Επιλογή Δέκτη HD

Reaction score
0
Ηρθε η ώρα της αντικατάστασης του πιστού -κρατηθείτε- NOKIA 9600S μετά από 15 (!) ολόκληρα χρόνια. Ο δυστυχής μετά από των παθών του τον τάραχο που τράβηξε αυτή την 15ετία, αρνήθηκε προχθές να ανοίξει και το ίδιο κάνει έως και σήμερα. Επειδή λοιπόν είμαι πεπεισμένος ότι θα συνεχίσει πεισματικά να μην ακούει τις προσταγές μου, αποφάσισα να τον αποσύρω με τις τιμές που του αρμόζουν μετά από τόσο μεγάλο διάστημα πιστών υπηρεσιών: Θα κρατήσει τη θέση του στο rack-έπιπλο.

Βάζοντας λοιπόν τους συναισθηματισμούς στην άκρη, είμαι σε έρευνα αγοράς για την αγορά του αντικαταστάτη του.

Προφανώς δεν προσδοκώ σε τόσο μακροχρόνια σχέση με τον επόμενο. :102:

- Το βασικότερο κριτήριο είναι η ποιότητα της εικόνας.
Θα προσμετρηθούν θετικά:
- Η ύπαρξη ή δυνατότητα προσθήκης δέκτη DVB-T
- Η ευελιξία επιλογής λειτουργικού ή image -κι ο 9600 με το firmware του Uli δούλευε.:126:
- Η δυνατότητα να βλέπεις ένα κανάλι και να μαγνητοσκοπείς ένα ή περισσότερα άλλα.
- Η σύνδεση με pc μέσω ethernet.

Το budget μου είναι κοντά στα 400€ -τραβηγμένο απ' τα μαλλιά.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους κάνουν τον κόπο να απαντήσουν.

Reaction score
4.910
Απάντηση: Επιλογή Δέκτη HD

Κι εγω τον έχω ακόμη τον 9600 (ως δεύτερο στο ρακ) αν και πλέον πολύ σπάνια τον ανοίγω.
Υπάρχουν πολλοί δέκτες με τις προδιαγραφές που θέτεις αλλά προσωπικά έχω ως αρχή να μη συστήνω συγκεκριμένα μοντελα. Σε γενικές γραμμές πάντως ολοι οι δεκτες combo που ειναι και dvb-s2 υποστηρίζουν την ελληνική επίγεια ψηφιακή, η συντριπτική πλειοψηφία τους δέχεται ανεπίσημα λογισμικά (που κανουν και πολλά περισσότερα απο τον αειθαλή 9600), η ποιότητα εικόνας ειναι αρκετα υποκειμενική και συχνά διαφοροποιείται η κατάταξη ανάλογα και με την τηλεόραση που έχεις και τις ρυθμίσεις που χρησιμοποιείς. Η επιθυμία που θα σου περιορίσει όμως τις επιλογές ειναι η δυνατότητα να βλέπεις ενα κανάλι και να μαγνητοσκοπείς αλλο, όπου, αν δεν μιλάμε για τον ίδιο πομπό του ίδου δορυφόρου, σε οδηγεί υποχρεωτικά σε ανάγκη για δεύτερο τιούνερ dvb-s2 και εδω...οι επιλογές στενεύουν και το κόστος ανεβαίνει.
Αφήνω σε αλλους να προτείνουν μοντελα...

Reaction score
152

για ψαξε στις αγγελιες... μπορει να βρεις και με τα μισα και ουτε....

Reaction score
0

@Voreios
Πρώτα απ' όλα μ' έκανες να αισθανθώ πολύ ωραία λέγοντας ότι κι εσύ έχεις ακόμη τον 9600. :607:
Δεν θάθελα να γίνω αφορμή να παραβείς τις αρχές σου, αλλά αυτό ακριβώς είναι που θα με εξυπηρετούσε. :126:

@spilegou
Πιθανόν να υπάρχουν ευκαιρίες στις αγγελίες, αλλά η διαδικασία "σχίσιμο του περιτυλίγματος" εξακολουθεί να με γοητεύει σαν τα μικρά παιδιά.

Ετσι κι αλλοιώς βέβαια, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.137
Members
38.536
Νεότερο μέλος
George Markop