Επιλογή κεφαλής

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Αν υπηρχε επιλογη για mm εισοδο ας πουμε 60-65 Κ τοτε η 97xe θα ηταν μια προταση
Υπαρχει μια πολυ ωραια συζητηση στο audiokarma αν θυμαμαι καλα για την 97xe που νομιζω συνοδευεται και απο μετρησεις σε διαφορετικα input loads ,ειναι ενδιαφερον να την διαβασει καποιος.

Reaction score
42
Ναι ο συνδιασμος του 166,160 κλπ με τον rb300 δεν ηταν και ιδιαιτερα επιτυχης.Με το systemdek ii εντελως το αντιθετο.Και γω θεωρω οτι το ear εχει χαρακτηρα που απαιτει ιδιαιτερη σημασια και προσοχη στην επιλογη της κεφαλης. Με την 97 χe φοβαμαι οτι ο ηχος θα ειναι πολυ σκοτεινος γι αυτο ειπα οτι αν η τιμη μιας 97 sas βολευει τον giev ειναι μια καλη επιλογη αν οχι τοτε η mp200 ακομη και η mp150.Αν υπηρχε επιλογη για mm εισοδο ας πουμε 60-65 Κ τοτε η 97xe θα ηταν μια προταση
δεν υπάρχει και μεγάλη διαφορά στην τιμή μεταξύ των δύο κεφαλών, 300-350€ με ακριβότερη την 97xe με SAS.
Οπότε τίθεται το θέμα ποια κεφαλή θα ταιριάξει καλύτερα με το υπόλοιπο το σύστημα.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
δεν υπάρχει και μεγάλη διαφορά στην τιμή μεταξύ των δύο κεφαλών, 300-350€ με ακριβότερη την 97xe με SAS.
Οπότε τίθεται το θέμα ποια κεφαλή θα ταιριάξει καλύτερα με το υπόλοιπο το σύστημα.
Η "ασφαλης" επιλογη θα ελεγα ειναι η mp200.Εχει καθαρο και ισορροπημενο ηχο που νομιζω θα παει καλα με το phono.Εφοσον ομως η 97sas ειναι κοντα σε τιμη ειναι οντως πειρασμος.Ομως δεν γνωριζω πως θα συμπεριφερθει σε συνδιασμο με το ear.Το θεμα loading της 97xe ειναι ως επι το πλειστον ηλεκτρικο και εν μερει μηχανικο λογω damping της αναρτησης της και δεν ξερω αν η εξτρα καθαροτητα και αναλυση του sas θα εκδηλωθει αθικτη με την ιδια γεννητρια.Το καλο με την mp200 ειναι οτι παει μια χαρα με τα 47Κ , εχει καλο στελεχος και μια πολυ καλη ελλειπτικη ακιδα,γι αυτο και λεω για ασφαλη επιλογη.Ναι,η sas ειναι ασυζητητι καλυτερη ακιδα , αλλα ψαχνουμε μια οσο το δυνατον πιο ανωδυνη λυση για το συστημα που περιεγραψες στην αρχη.

Reaction score
8.905
Πάμε λοιπόν.... για να ακούσουμε τα βινύλια μας χρειαζόμαστε....

1. κεφαλή / βελόνα
2. βραχίονας
3. πλατό (με μάτ ακρυλικό / πλαστικό η μεταλλικό κλπ.)
4. στήριξη
5. ρυθμίσεις
6. καλώδιο
7. φόνο (για MM απαραίτητο με ρυθμιστικά για KΩ και κυρίως PF)
8. υπόλοιπο σύστημα....(λαμπάτο η τραντζιστοράτο)
9. ηχεια
10. χώρος
11. παρελκόμενα / μαντζούνια...
12. και επειδή τα έγραψα περιληπτικά για ότι έχω ξεχάσει...

Έχω σταματήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό να προτείνω και να αποφεύγω τις όποιες προτάσεις / υποδείξεις (όπως ζεστή, κρύα, φουσκωτή κλπ) για τους παραπάνω λόγους.... κοινώς επειδή δεν γνωρίζω πως παίζει ένα σύστημα, και ειδικά όταν η αναλογική αναπαραγωγή του βινυλίου εξαρτιέται από τόσους πολλούς παράγοντες.... και αυτό το κάνει να είναι ένα "κινητό" εκουαλάιζερ και στην τελική τα γούστα του καθενός ποικίλουν.

Εγώ την άποψή μου στην είπα και κάτι που τώρα μόλις είδα στις αγγελίες αυτή με μια sas (και σε ότι χρωματάκι θέλεις) είναι μια κορυφαία αγορά και θα σου βγει κάτω από 300 ευρώ σε σύνολο.

Και μην τρελαίνεστε.... όταν λέω ότι ο συνδυασμός παίζει τουλάχιστον 2 η 3 φορές (και λίγα λέω) πάνω από την τιμή της αντίστοιχης σε χαρακτηριστικα / υλικά κατασκευής.... είναι γιατί όλες οι άλλες εταιρίες έχουν μυριστεί "κορόιδα" και μας κοπανάνε αλύπητα τα τελευταία χρόνια, υπερτιμολογήσεις στο θεό με ότι αφορά το πικάπ. Φτάσανε (οι εταιρίες) να πουλάνε ένα πλέξι-γκλάς με ένα πηγάδι και με ενα συγχρονισμένο μοτέρ, κοντά στα 3 χιλιάρικα..... ε ρε που πάμε...

ΥΓ (άσχετο). Εγώ γενικά τρελαίνομαι για γεννήτριες technics 205 & 100 - jvc / victor z1 & x2 - shure v3 & v4.

Καλές αγορές και ακροάσεις να έχετε παίδες!

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Πάμε λοιπόν.... για να ακούσουμε τα βινύλια μας χρειαζόμαστε....

1. κεφαλή / βελόνα
2. βραχίονας
3. πλατό (με μάτ ακρυλικό / πλαστικό η μεταλλικό κλπ.)
4. στήριξη
5. ρυθμίσεις
6. καλώδιο
7. φόνο (για MM απαραίτητο με ρυθμιστικά για KΩ και κυρίως PF)
8. υπόλοιπο σύστημα....(λαμπάτο η τραντζιστοράτο)
9. ηχεια
10. χώρος
11. παρελκόμενα / μαντζούνια...
12. και επειδή τα έγραψα περιληπτικά για ότι έχω ξεχάσει...

Έχω σταματήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό να προτείνω και να αποφεύγω τις όποιες προτάσεις / υποδείξεις (όπως ζεστή, κρύα, φουσκωτή κλπ) για τους παραπάνω λόγους.... κοινώς επειδή δεν γνωρίζω πως παίζει ένα σύστημα, και ειδικά όταν η αναλογική αναπαραγωγή του βινυλίου εξαρτιέται από τόσους πολλούς παράγοντες.... και αυτό το κάνει να είναι ένα "κινητό" εκουαλάιζερ και στην τελική τα γούστα του καθενός ποικίλουν.

Εγώ την άποψή μου στην είπα και κάτι που τώρα μόλις είδα στις αγγελίες αυτή με μια sas (και σε ότι χρωματάκι θέλεις) είναι μια κορυφαία αγορά και θα σου βγει κάτω από 300 ευρώ σε σύνολο.

Και μην τρελαίνεστε.... όταν λέω ότι ο συνδυασμός παίζει τουλάχιστον 2 η 3 φορές (και λίγα λέω) πάνω από την τιμή της αντίστοιχης σε χαρακτηριστικα / υλικά κατασκευής.... είναι γιατί όλες οι άλλες εταιρίες έχουν μυριστεί "κορόιδα" και μας κοπανάνε αλύπητα τα τελευταία χρόνια, υπερτιμολογήσεις στο θεό με ότι αφορά το πικάπ. Φτάσανε (οι εταιρίες) να πουλάνε ένα πλέξι-γκλάς με ένα πηγάδι και με ενα συγχρονισμένο μοτέρ, κοντά στα 3 χιλιάρικα..... ε ρε που πάμε...

ΥΓ (άσχετο). Εγώ γενικά τρελαίνομαι για γεννήτριες technics 205 & 100 - jvc / victor z1 & x2 - shure v3 & v4.

Καλές αγορές και ακροάσεις να έχετε παίδες!
Βρε Βασιλη ο ανθρωπος τα εχει ολα και μας ζητησε την γνωμη μας για κεφαλες.Μεταξυ αυτων του προτειναμε και μια sas που για να τον βολευει στα λεφτα που θελει να πληρωσει,αυτη η sas πρεπει να ειναι η shure 97xe με τα γνωστα θεματα loading οχι τοσο στα pf αλλα στα kΩ.Με το phono του δεν εχει τετοια δυνατοτητα αρα σαφως δεν προτεινεται ανεπιφυλακτα η 97 για να μην γινει καμια στραβη και ο ανθρωπος μετανιωσει για μια τετοια αγορα.Καλως λες την γνωμη σου για την jvc αφου την γνωριζεις.Γιατι να μην προτεινεις κατι αφου εχεις γνωσεις;Εχει και ενα αρκετα ιδιομορφο phono συν τοις αλλοις.

Reaction score
8.905
Φιλε μου Πανίκο και εσύ μια χαρά τα λες... άσε που έχεις και περισσότερη όρεξη και υπομονή από εμένα και μπράβο σου για αυτό :)

Reaction score
42
Σας ευχαριστώ όλους για τις ενδιαφέρουσες απόψεις, θα τις σκεφτώ και θα πράξω αναλόγως, όπως και να'χει, η επιλογή κεφαλής πάντα έχει ένα παραπάνω ρίσκο, οπότε, το τελικό αποτέλεσμα θα δείξει αν έκανα την σωστή επιλογή.
Ευχαριστώ και πάλι.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.582
- εάν ισχύει το : . . . Audio technica at150mlx στα 11.16 , αυτήν θα πρότεινα ως κεφαλή γενικής χρήσης ( είναι και microline ! )

Reaction score
42
- εάν ισχύει το : . . . Audio technica at150mlx στα 11.16 , αυτήν θα πρότεινα ως κεφαλή γενικής χρήσης ( είναι και microline ! )
έχει σταματήσει να παράγεται νομίζω και όποιες υπάρχουν ακόμα είναι πολύ ακριβές, έχει αντικατασταθεί από την VM750SH που είναι και Shibata

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas