Επίσκεψη στον maestro

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.852
Μεσ' στα γούστα ο Μα3στρος! :126:

Reaction score
403
Απάντηση: Re: Απάντηση: Επίσκεψη στον maestro.

Το ίδιο έκανα κι εγώ, κόψε τις βάσεις και κατέβασε την εικόνα κάτω από τα ογδόντα εκατοστά.
απο τα 80 cm να ξεκιναει η εικονα στις ταινιες με καδρο 16χ9 ή στις 235:1;
με δεδομενο οτι το πλαισιο της οθονης ειναι 18cm, τι υψος να απο το δαπεδο να κανω τις εγκοπές στους τοιχους;

τωρα οπως ανέφερα και ποιο πανω, ειναι στο 1m συν τα 18cm του πλαισιου, αρα για ταινιες (16x9) ειμαι στο 118cm..
για τα ηχεια ποιο ειναι το ιδανικο υψος; τωρα τα LRC (που ειναι τοποθετημένα κατω απο την οθονη) ειναι στο υψος των αυτιων μου οταν ειμαι καθιστός..

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.852
Από τα 80 εκατοστά να ξεκινάει η οθόνη, όχι το πλαίσιο. Στα 16/9 φυσικά.

Γιά τα ηχεία μπορείς να κάνεις ότι κι εγώ, ανάκλιση. Στο δικό μου, η εικόνα ξεκινούσε στα 92 εκατοστά, τώρα στα 78 εκατοστά. Άλλο πράγμα!

Τα 118 εκατοστά είναι ΠΟΛΥ ψηλά.

Όλα συμβιβασμοί είναι. Βάζεις perforated οθόνη, βλέπεις μουαρέ και τρύπες. Βάζεις τα ηχεία σωστά, είναι ψηλά η εικόνα. Βάζεις την εικόνα σωστά, είναι χαμηλά τα ηχεία!

Ποιό είναι το σημαντικότερο όμως? Η εικόνα και η άνεση. Δεν γίνεται να στραβολαιμιάζεις γιά να δεις μιά ταινία, ε? :103: Άσε που δεν είσαι σε σωστές μοίρες ανάκλασης του φωτός.

Reaction score
403
Απάντηση: Επίσκεψη στον maestro.

Πολύ θα ήθελα να μάθω περισσότερα πράγματα γι' αυτό. Μπορείς να ανοίξεις ένα θεματάκι για το πώς το κάνεις?

Υπέροχος χώρος πάντως!! :607:
Με το qnap δυστυχως και τo Qmultimedia app που εχει για iOS/android δεν υποστηριζει αρχεια FLAC, και το αλλο πολυ σημαντικο ειναι οτι δεν "ψαχνει" για DLNA/UPnP συσκευες...ετσι το streaming περιοριζεται μονο σε iOS/android devices...αν υπαρχει τροπος απο εκει να το συνδεσεις καπου κατι γινεται...αλλα χανεται ολη η ευχρηστια του πράγματος..ασε που την μουσικη μου συλλογη την εχω ολη σε FLAC και οχι mp3...

Tα QNAP ειναι πιο πολυ για επιχειρήσεις, τα Synology ειναι πιο user friendly με περισσότερες multimedia δυνατότητες..

Synology NAS DiskStation - Mobile Management
και εδω ενας το εκανε για αυτοκινητο..αν και λογο 3G λογικα θα χρεώνεται...

Reaction score
403

Την προηγούμενη φορά πριν ένα χρόνο περίπου τα δύο subwoofer του συστήματος ήταν μπροστά.
Αυτή τη φορά ήταν πίσω από τις πολυθρόνες.

λεω εδω πισω απο τις πολυθρόνες, να βαλω τον ενισχυτης μαζι με το επιπλο και τα sub να πανε μπροστα αναμεσα απο L-C και C-R τι λετε; επισης σε τι υψος να μπουν τα surround L-R μιας και θα τα παω λιγο πιο πισω για να ειναι ακριβως δεξια και αριστερα απο τις πολυθρονες...τωρα ειναι λιγο πιο μπροστα και στο 1,70 (το κατω μερος του ηχειου) απο το δαπεδο..

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436

Τα surround είναι δίπολα ή μονόπολα;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436

Τα surround είναι δίπολα ή μονόπολα;
Τώρα τα είδα,δίπολα είναι.
Όπως τα έχεις είναι η σωστή τους θέση.Γιατί θες να τ άλλαξεις;
(Πόσο είναι το συνολικό ύψους του δωματίου;)

Reaction score
403

Τώρα τα είδα,δίπολα είναι.
Όπως τα έχεις είναι η σωστή τους θέση.Γιατί θες να τ άλλαξεις;
(Πόσο είναι το συνολικό ύψους του δωματίου;)
288cm απο δαπεδο-ταβανι (γυψοσανιδα)
και ειναι τοποθετημενα στο 162cm απο το δαπεδο (το κατω μερος του ηχειου)

τωρα ειναι περιπου ενα μετρο μπροστα απο την θεση του κεφαλιου..λογο παραθυρου απο την μια πλευρα δεν μπορουν να τοποθετηθουν δεξια και αριστερα απο την θεση του κεφαλιου..αρα θα πρεπει ή να τα εχω εκει που τα εχω τωρα ή να πανε λιγο πιο πισω απο την θεση του κεφαλιου...εκει που εχω βαλει ενα ασπρο χαρτι...

Reaction score
403

Πολύ θα ήθελα να μάθω περισσότερα πράγματα γι' αυτό. Μπορείς να ανοίξεις ένα θεματάκι για το πώς το κάνεις?

Υπέροχος χώρος πάντως!! :607:
Σε αυτο το βίντεο τα εξηγεί όλα...
Μετα στο DSaudio app (iOS/android) αντι να βάλεις την LAN ip του Synology/qnap βάζεις αυτην που δημιουργήσες με την no-ip.org ή οποία άλλη ιστοσελίδα χρησιμοποιεισες για να έχεις WAN ip και αντι για νούμερα να θυμάσαι Πχ rose.athens.no-ip.org...αφού συνδέθεις, το dsAudio αυτόματα σκαναρει και σε ρωτάει με ποιο media renderer θέλεις να ακούσεις...όπου media renderer είναι οι συσκευές Dlna..

αν συνδεωσουν απο το τοπικό δίκτυο σου θα έβαζες αυτη που είναι τώρα το qnap πχ 192.168.1.3...
Τα ίδια είναι και για το qnap απλα στο Synology είναι πιο εύκολα και τα εξηγει στο παραπανω βίντεο. Ψάξε για DDNS στο qnap.

Ελπίζω να βοήθησα..μετα πολυ εύχρηστα είναι τα app, synods για να βάζεις torrents/downloads κτλ remote απο παντού και το dsphoto για να έχεις όλες σου τις φωτογραφίες σου παντού και πάντα...

Reaction score
403

Πείτε και Καμία λύση για το παραθυρο..που σε συγκεκριμένες συχνότητες τρίζει...τι λύσεις υπάρχουν..; Η ταινία 3Μ θα κάνει τίποτα...;

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.770

Αφού στο είπα βρε συ τι θα κάνεις
Πρέπει να έρθω εγώ να στο φτιάξω;

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.770

Αν φοβάσαι τότε κάτσε να ακούς τριξίματα.
Εκτός αν πας σε άλλο σπίτι που να μην τρίζει

(και να έχει ασανσέρ) :137: :137:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436

Δεν νομίζω να κερδίσεις κάτι πηγαίνοντας το ηχείο έκει που έχεις βάλει το λευκό χαρτί.
Αν θες να κάνεις κάνα πείραμα,κάλυψε με αυγοθήκες την πόρτα και αντίστοιχα το ίδιο σημείο απ την άλλη πλευρά,δλδ του πισω αριστερά ηχείου.

Reaction score
403

O τούταν-Ραμόν επι το έργον..

Το αριστερό έργο

Το δεξί..Η κακομοιρη η πρίζα κρέμεται...
Μήπως να πάρω κάποια άλλη; Ο ηλεκτρολόγος είχε κάνει μισές δουλειές.. Ενώ του είχα πει να μουΘ κάνει ξεχωριστή ασφάλεια απο τον πίνακα που καταλήγει σε αυτή την πρίζα για τα μηχανήματα..av, mp subs.. Επειδή έτυχε την ίδια μέρα να μου περνάει το κλιματιστικο το έβαλε και αυτο να περνει απο αυτο το καλώδιο και μάλιστα μου είπε ότι δεν έβαλε και γειωση...μέχρι να γυρίσω απο την δουλεια είχε τελειώσει και απλά μου ανέφερε τι έκανε...

Reaction score
403

Όπως είναι τώρα..Με χαμηλωμενο αμάξωμα και τρυπια εξατμιση..
Το επιπλο με τα μηχανήματα θα παει πίσω απο τις πολυθρόνες γιατι αντανακλά το φως απο την οθόνη και σου θυμίζει ότι είσαι σε κλειστό χώρο με μηχανήματα...το θέμα είναι να ταξιδεύεις χωρίς πάρενοχλήσεις..
Τα sub μάλλον θα μείνουν εκει μπροστά..
Ερώτηση Πόση απόσταση μπορώ να έχω απο τον τοίχο; Μπορώ να τα κόλλησω; Σε γωνία (δεν ειναι η κλασικη γωνία αλλα ο ένας τοίχος έρχεται πιο μπροστά) αποδίδουν καλύτερα ή χειρότερα; Είναι το δεξιό sub, ο τοίχος έρχεται 30 πόντους πιο μπροστά και ήταν η αιτία που η οθόνη δεν κόλλησε πίσω και έγιναν αυτές οι δυο όλες για την στήριξη της οθόνης..

Reaction score
403

Εδω φαίνεται ο τοίχος (εκει που ειναι ο κουβας) που με ανάγκασε να "κρέμασω" την οθόνη απο τους δυο τοίχους..η αρχική σκέψη ήταν για 100" ή 110" inch και όχι 120" που έχω τώρα..βέβαια κάθε εμπόδιο σε καλο, λέει ο σοφός λαός..

Reaction score
403

Τελικά τα surround να τα αφήσω ως έχουν αριστερά του παραθυρου ή να τα τοποθέτησω δεξιά του παραθυρου για να είναι στην ίδια ευθεία με τις πολυθρόνες;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.160
Members
38.538
Νεότερο μέλος
Evasound