Εντυπώσεις απο την παρουσίαση των Sony VPL-VW1000 και vw50 για τα μέλη του AVSite!!

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.636
Re: Εντυπώσεις απο την παρουσίαση των Sony VPL-VW1000 και vw50 για τα μέλη του AVSit

50 Mbit μόνο?

Reaction score
15.548
Απάντηση: Εντυπώσεις απο την παρουσίαση των Sony VPL-VW1000 και vw50 για τα μέλη του

δεν φτανει Μητσο μ..?

εχουν κανει και live μεταδοση σε 4Κ

Reaction score
15.548
Απάντηση: Εντυπώσεις απο την παρουσίαση των Sony VPL-VW1000 και vw50 για τα μέλη του

λετε..?

LUXEMBOURG--(BUSINESS WIRE)--September 07, 2012--

SES (Paris:SESG) (LuxX:SESG) is collaborating with Sony to show IBC visitors a live satellite transmission of 4K UHDTV content. The protected video content is played out in Quad Full HD format encoded in the H.264 standard at a data rate of 50 Mbit/s and is uplinked from SES in Betzdorf/Luxembourg via Transponder 3.236 on ASTRA 3B at 23.5[deg] East.

The stunning picture quality of 4K satellite TV is demonstrated at the IBC stands of both SES and Sony using the latest SONY Bravia 84" 4K display at a pixel resolution of 3840 x 2160. This live demonstration shows that a 4K resolution significantly enhances the picture quality on large consumer displays and is already today a viable and affordable technology.

"4K or Quad Full HDTV is the de-facto next standard beyond HDTV and will deliver a stunning picture quality on modern, large flat-screen displays, " said Thomas Wrede, SES Vice President of Reception Systems. "With the live demo via ASTRA-3B and using equipment from Sony we demonstrate that the eco-system for 4K UHDTV satellite transmission is available today. With the arrival of the new video encoding standard HEVC in 2013 together with a plethora of 4K compatible flat-screen displays satellite television 'Beyond HDTV' can start."

Reaction score
15.548

στο τελος Γεναρη του 2013 παμε σε HEVC οποτε αλλαζουν τα δεδομενα.

[YOUTUBE]fmFo1asK1Sw[/YOUTUBE]

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.593
Re: Εντυπώσεις απο την παρουσίαση των Sony VPL-VW1000 και vw50 για τα μέλη του AVSit

Αυτή τη στιγμή το maximum video bitrate απο κανάλι dvb-s2 (720p ή 1080i) το συναντάμε στο μπουκέτο του bskyb και προσεγγίζει τα 19500-20000 kbps/s. Υπάρχουν βεβαίως και hd κανάλια με bitrate απο 3500-8000 kbps/s, αλλά μιλάμε για γενναία υποχώρηση στην ποιότητα. Τα νούμερα αυτά αναφέρονται στην ευρωπαϊκή αγορά.
Όταν λοιπόν διαβάζω ότι τα 4k κανάλια θα αναμεταδίδονται σε αντίστοιχα bitrate με τα καλά hd, απλά ελπίζω αυτό το hevc να κάνει καλή δουλειά.

Reaction score
15.548

θα κανει.....θα κανει......με τα μισα kbps παιρνεις ΚΑΙ καλυτερη ποιοτητα αποτι λενε.

εξαλλου το h 264 ειναι οριακο για 4Κ

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.664

720p = 720 * 1.280 = 921.600 pixels
4k = 2.160 * 3.840 = 8.294.400 pixels (τριπλάσια ανάλυση σε κάθε άξονα)

Αυτό σημαίνει ότι το 4k έχει να μεταδώσει πληροφορία για 9 φορές περισσότερα pixels.

Το αυξημένο βάθος χρώματος 10-bit ή 12-bit του 4k (έναντι 8-bit των HD), συνεπάγεται επίσης αύξηση της πληροφορίας κατά 2^2 ή 2^4, δηλαδή τετραπλασιασμό ή δεκαεξαπλασιασμό αντίστοιχα.

Έστω κι αν το HVEC προσφέρει διπλάσιο βαθμό συμπίεσης, ακόμα και η πιο light εκδοχή του 4k θα χρειαστεί 9*4/2 = 18 φορές μεγαλύτερο εύρος ζώνης (αν μιλάμε για μετάδοση) ή αποθηκευτικό χώρο (αν μιλάμε για τοπική αναπαραγωγή), από τα 720p/1080i με AVC/H.264.

Reaction score
15.548

αναφερουν 10bit ωστε να καλυψουν το rec 2020

Οπως και ναχει Δημητριε εαν θελεις λιγοτερα δεδομενα μεγαλυτερη αναλυση και bit πας σε h.265

για να κανουν και δοκιμες 4κ με h264 κατι θα ξερουν περισσοτερο......:116:

δεν πιστευω να νομιζεις οτι θα δωσουν κατι εφαμιλλο σε ποιοτητα με το 1080p
θα δωσουν την διαφορα νασαι σιγουρος

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.664

Εγώ πάντως για Χριστούγεννα θα κάνω δώρο στον γιό μου (ή στον εαυτό μου...) αυτή την καμερούλα 4Κ, έστω και στα 12fps.

Κάποιος να μου χαρίσει τον 1000άρη μόνο ρε παιδιά. :116:

Reaction score
15.548

και γιατι δεν παιρνεις και εναν 1000ρι δωρο για σενα....:116:

Reaction score
15.548

κανε υπομονη βρε στην αλλαγη προβολεα....με αναλυση 16/9 θα εχεις 12.5 fps :136:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.664

Μόλις ο ΕΟΠΥΥ μου "χαρίσει" τα χρωστούμενα, θα κάνω τον 1000άρη stacked με τον Runco για να βλέπω και 3D. :136:

Reaction score
14

(μας εβγαλε την ψυχή αυτό το "κακόβουλο λογισμικό" στο avsite...:) )
Τωρα που μπόρεσα να μπω να πω τις δυο κουβεντες μου για αυτό που είδαμε..
Το πραγματικό 4k είναι Η εμπειρία. Δεν υπάρχει υλικο ακόμη αλλα όταν θα κυκλοφορήσει , για 90+ ίντσες θα είναι άλλος κόσμος... εγώ προσωπικά έμεινα άφωνος.
Τα δύο μηχανάκια της sony τώρα... O 1000 είναι μαγικός προβολέας. Αλλά χωρίς 4κ υλικό δεν θα τον προτιμούσα απο τον εξίσου καταπληκτικό 50 αρη με 10 φορες το κοστος κάτω. Σε 180 ιντσες τέτοια εικόνα τέτοιο φως απο προβολέα των 3000 ευρώ ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα πριν απο 2-3 χρόνια. Ένα μειον είναι μόνο η κίνηση του που θα την ήθελα πιο ομαλή. Αλλα πάλι δεν γνωρίζω τις ρυθμίσεις που ειχαν γίνει ή που μπορούν να γίνουν..
Το 4κ και ο 1000αρης είναι το άμεσο(?) μέλλον αλλά ο 50αρης είναι εδώ με καταπληκτική εικόνα και προσιτός οικονομικά.

Ευχαριστώ πολύ για την δυνατότητα να δω αυτα τα δύο μηχανήματα σε συνθήκες που δεν το περιμενα... 181"....:)

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.705

Ήθελα πολύ να κατέβω προς τα εκεί να δω κι εγώ από κοντά αυτόν τον προβολέα αλλά ας όψεται ο ichaltou.

Τελικά η αρχή για το 4Κ έγινε και ίσως να αρχίσει να έχει τη μορφή χιονοστιβάδας.
Να αρχίσουν οι εταιρίες ανταγωνισμό ποια θα βγάλει πρώτη στην αγορά μηχάνημα ή υλικό σε αυτήν την ανάλυση.
Και να αρχίσει να κατακλύζει η αγορά από μηχανάκια και ταινίες.

Ή μπορεί να μην έχει απήχηση στο κοινό και στους εν δυνάμει αγοραστές και να ξεπέσει το όνειρο των εταιριών για εκ νέου μεγάλα κέρδη.
Το έργο το έχουμε ξαναδεί.

Δεν ξέρω πότε θα μπορούμε να έχουμε στη διάθεσή μας σε γήϊνες τιμές μηχανήματα και ταινίες.
Δεν ξέρω αν θα είναι αισθητή η διαφορά σε μικρότερες ίντσες π.χ. τηλεοράσεις ως 60"
Δεν ξέρω αν αξίζει καν να πας από τα 2Κ στα 4Κ
Ήδη βλέπουμε εκπληκτική εικόνα, με την προϋπόθεση να έχει γίνει καλό τρανσφέρ της ταινίας.
Πόσο πιο καλά θα είναι;
Εσείς που τα είδατε τι λέτε;
Αξίζει να αλλάξει όλη η ήδη εγκατεστημένη αλυσίδα;

Μπράβο στην Sony για την όλη παρουσίαση.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.593
Re: Απάντηση: Εντυπώσεις απο την παρουσίαση των Sony VPL-VW1000 και vw50 για τα μέλη

Ήθελα πολύ να κατέβω προς τα εκεί να δω κι εγώ από κοντά αυτόν τον προβολέα αλλά ας όψεται ο ichaltou.

Τελικά η αρχή για το 4Κ έγινε και ίσως να αρχίσει να έχει τη μορφή χιονοστιβάδας.
Να αρχίσουν οι εταιρίες ανταγωνισμό ποια θα βγάλει πρώτη στην αγορά μηχάνημα ή υλικό σε αυτήν την ανάλυση.
Και να αρχίσει να κατακλύζει η αγορά από μηχανάκια και ταινίες.

Ή μπορεί να μην έχει απήχηση στο κοινό και στους εν δυνάμει αγοραστές και να ξεπέσει το όνειρο των εταιριών για εκ νέου μεγάλα κέρδη.
Το έργο το έχουμε ξαναδεί.

Δεν ξέρω πότε θα μπορούμε να έχουμε στη διάθεσή μας σε γήϊνες τιμές μηχανήματα και ταινίες.
Δεν ξέρω αν θα είναι αισθητή η διαφορά σε μικρότερες ίντσες π.χ. τηλεοράσεις ως 60"
Δεν ξέρω αν αξίζει καν να πας από τα 2Κ στα 4Κ
Ήδη βλέπουμε εκπληκτική εικόνα, με την προϋπόθεση να έχει γίνει καλό τρανσφέρ της ταινίας.
Πόσο πιο καλά θα είναι;
Εσείς που τα είδατε τι λέτε;
Αξίζει να αλλάξει όλη η ήδη εγκατεστημένη αλυσίδα;

Μπράβο στην Sony για την όλη παρουσίαση.
Την τηλεόραση μου δε θα έσπευδα να την αλλάξω. Τον προβολέα όμως για πλάκα.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.705

Δηλαδή θα πρέπει να πάμε πάλι σε έξοδα;
Και τελείωσαν και οι μέρες των παχέων αγελάδων γμτ.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.593

Έχουμε τουλάχιστον ένα χρόνο μπροστά μας. Τα νέα μοντέλα των περισσότερων εταιριών δεν έχουν μήνα ή δεν κυκλοφόρησαν ακόμα.

Reaction score
8.349
Απάντηση: Re: Απάντηση: Εντυπώσεις απο την παρουσίαση των Sony VPL-VW1000 και vw50 γ

Την τηλεόραση μου δε θα έσπευδα να την αλλάξω. Τον προβολέα όμως για πλάκα.
σχετικο ειναι αυτο.Ισως μερικοι το δουνε ετσι.Εγω νομιζω οτι το 1080 δινει ικανοποιητικη εικονα στις 100 τοσες ιντσες.Το παραπερα θαναι πιστευω μονο οταν δεν κοστιζει.Μιλαω για τον πολυ κοσμο.Εννοω ,οπως πολλοι πηραν μπλου-ρεη πλειερ οταν εφτασε να κοστιζει οσo ειχαν παρει το DVD.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll