Επαγγελματικός τελικός Vs. Hi-Fi τελικός

Μηνύματα
5.291
Reaction score
6.442
Απάντηση: Επαγγελματικός τελικός Vs. Hi-Fi τελικός

Σωστα φερραρι ξερουμε που πουλανε αλλο ειναι το θεμα:sneaky:, μετρησεις αν υπαρχουν καλοδεχουμενες οχι μονο για μπερι αλλα και οποιον αλλον στα ιδια λεφτα , απο τις εργοστασιακες παντως παρατηρω στενη αποκριση συχνοτητων :help:
 

Μηνύματα
27.724
Reaction score
26.048
Απάντηση: Επαγγελματικός τελικός Vs. Hi-Fi τελικός

http://www.thomann.de/gr/qsc_rmx2450.htm

Kοίτα και αυτόν , όπως και τα μεγαλύτερα αδέρφια του 4050 , 5050, αν και θα σου πέσουν ίσως λίγο πιο ακριβά.
Είναι τίμια μηχανήματα.
 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.241
Reaction score
1.108
Για να μπορεσεις να κανεις μια σοφη επιλογη θα πρεπει να εχεις αριστη γνωση του πως ειναι φιαγμενο το μηχανημα που ""θα"" αγορασεις

Γενικα πολλοι απο τους ενισχυτες που αναφερονται πιο πανω δεν ειναι ταξης ΑΒ ειναι ταξης Gη ταξης H σε γενικες γραμμες οχι οτι καλυτερο για hifi ...

Αν παμε σε καποιον ο οποιος ειναι πραγματικα ταξης ΑΒ οπου εχεις καποια ελπιδα για καποια ποιοτητα , η εικονα που θα δεις εχει καπως ετσι .

Αρχικα οπως ειπε και ο peter meni η κατασκευη γενικα δεν ειναι audiophile μην νομισεις οτι πχ ενας ROTEL ειναι περισσοτερο audiophile η διαφορα μεταξυ τους ειναι μαλλον μικρη ...για να εχεις σοβαρη διαφορα θα πρεπει να αναζητησεις μαλλον πολυ πιο ακριβο προιον ...anyway ομως αρνητικο 1

Η πολωση ειναι οριακη ...ισα ισα οσο χρειαζεται ...φυσικα αυτο σημαινει οτι εχει περιθωριο για παιχνιδι και μεγαλες δυαντοτητες για αυξηση αλλα αυτο ειναι μια κατασταση η οποια πρεπει να επιβαιβαιωθει απο τεχνικο . Αρα αρνητικο 2

Ενα μεγαλο κεφαλαιο ειναι η εισοδος αλλα και γενικοτερα η διαχειρηση σηματος ...Αρχικα εχει εισοδους balanced τις οποιες φυσικα και δεν χρειαζεσαι για χρηση σε hifi /hi end ειδικοτερα εφοσον υπαρχει ενα ακομα ολοκληρωμενο παραγωγης στην διαδρομη του σηματος με ολα του τα παρελκομενα τα οποια ειναι παντελως αχρηστα και βρισκονται εκει μονο και μονο για να διαχειριζονται την εισοδο balanced και μετα την εξοδο του το σημα συνεχιζει στον κυριως ενισχυτη φυσικα unbalanced .

Η εισοδος αυτη συνηθως εχει αντισταση 10Κ η οποια δεν ειναι και οτι καλυτερο για τους προενισχυτες πισω τους, passive εκει ουτε για αστειο , ( επιγραμματικα μετα τα αχρηστα της balanced εισοδου ο αληθινος ενισχυτης απο εκει και μετα μπορει και να εχει αντισταση εισοδου 47Κ η και 100 Κ πολλες φορες,που τελικα δεν μπορεις να εκμεταλλευτεις ) σε συνδυασμο με το οτι η balanced πορτα ειναι πολυ καλα ""φυλαγμενη"" σε οτι αφορα το ευρος μαζι με την ιδια λογικη και ολο το υπολοιο κυκλωμα ειναι επισης σχεδιασμενο αυστηροτερα σε οτι αφορα το ευρος οποτε Αρνητικο 3,4,5 και 6 μαζι .

Επισης ολα αυτα τα μηχανηματα περιεχουν μεθοδους προστασιας οπως vi limiter , input limiter , VAs limiter και ορισμενες αλλες πιο ειδικες κατα περιπτωση που ενω απο αυτες ειναι μαλλον απιθανο να παιξεις τοσο "σκληρα" ωστε τελικα να ενεργοποιηθουν δεν παυουν να ειναι πανω στην γραμμη του σηματος το οποιο εξ ορισμου ειναι ενα κακο πραγμα για εναν σοβαρο ακροατη αρα αρνητικο 7

Θα μου εχουν ξεφυγει κι αλλα ομως τα πιο ουσιωδη ειναι αυτα οποτε η απαντηση ειναι μαλλον οχι ενω παραληλα θα μπορουσε να ειναι ενα μεγαλο ναι if heavily modified συμφωνα με τα παραπανω .... βρες εναν Adcom 555II εναν 5800 κανε του ενα γερο σερβις και θα γερασεις μαζι του ...


Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
 

Μηνύματα
5.291
Reaction score
6.442
Απάντηση: Re: Επαγγελματικός τελικός Vs. Hi-Fi τελικός

Aν διαβασετε απο την αρχη το σκεπτικο μου ηταν με την επελαση των ψηφιακων ενισχυτων οπου μετρανε (εργαστηρικα πολυ καλα πλεον) και προκειμενου να αναλωθω σε ερευνες και diy κατασκευες με μοντουλες και μιας και υπαρχουν πολλοι επαγγελαμτικοι ετοιμοι σε δελεαστικα πακετα τιμων γιατι οχι?
Σαφως και ballance συνδεσεις αν δεν ειναι fully ballanced δεν εχει νοημα για hi fi ακροασεις ουτε και ειναι προσεγμενοι σε αλλα σημεια θορυβων και λεπτομεριων οπως ενας hi fi (να μην ξαναμπω σε λεπτπομεριες) αλλα το ζητουμενο μου δεν ειναι οι επαγγελματικοι ΑΒ αλλα οι ψηφιακοι,οπου εσυ επισης απορριπτεις χωρις να αναφερεις καπποιους λογους οπως στους αντιστοιχους ΑΒ εχεις προσωπικη εμπειρια απο behringer 3000 η crown xls drivecore η κατι αντιστοιχο? υποψη το θορυβο του ανεμιστηρα το θεωρω ανουσιο προβλημα.
 

Μηνύματα
1.344
Reaction score
664
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Απ: Επαγγελματικός τελικός Vs. Hi-Fi τελικός

Αυτή τη στιγμή παίζω με τον InterM M700 , 2X350W @ 8Ω τα B&W 804S και ΝΑΙ, βγάζουν τέλειο μπάσο ακόμα και σε μικρό χώρο παίζωντας στο -65db της ισχύως του χωρίς κανέναν σοβαρό πρό, χρησημοποιώ το preout του ONKYO AVR. Εμένα πάντως μου αρέσει ακόμα καισ ε δύσκολα ακούσματα όπως βυζαντινή μουσική.
Γιατι είναι δύσκολο άκουσμα η Βυζαντινή μουσική;
 

Μηνύματα
5.291
Reaction score
6.442
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Απ: Επαγγελματικός τελικός Vs. Hi-Fi τελικός

Διαβαζωντας διαφορα φορα του εξωτερικου περι επαγγελματικων τελικων d class και συγκεκριμενα της αυτης χαμηλης κατηγοριας τιμης η κοινη διαπιστωση ειναι ο εξαιρετικος λογος σηματος προς θορυβο και η σταθερη αποδοση οπως και μηδενικη σκληραδα ανεξαρτητως εντασεων , οπως και αναδειξη λεπτομεριων οπου δεν ηταν ακουστες (συνηθως συγκριτικα με αλλους επαγγελματικους παλιωτερων τεχνολογιων ).
Εκει που οι γνωμες διιστανται ειναι στο κατω ακρο οπου κατα πολλους δεν κατεβαινουν χαμηλα οσο παλαιωτερων τεχνολογιων, οπως και επισης οτι οι ισχεις που ισχυριζωνται δεν ειναι αντιπροσωπευτικες .
Εργοστασιακα σε rms οι μετρησεις ειναι κατα 20% χαμηλοτερες , ενω κατα πολλους μεχρι και 50% χαμηλοτερες συγκριτικα με αντιστοιχους AB (Ισως οφειλωμενη στην βυθιση στις χαμηλες.)
Τελος peavy IPR και behringer inuke ειναι το ιδιο πραμα αν δει κανεις τα εσωτερικα τους (καποιοι εξτρα πυκνωτες σε peavy), ενω οι crown xls drivecore αθορυβοι (καλυτεροι κατασκευαστικα σε αυτο τον τομεα απο τους μπερι επειδη χρησιμοποιουν μεγαλες ψυχτρες και σπανια περνει μπροστα το ισως και ποιο αθορυβο ανεμιστηρακι συγκριτικα με τους μπερι οπου εκει ψυχτρες ειναι ανυπαρκτες οποτε και η συνεχης λειτουργια του ειναι υποχρεωτικη.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.014
Μηνύματα
2.885.312
Members
37.975
Νεότερο μέλος
Sonic10
Top