Επιλογή μονιτορ για πολυκάναλο

Home Cinema Monitor

  • Adam Audio T8V

    Votes: 0 0,0%
  • Focal Alpha 80 Evo

    Votes: 1 3,4%
  • JBL LSR308

    Votes: 1 3,4%
  • Kali IN8

    Votes: 16 55,2%
  • Yamaha HS-8

    Votes: 5 17,2%
  • Tannoy Gold 8

    Votes: 4 13,8%
  • dynaudio lyd-8

    Votes: 3 10,3%
  • Κανενα απο τα παραπανω.

    Votes: 5 17,2%

  • Total voters
    29
Μηνύματα
1.606
Reaction score
1.923
Ας μας πούν όσοι γνωρίζουν από ιδία πείρα, ποια μόνιτορ έχουν φύσημα που να ακούγεται χωρίς να βρίσκεται το ηχείο δίπλα στα αυτιά. Φύσημα που να ακούγεται σε ήσυχο δωμάτιο στα 2 μέτρα.

M-audio BX8?
Tannoy Reveal 802?
Tannoy Gold 8" ?
Άλλο;
Εξαρταται απο το ποσο ησυχο ειναι το δωματιο. Εγω εχω 3 Tannoy Reveal 802 στα 3 μετρα και με κανονικες συνθηκες δεν τα ακουω ουτε στο μισο μετρο αλλα στο δωματιο υπαρχει και υπολογιστης στην ιδια αποσταση και επισης μενω στο κεντρο οποτε δεν υπαρχει σχεδον ποτε απολυτη ησυχια. Μετα τα μεσανυχτα με πληρη ησυχια (33.5db ambient noise στην καλυτερη περιπτωση) αν κλεισω και τον υπολογιστη τα ακουω αν πλησιασω στο 1 μετρο αλλα ο 22χρονος γιος της συντροφου μου τα ακουει απο το 1.5 μετρο. Το δε ντεσιμπελομετρο στα 2 μετρα δεν δειχνει να διαφοροποιειται σε σταθμη με τα ηχεια ανοιχτα η κλειστα αν και πηδαγε στα 35-40db ακομα και με κατι ανεπαισθητους θορυβους απο αυτοκινητα που περνουσαν απο τον κεντρικο δρομο 100μ μακρια η κατι γατες απο τον απεναντι ακαλυπτο. Το ντεσιμπελομετρο εδειξε ελαχιστη σταθμη 33.7 οταν πλησιασα στο ενα μετρο απο το κεντρικο ηχειο (και περιπου 1.8μ απο τα L/R).
Οταν ανοιξω τον υπολογιστη το ambient noise ανεβαινει στα 34.1db και τα ηχεια δεν ακουγονται ουτε στο 1 μετρο
Αν μενεις σε πολυ ηχυχη περιοχη χωρις εξωτερικους θορυβους και σε καλα μονωμενο σπιτι ισως να τα ακους και στα 2 μετρα. Αν το επιπεδο θορυβου ειναι πανω απο 35-36db δεν θα τα ακους ουτε στα 3 μετρα.
Το προβλημα ομως με τα Tannoy Reveal ειναι οτι δεν τα βρισκεις πλεον οποτε δεν ξερω κατα ποσο σε βοηθησα.
 

