Επιλογή CD

Reaction score
587
Λοιπον,
σε αναζητηση cd φτηνου...

Ειδα σε αγγελια το CREEK CD53 και γενικα διαβασα καλουτσικα σχολια.

Mετα, βρηκα σε αγγελια και το Benchmark Dac1 που με το σχετικα καλο cd που εχω (ενα λιγακι παλιο της Sony) ισως παιξουν αξιοπρεπως - συν το οτι υπαρχει η δυνατοτητα αναβαθμισης.

Δλδ ψαχνω για κατι στα 500-600 ευρω περιπου (μεταχειρισμενο σε καλη κατασταση δε θα με χαλαγε) οποτε δεκτες και προτασεις σε αυτα περιπου τα χρηματα.

(Επισης, καπου εδω απο ενα φιλο διαβασα και για τα Harman Kardon HD πολυ καλα σχολια...Να τα σκεφτω κι αυτα?)

Thanks για τις απαντησεις.
(τα υπολοιπα ειναι Naim Nait 5i, Triangle 202 Celius)

Reaction score
587
Προστεθηκε στις επιλογες και το ADVANCE ACOUSTIC MCD203II.
Το εχει ακουσει κανενας?

Αν και η τιμη ειναι περιπου στα 700, διαβασα πολυ καλες κριτικες...

Το βρηκα Ελλαδα 679 ευρω, Γερμανια 699 και Φινλανδια 499...
Αλλα οι Φινλανδοι δεν στελνουν εξωτερικο.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.960
Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης του Benchmark με τα υπόλοιπα.

Reaction score
1
Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης του Benchmark με τα υπόλοιπα.
Ααφαλώς, αφού τα υπόλοιπα κυμαίνονται γύρω στα 650-700 € ενώ το Benchmark στα διπλάσια 1300 €.

Δίπλα όμως στα "ομόσταβλα" του τι γίνεται ? (Cambridge Audio 840 - Naim - Creek - Consonance - Vincent - Musical Fidelity k.l.p.)

Bart

Reaction score
587
Kαπου διαβασα οτι σε μια κριτικη του high fidelity, αν αλλαχτουν οι λυχνιες του ADVANCE με Telefunken "παταει" υλοποιησεις πολλαπλασιας αξιας...
Γνωριζει κανενας κατι παραπανω?
(Οσο κι αν εψαξα, δεν βρηκα την κριτικη).

Reaction score
1
επειδη αυτή τη χρονική περίοδο με απασχολεί και μένα το θέμα της πηγής, δεν μπορώ να καταλάβω τι στο καλό εχει πια αυτό τo advance και το συζητανε παντού.... αμάν!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: Επιλογή CD

Ααφαλώς, αφού τα υπόλοιπα κυμαίνονται γύρω στα 650-700 € ενώ το Benchmark στα διπλάσια 1300 €.

Δίπλα όμως στα "ομόσταβλα" του τι γίνεται ? (Cambridge Audio 840 - Naim - Creek - Consonance - Vincent - Musical Fidelity k.l.p.)

Bart
Αν θυμάμαι καλά κάπου υπάρχει μία αγγελία του Benchmark μεταχειρισμένο με 650€. Σε αυτά τα λεφτά είναι το απόλυτο best buy...

Έτσι κι αλλιώς ο φίλος nmtray2 ζητάει κάτι με τιμή περί τα 600€-700€. Αν μπορεί να φύγει πάνω από αυτό το ποσό υπάρχουν σίγουρα κι άλλες λύσεις...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Kαπου διαβασα οτι σε μια κριτικη του high fidelity, αν αλλαχτουν οι λυχνιες του ADVANCE με Telefunken "παταει" υλοποιησεις πολλαπλασιας αξιας...
Γνωριζει κανενας κατι παραπανω?
(Οσο κι αν εψαξα, δεν βρηκα την κριτικη).
Το Advance ΔΕΝ έχει λαμπάτη έξοδο. Οι λάμπες συνδέονται μόνο στη BALANCE έξοδο απευθείας.
Στις εξόδους των RCA βυσμάτων χρησιμοποιούνται σε ενδιάμεσο στάδιο ενώ υπάρχει τελεστικός ενισχυτής που βάζει τη δική του σφραγίδα.
Τόσο γνώστες είναι οι Ρηβιούερς που το δοκίμασαν ώστε κανείς δε το πήρε χαμπάρι.
Το είχα βλέπεις για μεγάλο διάστημα σπίτι μου κάνοντας του ένα σωρό βελτιώσεις και δοκιμάζοντας διάφορες λάμπες.
Μη πιστεύεις πάντα αυτά που ακούς. Ελάχιστη ως καθόλου επίδραση δεν είχε η αλλαγή λυχνιών.
Αν θες τη γνώμη μου μια χαρά είναι οι λάμπες του.
Να εξηγήσω εδώ ότι το διαφορετικό δεν είναι και καλύτερο.

