαινουμε εκει που θελουμε->παταμε παλι κοκκινο κουμπί->το αφήνει (βγαζει και το εικονιδιο που είχε βαλει στην επιλογή)->exit , κάνει σωσιμο και είσαι ετοιμος...:109:
Μπορούμε εννοείται να μετακινησουμε ταυτόχρονα πολλά καναλια, όχι μόνο ένα και στο τέλος exit.

Σε ευχαριστω παρα πολυ !!!!!

Ειχα το LCN ανοιχτο.Μολις το εκλεισα ολα μια χαρα.

Υποχρεος !!!!:103::103::103:

Reaction score
69

Βγάλαμε καμμία άκρη με το θέμα DTS και HDMI?
Γιατί δεν έχω καταφέρει να παίξω mkv με DTS ακόμα...

Reaction score
0
Για δοκιμασε αυτο γυρω στα 18-20 ευρω εχει:111:

Μετατροπέας ψηφιακού ήχου Optical σε Coaxial, PROLINK SB20616

Μετατροπέας ψηφιακού ήχου Optical σε Coaxial, PROLINK SB20616

Optical to coaxial digital converter
  • Είσοδος ψηφιακού σήματος από οπτική ίνα
  • Έξοδος ψηφιακού σήματος σε Coaxial

Reaction score
69

Κατάφερα να βγάλω ήχο από optical.Και decoded και Pass-Through.
Απλά ήλπιζα μόνο στο HDMI για εικόνα-ήχο.
To θέμα μου τώρα είναι πως σε cropped MKV,π.χ 1280x544, δεν βάζει μαύρες μπάρες πάνω-κάτω αλλά τα κάνει stretch...
Μήπως μου έχει ξεφύγει κάτι από το menu?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.130
Members
38.536
Νεότερο μέλος
George Markop