Εντυπώσεις από συγκριτικό JVC DLA-HD750 vs Optoma HD82 vs Sony VPL-VW80

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Απάντηση: Εντυπώσεις από συγκριτικό JVC DLA-HD750 vs Optoma HD82 vs Sony VPL-VW80

Λοιποοοον,οσα ακολουθησουν ειναι αποτελεσμα της εβδομαδιαιας
"συμβιωσης" μου με JVC και Optoma και της πανω απο τετραμηνο
αντιστοιχης με τον Sony.
Με αυτο θελω να πω πως καθε ημερα της εβδομαδας που περασε
"τραβιομουν" στα κρυφα και εκανα τα δικα μου πειραματα, ειχα
τις δικες μου παρατηρησεις ωστε να μπορω να τις αποτυπωσω και
να τις περασω σε εσας αργοτερα.
Και να που εφτασε η ωρα.

Απο την αρχη ο 750 μου εδειξε πως διεφερε απο τους υπολοιπους
JVC που ειχα δει.Ακομα και οταν παιζοντας με blu ray και μεσω της
ενισχυμενης ΤΗΧ προρυθμισης "φωναζε" πως δεν θα υπηρχε η γνωστη
κιτρινιλα.
Οσο για την συγκλιση?Αριστη!
Η ομοιομορφια σχεδον αψογη.
Τα προβληματα αρχισαν οταν τον τοποθετησαμε σε βαση οροφης
οπου ξαφνικα μας θυμισε τους "παλιους, καλους JVC"
Οι γωνιες θαμπωσαν σε σχεση με το κεντρο και η ανομοιομορφια,
ιδιαιτερα προς τα δεξια της εικονας αυξηθηκε σημαντικα.
Η αντιθεση ομως παρεμεινε εκει.Μια αντιθεση η οποια, αν και δεν
εφτασε τους αριθμους εκεινους που εφτασε η αντιστοιχη που ειχε
μετρησει ο Π.Β. στον 80αρη, στα ματια μου ηταν μεγαλυτερη απο
τον αντιπαλο του.
Εδω υπαρχει και φωτεινοτητα επισης.Μην φανταστειτε την φωτεινοτητα
εκεινη που σου παρεχουν ορισμενοι DLP(Βλ Infocus 83)αλλα αρκετη
για να σου γεμισει μια πολυ μεγαλη οθονη.
Μαυρο και φως μαζι λοιπον.
Σε συνδυασμο με την αψογη χρωματικη ρυθμιση που πετυχε ο ΒΛ
ειχαμε στα χερια μας εναν κορυφαιο high end(να σκασεις Τσαρουχα)
βιντεοπροβολεα.
Ποιος να πιστευε ποτε τετοια χρωματα σε JVC?
Θα το λεω και θα το ξαναλεω...

Τι του ελειπε λοιπον?
Τιποτα.
Τιποτα, εκτος...
Εκτος απο το γεγονος οτι τον βαλαμε διπλα σε δυο προβολεις
με δυνατοτητα frame interpolation.
Καποιος εγραψε σε ενα απο τα προηγουμενα μηνυματα οτι "
οποιο προβολικο μεσο δεν ακολουθησει αυτη την λυση ειναι καταδικασμενο"
Ακριβως ετσι ειναι!
Διπλα στους αλλους δυο της παρεας εδειχνε...αναπηρος.
Παρ'οτι εχει απο την φυση του καλη κινηση δυστυχως αυτο και μονο
δεν ηταν αρκετο.
Τι αλλο του ελειπε?
Αυτο που λειπει σε ολους τους τριτσιπους μολις βαλις διπλα τους
εναν DLP με μεγαλο ansi contrast.
Δειχνει ο φτωχος της παρεας-η στην περιπτωση μας οι φτωχοι
της παρεας)
Σαφως τα πραγματα αλλαζουν στις σκοτεινες σκηνες και εδω
η τριτη διασταση ειναι υπερ τους.
Και εδω επικρατει η υποκειμενικη επιλογη την οποια ειμαι υποχρεωμενος
να δεχτω απο την στιγμη που δεν υπαρχει τελειο μηχανημα που
να καλυπτει και τις δυο παραμετρους.

Για τον Optoma HD82 ειχα διαβασει ηδη πολλα.
Lens shift οριζοντιο και καθετο(ειναι ο πρωτος Optoma που
εβαλα στις βασεις δαπεδου και δεν χρειαστηκε να τοποθετησω
βιβλια απο πισω λογω μεγαλου οφσετ:120:) μεγαλο ζουμ και frame
interpolation.
Με το που το ανοιξαμε με τον Πανο-και καθως αυτος σαλιαριζε
με την εξωτερικη του εμφανιση εγω ανυπομονουσα να τον δω
"στην πριζα"-ειπα μεσα μου "αυτος μου αρεσει".
Ποτε δεν εκρυψα τις DLP καταβολες μου και παντα ενα τετοιο
υψηλο ansi με αφηνει με ανοιχτο το στομα.

Και εδω ομως υπηρξαν προβληματα.
Αν και επαιξε σχεδον απροβληματιστα μεσω blu ray στην ρυθμιση
Dynamic black Cinema 2 δεν συνεβη το ιδιο και μεσω HTPC.
Η μαλλον ειμαι φειδωλος στις εκφρασεις μου.
Το αποτελεσμα ηταν καταστροφικο!
Η ιριδα να γυρναει οποτε γουσταρε με αποκλιση.λεπτων.
Δοκιμασαμε την Cinema 1 και ολα ηρθαν αψογα.
Μαλιστα καποιος μπορει να δοκιμασει το εξης.
Ακουμπαμε το αυτι μας επανω στον προβολεα, και ενω αυτος παιζει,
ακουμε την ιριδα να γυριζει, διχως να υπαρχει ορατο αποτελεσμα
στην εικονα.
Το αλλο προβλημα υπηρξε στην ελλειψη CMS
Γνωστο αυτο με την Optoma και αν και προσπαθησα να βρω
ακρη μεσω της...νομιμης οδου ελαβα την απαντηση "Η Optoma
δεν διαθετει επισημα service menu και ακομα και εαν διεθετε
δεν θα ηθελε να το γνωριζετε"
Ας ειναι!
Εγω εαν ειχα την εικονα που πετυχε ο Βαγγελης θα ημουν μια
χαρα ευχαριστημενος και ας μην ηταν και ISF

Μονο για πολυ λιγο ειδα Sony και Optoma μαζι και μονο για
να διαπιστωσω το θεμα της κινησης.
Η πηγη ηταν blu ray.
Εχω την εντυπωση λοιπον, και εδω θα διαφωνησω με τον ΜΑΧ,
πως ο Optoma υπερτερει κατα τι στην πλαγια κινηση.Δεν ειμαι
ομως απολυτα βεβαιος και δεν ορκιζομαι απλα θα ελεγα πως
και η ιδια η τεχνολογια τον βοηθα.
Αντιθετα, και εδω θα συμφωνησω με τον ΜΑΧ, υπερτερει στις
κατακορυφες και διαγωνιες κινησεις με την πρωτη ματια.

Η αντιθεση(on/off) του, ενω ειναι πολυ καλη για DLP , διπλα στα θηρια
που επαιζε φανηκε λιγη.
Αν και στεκεται τιμια διπλα τους, ο λατρης του μαυρου θα επιλεξει
προφανως κατι αλλο.

Ο toxotis 70 ζητησε να μην υπολογισουμε χρηματα και καλα εκανε(διοτι ετσι ειναι το σωστο)
ΟΜΩΣ στην κατηγορια που "παιζει" ο HD 82 ειναι απολυτος νικητης
σε οποιοδηποτε μοντελο μου ερχεται στο μυαλο(απο αυτα που εχω δει)
Δικαιολογια εγκαταστασης δεν υπαρχει πλεον το μονο που μπορει
να πει κανεις ειναι πως τον ενοχλει το φαινομενο του ουρανιου
τοξου(εαν ειναι ορατο στον συγκεκριμενο)
Μεχρι την κατηγορια των 4.000 ευρω ο απολυτος νικητης.

Για τον Sony 80 εχω γραψει ηδη κατεβατα και δεν χρειαζεται
να προσθεσω η να αφαιρεσω τιποτα απο οσα εχω δηλωσει εως τωρα.

Ηταν το πρωτο συγκριτικο που δυκολευτηκα παρα πολυ για να
επιλεξω νικητη.
Στο τελος ομως τα καταφερα.
Νικιτης ειναι...και οι τρεις!!!
Οποιος τους εχει ηδη η σκεφτεται να τους αποκτησει προκειται
να κανει τον εαυτο του ευτυχισμενο.
Και μην δινετε και πολυ σημασια σε οσα γραφουν οι τρελλοι(εμεις
δηλαδη:137:)

Reaction score
14
Απάντηση: Εντυπώσεις από συγκριτικό JVC DLA-HD750 vs Optoma HD82 vs Sony VPL-VW80

Βρε τι έχασα....
Παιδιά χίλια μπράβο για αυτή την εξαιρετική παρουσίαση και την απίστευτη οργάνωση σας..!!!!
Η "μωρή" θα την πληρώσει που θα πάω μια καθημερινή μόνος μου για να δώ και εγώ τι παίζει...:105:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.624

Κάτι ανάλογο με το "frame interpolation" των ακριβών της δοκιμής δε μπορεί να κάνει το HTPC ώστε με τον JVC να μην υπάρχει ούτε αυτή η διαφορά???

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.591

Κάτι ανάλογο με το "frame interpolation" των ακριβών της δοκιμής δε μπορεί να κάνει το HTPC ώστε με τον JVC να μην υπάρχει ούτε αυτή η διαφορά???
Αυτή είναι και μια δική μου απορία Κώστα...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Αυτή είναι και μια δική μου απορία Κώστα...
Τι του απαντας ρε συ Δημητρη?
Δεν βλεπεις πως εχει κατεβασει καμια νταμιτζανα παλι?:142:
Ακου εκει "οι ακριβοι της δοκιμης σε σχεση με τον JVC":143:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.591

Τι του απαντας ρε συ Δημητρη?
Δεν βλεπεις πως εχει κατεβασει καμια νταμιτζανα παλι?:142:
Ακου εκει "οι ακριβοι της δοκιμης σε σχεση με τον JVC":143:
Έλα που με "καίει" και μένα με τον... ακριβό μου W5000! :140: :142:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.591
Φωτο-άλμπουμ

Πάρτε κι ένα δωράκι, ένα άλμπουμ που προβάλει σε slide-show όλες τις φωτογραφίες του συγκριτικού.
Είναι κάτι που κάνουμε για πρώτη φορά κι είμαι σίγουρος ότι ειδικά ο Ιδρυτής θα ενθουσιαστεί! :137:

Ευχαριστώ το zoglair για τις οδηγίες δημιουργίας του άλμπουμ.

Reaction score
8.349
Απάντηση: Φωτο-άλμπουμ

Πάρτε κι ένα δωράκι, ένα άλμπουμ που προβάλει σε slide-show όλες τις φωτογραφίες του συγκριτικού.
Είναι κάτι που κάνουμε για πρώτη φορά κι είμαι σίγουρος ότι ειδικά ο Ιδρυτής θα ενθουσιαστεί! :137:

ωραια δουλεια,μπραβο!!!!!:607:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
106.114

Όλο κόλπα είστε!

Reaction score
8.349

κι επειδη τα πνευματα ειναι ηρεμα:116: ευκαιρια να κανουμε ενα σχολιο.........
ποια ειναι η ευκρινεια που μας αρεσει και ποια ειναι η οξυτητα?παιρνω ενα παραδειγματακι απο τις φωτο αυτες.Απεφυγα να σχολιασω τις φωτο γιατι εχω πικρη πειρα απο την αντιστοιχια στην πραγματικοτητα.Ωστοσο,οπως φαινονται τα πραγματα να πω το εξης.
Δειτε το λευκο-ροζ φορεμα απο το Εργο κατακτηση της Δυσης.Εμφανως ο Οπτομα δειχνει πολυ καλυτερα στις φωτο αυτες απο τους αλλους δυο που ειναι καπως θαμποι στα σχεδια πανω στο φορεμα.Επειδη μερικοι νομιζουν οτι αυτο αρεσει στους αναλογικακηδες,οχι δεν μ'αρεσει ,τουλαχιστον εμενα.Αντιθετα,δειτε τη φατσα του καουμπου με το αξυριστο.Εκει ποια φωτο φαινεται πιο φυσικη?Οι δυο LCOS δειχνουν τα γενια πιο φυσικα ,ο Οπττομα τα δειχνει σαν ναναι γραμμενα με μαρκαδορο.Νομιζω ειναι καλο παραδειγμα ποια ειναι η ευκρινεια που θελουμε και ποια ειναι η οξυτητα που δεν θελουμε.Το ιδανικο ειναι κατι απο τα δυο αυτα.
(ετσι φαινονται στο δικο μου μονιτορ,υπαρχει ο κινδυνος αλλος να τα βλεπει τελειως αλλιως,αλλα τι να κανουμε)

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Απάντηση: Φωτο-άλμπουμ

wow wow wow:111:
Συγχαρητηρια και στους δυο σας!:607:

Reaction score
1
@Δημήτρη,

Όπως είπε και ο ΑΓΔ πρωτύτερα, υπάρχει το σωστό μηχάνημα, υπάρχει και η κολοκυθόπιτα. Το σωστό μηχάνημα είναι αυτό που αποδίδει πιστά το περιεχόμενο του video.

Ένα από τα καλά της ψηφιακής τεχνολογίας είναι ότι αυτή ελέγχεται. Τόσο για τα μηχανήματα ήχου όσο και της εικόνας, υπάρχει κατάλληλο software και hardware που τα "ξεβρακώνει", για να χρησιμοποιήσω την προσφιλή έκφραση του φίλου μου Παναγιώτη.

Το αν το φόρεμα μας αρέσει έτσι ή αλλιώς, είναι αδιάφορο. Καλώς ή κακώς δεν μας πέφτει ο λόγος. Και δεν μας πέφτει ο λόγος γιατί δεν είμαστε οι δημιουργοί αλλά οι αποδέκτες. Δημιουργοί είναι οι σκηνοθέτες και οι διευθυντές φωτογραφίας.

Με άλλα λόγια, δεν μπορούμε να κρίνουμε ένα μηχάνημα από το εάν μας αρέσει το πως απεικονίζει το Χ πλάνο της Υ ταινίας. Μπορούμε να το κρίνουμε μόνον από το κατά πόσον απεικονίζει το πλάνο πιστά. Επαναλαμβάνω, όχι σωστά και φυσικά, αλλά πιστά. Αν το πιστό δεν μας φαίνεται σωστό ή φυσικό, τότε να κατηγορήσουμε το video και τους δημιουργούς του, και όχι το μηχάνημα.