Reaction score
1
επειδη αυτή τη χρονική περίοδο με απασχολεί και μένα το θέμα της πηγής, δεν μπορώ να καταλάβω τι στο καλό εχει πια αυτό τo advance και το συζητανε παντού.... αμάν!
Κατά την γνώμη μου απολυτως τίποτα. Το απόλυτα υπετιμημένο μηχανακι. Κάτι σαν τον Κλειτον της Λάρισας.

Γιατί δεν πας να το ακούσεις να έχεις την δικιά σου γνώμη ?

Αν θυμάμαι καλά κάπου υπάρχει μία αγγελία του Benchmark μεταχειρισμένο με 650€. Σε αυτά τα λεφτά είναι το απόλυτο best buy...

Το benchmark το έχω ακούσει σε τρια διαφορετικά συτήματα.

Στα 650 € και αν το συγκρίνουμε με μηχανάκια σε αυτή την τιμή είναι σίγουρα το απόλυτο best Buy.

Όπως είπα όμως και προηγουμένως "Δίπλα όμως στα "ομόσταβλα=μηχανάκια στην ίδια τιμή" του τι γίνεται ? (Cambridge Audio 840 - Naim - Creek - Consonance - Vincent - Musical Fidelity k.l.p.)"

Την ερώτηση αυτή την έχω θέση σε πολλά threads που συζητειται το Benchmark αλλά δεν έχω πάρει καμμία απάντηση μέχρι σήμερα !

Από τα 1200€ και πάνω μπορείς να βρεις πολλά καλά μηχανήματα.

Συμφωνώ απολύτως. Είναι μία πολυ καλή κατηγορία.

Bart

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στο VINCENT CD-S1.1. Έχει ένα φουσκωματάκι στη περιοχή 80-120 κύκλων (με το αυτί αυτό) σε μέτρηση δε φαίνεται. Αλλά ακούς μουσική χωρίς να λες κλείστο να φύγουμε. Ελάχιστα στη κατηγορία μέχρι τα 1500 ευρώ το έχουν αυτό.

Reaction score
587
Θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στο VINCENT CD-S1.1. Έχει ένα φουσκωματάκι στη περιοχή 80-120 κύκλων (με το αυτί αυτό) σε μέτρηση δε φαίνεται. Αλλά ακούς μουσική χωρίς να λες κλείστο να φύγουμε. Ελάχιστα στη κατηγορία μέχρι τα 1500 ευρώ το έχουν αυτό.
Τhanx.
Θα το λαβω υποψη...

Για τα Meridian τι γνωμη υπαρχει?
(γενικοτερα εννοω)

Reaction score
587
(με πληρη επιγνωση οτι η ερωτηση μπορει να ειναι παντελως χαζη: )

Αν καποιο cd δεν παιζει cd-r, υπαρχει καμμια μετατροπη που να λυνει αυτο το θεμα?
Ποσο θα επηρεασει τον ηχο?

(Βασικα, βρηκα 2 cd players που μου αρεσαν πολυ αλλα δεν παιζουν cd-r)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.960
Νιώθοντας ασφαλές το συμπέρασμα πως αυτό δεν οφείλεται στο μηχανισμό ανάγνωσης, (εκτός αν αυτός προέρχεται από τη Sony του σχετικά προσφάτου παρελθόντος), ίσως να μπορεί να γίνει κάτι με κάποια επέμβαση στο firmware της συσκευής, από κάποιον που ξέρει τι να κάνει και πώς να το κάνει. Προσωπικά δεν θα έμπαινα σε τέτοιο λούκι και θα απέκλεια συσκευές με τέτοια καπρίτσια. Θα επέλεγα ένα φθηνό μεταχειρισμένο player με ψηφιακή έξοδο, και έναν περιποιημένο USB DAC.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.849
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss