Παιδιά τελευταία έχω μπει σε σκέψεις για αγορά laptop. Ακόμα δεν έχω πολύ συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό μου, αλλά επειδή δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα (έως καθόλου) με το θέμα, θα ήθελα να ρωτήσω κάποια βασικά (για την ώρα) πράγματα. Λοιπόν αυτό που μ' ενδιαφέρει κατά βάση είναι ποιές εταιρίες θεωρούνται οι περισσότερο αξιόπιστες στο χώρο. Δηλ. σε κουβέντες εδώ κι εκεί άκουγα πχ. "μακριά απ' την τάδε εταιρία". Για να γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος, δε μ' ενδιαφέρει κάτι πολύ μικρό (πχ. πάω για 17άρα οθόνη). Σα γενικές προδιαγραφές, θα έλεγα, πέρα από κάποιο Core 2 Duo επεξεργαστή, μνήμη τουλάχιστον 1GB, ψηφιακή έξοδο εικόνας και ήχου κτλ. κτλ. (ακόμα είμαι στο περίπου). Με μια πρόχειρη ματιά έχω κοιτάξει κάποιο Sony Vaio και κάποιο HP Pavilion. Μέχρι στιγμής από γνωστούς δεν έχω ακούσει προβλήματα ούτε για τη μεν ούτε για τη δε. Στα συγκεκριμένα μοντέλα η HP φαίνεται πιο value for money πρόταση.
Τι λέτε για τις παραπάνω προτάσεις; Το βασικό που μ' ενδιαφέρει, να επαναλάβω, είναι η αξιοπιστία καθώς και αν παρουσιάζονται κάποια προβλήματα που δεν μπορείς να τα δεις με μια πρώτη ματιά (πχ. κάτι που έχω ακούσει αόριστα, το τάδε laptop μετά από κάποια ώρα ζεσταίνεται πάρα πολύ και δεν μπορεία να το ακουμπήσεις καν στα πόδια σου). Κάποια άλλη αξιόπιστη εταιρία έχετε υπόψη σας; Τι λένε οι Fujitsu, Toshiba, Dell (αλήθεια αυτά υπάρχουν σε κάποια καταστήματα
, LG, Acer κτλ.;
Α επίσης υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιηθεί κάποιο laptop ως HTPC (θέλω να πω να έχει αξιοπρεπές hardware ώστε να έχει νόημα για μια τέτοια χρήση) ή να μην το σκέφτομαι καν;
Τι λέτε για τις παραπάνω προτάσεις; Το βασικό που μ' ενδιαφέρει, να επαναλάβω, είναι η αξιοπιστία καθώς και αν παρουσιάζονται κάποια προβλήματα που δεν μπορείς να τα δεις με μια πρώτη ματιά (πχ. κάτι που έχω ακούσει αόριστα, το τάδε laptop μετά από κάποια ώρα ζεσταίνεται πάρα πολύ και δεν μπορεία να το ακουμπήσεις καν στα πόδια σου). Κάποια άλλη αξιόπιστη εταιρία έχετε υπόψη σας; Τι λένε οι Fujitsu, Toshiba, Dell (αλήθεια αυτά υπάρχουν σε κάποια καταστήματα
Α επίσης υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιηθεί κάποιο laptop ως HTPC (θέλω να πω να έχει αξιοπρεπές hardware ώστε να έχει νόημα για μια τέτοια χρήση) ή να μην το σκέφτομαι καν;