Μηνύματα
1.236
Reaction score
2.047
Λοιπον.
Το σκεπτικο εχει ως εξης.
Monitor ηχεια καρφωμενα πανω σε τοιχους με βασεις.
Ολα ιδια ή με ιδια χαρακτηριστικα.
Παμε τωρα.
Απο θεμα φυσιματος, με τα focal alpha 65 evo που εχω, δεν ακουω τιποτα. Απολυτως τιποτα και τα εχω στους 50 ποντους.
Απο θεμα εντασεων, τα τερματιζω καμια φορα σε αυτη την αποσταση. Dac ifi micro idsd black.
Ειχα ακουσει τα kali in8 v1 οταν ψαχνομουν για monitor και προτιμησα τα focal.
Συγκριση για monitor με sub εχω μονο απο τα focal shape twin με focal sub one τα οποια ηταν πολυ δυνατος συνδιασμος.
Χωρις sub ηχαν πιο γεματο ηχο απο τα alpha evo. Αναρωτιεμαι βεβαια πως θα ηταν τα evo με sub.
Μιας και γραφω για πολυκαναλο, το κοστος σε πολλα καλα ηχεια ανεβαινει τραγικα.
Σκεψη αρχικη, μιας και για τον χωρο που θελω να φτιαξω τα triton one δε θα κανουν, ειναι να μπουν πολλα monitor ιδιας σειρας τουλαχιστον.
Τα kh310 τα απορριπτω λογω κοστους. Οχι τοσο των ιδιων αλλα λογω των περιφερειακων ηχειων που θα χρησιμοποιηθουν μιας και τα μικροτερα θεωρω πως ειναι πανακριβα.
Αντιστοιχο προβλημα με τα genelec που μου προταθηκαν.
Η λυση των adam a77h ειναι μια που οντως φαινεται πολυ ενδιαφερουσα και ακομη πιο ενδιαφερον παρουσιαζουν καποιες λυσεις της eve audio.
Λυσεις καλες απο dynaudio θα ηταν μια τριαδα lyd48 και τα υπολοιπα μικροτερα ή ολα lyd8.
Αναρωτιεμαι πραγματικα πως θα επαιζε ενας συνδιασμος kali in8 v2 παρεα με το ws 6.2.
Αν δεν χρησιμοποιησω τα τωρινα μου ηχεια, δε βλεπω το λογο να παιρνω παθητικα μιας και αν τα βαλεις κατω, το vfm ειναι αρκετα χαμηλο (θεωρω) σε σχεση με monitor. Μονο για την ενισχυση 11 καναλιων θες minimum 5-6 χηνες για τελικους.
Tannoy Gold και Υamaha Hs8 δεν εχω ακουσει.
Ευχαριστω δημοσια το Βασιλη που με προσκαλεσε να ακουσω τα HS8. Λες μετα το ντελιριο που μου προκαλεσες με το 10ρακι eton (τωρα 12αρι ιδιας σειρας), να με εχω τα ιδια και με το yamaha;
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.932
Reaction score
41.201
Μία παράμετρος που είχε οδηγήσει εμένα κάποτε να προτιμήσω τα yamaha (HS7) έναντι άλλων ήταν ο τρόπος στήριξης του (όταν αποφάσισα να βάλω ηχεία και στην οροφή). Είναι τα μόνα που βγαίνουν με έτοιμες θέσεις να τα πιάσεις με διπλές τρύπες με σπείρωμα που έχει σε όλες τις πλευρές του, δες τη σειρά installation, έτσι τα ονομάζει η yamaha. Στοιχίζουν λίγο παραπάνω από τα κλασσικά αλλά μπορείς να πάρεις μόνο αυτά που θα στηρίξεις σε τοίχο και οροφή σε installation και αυτά που θα έχεις στο κάτω επίπεδο πάνω σε βάσεις της απλής σειράς και θα έχεις έτσι πλήρη ηχητική ομοιομορφία και σιγουριά στον τρόπο στήριξης τους.
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.677
Reaction score
28.018
H χρήση τελικών σε τόσο μικρό χώρο για μένα είναι πεταμένα λεφτά. Με έναν καλό AVR είσαι μια χαρά. Αν και θα δώσεις περίπου τα ίδια χρήματα με έναν Pro, η ευκολία εγκατάστασης και χρήσης του παθητικού συστήματος είναι σημαντική παράμετρος. Ένα καλώδιο σε κάθε ηχείο αντί για δύο, και χωρίς την ανάγκη εύρεσης τρόπου για να ανάψουν 9 ηχεία με ένα κουμπί. Αν θέλεις να το κάνεις και σωστά εφόσον είναι ο χώρος δικό σου, έξτρα σκάψιμο και σοβάντισμα σε τουλάχιστον 11 σημεία αν μιλάμε για 5.2.4. Πρίζες, μονωμένα καλώδια ή ειδικά κανάλια για απομόνωση καλωδίων ρεύματος.
Αν τα κάνεις όλα εξωτερικά και είσαι οκ έχεις καλός. Αλλιώς θα πρέπει με κάποιο τρόπο να κρυφτούν όλα αυτά. Η ηχητική φροντίδα μαζί με κάποιες κουρτίνες είναι μια λύση.

Τα παθητικά βέβαια έχουν ένα θέμα. Τρόπο στήριξης σε τοίχο. Δεν έχω δει ούτε ένα παθητικό ηχείο να προσφέρει κάποιο εργοστασιακό (και όμορφο στο μάτι) ρυθμιζόμενο τρόπο στήριξης.
 


Ndis

Titika
Μηνύματα
1.867
Reaction score
4.640
Τα kali έχουν ένα ακόμα πλεονέκτημα, με λίγο πάνω από 2κ αγοράζεις 4 ws12 και έγινες.

Για τα genelec πχ θες κοντά στα 2κ για τη μονάδα ή στην neumann 1,5k για το 750.

Σαμπ απο φοκαλ, γελάει ο κοζμος.

Μονόδρομος τα kali κατ' εμε, με δεύτερη επιλογή πολύ-πολυ μακριά τα yamaha
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.409
Reaction score
125.595
Συμφωνώ για τα Κάλι, δείχνουν να προσφέρουν πολύ περισσότερα στα λεφτά τους, τόσο οι δορυφόροι όσο και τα σαμπ. 12"-αρι σε τιμή που φαίνεται να είναι μεγάλη ευκαιρία. Όπως και οι δορυφόροι. Και μάλιστα, δεν έχουν "κακές" μετρήσεις, ίσα ίσα έχουν σημαντικές "χάρες".

Τα γιαμαχα και τα Άνταμ όμως, έχουν ένα πολύ σοβαρό πλεονέκτημα: υποστήριξη. Παλιές και καταξιωμένες φίρμες, θα βρεις σέρβις και στην Ελλάδα. Ιδέαν δεν έχω τι παίζει με τα Κάλι.
Όλα χαλάνε. Ανεξαιρέτως. Η υποστήριξη, είναι σημαντική παράμετρος.

Τα Άνταμ έχουν σοβαρά ομοσταυλα σαμπ (αλλά όχι φτηνά), τα γιαμαχα δε νομίζω, κι η φοκαλ, όπως ειπώθηκε, χάνει από τα αποδυτήρια.

Η νταιναοντιο έχει το 18s σε τιμή πραγματικά τρομερή, είναι ένα ατού της φίρμας. Στους δορυφόρους όμως, δεν ξέρω εάν θα την επέλεγα, πάει σε κοστολογια που θα κοιτούσα άλλες φίρμες.

ΥΓ.
Σίγουρα όλες οι μάρκες έχουν ένα δικό τους "άρωμα" στον ήχο, ιδίως στα χαμηλά κοστολογια (όπου η "τελειότητα" και η "ουδετερότητα" δεν κυκλοφορούν ούτε ως ιδέα), "άρωμα" που μπορεί να "σ'αρέσει", ή να μην, έως να "σ'ενοχλεί". Γι'αυτό προτείνεται προσεκτική ακρόαση σε όσο το δυνατόν πιο "ιδανικές" συνθήκες χώρου, όπου ας πούμε προσωπικά (ιδίως στα χαμηλά κοστολογια) έχω μια αντιπάθεια στον ήχο των φοκαλ, και μια αδιαφορία στον ήχο των νταιναοντιο, ενώ τα Άνταμ τα βρίσκω πολύ πιο συμπαθητικά. Γιατί; Άντε βγάλε άκρη με το αφτί του καθενός..

Από την άλλη, υπάρχουν διαθέσιμες μετρήσεις, και δημοσιευμένες για τα περισσότερα από αυτά, όποτε θέλει προσοχή στις δημοσιευμένες προδιαγραφές και μετρήσεις, για να μη χτυπάμε το κεφάλι μας μετά. Ωραίο και χρήσιμο το max SPL, αλλά σε χαμηλά κοστολογια βρίσκουν τρόπους να είναι "ασαφείς", έστω δημιουργικά. Μερικά αντικειμενικά δεδομένα είναι πάντα χρήσιμα και με κοινή λογική (common sense, που δεν είναι και τόσο common εδώ που τα λέμε) μπορείς να πεις με βεβαιότητα πως ένας ενισχυτής 50 βατ λίγο δύσκολο να σε καλύψει σε 2 μέτρα απόσταση ακρόασης, άλλωστε ποιος θα έστηνε σοβαρό δικαναλο με αξιώσεις για δυναμικό εύρος χρησιμοποιώντας έναν 2*50 w τελικό ενισχυτή; Με την ίδια βεβαιότητα που μπορεί κάποιος να υποθέσει πως ένα 5-ιντσο ηχείο στα 2 μέτρα θα είναι ανεπαρκές για αληθοφανή χτυπήματα μπότας, ακόμα και με 20 σαμπ γύρω γύρω, με την ίδια βεβαιότητα θα έλεγε κάποιος πως 100 ή 150 βατ εγγυώνται καλύτερη οδήγηση από έναν 50 βατ ενισχυτή.
Άρα προσοχή στα σπεκς, κοιτάζουμε προδιαγραφές, γραφήματα πολικής απόκρισης, δίνουμε σημασία στην off axis, κοιτάζουμε να βρούμε κάνα σπινοραμα για αυτό που μας ενδιαφέρει, και common sense.

Ναι, βεβαίως είναι "ακριβά" τα τζενελεκ και τα Νιούμαν, ιδίως τα σαμπ, μα κάποιος λόγος θα υπάρχει. Σίγουρα πληρώνεις το όνομα στην ούγια, και όσο πιο βαρύ το όνομα, ίσως κι όσο πιο "αρχοντικό" και "γαλαζοαίματο" τόσο πιο ακριβά θα το πληρώσεις, οπότε και πάλι, common sense. Νέες φίρμες, χωρίς ιστορία στην πλάτη τους και χωρίς βαρύ όνομα στην πιάτσα, είναι βέβαιο πως προσφέρουν πολύ περισσότερα στο ίδιο κοστολογιο, στην προσπάθειά τους να "ανέβουν" στο χώρο, να βρουν μια θέση στην αγορά. Ευκαιρία για όσους τολμούν, αλλά η τόλμη μπορεί να οδηγήσει σε περιπέτειες.
 

Μηνύματα
1.606
Reaction score
1.923
Ναι, βεβαίως είναι "ακριβά" τα τζενελεκ και τα Νιούμαν, ιδίως τα σαμπ, μα κάποιος λόγος θα υπάρχει. Σίγουρα πληρώνεις το όνομα στην ούγια, και όσο πιο βαρύ το όνομα, ίσως κι όσο πιο "αρχοντικό" και "γαλαζοαίματο" τόσο πιο ακριβά θα το πληρώσεις, οπότε και πάλι, common sense. Νέες φίρμες, χωρίς ιστορία στην πλάτη τους και χωρίς βαρύ όνομα στην πιάτσα, είναι βέβαιο πως προσφέρουν πολύ περισσότερα στο ίδιο κοστολογιο, στην προσπάθειά τους να "ανέβουν" στο χώρο, να βρουν μια θέση στην αγορά. Ευκαιρία για όσους τολμούν, αλλά η τόλμη μπορεί να οδηγήσει σε περιπέτειες.
Προσωπικά σε ένα τέτοιο εγχείρημα θα έπαιρνα μια ντουζίνα 10" Peerless ίδια με αυτά που φοράει το Numann (η το P830452 που χρειάζεται μόλις 10-20 λίτρα σε κλειστό κουτι) με κόστος 130-150ευρω το τεμάχιο και θα έφτιαχνα δύο τοίχους bass line array για waveforming με συνολικό κόστος κάτω από 2500 ευρω.
 

Ndis

Titika
Μηνύματα
1.867
Reaction score
4.640
Επειδή τα φράγκα x 11 έχουν σημασία δες και αυτά:

Υπάρχει και αυτό με καλές μετρήσεις και χωμα τιμή (285)

1711447171482.png



Subwoofer (o θεος να το κανει) πάλι τσάμπα (230)

1711447210151.png



Support για αμφότερα έχεις απο το thomann
 



Μηνύματα
1.606
Reaction score
1.923
Επειδή τα φράγκα x 11 έχουν σημασία δες και αυτά:

Υπάρχει και αυτό με καλές μετρήσεις και χωμα τιμή (285)

View attachment 326417


Subwoofer (o θεος να το κανει) πάλι τσάμπα (230)

View attachment 326418


Support για αμφότερα έχεις απο το thomann
Καλά είναι για τα χρήματα που ζητάνε αλλά με πολυ λίγα ακόμη παίρνεις τα ΙΝ8 που κατά τη γνώμη μου είναι πολύ καλύτερα ηχεία από όλες τις απόψεις.
Τα sub της swissonic είναι αστεία επιλογή για home cinema όπως και η οποιαδήποτε απόπειρα συνδυασμου ομοσταυλων sub σε αυτήν την κατηγορία τιμής και αυτής της εφαρμογής.
 
Last edited:

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Μηνύματα
8.235
Reaction score
27.039
Προσωπικά σε ένα τέτοιο εγχείρημα θα έπαιρνα μια ντουζίνα 10" Peerless ίδια με αυτά που φοράει το Numann (η το P830452 που χρειάζεται μόλις 10-20 λίτρα σε κλειστό κουτι) με κόστος 130-150ευρω το τεμάχιο και θα έφτιαχνα δύο τοίχους bass line array για waveforming με συνολικό κόστος κάτω από 2500 ευρω.
Με τί ενίσχυση θα τα οδηγούσες όλα αυτά? Απορία είναι όχι διαφωνία.
 

Μηνύματα
1.606
Reaction score
1.923
Με τί ενίσχυση θα τα οδηγούσες όλα αυτά? Απορία είναι όχι διαφωνία.
Με έναν οποιονδήποτε επαγγελματικό ενισχυτή με επάρκεια ισχύος. Ιδανικά (από άποψη κόστους/αποδοσης) με έναν Crown 2502 που έχει και ένα υποτυπώδες DSP που μπορεί να φανεί χρήσιμο. Η διαχείριση έτσι κι αλλιώς θα γίνει από τον AV.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.409
Reaction score
125.595
Από το παρακάτω λινκ


Αντιγράφω:

<<Given the keen pricing, many could see the IN‑series offerings as a tempting choice for immersive monitoring setups and Kali recognise this — they offer a wide range of wall and ceiling mounting accessories, including some that will connect directly with Triad‑Orbit’s hardware.>>


ΥΓ. Το εν λόγω άρθρο, ασχολείται με ένα σοβαρό θέμα: ποια είναι τα σχετικά προσιτά 3-δρομα μόνιτορ (γιατί άμα δούμε για ακριβά, εκεί γίνεται χαμός). Αξίζει ανάγνωσης. Όπως είπα ήδη, το Κάλι ξεχωρίζει ως το μόνο 3-δρομο στο εν λόγω poll. 😉

Άμα το πάρουμε ανάποδα, θα δούμε πως στη γκάμα των πολύ ακριβών μόνιτορ, δεν υπάρχουν 2-δρομα. Μόνο 3 δρόμων (ή και περισσότερων) θα βρείτε. 😉
 
Last edited:

Μηνύματα
4.463
Reaction score
7.736
Απ την άλλη υπάρχει και αυτή η οπτική
Get MXD Studios.
“My monitors are the PMC TwoTwo8, and I also have some Yamaha NS10s, and the Trinnov speaker calibration system. My whole room is Atmos PMC. But I’m building a new studio next to my home at the moment, designed by Gavin Haverstick, and I’ll be going back to Focal speakers. I used Focal Trios in the past. I tested ATCs and PMCs, because I was feeling like I was missing the midrange. But there’s something about those Focals. I can listen to them for 12 hours, and my ears don’t get fatigued. It’s not that the PMCs are bad, but I just miss my Trios a lot.


Mixpraxis-–-Jacob-Biz-Morris-Morris-new-studio-outside_ed-e1710149531120.jpg

Ετσι θα δείχνει στην τελική του μορφή
Mixpraxis-–-Jacob-Biz-Morris-Computer-image-of-Morris-new-studio.jpeg
 

Μηνύματα
3.667
Reaction score
5.504
Το πιο δύσκολο πράγμα θα είναι τα Σάμπ. Αυτά τελειώνουν πολύ γρήγορα και μετά πάμε να τα μπαλωσουμε δίνοντας ένταση σε λάθος σημεία. Βγάλε μπάτζετ για τα Σάμπ πρώτα κατά την γνώμη μου.
 

Μηνύματα
1.236
Reaction score
2.047
Το πιο δύσκολο πράγμα θα είναι τα Σάμπ. Αυτά τελειώνουν πολύ γρήγορα και μετά πάμε να τα μπαλωσουμε δίνοντας ένταση σε λάθος σημεία. Βγάλε μπάτζετ για τα Σάμπ πρώτα κατά την γνώμη μου.
Δυο sub ειδη υπαρχουν. Για τον συγκεκριμμενο χωρο, θα ειναι υπεραρκετα.
Απο τις παρακατω μετρησεις που παραθετει μια εταιρεια, πώς θα κρινατε τα παρακατω ηχεια αναλογως κοστους και μετρησεων;

Το παρακατω 1800 ευρω
1000009876.jpg


650 ευρω
1000009878.jpg
 
Last edited:

Μηνύματα
1.606
Reaction score
1.923
Δυο sub ειδη υπαρχουν. Για τον συγκεκριμμενο χωρο, θα ειναι υπεραρκετα.
Απο τις παρακατω μετρησεις που παραθετει μια εταιρεια, πώς θα κρινατε τα παρακατω ηχεια αναλογως κοστους και μετρησεων;

Το παρακατω 1800 ευρω
View attachment 326483

650 ευρω
View attachment 326486
Ποια είναι αυτά τα sub?
 



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.616
Μηνύματα
2.868.160
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top