Επιλογή ολοκληρωμενου ενισχυτη

Reaction score
50
τι θα προτείνατε σαν επιλογές με ανώτατο όριο τα 1000 Ευρω.

Ο χώρος ειναι περιπου 16τμ μερος ενιαίου χώρου συνολικα 40τμ. Οι στάθμες γενικά μικρές ενώ η μουσική που ακούω ειναι .... σχεδόν τα πάντα.

Καλό - αλλά όχι περιοριστικό - θα ηταν να υπάρχει επιλογή συνδεσης ΑV και Phono

οι πρωτες μου επιλογές που σκοπεύω να ακουσω ειναι
Advance MAP305
Audiolab 8000S
Musical Fidelity XT100

απο θέμα γούστου...θα έλεγα ότι μου αρέσουν πιο πολύ οι γλυκές μεσαίεις :)

Reaction score
1
Απάντηση: Επιλογή ολοκληρωμενου ενισχυτη

Καλό μεσημέρι. musical fidelity xt-100 , creek evo ,Με υπέρβαση κατα τι του ορίου primare i-21 και vincent sv-236

Reaction score
50
Re: Απάντηση: Επιλογή ολοκληρωμενου ενισχυτη

Σπύρο,
αν δεν κάνω λάθος πρέπει να έχει αρκετα παραπανω απο τα 1000 εκτός αν εννοείς τον P

Bart,
Τώρα για τον advance ... κρίμα γιατί έχω και το cd 203II και ειμαι πολύ ευχαριστημένος οπότε περιμένω μια καλή συνέργεια μεταξύ τους .... αλλά και πάλι θα τον ακούσω

Χρήστο πες μας τιμή καταλόγου αν θες για τις προτάσεις σου

ευχαριστώ

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή ολοκληρωμενου ενισχυτη

Σπύρο,
αν δεν κάνω λάθος πρέπει να έχει αρκετα παραπανω απο τα 1000 εκτός αν εννοείς τον P

Για τον P λέω. Τον άλλο μόνο αν τον πετύχεις πουθενά μεταχειρισμένο...

Reaction score
1

Καλημέρα και καλή εβδομάδα .
Για τον MF XT-100 990,00 - CREEK EVO 725,00 - PRIMARE I-21 1200,00 H 1300,00 αναλογα το χρώμα - VINCENT 1300,00

Reaction score
7.110
Στα χρηματα αυτα παιζει και ο AUDIO ANALOGUE PRIMO στην εκδοση VT.Eνισχυμενη τροφοδοσια σε σχεση με τον απλο PRIMO και λαμπα στη προενισχυση.

Reaction score
61
Θα συμφωνήσω και εγώ με το Χρήστο. Μusical Fidelity. Πολύ καλός και κυρίως πολύ καλές μεσαίες. Αν δώσεις κάτι παραπάνω θα προτεινα Unison Unico Secondo. Απο προσωπική εμπειρία (έχω τον Unico SE από τον Χρήστο) θεωρώ ότι δε θα βρεις πιο μουσικό ενισχυτή σε αυτή την κατηγορία και φυσικά με τις καλύτερες μεσαίες.

Reaction score
61
Ενδιαφέροντα μηχανάκια αυτά της AudioCraft. Αλλά αυτο το site της θέλεις τρελή δουλειά για να δείξει. Από περιέργεια πόσο πάει ο MK IV? ;Ένα δίδρομο με 7αρι woofer, 84db ευαισθησία και ονομαστική 8Ωhm θα το παίξει?

Reaction score
13
Ενδιαφέροντα μηχανάκια αυτά της AudioCraft. Αλλά αυτο το site της θέλεις τρελή δουλειά για να δείξει. Από περιέργεια πόσο πάει ο MK IV? ;Ένα δίδρομο με 7αρι woofer, 84db ευαισθησία και ονομαστική 8Ωhm θα το παίξει?
Tιμες των Scout υπαρχουν στο Site :

http://www.AudioCraftworks.gr/gr/pages/prods/Ampskits/prices07.htm

Επιπλεον γινεται εκπτωση 10% σε ολα τα μοντελα των Scout για τα τρεχοντα μελη του AVsite.

Το διδρομο που αναφερεις για φορτιο του MkIV (2x90Watt RMS και τα δυο καναλια οδηγουμενα) υποθετω οτι θα αντεχει αυτην την Ισχυ. Για καλο και κακο θα πρεπει να κρατας το ποτενσιομετρο Εντασης μεχρι τα 3/4 της διαδρομης, ή να δουλευεις τον Ενισχυτη σε Triode mode, οποτε θα ειναι ακομα καλυτερα. Γιατι δεν κοιτας τον MkII / 6550 ?

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Τον Scout MkII τον έχω ακούσει. Άποψή μου σε αυτά τα χρήματα κανένα από τα μηχανάκια που αναφέρθηκαν μέχρι τώρα δεν τον αγγίζει.

Για το συγκεκριμένο μηχανάκι έχουμε γράψει αρκετά. Μπορείς να διαβάσεις εδώ τη σχετική δοκιμή του φίλου Βασίλη.
Επίσης υπάρχει το review του Ήχου: Σελίδα 1, Σελίδα 2.

Reaction score
61
Αγαπητέ Μιχάλη δε μπορώ να πω τίποτε άλλο παρά πολλα συγχαρητήρια!!! Για να πω την αλήθεια ενώ διαβάζω συστηματικά τον ΗΧΟ ή έχασα το συγκεκριμένο τεύχος ή δεν πήρα χαμπάρι το τεστ με τον ενισχυτή σου. Και φυσκά πολλά συγχαρηήρια για το ελληνικό του αποτελέσματος. Επιτέλους! Καλά μηχανήματα από ελληνικά χέρια. Δηλαδή οι υπόλοιποι (Ευρωπαίοι, Αμερικάνοι, Ιάπωνες κλπ) τι κάνουν, ακούνε καλύτερα από εμάς? (εκτός και αν η φυλή τους έχει πιο ανεπτυγμένο γενετικό υλικό όσο αφορά τα αυτία) Μπα, δε νομίζω. Μάλλον μεράκι και επαγγελματισμός χρειάζεται.

Και όσο για το θέμα της εμφάνισης που αναφέρθηκε, εγω αυτό που έχω να πω είναι ότι έχω καεί από μηχανάκια που ήταν φανταστικά σε εμφάνιση, αλλά από ήχο "από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα". Να με συγχωρήσετε αλλά πρώτα θέλω ήχο από το μηχάνημά μου και μετά αν έχει καλή εμφάνιση καλοδεχούμενη.

Εγώ πάντως μένω στα κακάσχημα μηχανάκια μου (προσωπική άποψη) Unison Unico SE και Quad CDP-2 και στα πανέμορφα (προσωπική άποψη) κατά παραγγελία και ελληνικά Mythos Ivory.

Μιχάλη και πάλι συγχαρητήρια και αν μου επιτέπεις μια προτροπή, την κατασκευή ενός λαμπάτου ή υβριδικού cd-player στις πολύ λογικές τιμές που έχουν τα ενισχυτικά σου (εκτός και αν υπάρχει και ξανά δεν το πήρα χαμπάρι στο site).

Reaction score
13
Ποιος μπορει να μην κολακευτει απο τετοια θετικα σχολια, και κατι τετοιο επιβαλει προσεκτικη διαχειριση.
Παραπερα, για καθε τεχνολογο υπαρχει αναγκη εξειδικευσης προκειμενου να μην χασει τον λογαριασμο. Αυτο εν προκειμενω σημαινει οτι δεν ειναι μεσα στα σχεδια μου να ασχοληθω σε επαγγελματικη βαση με CD players.

Reaction score
2
Re: Απάντηση: Επιλογή ολοκληρωμενου ενισχυτη

Τον Scout MkII τον έχω ακούσει. Άποψή μου σε αυτά τα χρήματα κανένα από τα μηχανάκια που αναφέρθηκαν μέχρι τώρα δεν τον αγγίζει.

Για το συγκεκριμένο μηχανάκι έχουμε γράψει αρκετά. Μπορείς να διαβάσεις εδώ τη σχετική δοκιμή του φίλου Βασίλη.
Επίσης υπάρχει το review του Ήχου: Σελίδα 1, Σελίδα 2.
Κωστα το εχεις συγκρινει με ολα τα παραπανω και βγαζεις αυτο το συμπερασμα?

Reaction score
2
Φυσικα και δεν αμφισβητω την αξια του μηχανηματος του Μιχαλη αλλα μηπως καποιοι γινομαστε υπερβολικοι? Το οτι κανενα μηχανημα δεν τον αγγιζει θελει πολυ πολυ συζητηση.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογή ολοκληρωμενου ενισχυτη

Κωστα το εχεις συγκρινει με ολα τα παραπανω και βγαζεις αυτο το συμπερασμα?
Γιάννη,
δεν είπα πως κανένα μηχάνημα δεν τον αγγίζει γενικώς. Εννοείται πως συζητάμε στα χρήματα που μπορεί να διαθέσει ο φίλος μας.

Στην ερώτηση σου τώρα.. Ειδικά σε αυτά τα χρήματα έχω ακούσει αρκετά μηχανήματα. Tον MF, τον Vincent, τον Advance, τον NAD 370 και τον CAV A10. Eπίσης παλιότερα μηχανήματα όπως έναν Alchemist που έχει φίλος, MF Electra και πάει λέγοντας. Φυσικά οι συγκρίσεις δεν είναι ούτε στον ίδιο χώρο ούτε με τα ίδια σύνοδα (το μόνο κοινό είναι πως όλα τα έχω ακούσει με πολύ ακριβότερα σύνοδα), αλλά το αποτέλεσμα που άκουσα από τον Scout δεν θυμίζει σε τίποτα ενισχυτικά αυτής της κατηγορίας τιμής. Αν το σκεφτείς, είναι απόλυτα λογικό διότι εδώ αγοράζεις direct από τον κατασκευαστή οπότε το value for money (εφόσον ο κατασκευαστής είναι σοβαρός - βλ. Σπέρτος, Τσακιρίδης κλπ) δεν έχει καμία σχέση. Αν η MF έβγαζε κάποιο ενισχυτή με 1500 ευρώ "τιμή factory", πόσο θα έφτανε στον καταλωτή; Εγώ λέω πολύ πάνω από 3000 ευρώ. :happy_6:

Να σου θυμήσω ότι στην παρουσίαση των Canton Reference πολλοί - αν όχι οι περισσότεροι - προτίμησαν σε πολλά σημεία το αποτέλεσμα που πήραμε με τον Scout κι ένα ψιλό-χάλια player (συγκριτικά με το άλλο setup πάντα), το Sony 777, σε σχέση με αυτό που μας έδωσε το βασικό setup των:

transport Theta Carmen II ,

da converter+προ το theta generation VIII και τελικό ενισχυτή

τον Sim moon w-3
Προσωπικά πολύ αμφιβάλλω αν οποιοσδήποτε από τους προαναφερθέντες ολοκληρωμένους θα κατάφερνε να σταθεί το ίδιο καλά όσο ο MkII ή έστω να πλησιάσει την απόδοσή του. :cool_4:

Τα διθυραμβικά σχόλια του Βασίλη αλλά και το review του Βαγγέλη του Λαζάρου, έρχονται να επιβεβαιώσουν την άποψή μου.
Επίσης ο gkar, αν θυμάται, ας μας πει τι γύρισε και μου είπε όταν ακούσαμε τις πρώτες νότες από τον Scout στη συγκεκριμένη δοκιμή. :happy_9:

Αλήθεια, τον έχεις ακούσει;

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.089
Members
38.528
Νεότερο μέλος
Emmanouel graecorum