Εντυπωσεις Duevel Planets + ερωτηση

Reaction score
8
οπως και το SUPER
αλλα απο την αλλη το CUT με τιποτα δεν μπορεις να το πεις κουτ, οποτε ...

Reaction score
0
Τελικα δεν κρατηθηκα και θα κανω την εισαγωγη μου στον κοσμο της λαμπας με το Grant Fidelity B-283 (150 ευρω με τα μεταφορικα απο Καναδα). Θα το εχω σε περιπου 10 μερες και θα γραψω εντυπωσεις. Ειναι μια μετατροπη του αντιστοιχου της Yaquin με διαφορετικο (καλυτερο?) τροφοδοτικο και 2 λυχνιες 6J1.

Ευχαριστω και πάλι για τη συμβουλη, αισθανομαι πως δεν θα το μετανοιωσω. Σε καθε περιπτωση θα ειναι μια εμπειρια :119:

ΥΓ. Οσο ζω με τα Planets και ακουω διαφορετικους δισκους/ειδη μουσικης, τοσο πιο πολυ τα συμπαθω ! Τα προβληματακια που προανεφερα συνεχιζουν να ισχυουν, αλλα οσο συνηθιζω τον ηχο τους, εκτιμω αρετες που δεν μου ειναι ευκολο να περιγραψω. Ισως οι λεξεις "ατμοσφαιρικος" και "ζωντανος" να μπορουν να περιγραψουν αποτελεσματικα τον ηχο τους, οσο κι αν φαινεται περιεργο να ισχυουν και τα 2 συγχρονως. Ισως με τις λυχνιες να μπορεσω να παρω και το κατι παραπανω που ψαχνω...

Reaction score
8
τα Πλανετς τα αγορασα κι εγω, ως περιφερειακα στο χομ σινεμα που φτιαχνω. Ακομα και σε δικαναλο ηχο ειναι αξιοπρεπεστατα ενω διεγειρουν και τα βλεμματα των επισκεπτων. Αναλυτικοτερες εντυπωσεις εν καιρω.

Reaction score
0
Ακουω εδω και λιγες μερες το tube buffer της Grant Fidelity και θελω να δηλωσω πως....

ανηκω πια ανευ ορων στους εραστες του ηχου της λυχνιας !

Ειχα γραψει πιο πανω πως βρισκω τον ηχο των Planets ατμοσφαιρικο, τωρα μπορω να τον περιγραψω και ως... συναισθηματικο. Το DVDακι της Philips τρωει με λαιμαργια οτι CD του πεταξω απο την συλλογη μου και σε σχεση με πριν τωρα παιζει σαν να ηταν... ερωτευμενο :128: (σορυ για το μελο αλλα ειναι δυσκολο να περιγραψω την αλλαγη στον ηχο)
Παχιες μελωδικες γραμμες παντου, ενας προσθετος αερας γυρω απο οργανα και φωνες, και ενας μεγενθυντικος φακος πανω σε καθε συναισθηματικη εκφραση της μουσικης ή της φωνης.

Αν χαθηκε λεπτομερεια απο τον ηχο? Εεεε, ξερω γω, ποια λεπτομερεια, που?
Αν προστεθηκε distortion? Μπα, αλλα κι αν προστεθηκε τοτε me likes distortion :140:
Το χαμηλο αλλαξε αλλα δεν εχω την εμπειρια για να σας το περιγραψω ως πιο δεμενο ή πιο χαλαρο ή αν εχει υποχωρησει. Μπορω μονο να πω πως οι οποιοι κραδασμοι εχουν μειωθει πολυ αντιθετα αισθανομαι καλυτερα τις "δονησεις", το μπασο ειναι προεκταση του υπολοιπου σωματος του ηχου και η μουσικη ακουγεται πολυ ξεκουραστα ακομα και σε μεγαλες εντασεις.
Για τα πριμα τι να πω, δεν ηταν ουτως η αλλως ιδιαιτερα φωτεινα, αν και παροντα σε καθε στροφη της μουσικης, τωρα εχουν γινει κι αυτα μια δεμενη προεκταση των μεσαιων. Ο ηχος εδεσε δηλαδη χωρις να αισθανομαι πως εχασα σε αναλυση - και παλι, κι αν χαθηκε αναλυση δεν πηρα πρεφα οποτε αυτο εχει σημασια, ετσι δεν ειναι?
Μπορω και παλι να ακουσω rock περα απο jazz/ακουστικη/ηλεκτρονικη μουσικη που επαιζαν ηδη αρκετα καλα.
Τελος παντων, οπως θα'λεγε και ενας κυριος του ραδιοφωνου... δεν περιγραφω αλλο !

Φανταζομαι τωρα μονο, τι μπορει να παρει κανεις με ακριβα λαμπατα μηχανηματα και μια αξιοπρεπη πηγη.
Ετσι λοιπον ηθελα να σας ευχαριστησω και παλι για την ιδεα του μπαφερ - σαν να ανοιξατε τα ματια σε τυφλο....

Μεχρι τις επομενες ηχητικες περιπετειες...
καλες ακροασεις σε ολους !

Reaction score
8
φιλε dnicolgr χαιρομαι που η ιδεα μου για το μπουφερ η μπαφερ σε βοηθησε να βελτιωσεις τον ηχο σου. Αυτα τα συναισθηματα που περιγραφεις για την λαμπα τα εχω νοιωσει κι εγω.
Σου ευχομαι να απολαμβανεις την μουσικη σου για παντα χωρις αγχος οπως τωρα.

Reaction score
1
Απάντηση: Εντυπωσεις Duevel Planets + ερωτηση

Που μπορεί κανείς να τα δει και να τα ακούσει στην Αθήνα;

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Εντυπωσεις Duevel Planets + ερωτηση

Που μπορεί κανείς να τα δει και να τα ακούσει στην Αθήνα;

Εγω τα ακουσα στον αντιπροσωπο που ειναι το Orpheus Audio, στην Στουρναρη, αλλα αν δεν κανω λαθος υπαρχει καταστημα και στην Πετρουπολη.

Reaction score
0
τα duevel planets το μπαφερ νομιζω το παραγγειλε απεξω ο φιλος.
Ναι ακριβως, μιλαω για τα ηχεια :107:
Το μπαφερ το παραγγειλα μεσω paypal μετα απο αλληλογραφια με τον ιδιοκτητη της εταιριας κ. Ian Grant - πολυ εξυπηρετικος, απαντουσε μεσα στην επομενη ωρα (βραδυνες ωρες Ελλαδος) και σενιαρε οπως επρεπε το πακετο για να περασει αερα απο τελωνειο.

Προτιμισα το συγκεκριμενο μπαφερ ουσιαστικα στα τυφλα, αλλα με βοηθησε ενα demo που παραχωρησε η εταιρια σε ολα τα μελη ενος καναδεζικου audio forum που ενδιαφερθηκαν.
Τα σχολια μου φανηκαν αρκετα αντικειμενικα, οι ανθρωποι εγραφαν απλα αν τους αρεσε η προσθηκη του μπαφερ στα συγκεκριμενα συστηματα τους - σε αλλους αρεσε σε αλλους οχι τοσο (οι τελευταιοι συνηθως με πιο ακριβα μηχανηματα).
Περισσοτερα εδω:
http://www.canuckaudiomart.com/forum/viewtopic.php?t=7031

Reaction score
19
Ακριβως. Περαν ομως της "σωστης τοπικης προφορας" ή ακομα και τη γλωσσα με την οποια το διαβαζει κανεις - να εισται βεβαιοι πως αλλιως θα διαβασει τη λεξη buffer ο Γαλλος ή ο Γερμανος ή ο Ιταλος -οταν μεταφερει κανεις λεξη απο λατινικη γραφη στα ελληνικα το "u" γινεται "ου" ή " ή την ελληνοποιει τελείως πχ ο Νευτων, το Λονδινο.

Ετσι τα lux αντικειμενα δεν τα λεμε Λαξ αλλα Λουξ.
Όποιος θέλει να την κατακρεουργήσει, μπορεί να την πει όπως του'ρχεται στη φαντασία.

Η σωστή προφορά είναι μπάφερ, όπως το cutter δεν είναι κούτερ άλλα κάτερ ή το cut είναι κατ και... όχι κουτ. Ηχητικό ντοκουμέντο, εδώ: http://www.thefreedictionary.com/buffer

σόρυ για το οφτοπικ!

Reaction score
8
σόρυ για το οφτοπικ!

αλλα για πηγαινε πεστο ετσι στην βορεια αγγλια Κωστα, οπου ακομα και το butter το λενε μπουτερ.

Reaction score
19
Αν όντως το λένε έτσι, ίσως να έχει μια βάση για τη συγκεκριμένη λέξη (κόντρα βέβαια στους κανόνες) μιας και η ρίζα είναι:
"The word butter derives (via Germanic languages) from the Latin butyrum, which is borrowed from the Greek boutyron."

Αν και πιστεύω ότι αναφέρεσαι σε αυτή τη γραφή:
[Middle English butere, from Old English, from Latin ...

http://www.thefreedictionary.com/butter

Μάλλον πρέπει να αφήσουμε το θρεντ στην ησυχία του :116:

Reaction score
0
Sorry που επαναφερω παλιο τοπικ. Ηθελα μονο να προσθεσω πως με το Marantz 5003 που αγορασα (ε, μ'ετρωγε) ο ηχος πια ξεπερασε τις προσδοκιες μου. Ακομα και η συμβια εντυπωσιαστηκε αφου απο "παλι καινουργια μηχανηματα εφερες?", πηγαμε στο "μμμ, ομορφο φαινεται", στο "πωπω, ε ναι τωρα μαλιστα" οταν πηρε μπρος το player, και τελικα σε διαφορα "ακου, ακου, αυτο δεν ακουγοταν πριν"... Η αρθρωση των τραγουδιστων και μονο, ειναι ολα τα λεφτα.

Τα λενε αυτα βρε παιδια :116:
Διδαγμα, βαλτε τα φτηνα DVD player στην ακρη (οσοι αρκουνται σ'αυτο) και παρτε ενα CD player της προκοπης - υποθετω πως ολα τα entry level μηχανακια των NAD, Harman Kardon, Marantz, Cambridge Audio, κ.α. αρκουν για να αποκαλυψουν το μεγαλυτερο μερος των πραγματικων δυνατοτητων των ηχειων, χωρις τα τιναχθει η μπανκα στον αερα.

ΥΓ. Για την ιστορια, το μπαφερ προσφερει ακομα τις υπηρεσιες του καθως συνεχιζει να προσθετει αυτη τη συναισθηματικη διασταση που μ'αρεσει. Χωρις αυτο ο ηχος ειναι λιγο πιο επιπεδος, αν και κερδιζεις λιγο σε "ησυχια" (τωρα καταλαβα τι σημαινει αυτο). Τελικα ειναι θεμα γουστου, η και ψυχολογιας, παντως εγω το αφηνω παντα μεσα στην αλυσιδα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.902
Members
38.519
Νεότερο μέλος
mrkgeo