Όπως θα έλεγε και ο καρντάσης, τα παραπάνω είναι αυτονόητα σε όλους πλην των χαϊεντάδων... :107:

Reaction score
8.349
Απάντηση: Re: Εντυπώσεις από συγκριτικό JVC DLA-HD750 vs Optoma HD82 vs Sony VPL-VW80

@Δημήτρη,

Με άλλα λόγια, δεν μπορούμε να κρίνουμε ένα μηχάνημα από το εάν μας αρέσει το πως απεικονίζει το Χ πλάνο της Υ ταινίας. Μπορούμε να το κρίνουμε μόνον από το κατά πόσον απεικονίζει το πλάνο πιστά. Επαναλαμβάνω, όχι σωστά και φυσικά, αλλά πιστά. Αν το πιστό δεν μας φαίνεται σωστό ή φυσικό, τότε να κατηγορήσουμε το video και τους δημιουργούς του, και όχι το μηχάνημα.
υποθετω αναφερεσαι σ'εμενα.Ωραια. αλλα τι σχεση εχει μ'αυτα που εγραψα εγω?
Δηλαδη στην προκειμενη περιπτωση ποιος ειναι ο"πιστος" προβολεας κατα την γνωμη σου?

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Εντυπώσεις από συγκριτικό JVC DLA-HD750 vs Optoma HD82 vs Sony VPL-VW80

υποθετω αναφερεσαι σ'εμενα.Ωραια. αλλα τι σχεση εχει μ'αυτα που εγραψα εγω?
Δηλαδη στην προκειμενη περιπτωση ποιος ειναι ο"πιστος" προβολεας κατα την γνωμη σου?

Δημήτρη, νομίζω ότι έγινε ΑΠΟΛΥΤΑ ΞΕΚΑΘΑΡΟ, κατά τη διάρκεια του συγκριτικού τεστ, ότι τουλάχιστον όσον αφορά τον τομέα της σωστής οξύτητας βάσει των πατερνακίων αναφοράς που πρέπει να έχει μια εικόνα, την αναλυτικότητα του σήματος και τη σωστή αντιστοίχηση του 1:1 pixel mapping, τη καλύτερη απόδοση από τους τρεις προβολείς την είχε ο HD-750.

Η αντικειμενικά σωστή οξύτητα που πρέπει να έχει μια εικόνα, είναι αποκλειστικά αυτή που υποδεικνύουν τα πατερνάκια αναφοράς. Από κει και πέρα το τι "γουστάρει" να βλέπει ο καθένας από εμάς στην εικόνα του, είναι καθαρά προσωπικό του θέμα και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την εικόνα αναφοράς... :126:

Reaction score
15.548

Εχει απαντηθει Δημητρη,αλλα δεν θελεις να το καταλαβεις....!!!

Το σωστό μηχάνημα είναι αυτό που αποδίδει πιστά το περιεχόμενο του video.

Το αν το φόρεμα μας αρέσει έτσι ή αλλιώς, είναι αδιάφορο. Καλώς ή κακώς δεν μας πέφτει ο λόγος. Και δεν μας πέφτει ο λόγος γιατί δεν είμαστε οι δημιουργοί αλλά οι αποδέκτες. Δημιουργοί είναι οι σκηνοθέτες και οι διευθυντές φωτογραφίας.

Τωρα το ποιο ειναι ποιο πιστο,μονον οσοι ηταν live μπορουν να εχουν αποψη 100%

Reaction score
15.548

Δημήτρη, νομίζω ότι έγινε ΑΠΟΛΥΤΑ ΞΕΚΑΘΑΡΟ, κατά τη διάρκεια του συγκριτικού τεστ, ότι τουλάχιστον όσον αφορά τον τομέα της σωστής οξύτητας βάσει των πατερνακίων αναφοράς που πρέπει να έχει μια εικόνα, την αναλυτικότητα του σήματος και τη σωστή αντιστοίχηση του 1:1 pixel mapping, τη καλύτερη απόδοση από τους τρεις προβολείς την είχε ο HD-750.

Η αντικειμενικά σωστή οξύτητα που πρέπει να έχει μια εικόνα, είναι αποκλειστικά αυτή που υποδεικνύουν τα πατερνάκια αναφοράς. Από κει και πέρα το τι "γουστάρει" να βλέπει ο καθένας από εμάς στην εικόνα του, είναι καθαρά προσωπικό του θέμα και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την εικόνα αναφοράς... :126:
Εδω εχουμε θεμα(οσον αφορα την οξυτητα)
......αλλα δεν ειναι της ωρας...

Οταν βρεθω στην PSA θα το δω με τον Αντριους..που..ποσο και γιατι...!!!

Πρεπει να μαθεις να δουλευεις το pc Αντριους....:116:

Reaction score
8.349

Παναγιωτη επιιτρεψε μου να διαφωνω.Επειδη μιλαμε για το συγκεκριμενο εργο που γυριστηκε σε Σινεραμα,η ευκρινεια του φιλμ βγαζει ματια.ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ δεν φαινεται
οπως το δειχνουν στις φωτο αυτες.Αν πιστευετε οτι ο θεατης εβλεπε ετσι το φορεμα της Ντεμπυ Ρευνολτς πλαναστε πλανην οικτρα.Οπως ξερεις προτιμω τα LCOS και θα με συνεφερε να ισχυριστω οτι κι εδω δειχνει πιο σωστα ο JVC,αλλα δεν ειναι ετσι.
Δεν υπαρχει προβολεας που ναναι απολυτα πιστος.Αυτα ειναι ανοησιες.Διαλεγεις και παιρνεις μια προσεγγιση.Παντως οταν τον δω ζωντανο θα επανελθω.
Παντως χασατε το νοημα του ποστ.Δεν ηταν για να βγαλω ποιος παιζει πιο σωστα αλλα για να εξηγησω κατι που δεν εγινε δυστυχως αντιληπτο.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Παρακαλω παρα πολυ ολα εκεινα τα παιδια που δεν εχουν μεταφερει
την αποψη τους ακομα, ας το κανουν.
Μην ξεχνατε πως ειναι(η αποψη σας) εξ ισου σημαντικη οσο και των
υπολοιπων:126:

Reaction score
0
καλά καλά, μη βαράτε :) sorry αλλα έτρεχα με διαφορα και δεν πρόλαβα να ποστάρω ....

Λοιπόν πρώτα από όλα να ευχαριστήσω τους οικοδεσπότες Ανδρέα και Βαγγέλη για την άριστη φιλοξενία τους, όπως και όλα τα υπόλοιπα παιδιά
για την προθυμία τους να μας λύσουν όλες τις απορίες που είχαμε όσο και για την εποικοδομητικότατη ανταλλαγή απόψεων.
Να αναφέρω επίσης ότι πέρασα ένα πολύ ευχάριστο τρίωρο όπου είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τρεις από
τους ποιο *Hot* προβολείς που κυκλοφορούν αυτήν την στιγμή.

Και επειδή φαντάζομαι ότι πολύς κόσμος θα περιμένει εναγωνίως τοις άποψης όλον μας να μην καθυστερώ άλλο και να μπώ στο ψητό...
Πριν αρχίσω να αναφέρω ότι οι εντυπώσεις μου είναι αυτές που μπορεί να κάνει ένας άσχετος με το αντικείμενο, δεν διαθέτω
προβολέα προς το παρόν (ενδιαφέρομαι όμως ταμάλα), ότι έχω δεί είναι από εδώ και από εκεί....

Πάμε ....

JVC HD 750
Το διαμάντι της JVC απλά σκοτώνει, δεν κολλάει πουθενά. Σε όλους τους τομείς φανταστικός, εκτος από ένα, ΚΙΝΗΣΗ. Και εξηγούμε πραγματικά κορυφαία χρώματα,
με πολύ ωραίους φυσικούς τόνους, κάτι που φάνηκε ιδιαιτερα στην φυσικότητα του δέρματος, μαύρο πολύ καλο αλλα περίμενα πολύ καλύτερο, φωτεινότητα άψογη,
αντίθεση κορυφαία, σύγκλιση panel δεν περίμενα κάτι λιγότερο για μηχάνημα αυτής τις κλάσης 99.9% perfect. Κίνηση όμως μάπα, θα αναφερθώ περισσότερο σε αυτό ποιο κάτω.

SONY VPL VW80
OK υποκλίνομαι, τι να πει κανείς γιάτο τον προβολέα, όπως είχαμε πει και παλαιότερα μαζί με ένα φίλο μου όταν τον είχαμε πρωτοδεί, "δεν θες κάτι περισσότερο από ένα προβολέα"
τα έχει όλα, φωτεινότητα άψογη για HT, ευκρίνεια σχεδόν dlp, μαύρο dlp, φανταστικά χρώματα, τρισδιάστατη εικόνα, άψογη σύγκλιση και βεβαια απίστευτη κίνηση, και όταν
λέμε απίστευτη το εννοούμε, το μηχάνημα παίρνει τα 24 καρέ και τα κάνει 1024, λες και δεν βλέπεις από οπτικό μέσο αλλα είσαι παρόν στα γυρίσματα τις ταινίας.
Θέλω να πιστεύω ότι όλες οι εταιρίες θα υιοθετήσουν την συγκεκριμένη τεχνολογία, αλλιώς η sony θα παίρνει τον αγώνα από τα αποδυτήρια.

Optoma ThemeScene HD82
Ένα νέο αστέρι των DLP γεννήθηκε και ήρθε για να μείνει, λοιπόν πρώτα από όλα απίστευτη εικόνα με κορυφαία ευκρίνεια, DLP θα μου πείτε, φωτεινότητα σκότωμα, κίνηση
just like sony, μας έκανε μερικά jitter εκεί όπου ο sony δεν καταλάβαινε τίποτα, ελπίζω με νεότερο firmware να λυθεί το θέμα. Με lens shift, zoom, hdmi1.3 DB αλα lcd.
Από μαύρο μέτριο, εδώ η optoma κατ' έμέ έκανε τσιγκουνιές, πως βάζεις κύριε στο καλύτερο προβολέα σου DC3 ενώ υπάρχει το DC4, σύγκλιση κουκουρούκου
αλλα όπως είπαμε και με τα υπόλοιπα παιδιά τον προβολέα δεν τον θες για να βλέπεις πατερνάκια αλλα ταινίες.

Συμπεράσματα:
Γενικά ο jvc είναι πολύ καλός, αλλα για τα χρήματα που ζητάει δεν έχει αυτό το κάτι (που έλεγε και η Γαρμπή) που θα σε κάνει να πεις ΟΥ A ΟΥ,
η διαφορα στην κίνηση με τους άλλους δυο έβγαζε μάτια, σε τέτοιο σημείο που λες και έφταιγε η πηγή, σαν να ζοριζώταν το HTPC να του στείλει data.
Ο optoma από την άλλη κόντραρε απίστευτα του άλλους δυο λες και ήταν στην ίδια κατηγορια τιμής, δεν μπορείς να πεις με τίποτα αυτό που είχα πει
όταν είχα δει τον sony 80 μαζί με τον μικρό του αδερφό 10, δηλαδή "δεν υπάρχει σύκριση". Εάν εξαιρέσουμε το μαύρο, την λεπτομέρεια στις μαύρες σκηνές
και την απουσία CMS ο προβολέας σου έδινε απίστευτη τρισδιάστατη αίσθηση με κορυφαία ευκρίνεια (τους πάτησε κάτω και τους δυο σε αυτό), με κίνηση σαν sony,
εντυπωσιακά χρώματα, όχι όμως τόσο φυσικά σαν τους άλλους δυο, ήταν σαν να είχε δικη του θεωρία όσον αφορά την χρωματική παλέτα, να αναφέρω εδώ ότι
παρατηρήσαμε σε ένα still ότι τα χείλη από ένα πρόσωπο στον jvc τα έβλεπες άβαφτα ενώ στον 82 βαμμένα, και αντίστοιχα παρατηρήθηκαν και αλλα χρωματικά παράδοξα
μεταξύ sony και jvc που σε έκανε να πεις ότι αυτοί μας δουλεύουν τώρα, μας πήρανε χαμπάρι και προσπαθούν να μας μπερδέψουν.

Ουσιαστικά παρατήρησα και διαπίστωσα και κάτι άλλο στο συγκεκριμένο test. Στην αρχή για δυο ώρες παρατηρούσαμε τον jvc και sony χωρίς διακοπή και έπειτα jvc
με optoma για τα υπόλοιπα περίπου αν θυμάμαι καλά 40 λεπτά του test. E λοιπόν από την στιγμή που ανάψαμε τον 82 τα ματια μου άρχισαν να κουράζονται,
με αποτέλεσμα μα μην είναι τόσο ευχάριστη η θέαση του, δεν ξέρω εάν αυτό λέγεται rainbow γιατί εγώ δεν έβλεπα ουρανια τόξα, αλλα έκανε τα ματια μου
να ανοιγοκλείνουν ποιο συχνά ώστε να ξεκουράζονται, αυτό το είχα παρατήσει και με άλλους DLP αλλα δεν είχα δώσει σημασία, το Σάββατο όμως τελικά το ξεκαθάρισα.
Ενκατακλείδι εάν δεν σε κουράζουν οι DLP τότε στα 2900 ο optoma όχι απλός είναι ο καλύτερος προβολέας, αλλα σε μερικά σημεία κοιτάει στα ματια μηχανήματα διπλάσιας + αξίας.
Ο Sony απλά είναι ο βασιλιά, δεν θες κάτι περισσότερο, άν ο jvc είχε όπως περίμενα καλύτερο μαύρο και κίνηση like sony τότε θα υποκλινόμουν σε αυτόν.

Παραθέτω και με αριθμούς ότι διαπίστωσα απο το test.

Αν μπορεί κάποιος moderator ας το επισυνάψει στο συγκεκριμένο post, δυστυχώς εγώ δεν κατάφερα να βρω πως γίνετε.

http://netload.in/datei9tLL4mYVA6/JVC-SONY-OPTOMA.xls.htm

Μάρκα | Τιμή | Γενικός Δείκτης | Απόδ./Τιμή | Φωτεινότητα | Αντίθεση | Κίνηση | Χρωματική Ακρίβεια | Χρωμα. Φυσικότητα | Ευκρίνεια | Τρισδιά. Εικόνα | Διακριτ. Pixel/Panel | Μαύρο
Sony VPL-VW80 | ~5,500 | 9,22 | 8 | 9 | 9,5 | 10 | 9 | 9,7 | 9,5 | 9 | 9,5 | 9
JVC DLA-HD750 | ~6,100 | 9,14 | 7 | 10 | 9,9 | 6 | 10 | 10 | 9,5 | 10 | 9,9 | 9,1
Optoma TS HD82 | ~2,900 | 8,7 | 10 | 10 | 8 | 9,5 | 7 | 7,5 | 9,8 | 9 | 8 | 8,2

Kαλημέρα και καλή βδομάδα!
Φιλικά,
Zakhos

Reaction score
1

Φίλε Zakhos, σε ευχαριστούμε πολύ για τις αναλυτικές εντυπώσεις σου! :615:

Μακάρι και τα υπόλοιπα παιδιά που παραβρέθηκαν στο συγκριτικό, να γράψουν τις εντυπώσεις τους με τόσο ξεκάθαρο και αναλυτικό τρόπο... :126:

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.490
Members
38.456
Νεότερο μέλος
citizen$