Επιλογή cd player/dac

Reaction score
391
Καλημέρα σε όλο το forum,
Αποφάσισα να αναβαθμίσω τον αδύναμο κρίκο του συστήματος μου,το cd player Marantz cd 6004,το οποίο αγόρασα πέρυσι.Τα χρήματα που μπορώ να διαθέσω ανέρχονται στο ποσό των 1800 euro το μέγιστο.
Αντιμετωπίζω το δίλημμα αγοράς καινούργιου cd player ή αγοράς καινούργιου dac στα ίδια χρήματα,χρησιμοποιώντας το marantz ως transport.
Θα παρακαλούσα για τις απόψεις σας λαμβάνοντας υπόψιν ότι;
πρωτίστως με ενδιαφέρει η ποιότητα του ήχου,
δεν ενδιαφέρομαι,προς το παρόν τουλάχιστον,για αναπαραγωγή μέσω pc,
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας.

Reaction score
3.987
..δώσε μερικά στοιχεία του συστήματός σου και του χώρου σου, μη τσιγγουνεύεσαι στις απαντήσεις σου!
Γιατί θεωρείς ότι το πλεηερ σου χρειάζεται αναβάθμιση?

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846
Το ομόσταυλο dac ίσως θα έκανε δουλειά .
Μην πάρεις παλιό κομμάτι και ας είναι και 200 κιλά και από "ράτσα" .
Η τεχνολογία τρέχει και δεν αξίζει να ρίξεις λεφτά σε "αριστουργήματα" του παρελθόντος ΙΜΗΟ

Reaction score
391
..δώσε μερικά στοιχεία του συστήματός σου και του χώρου σου, μη τσιγγουνεύεσαι στις απαντήσεις σου!
Γιατί θεωρείς ότι το πλεηερ σου χρειάζεται αναβάθμιση?
Ταπεινή μου άποψη ότι τα στοιχεία που ζητάτε,δεν παίζουν ουσιώδη ρόλο στην απάντηση του ερωτήματος μου.παρά ταύτα ,για να μη θεωρηθεί οτι υπεκφεύγω,ηχεία proac rensponse d 18,χώρος 35τμ

ika

News
Reaction score
17.882
Στα ψηφιακά όντως τρέχει η τεχνολογία, αλλά υπάρχει και το αναλογικό τμήμα για να ακούσουμε τον ήχο που ίσως είναι και το δυσκολότερο. Νομίζω δεν υπάρχει απόλυτος κανόνας, έχω CDp +10ετίας που μου ακούγεται καλύτερα από giant killer 5ετίας, που επίσης έχω. Άλλο θέμα αν θέλει ο naskar να πάρει DAC, αλλά όχι χωρίς να το ακούσει μήπως και δεν αξίζει το έξοδο.

Reaction score
556
Κρατάς το marantz για transport, παίρνεις ένα audiolab mdac και σου μένει κι ένα χιλιάρικο στην άκρη.
Σε 2-3 χρόνια που θα'χει βγει το καινούριο superduper dac, το ξαναλλάζεις αν θέλεις.

Σε βάθος χρόνου, είναι σίγουρο ότι θα εκμεταλλευτείς καλύτερα ένα dac από ένα cdplayer των 1800ευρώ.

Reaction score
578
"In My Humble Opinion" συμφωνώ πλήρως με τον philosopher , καθώς η τεχνολογία των ψηφιακών τρέχει και το MARANTZ 6004 που διαθέτετε είναι πολύ καινούργιο και πολύ καλό μηχάνημα για να το αλλάξετε .... Επίσης εκτιμώ απ΄τα συμφραζόμενα πως το ενσωματωμένο DAC του Musical Fidelty 1008 που διαθέτετε δεν σας καλύπτει [δηλαδή ηχητικά το MARANTZ 6004 παίζει καλύτερα μόνο του]

Reaction score
677
Έτσι όπως τρέχει η αγορά,ή δαπανάς το ποσό που λες σε κάτι πλήρως αναβαθμίσιμο,ή σε έξι μήνες θα ανοίξεις παρόμοιο θέμα.
Αν όχι αναβαθμίσιμο,το χιλιάρικο είναι πάρα πολύ.
Εκτός και πας σε NOS,κάτι με PCM 1704 πχ,που σε κάποιους ακούγεται πιο αναλογικό.(Περί ορέξεως....)

Reaction score
1.659
Κράτα το MARANTZ σαν transport και πάρε ένα CHORD QUTEHD (1200 ευρώ).
Θα μείνεις άφωνος απο την διαφορά που θα ακούσεις. 'Ετσι έμεινα και εγώ όταν το άκουσα με το YAMAHA CD-S1000. Είναι και ότι τελευταίο υπάρχει σε τεχνολογία.Αν θέλεις μπορείς να φέρεις το MARANTZ και να το ακούσεις σπίτι μου. Εγώ πάντως δεν το αλλάζω με τίποτα από τότε που το άκουσα!

Reaction score
391
Κράτα το MARANTZ σαν transport και πάρε ένα CHORD QUTEHD (1200 ευρώ).
Θα μείνεις άφωνος απο την διαφορά που θα ακούσεις. 'Ετσι έμεινα και εγώ όταν το άκουσα με το YAMAHA CD-S1000. Είναι και ότι τελευταίο υπάρχει σε τεχνολογία.Αν θέλεις μπορείς να φέρεις το MARANTZ και να το ακούσεις σπίτι μου. Εγώ πάντως δεν το αλλάζω με τίποτα από τότε που το άκουσα!
Σε ευχαριστώ πολύ για την πρόταση/πρόσκληση.
θα το έχω υπόψιν.
Είναι αυτό¨?http://www.whathifi.com/review/chord-electronics-qutehd

Reaction score
1.659
Αυτό είναι. Επειδή ενδιαφερόταν και κάποιος άλλος, νομίζω ότι η αντιπροσωπεία είχε ένα demo γύρω στα 800 ευρώ. Δεν χάνεις τίποτα να τους ρωτήσεις.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.157
Members
38.663
Νεότερο μέλος
kyrios_nikos