Εντυπώσεις από το Hi End AVShow 2013

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.986
Να φέρω ένα παράδειγμα πολύ κατανοητό .
Ένα κόκκινο τριαντάφυλλο το βλέπουν όλοι σαν κόκκινο με μικροδιαφορές .Αν κάποιοι το βλέπουν κίτρινο ,πορτοκαλί η άσπρο υπάρχει σοβαρό θέμα με την όραση τους .Σωστά ;:sneaky:
Σωστά! Και ωραίο παράδειγμα. Το προχωράω. Αν αυτό το τριαντάφυλλο το βλέπει κάποιος και πει ότι δεν είναι κόκκινο αλλά πορτοκαλί, επειδή δεν είναι φωτισμένο με λευκό φωτισμό, και επιμένει πως είναι πορτοκαλί επειδή έτσι το βλέπει, φταίει η όρασή του; Κι αν επιμένει να κοσμεί τους τοίχους του μόνο με τριαντάφυλλα - και μάλιστα τέτοιου τύπου πορτοκαλιά, φταίει πάλι η όρασή του; Κι αν του φωτίσεις αυτό το τριαντάφυλλο με το σωστό φωτισμό, και του δείξεις πόσο τελικά πορτοκαλί είναι, κι αυτός ανασκουμπώνεται πίσω από τον απατηλό του κόσμο, μη τυχόν και του τον γκρεμίσεις, φταίει πάλι η όρασή του;

Και τέλος, αν του πεις ευθέως πως το κόκκινο και το πορτοκαλί δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα, πως αυτό που ονομάζει μ' αυτές τις λέξεις είναι προϊόν μόνον του εγκεφάλου του, κι αρχίσει να διαμαρτύρεται σαν κακομαθημένο οχτάχρονο, πετώντας σου κατάμουτρα πως είσαι αυθάδης και επηρμένος, φταίει πάλι η κακή του όραση;

Last edited:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.986
Ερώτηση εργασίας; Αν το οπτικό μας αισθητήριο είχε απόκριση συχνότητας τριπλάσια αυτής που έχει σήμερα, πόσα βασικά χρώματα θα βλέπαμε, και ποια ονόματα θα τους δίναμε;

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
714
Η εταιρία με την τίγρη είναι η SPL με καταπληκτικά κομμάτια. Αναφέρθηκε και αλλού. Ο "κύριος πρόεδρος" κατά κόσμον Σταύρος Πιτιακούδης, έδειξε γνώσεις, διάθεση και χαμόγελο. Δέχθηκε τα εύσημα πολλών επισκεπτών μπροστά στα μάτια μου.

Αυτός γλυκός άνθρωπος δίπλα στα B&W είναι μάλλον (δεν είμαι σίγουρος πως είχε λάμπες) ο Αντώνης Χατζηκωνσταντής της Step Com, γνωστός για το ήθος του, τις γνώσεις και τη σεμνότητά του. Και λίγα είπες για αυτόν. Αλήθεια, τι σε κάνει να πιστεύεις πως ένας Hegel πρέπει να κοστίζει λιγότερο από ένα αντίστοιχο Classé;
Να΄σαι καλά Γιάννο για την SPL ;)

Ίσως να μην το έγραψα σωστά, ολόκληρο το σύστημα που μου άρεσε είχε όσο μόνο τα ηχεία της B&W.
Έχω ψωνίσει κάτι μικρό από τη stepcom, πράγματι ήταν ευγενικό το παλληκάρι εκεί αλλά δε ξέρω αν είναι ο ίδιος.
Εκείνος έιχε μακρύ μαλλί και ήταν με μούσι, αυτός που λέω με το διάφανο έπιπλο είχε κοντό μαλλί και χωρίς μούσι.

Reaction score
1.844
Been there ,seen that.....

Κάθε χρόνο τα ιδια.....
Βασικά καλα που πληρώνουν αυτοί οι κακομοίρηδες αντιπρόσωποι για να εχουμε να λέμε(θάβουμε).
Αναρωτιέμαι που είδες το θάψιμο για τους αντιπροσώπους. Αντίθετα ένα σωρό καλά λόγια γράφτηκαν γι' αυτούς - και δίκαια κατά τη γνώμη μου.

Αν πάλι κάποιος άκουσε ένα σετ και δεν του άρεσε, πολύ καλά κάνει και το λέει. Ούτε λογίζεται αυτό μομφή κατά του αντιπροσώπου.

Ακόμα και για τα ηχεία που ήταν διπλοκαλωδιωμένα χωρίς να αφαιρεθούν οι βραχυκυκλωτήρες τους, το ζήτημα σχολιάστηκε με ευγένεια, πολύ περισσότερη ευγένεια από την politically correct. Γιατί αναγνωρίζεται η προσπάθεια και η καλή πρόθεση του εμπόρου.

Reaction score
7.891
Σωστά! Και ωραίο παράδειγμα. Το προχωράω. Αν αυτό το τριαντάφυλλο το βλέπει κάποιος και πει ότι δεν είναι κόκκινο αλλά πορτοκαλί, επειδή δεν είναι φωτισμένο με λευκό φωτισμό...
Και γιατί καλέ μου ανθοπώλη (αντιπρόσωπε) δεν βάζεις το σωστό "φως" για να δω το λουλούδι σου; Γιατί πρέπει να δεχθώ πως το πορτοκαλί που βλέπω εγώ (μα κι όλοι οι άλλοι), είναι κόκκινο; Πρέπει να φέρνω και το φανάρι μου για να δω αυτό που Άσε, υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια.

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003
Πάντως από όσα διαβάζω έχω πειστεί 100% οτι η ακοή είναι η ατελέστερη των αισθήσεων .:O_o:
Δεν θα έλεγα ότι φταίει τόσο η ΄΄ατέλεια΄΄,όσο η συνάρτηση αυτής με τη...libido του καθενός ακροατή.

Reaction score
7.891
...Εκείνος έιχε μακρύ μαλλί και ήταν με μούσι, αυτός που λέω με το διάφανο έπιπλο είχε κοντό μαλλί και χωρίς μούσι.
Ακριβώς δίπλα πάντως από τα B&W, με ασημί cd player, μαύρο ολοκληρωμένο ενισχυτή και διάφανο έπιπλο, ήταν η StepCom. Ίσως λέμε τον ίδιο, ίσως άλλο. Όμως :drinks:!!!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.986
Και γιατί καλέ μου ανθοπώλη (αντιπρόσωπε) δεν βάζεις το σωστό "φως" για να δω το λουλούδι σου; Γιατί πρέπει να δεχθώ πως το πορτοκαλί που βλέπω εγώ (μα κι όλοι οι άλλοι), είναι κόκκινο; Άσε, υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια.
Το πράγμα είναι έτι περισσότερον περίπλοκο, καθώς αφ' ενός μεν, τα τριαντάφυλλα έρχονται βαμμένα, άλλα πολύ, άλλα λιγώτερο και κάποια ελάχιστα σχεδόν καθόλου, αφ' ετέρου δε, η επιλογή του φωτός είναι και θέμα γούστου και συνειδητής ή ασυνειδήτου επιλογής. Το ζητούμενο είναι να μπορείς να έχεις λευκό φως και να φωτίζεις και να διαλέγεις τα καλά τριαντάφυλλα επειδή έχουν το φυσικό τους χρώμα, και τα βαμμένα επειδή συνειδητά σου αρέσει το χρώμα τους, καθώς επίσης και να έχεις, αν θέλεις, και χρωματισμένο φως εν γνώσει σου, δηλαδή να σου αρέσει που είναι χρωματισμένο, γνωρίζοντας ότι είναι χρωματισμένο.

Την καταπληκτική ατάκα την είπε ο retro soulman στην έκθεση.

"Πω πω, τί ηχειάρες αυτά τα Grimm, ακούς τα πάντα έτσι όπως είναι, μπορείς στο στούντιο να κάνεις ό,τι θέλεις. Αλλά εγώ στο σπίτι μου θέλω χρώμα".

Καταπληκτικό παιδί ο retro soulman. Αν είμασταν όλοι σαν αυτόν, το χόμπυ θα ήταν πολλά σκαλιά πιο πάνω. Τί σκαλιά δηλαδή, ορόφους ολοκλήρους...

Last edited:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.156
ετσι ακριβως,,,,ισως τα παντα να μην κανουν για ολους μας...ισως σε μερικα χρονια ν αλλαξουμε κ συνηθειες, να θελουμε αλλα ακουσματα! ποτε δεν ξερεις!

Reaction score
7.891
...Το ζητούμενο είναι να μπορείς να έχεις λευκό φως και να φωτίζεις και να διαλέγεις τα καλά τριαντάφυλλα επειδή έχουν το φυσικό τους χρώμα, και τα βαμμένα επειδή συνειδητά σου αρέσει το χρώμα τους, καθώς επίσης και να έχεις, αν θέλεις, και χρωματισμένο φως εν γνώσει σου, δηλαδή να σου αρέσει που είναι χρωματισμένο, γνωρίζοντας ότι είναι χρωματισμένο...
Καλά τα τριαντάφυλλα δάσκαλε μα νομίζω πως στην εποχή του room correction χρειαζόμαστε το άχρωμο - το στουντιακό κι από κει κι έπειτα, οι περισσότεροι γνωρίζουμε πως να το χρωματίσουμε και να το πάμε προς τα γούστα μας. Ηχειάρες τα Grimm αλλά με τα λεφτά τους αγοράζει κάποιος 802D (έβαλα ένα πιασάρικο love it or hate it ηχείο για σύγκριση, ώστε να σπείρω διχόνοιες)...

Reaction score
1.844
... Την καταπληκτική ατάκα την είπε ο retro soulman στην έκθεση.

"Πω πω, τί ηχειάρες αυτά τα Grimm, ακούς τα πάντα έτσι όπως είναι, μπορείς στο στούντιο να κάνεις ό,τι θέλεις. Αλλά εγώ στο σπίτι μου θέλω χρώμα".

Καταπληκτικό παιδί ο retro soulman. Αν είμασταν όλοι σαν αυτόν, το χόμπυ θα ήταν πολλά σκαλιά πιο πάνω. Τί σκαλιά δηλαδή, ορόφους ολοκλήρους...
Συμφωνώ. χωρίς να τον γνωρίζω. Ειλικρινής και ξέρει τι θέλει. Τολμώ να διακινδυνέψω ότι τον ενδιαφέρει να ακούει μουζικές και όχι να πουλάει μούρη στο χαιεντάδικο συνάφι.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.544
Κάτι δεν πάει καλά...

Άφησαν τα αυτοκίνητα και το γύρισαν στα τριαντάφυλλα! :D
Επίσης, όλοι ανεξαιρέτως εδώ ξεχωρίζουν το ροζ απ' το σομόν. ;):)

D

deleted user 10898

Guest
Το βραδάκι για τα Grim, έτσι με είπε ο Χατζηαντιπρόσωπος, αλλοιώς δε θα με πλερώσει..;)

Να περιμένω και τον προβοκατοροσκυλοκουαντογιατρο μπας και βγεί απ΄τη σπηλιά και γράψει!!:welcome:
Τα Grimm σε κλασική μουσική είναι οτι καλύτερο εχω ακούσει...
Σε Τσικι τσικι μπαμ μπαμ φωνουλα θα έπαιρνα κάτι ποιο χρωματισμενο.
Σε ξερανα ε;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος