Επιλογή cd player/dac

Reaction score
391
Ολες οι προτάσεις για dac είναι εξαιρετικές.
Αυτό όμως που με ενδιαφέρει στην παρούσα φάση περισσότερο, είναι γιατί dac και όχι cd player.

Reaction score
15.469
Αυτό όμως που με ενδιαφέρει στην παρούσα φάση περισσότερο, είναι γιατί dac και όχι cd player.
το cd σαν μεσο αποθηκευσης-αναπαραγωγης μουσικης πεθαινει...

Reaction score
677
Ευκολία,ευχρηστία,αναπαραγωγή hi-res (ανάλογα τον dac),εύρεση και αγορά μουσικού περιεχομένου πολύ εύκολα μέσω διαδικτύου,κλπ...
Και φυσικά αναβάθμιση του υπάρχοντος CDP.
Ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφτώ υπέρ του CDP,είναι πολύ μεγάλη και εν ενεργεία συλλογή CD,σε συνδυασμό με κάποιο πάρα πολύ καλό player.

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Γιατι ειναι της μοδας .....

Reaction score
1.565
Στο ποσο αυτο θα δοκιμαζα σιγουρα και το νεο m2tech young2. Οπου να ναι ερχεται νομιζω. Παιζει και το burson επισης...
Αλλα θα πρεπει να υπολογιστει και το κοστος του coaxial κλπ.
Παντως το αν πας για dac η cd ειναι πολυ προσωπικο. Το πισι ως τρανσπορτ ειναι κι αυτο λιγο χαοτικο και θελει και χρημα μπολικο. Αν εχεις πολλα cd και εχεις βαρεθει το marantz πιθανον να μη σου κανει η λυση του dac καθως σα τρανσπορτ το marantz θα περναει σοβαρο κομματι απο το χαρακτηρα του στο αποτελεσμα

Reaction score
117
Η επιλογή ενός Dac δίνει μεγαλύτερη ευελιξια καθώς και το player αλλά και το coax καλώδιο συμβάλουν στο τελικό αποτέλεσμα. Έτσι θα μπορείς να κάνεις αλλαγές στο μέλλον και να δοκιμάζεις καλώδια ή και νέα cd transports. Εγώ δοκίμασα στο παρελθόν πέντε ψηφιακά καλώδια στη σύνδεση από το player στο Dac μου. Κάποια δανεικά από φίλους και κάποια από καταστήματα. Το έκανα από περιέργεια περισσότερο να δω εάν θα άκουγα διαφορές. Κάθε καλώδιο έπαιζε διαφορετικά... Μη μου πείτε γιατί, δεν ξέρω, αλλά δε νομίζω να ήταν η ιδέα μου. Εάν προσπαθήσω να παρομοιάσω τις διαφορές των αλλαγών καλωδίων στο σύστημά μου και στα αυτιά μου βέβαια, θα έλεγα ότι η αλλαγή των interconnects και των καλωδίων ηχείων μοιάζουν σα να παίζει κάποιος με το equalizer, ενώ η αλλαγή του ψηφιακού μου έδινε την εντύπωση διαφορετικού ηχοχρώματος. Σα να άλλαζε η "φωνή" του συστήματος. Πως δηλαδή η φωνή του καθενός μας είναι χαρακτηριστική και αναγνωρίσιμη, είτε ακούγεται μέσα από κακή σύνδεση τηλεφώνου είτε ζωντανά, έτσι και το σύστημα "μιλούσε" διαφορετικά κάθε φορά.

Reaction score
391
Καλημέρα σε όλους,
Απο ότι φαίνεται οι περισσότερες προτάσεις τείνουν στην αγορά κάποιου dac.
Κοντός ψαλμός αλληλούια που λένε.
Αύριο ξεκινάω τις ακροάσεις και θα σας ενημερώσω΄
Ενας προβληματισμός είναι η άποψη του panoramious
σχετικά με το ποσό της επίδρασης του transrort του marantz,στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα.
(άλλοι υποστηρίζουν πολύ μικρό-άλλοι το αντίθετο)
ΙΔΩΜΕΝ.

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494
Δεν υπάρχει ωραιότερη περίοδος από το ψάξιμο... την έρευνα αγοράς....

don

Reaction score
38
Φίλε naskar καλημέρα.
Αν ενδιαφέρεσαι οπωσδήποτε για άλλο cd player και πουλήσεις το marantz μπορείς να εξετάσεις και τη λύση ενός Player/dac όπως π.χ το Audiolab 8200 που τα συνδυάζει και τα δύο φορώντας ένα πολύ καλό dac. και βολέυει πολύ στο θέμα της ευελιξίας.Εμένα προσωπικά με έχει βολέψει τρομερά γλιτώνοντας από μία ακόμα συσκευή στο σαλόνι και αναλόγως τα κέφια παίζω είτε με cd είτε ως dac.
Βέβαια, εγώ είμαι από τους τύπους που δε μπορώ να απαρνηθώ το cd και απολαμβάνω ακόμα τη διαδικασία όταν βάζω να ακούσω κάτι αγαπημένο.
Ελπίζω να μη σε έμπλεξα περισσότερο! :)

Reaction score
391
Φίλε naskar καλημέρα.
Αν ενδιαφέρεσαι οπωσδήποτε για άλλο cd player και πουλήσεις το marantz μπορείς να εξετάσεις και τη λύση ενός Player/dac όπως π.χ το Audiolab 8200 που τα συνδυάζει και τα δύο φορώντας ένα πολύ καλό dac. και βολέυει πολύ στο θέμα της ευελιξίας.Εμένα προσωπικά με έχει βολέψει τρομερά γλιτώνοντας από μία ακόμα συσκευή στο σαλόνι και αναλόγως τα κέφια παίζω είτε με cd είτε ως dac.
Βέβαια, εγώ είμαι από τους τύπους που δε μπορώ να απαρνηθώ το cd και απολαμβάνω ακόμα τη διαδικασία όταν βάζω να ακούσω κάτι αγαπημένο.
Ελπίζω να μη σε έμπλεξα περισσότερο! :)
Φίλε Ανδρέα,καλημέρα και σε σένα.
Ενδιαφέρουσα η άποψη σου και καλοδεχούμενη.

Reaction score
2.429
Εγω πιστευω οτι μπορεις με αυτα τα χρηματα να καλυψεις και την αγορα cd player αλλα και ενα αξιοπρεπους dac.Ουτως η αλλως ειμαι στην κατηγορια αυτων που δεν πιστευω στα πανακριβα dac.
Εξαιρετικη λυση οπως προτεινε και ο naskar το audiolab 8200 το οποιο και εχω στην κατοχη μου.
Για μενα περισσοτερο ως dac/pre παρα ως cd player (ηχητικα εννοω)
Ελπιζω να βοηθησα και ευχομαι καλη ερευνα/ακροασεις/αγορες

Reaction score
1.173
Η επιλογή και ο δρόμος ενός καλού DAC νομίζω ότι είναι μονόδρομος.
Ένα ευέλικτο προϊόν με USB-Optical-COAXIAL κάνεις συνδέσεις με ότι τραβάει η όρεξή σου.
Έχεις συνδεδεμένο το pc-transport και ότι γουστάρεις χωρίς να καταργείς κάτι.
Τις περισσότερες ώρες ακούω από το pc αλλά υπάρχουν στιγμές που θέλω να ακούσω μπάμ μουσικούλα από το cd.........
Καλές επιλογές.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846
Να μου επιτραπεί μια γενική παρατήρηση .
Για να εκτιμήσεις ένα προϊόν στην ηχητική αλυσίδα κάπως πρέπει τα υπόλοιπα να είναι σε θέση να αναδείξουν μικροδιαφορές και μικρολεπτομέρειες .
Ενδεχομένως λοιπόν η αλλαγή του MF ενισχυτού να είναι πιο δραστική από την αλλαγή του Marantz .:wink:
Δεν ξέρω αν είναι εφικτό αλλά προσπάθησε να οριοθετήσεις μέσα σου τι σου φταίει σε αυτό που ακούς πριν προχωρήσεις σε κάποια αλλαγή.

Reaction score
488
Η επιλογή ενός Dac δίνει μεγαλύτερη ευελιξια καθώς και το player αλλά και το coax καλώδιο συμβάλουν στο τελικό αποτέλεσμα. Έτσι θα μπορείς να κάνεις αλλαγές στο μέλλον και να δοκιμάζεις καλώδια ή και νέα cd transports. Εγώ δοκίμασα στο παρελθόν πέντε ψηφιακά καλώδια στη σύνδεση από το player στο Dac μου. Κάποια δανεικά από φίλους και κάποια από καταστήματα. Το έκανα από περιέργεια περισσότερο να δω εάν θα άκουγα διαφορές. Κάθε καλώδιο έπαιζε διαφορετικά... Μη μου πείτε γιατί, δεν ξέρω, αλλά δε νομίζω να ήταν η ιδέα μου. Εάν προσπαθήσω να παρομοιάσω τις διαφορές των αλλαγών καλωδίων στο σύστημά μου και στα αυτιά μου βέβαια, θα έλεγα ότι η αλλαγή των interconnects και των καλωδίων ηχείων μοιάζουν σα να παίζει κάποιος με το equalizer, ενώ η αλλαγή του ψηφιακού μου έδινε την εντύπωση διαφορετικού ηχοχρώματος. Σα να άλλαζε η "φωνή" του συστήματος. Πως δηλαδή η φωνή του καθενός μας είναι χαρακτηριστική και αναγνωρίσιμη, είτε ακούγεται μέσα από κακή σύνδεση τηλεφώνου είτε ζωντανά, έτσι και το σύστημα "μιλούσε" διαφορετικά κάθε φορά.

Για ολα αυτα φταιει το jitter .

Reaction score
391
Χαιρετίζω όλα τα μέλη του forum.
Ακολουθεί το πρώτο πολεμικό (ηχητικό) ανακοινωθέν
από την χθεσινή ημέρα που ήταν γεμάτη ακροάσεις για την κατάλληλη επιλογή cd player-dac.
Θα προσπαθήσω να είμαι λιτός και περιεκτικός και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αποκαλύψω τα μηχανήματα που άκουσα,ακριβώς γιατί αποτελούν προσωπικές προτιμήσεις.Εξάλλου θεωρώ ότι μεγαλύτερο ενδιαφέρον πιθανόν να έχουν τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξα.
-Επίσκεψη,κατόπιν ραντεβού, σε τρεις αντιπροσωπίες
-Άψογη εξυπηρέτηση από τους υπεύθυνους
-Συνολικός χρόνος ακρόασης/δοκιμών επτά ώρες.
1.- Dac's επιπέδου τιμών 500 euro. Η βελτίωση που επέφεραν στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα ήταν μέτρια και έχουν πολύ μικρό δείκτη οφέλους προς κόστος.
2.-Dac's επιπέδου τιμών 1500++ euro, απογείωσαν τον ήχο του marantz πλην όμως το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα,πιθανολογώ εξαιτίας του περιορισμού του transport,προσομοίαζε με τον ήχο cd players 1300++ euro.
3.-Cd players (demo-used) πενταετίας++,αξίας τότε 2500+euro,σήμερα κάτω από 2000,είχαν τον καλύτερο ήχο.
Θέλω να τονίσω ότι αυτά αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις τις οποίες ήθελα να μοιραστώ μαζί σας
ευχαριστώ.
Οι ακροάσεις θα συνεχιστούν(απειλή)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.190
Members
38.668
Νεότερο μέλος
Dragon