Επαρχιακά προβλήματα...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Λόγω δουλειάς έλειπα τις 3 τελευταίες μέρες σον όμορφο Έβρο.
Ήθελα να σας γράψω για δύο πράγματα αλλά από εκεί δεν είχα πρόσβαση. 1ον για να πω πόσο όμορφη πόλη είναι η Αλεξανδρούπολη. Κάθε φορά που πάω νιώθω και πιο καλά σε αυτή τη πόλη... (αλήθεια έχουμε κανέναν στο site από εκεί?).

Το 2ο είναι να σας πω τι χάλι είδα γενικώς στον έβρο. Είδα ανθρώπους με πολύ σοβαρά προβλήματα. Το 60% του πληθυσμού πρέπει να είναι αγρότες. Και η κατάστασή τους είναι πάρα πολύ χάλια. Προχθές πετούσαν οι παραγωγοί τις πατάτες τους. Άλλοι επειδή δεν συμφέρει καν να τις βγάλουν, αφήνουν το χωράφι έτσι. Και το ίδιο έχει γίνει σε πολλά προϊόντα. Χώρια κατεστραμένες καλλιέργειες από καιρικά φαινόμενα κλπ. Καταλαβαίνετε ότι όταν ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει τέτοια προβλήματα, συμπαρασέρνει και τους υπόλοιπους αφού δεν κινείται χρήμα στην αγορά με αποτέλεσμα να "κλαίνε" και όλες οι επιχειρήσεις.
π.χ. υπάρχουν επιχειρήσεις που έχουν χρηματοδοτηθεί για επενδύσεις από προγράμματα του γ' κπσ με ποσοστά άνω των 40% και οι επενδύσεις δεν γίονονται γιατί 40%+40% (υπερτιμολόγηση) = 80%... μένει ένα 20% που δεν έχουν οι άνθρωποι να το βάλουν από το "παντελόνι"!!! ούτε αυτό....
Αλυσιδωτά λοιπόν οι συνέπειες είναι πολλές. Πολλές επιχειρήσεις κλείνουν άλλες μεταφέρονται και άλλες ψάχνουν για πιο φθηνό κόσμο.
Μακάρι να γίνει κάτι σ' ατό το τόπο και κάποτε να συμφέρει περισσότερο στον Έλληνα να γίνει και παραγωγικός αντί απλά εμπορικός. Αλλιώς παίδες σε λίγα χρονάκια την βάψαμε....

Reaction score
25.288
το μονο παρηγορο ειναι οτι με το καθεστος του επαγγελματια οπλιτη φευγει λιγο χρημα απο το κρατος προς την περιοχη και καπως κινουνται εκει τα πραγματα. Παραπανω δεν πηγες φανταζομαι?

Reaction score
2
Νίκο, τι εννοείς "χάλι" για την Ορεστιάδα; Έχω πάει πάνω από 10 φορές (έχω φίλους και μία πρώην) και ενώ παραδέχονται ότι τα τελευταία χρόνια η δουλειά έχει πέσει καθώς δεν υπάρχει αρκετό μετρητό, ποτέ δεν ανέφεραν ότι τα πράγματα είναι τραγικά. Και κάτι ακόμη: οι πελάτες της εταιρίας μου (οφθαλμίατροι-οπτικοί) αυξάνουν συνεχώς τις παραγγελίες τους (οι δεύτεροι τουλάχιστον, καθώς οι πρώτοι δε δύναται να ελεγχθούν). Αυτό δε νομίζω ότι δείχνει μία τραγική κατάσταση. Εγώ θα έλεγα μάλιστα ότι η ζωή τους είναι πολύ καλύτερη (και γενικότερα αναφερόμενος στην επαρχία), έστω και αν είναι απαλαγμένη από τα υλικά αγαθά που απολαμβάνουμε εμείς στα αστικά κέντρα (να πάνε στα κομμάτια και τα computers μας και τα hi-συστήματά μας, αυτά είναι παρηγορητικά για να μην αυτοκτονήσουμε, αναλογιζόμενοι τη πραγματική ζωή που κάνουμε και το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν τα παιδιά μας).

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
...

Κώστα εγώ πάω δύο φορές το μήνα εκεί.
Αυτό που βλέπω τελευταία δεν το έχω ξαναδεί. Πίστεψέ με είναι πολύς κοσμάκης που δεν ξέρει πια τι να κάνει. Το δάνειο πάει σύνεφο και κανείς δεν ξέρει που θα βγει η κατάσταση με τους πιο απεγνωσμένους τους αγρότες. Έχω μπει το τελευταίο εξάμηνο σε περισσότερες από 20 επιχειρήσεις στον Έβρο με διαφορετικά αντικείμενα, όλοι μιλάνε για πτώση τζίρου και την ανάγκη για νέες λύσεις. Επειδή ασχολούμαι και με εμπορικό s/w και erp συστήματα, έχω φίλους αρκετούς λογιστές. Από εκεί βλέπεις την κατάσταση σφαιρικά.
Και όσο πιο ψηλά τόσο πιο χάλια... και το κακό είναι ότι πριν βελτιωθούν τα πράγματα εγώ περιμένω να γίνουν ακόμα χειρότερα.
Τώρα σε ότι έχει να κάνει με την ποιότητα ζωής σίγουρα εκεί είναι άλλα τα δεδομένα. Από την άλλη είμαι σίγουρος ότι δεν θα μπορούσε κανείς από εμάς να κάνει τη ζωή που κάνουν αυτοί, όσο κι αν λέμε ότι τους ζηλεύουμε... Αυτό όμως είναι μάλλον ψυχολογικό... με τα φράγκα τι γίνεται?

Πάντως μακάρι ο κλάδος σου να πηγαίνει καλά...

Reaction score
2
Σίγουρα Νίκο, ο κλάδος σου είναι πιο δύσκολος και το target group πολύ περιορισμένο σε αυτές τις ακριτικές περιοχές. Άλλα είναι τα ενδιαφέροντα εκεί. Η μηχανοργάνωση/μηχανογράφηση υποθέτω ότι δεν είναι είδος "πρώτης" ανάγκης για τους περισσότερους των κατοίκων.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Η Ορεστιάδα είναι μεγάλη -για τα δεδομένα του Έβρου- πόλη. Για να πάει καμμιά βόλτα κάποιος σε κάνα χωριουδάκι (Κορνεοφωλιά, Δορίσκος, Πρωτοκκλήσι, Λαγός κλπ) κι εκεί θα δει τι εστί δύσκολες καταστάσεις...

Reaction score
25.288
ναι απο φραγκα γενικα δεν παιζει και τιποτα το τρομερο αλλα η ζωη εκει κοστιζει λιγοτερο και οι ανθρωποι ειναι συνηθισμενοι σε τελειως διαφορετικους ρυθμους (αξιοζηλευτους πολλες φορες). Εμας μας φαινονται τραγικα αλλα οι ιδιοι τελικα λιγες φορες αισθανονται οτι κατι τους λειπει, αντιθετα τους περισσευει αφθονος ελευθερος χρονος (που εμεις δεν εχουμε)

Reaction score
49
Γιατί να κοροιδευόμαστε?
Εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι είμαστε καλύτερα....!!!

Μπορεί η τσέπη μας να είναι (θεωρητικά πάντα.....) πιο γεμάτη αλλά για να γίνει αυτό δουλεύουμε όλη την μέρα!
Και μπορεί να γεμίζει η τσέπη σιγά-σιγά αλλά ταυτόχρονα γεμίζουν τα πνευμόνια μας καυσαέρια ( σε αντίθεση με το καθαρό οξυγόνο.....), η ζωή μας από άγχος (με ό.τι επακόλουθα υπάρχουν.....) και κινδύνους (εγκληματικότητα μεγαλουπόλεων, τροχαία κ.ο.κ), τα στομάχια μας πλαστικό φαγητό και τα αυτιά μας ηχορύπανση........Και όχι μόνο αυτά! :( :(

Το ρητό: "Ζω για να δουλεύω" που υπάρχει στις πόλεις είναι το αντίθετο από το φυσιολογικό "δουλεύω για να ζω!!"

Και ακόμα πιο ταιριαστό:
"Όταν ήμουν νεότερος χάλαγα την υγεία μου για να αποκτήσω λεφτά................και τώρα στα γεράματα χαλάω τα λεφτά που απέκτησα για να βρω την υγεία μου :( :( :( "

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας