Εντυπώσεις απο την παρουσίαση των Sony VPL-VW1000 και vw50 για τα μέλη του AVSite!!

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.633
Re: Εντυπώσεις απο την παρουσίαση των Sony VPL-VW1000 και vw50 για τα μέλη του AVSit

Συμφωνώ 100% με το άρθρο. :107:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Απάντηση: Εντυπώσεις απο την παρουσίαση των Sony VPL-VW1000 και vw50 για τα μέλη του

Καλημέρες σε όλους! Μέλος του forum είμαι κι εγώ (έστω κι ως lurker... χε), δεν παρευρέθηκα στην παρουσίαση μαζί σας - αν και ο Καφάτος γνωρίζει πόσο θα προτιμούσα να είμαι με real fans του χώρου! ;-) - αλλά με τους δημοσιογράφους. Είπα ωστόσο να "καταθέσω το λιθαράκι μου" και να παραθέσω τις εντυπώσεις μου στα άρθρα που δημοσιεύτηκαν, αν μη τί άλλο γιατί υπάρχουν κι άλλα θέματα που τίθενται γύρω από την υπερυψηλή ευκρίνεια, όχι μόνο η εικόνα του VW1000ES.

Πρώτον κι αρχή, ας μη γελιόμαστε: είναι ΑΠΙΘΑΝΑ μεγάλο το άλμα μπροστά από το "απλό" HD στο UHD. Όλοι όσοι βρεθήκαμε εκεί - και λαμβάνοντας στα υπόψιν και τις αντίξοες συνθήκες που σωστά υπογράμμισε ο Αντρέας - μπορούμε να το πιστοποιήσουμε. Το θέμα του native περιεχομένου είναι μεγάλο, όπως πάντα, και κρίνοντας από όσα είδα στην παρουσίαση το ΟΠΟΙΟ σύστημα upscaling από 1080p σε 2160p δεν θα είναι αρκετό για να προσφέρει ικανοποιητικό αναλογικά αποτέλεσμα, όμως δεν χωρά αμφιβολία στο εξής: μπαίνουμε σε νέα φάση στο οικιακό σινεμά με τον 1000ES. Προσωπικά κλαίω ήδη που πρέπει να "συμβιβάζομαι" πλέον με τον 90ES μου... προσπαθώ actively να μη θυμάμαι την εικόνα εκείνων των demo clips σε UHD!

Για όποιον/όποια ενδιαφέρεται, τα δύο άρθρα που έγραψα για το θέμα βρίσκονται εδώ

http://www.athinorama.gr/digital/homecinema/articles/default.aspx?id=14028

και εδώ

http://www.athinorama.gr/digital/homecinema/articles/default.aspx?id=14029

Όποιος φίλος/φίλη έχει σχόλια γι' αυτά, ευπρόσδεκτα. Προσωπικά παρακολουθώ το παρόν thread από την πρώτη μέρα και οι σκέψεις μου για το θέμα αλλού συμπίπτουν, αλλού όχι απαραίτητα με αυτά που διαβάζω... τουλάχιστον όμως η συζήτηση φαίνεται να είναι γόνιμη. Άντε να δούμε ποιός από όλους εμάς (ή αν!) θα έχει την ευκαιρία να δει τον 1000ES με καμία Stewart και calibrated!
Κωστα μου, πολυ καλα τα αρθρα σου με το περιεχομενο των οποιων συμφωνω στα περισσοτερα.
Ιδιαιτερα κατατοπιστικο ομως ηταν το δευτερο το οποιο μας δινει και καποιες τεχνικες λεπτομερειες τις οποιες εμεις δεν μαθαμε ποτε.
Π.χ. θα μπορουσα να ορκιστω πως η επιλογη λαμπας ηταν στο "High" για να γεμισει τοσο μεγαλο πανι.Τωρα που εμαθα οτι ηταν στο "Low" αρχιζω και εχω φαντασιωσεις πως θα δειχνει αυτος ο προβολεας στην 128'' Stewart μου καλιμπραρισμενος...:111:

Reaction score
0
Απάντηση: Εντυπώσεις απο την παρουσίαση των Sony VPL-VW1000 και vw50 για τα μέλη του

Αντρίκο, ΕΜΕΝΑ να δεις πόση εντύπωση μου έκανε το Low... το είδα, το ξαναείδα και ρώτησα για να βεβαιωθώ! Εντάξει, εννοείται πως η λάμπα του συγκεκριμένου 1000ES δεν θα πρέπει να έχει γράψει πολλές ώρες πτήσης... αλλά και πάλι... VERY impressive.

Άσε που από τη μία ΦΑΙΝΟΤΑΝ ότι ο προβολέας ήταν ακαλιμπράριστος και τα χρώματα πολύ έντονα για λόγους εντυπωσιασμού... κι από την άλλη ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕΣ να πεις στον εαυτό σου ότι δεν θα έπρεπε να είναι πειστικά, αλλά ήταν! Ειδικά ο πλανήτης Γη στο zoom-in από το διάστημα, τα flesh tones στο κοριτσάκι και τα χρώματα του νερού στην παραλία... ήταν SUPER πειστικά. Σε μία Greyhawk που θα αύξανε την αντίθεση και θα βελτίωνε το μαύρο, ας πούμε...!

Κακά τα ψέματα, πάντως. The thing that hit you σε όλα τα κλιπάκια είναι η αυξημένη ανάλυση. Τεράστιος όγκος οπτικής πληροφορίας. Τεράστιος. Πάντα το υποπτευόμουν ότι είμαι resolution whore γενικώς... αλλά προχθές το αποδέχθηκα! Χα χα!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Αντρίκο, ΕΜΕΝΑ να δεις πόση εντύπωση μου έκανε το Low... το είδα, το ξαναείδα και ρώτησα για να βεβαιωθώ! Εντάξει, εννοείται πως η λάμπα του συγκεκριμένου 1000ES δεν θα πρέπει να έχει γράψει πολλές ώρες πτήσης... αλλά και πάλι... VERY impressive.

Άσε που από τη μία ΦΑΙΝΟΤΑΝ ότι ο προβολέας ήταν ακαλιμπράριστος και τα χρώματα πολύ έντονα για λόγους εντυπωσιασμού... κι από την άλλη ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕΣ να πεις στον εαυτό σου ότι δεν θα έπρεπε να είναι πειστικά, αλλά ήταν! Ειδικά ο πλανήτης Γη στο zoom-in από το διάστημα, τα flesh tones στο κοριτσάκι και τα χρώματα του νερού στην παραλία... ήταν SUPER πειστικά. Σε μία Greyhawk που θα αύξανε την αντίθεση και θα βελτίωνε το μαύρο, ας πούμε...!

Κακά τα ψέματα, πάντως. The thing that hit you σε όλα τα κλιπάκια είναι η αυξημένη ανάλυση. Τεράστιος όγκος οπτικής πληροφορίας. Τεράστιος. Πάντα το υποπτευόμουν ότι είμαι resolution whore γενικώς... αλλά προχθές το αποδέχθηκα! Χα χα!
Κωστα μου, οσες ωρες και να εχει γραψει η λαμπα του(που θα εχει γραψει, demo προβολεας ειναι και πριν ερθει εδω ηταν στην Κυπρο) το να γεμιζεις 4 μετρα και να σου φευγει η...ουγια δεν ειναι λιγο!
Πως το ειπες αυτο? "resolution whore"? Πολυ μου αρεσε!Και εγω δικος σας ειμαι!:615:

Reaction score
8.349

Με βάση τα παραπάνω υπάρχει η σκέψη στις επόμενες παρουσιάσεις να παρευρίσκονται εκείνοι των οποίων η συμμετοχή στο φόρουμ μετά την παρουσίαση θα είναι ενεργή. Θέλουμε την ενεργή συμμετοχή σας τόσο στις παρουσιάσεις, όσο και εδώ μετά από αυτές.
βρε παιδια ,αυτο τωρα τι το θελατε?
ας κατσει απλα ο καθενας που τον καλανε ,να γραψει τρεις γραμμες απο απλη ευγενεια βρε παιδια!!!!

Κι οπως ειπωθηκε,για οσους ηρθαν,αν δεν σας αρεσε τιποτα?γραψτε ,χαλια ολα!!!:116:

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425

Οι ιντσες ποσες ηταν ακριβως?διαβασα απο την αρχη για 150,160,180!!τελικα τα 4Κ εχουν νοημα για τις συνηθισμενες διαστασεις 106-120' ?που οι περισσοτεροι απο μας διαθετουν,το μελλον με τα 4Κ θα ερθει πιο συντομα απο τους led (με χαμηλοτερες προσιτες τιμες?)

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.662

Οι ιντσες ποσες ηταν ακριβως?διαβασα απο την αρχη για 150,160,180!!
Με 4 μέτρα πλάτος, 181" διαγώνιος σε 16:9.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.662

βρε παιδια ,αυτο τωρα τι το θελατε?
ας κατσει απλα ο καθενας που τον καλανε ,να γραψει τρεις γραμμες απο απλη ευγενεια βρε παιδια!!!!

Κι οπως ειπωθηκε,για οσους ηρθαν,αν δεν σας αρεσε τιποτα?γραψτε ,χαλια ολα!!!:116:
Δεν είναι λογικό βρε Δημήτρη να το ζητάμε ή να το συζητάμε? Έστω και σαν απλό feedback, ή ευγένεια, όπως πολύ σωστά το έθεσες. Δεν ζητάμε τη διατριβή κανενός, μια απλή γνώμη, θετική ή αρνητική.

Εννοείται ότι δεν χρειάζεται το "λιβάνισμα" καμμιάς εταιρίας, και φυσικά είναι κάτι που κι εμείς θέλουμε οπωσδήποτε να αποφύγουμε.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.662

τελικα τα 4Κ εχουν νοημα για τις συνηθισμενες διαστασεις 106-120' ?που οι περισσοτεροι απο μας διαθετουν,το μελλον με τα 4Κ θα ερθει πιο συντομα απο τους led (με χαμηλοτερες προσιτες τιμες?)
Πες με μαζοχιστή. Πες ότι φάσκω και αντιφάσκω. Δίκιο θα έχεις ό,τι και να πεις. Παρ' όλο που καταευχαριστήθηκα την προβολή στην χορταστικότατη οθόνη της παρουσίασης (και για το γεγονός αυτό αξίζουν θερμά συγχαρητήρια), πολύ θα ήθελα να δω το ίδιο υλικό σε μια οθόνη από 100" έως 120".

Φαντάζομαι ότι ακόμα και εκεί θα υπάρχει αισθητή διαφορά στην ανάλυση, αλλά μόνο να εικάσω μπορώ αν δεν το δω. Εκείνο που είναι βέβαιο είναι το γεγονός που επεσήμανε ο Κεφάλας: το διευρυμένο χρωματικό τρίγωνο, με τον μεγαλύτερο χρωματικό πλούτο και το αυξημένο shadow detail του 4Κ.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.633
Re: Εντυπώσεις απο την παρουσίαση των Sony VPL-VW1000 και vw50 για τα μέλη του AVSit

Άντε ρε Τριανταφυλλάκι, πάρε έναν να δοκιμάσουμε.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.664

Πως το ειπες αυτο? "resolution whore"? Πολυ μου αρεσε!Και εγω δικος σας ειμαι!:615:
Κάποια στιγμή που θα βρω διαθέσιμο χρόνο, θα γράψω αναλυτικά και εμπεριστατωμένα, γιατί -κατά τη γνώμη μου- η αυξημένη ανάλυση (pixelcount) είναι η λιγότερο σημαντική βελτίωση που επιφέρει το νέο format.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.662
Απάντηση: Re: Εντυπώσεις απο την παρουσίαση των Sony VPL-VW1000 και vw50 για τα μέλη

Άντε ρε Τριανταφυλλάκι, πάρε έναν να δοκιμάσουμε.
Τώρα πέταξε το πουλάκι Μήτσο μ'...

Reaction score
15.548

patterns ειδατε...? :116:

αν και καταλαθος εγω ειδα....:410:

:204:

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Περιμένω να γράψει ο Κεφάλας τις τρεις γραμμές που του αναλογούν και μετά θα γράψω κι' εγώ μερικά.
Κωστάκη γράψε για ίριδα, gama και Reality Creation.

edit: Κώστα τρεις γραμμές χωρίς spoiler και σε παρακαλώ πολύ μην γελάς :137:

Reaction score
15.548

Κάποια στιγμή που θα βρω διαθέσιμο χρόνο, θα γράψω αναλυτικά και εμπεριστατωμένα, γιατί -κατά τη γνώμη μου- η αυξημένη ανάλυση (pixelcount) είναι η λιγότερο σημαντική βελτίωση που επιφέρει το νέο format.
φωτογραφικη μηχανη 4κ ομως εχεις ....γιατι ? :136:

Reaction score
15.548

Περιμένω να γράψει ο Κεφάλας τις τρεις γραμμές που του αναλογούν και μετά θα γράψω κι' εγώ μερικά.
Κωστάκη γράψε για ίριδα, gama και Reality Creation.

edit: Κώστα τρεις γραμμές χωρίς spoiler και σε παρακαλώ πολύ μην γελάς :137:

3 γραμμες ειναι πολλες.......

κατσε να φαω .....
....να σκεφτω :116: και πιθανον αν εχω κεφια να γραψω και 4 γραμμες

Reaction score
121
Re: Απάντηση: Εντυπώσεις απο την παρουσίαση των Sony VPL-VW1000 και vw50 για τα μέλη

Και πως σου φάνηκαν; :) τα patterns....

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.664

φωτογραφικη μηχανη 4κ ομως εχεις ....γιατι ? :136:
Έστω και αθέλητα, το παράδειγμά σου είναι εύστοχο: είτε μιλάμε για εκτυπώσεις είτε για ανέβασμα στο ίντερνετ, δεν υπάρχει καμία ορατή διαφορά ποιότητας μεταξύ της παλιάς φωτογραφικής μου των 6MP και της καινούριας των 16MP, η οποία να οφείλεται στη διαφορά ανάλυσης.

Reaction score
5.672

εγω περιμενω να γραψει ο Κεφαλας τι ειδε σημερα !!!
για τα πατερν , το γαμμα (μου ηθελε και 2,6 ο κυριος!) κλπ ...
με τις παρατηρησεις του και τις επιλογες του τι καταφερε ?

Reaction score
15.548

δεν θα γραψω βρε.......για να σκασετε....:116:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.931
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll