Επιλογή laptop

Reaction score
50
Παιδιά τελευταία έχω μπει σε σκέψεις για αγορά laptop. Ακόμα δεν έχω πολύ συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό μου, αλλά επειδή δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα (έως καθόλου) με το θέμα, θα ήθελα να ρωτήσω κάποια βασικά (για την ώρα) πράγματα. Λοιπόν αυτό που μ' ενδιαφέρει κατά βάση είναι ποιές εταιρίες θεωρούνται οι περισσότερο αξιόπιστες στο χώρο. Δηλ. σε κουβέντες εδώ κι εκεί άκουγα πχ. "μακριά απ' την τάδε εταιρία". Για να γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος, δε μ' ενδιαφέρει κάτι πολύ μικρό (πχ. πάω για 17άρα οθόνη). Σα γενικές προδιαγραφές, θα έλεγα, πέρα από κάποιο Core 2 Duo επεξεργαστή, μνήμη τουλάχιστον 1GB, ψηφιακή έξοδο εικόνας και ήχου κτλ. κτλ. (ακόμα είμαι στο περίπου). Με μια πρόχειρη ματιά έχω κοιτάξει κάποιο Sony Vaio και κάποιο HP Pavilion. Μέχρι στιγμής από γνωστούς δεν έχω ακούσει προβλήματα ούτε για τη μεν ούτε για τη δε. Στα συγκεκριμένα μοντέλα η HP φαίνεται πιο value for money πρόταση.

Τι λέτε για τις παραπάνω προτάσεις; Το βασικό που μ' ενδιαφέρει, να επαναλάβω, είναι η αξιοπιστία καθώς και αν παρουσιάζονται κάποια προβλήματα που δεν μπορείς να τα δεις με μια πρώτη ματιά (πχ. κάτι που έχω ακούσει αόριστα, το τάδε laptop μετά από κάποια ώρα ζεσταίνεται πάρα πολύ και δεν μπορεία να το ακουμπήσεις καν στα πόδια σου). Κάποια άλλη αξιόπιστη εταιρία έχετε υπόψη σας; Τι λένε οι Fujitsu, Toshiba, Dell (αλήθεια αυτά υπάρχουν σε κάποια καταστήματα;), LG, Acer κτλ.;

Α επίσης υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιηθεί κάποιο laptop ως HTPC (θέλω να πω να έχει αξιοπρεπές hardware ώστε να έχει νόημα για μια τέτοια χρήση) ή να μην το σκέφτομαι καν;

Reaction score
0
Θα χρειαστείς να μεταφέρεις/κουβαλάς το λάπτοπ καθόλου ή θα είναι αυστηρά για αντικατάσταση του πισιού στο σπίτι?
Εμένα πάντως δεν μου "κάθονται" τα φορητά με 17άρες... Ούτε φορητά είναι (έχουν βάρος & όγκο) ούτε πισιά είναι (δεν έχουν ευκολία αναβαθμίσεων). Γιατί δεν σκέφτεσαι να πάρεις κάτι μικρότερο και να συνδέεις μια εξωτερική οθόνη?

Reaction score
50
Γιατί συνήθως οι μεγάλες οθόνες σε laptop πάνε και με καλύτερους επεξεργαστές...

Επίσης από τη μία δε θέλω κάτι σταθερό, από την άλλη ούτε κάτι ιδιαίτερα μικρό μου χρειάζεται, θέλω να πω δεν είναι ότι θα το κουβαλάω μαζί μου σε ταξίδια κτλ. απλά θέλω να μπορώ να το μεταφέρω περιστασιακά. Το μικρό laptop με μεγάλη οθόνη δεν το πολυθέλω αφενώς για το λόγο που είπα παραπάνω, αφετέρου γιατί αν μετακινώ το laptop η οθόνη θα μένει εκεί που είναι :)

Αλλά ακόμα και γι' αυτό δεν έχω αποφασίσει ακόμα (δηλ. για το μέγεθος οθόνης και τα χαρακτηριστικά), η ερώτηση απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε ποιες εταιρίες να στραφώ και ποιές ν' αποφύγω. Απλά αναφέρω και χαρακτηριστικά (χωρίς να είναι δεσμευτικά) γιατί μπορεί κάποια εταιρία να είναι καλύτερη σε μικρότερες υλοποιήσεις και κάποια σε πιο γρήγορες (δε νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά...).

Reaction score
0
to thema einai posa eisai diatethimenos na doseis...
k egw tha sou proteina kati stis 15''
an einai na pareis ena 17'' kai na to exeis sto spiti
pare kalitera ena desktop
egw value for money tha elega tin acer.

Reaction score
50
Παιδιά, ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Να σημειώσω ότι το οικονομικό δεν είναι τόσο το ζήτημα, θέλω να πω δεν είναι αυτό που με περιορίζει. Δεν ψάχνω για την πιο value for money πρόταση (όχι ότι με χαλάει δηλαδή). Ψάχνω για την πιο αξιόπιστη πρόταση. Εντάξει, δε δίνω και 3000 ευρώ για laptop, έτσι; Ας πούμε μέχρι 1800 ευρώ (τόσο πάνε περίπου τα 17άρια που περιέγραψα παραπάνω). Αν τελικά πάω σε 15άρα βέβαια μιλάμε για λιγότερα. Σίγουρα πάντως όχι πάνω από 1800, αλλά σ' αυτά τα λεφτά νομίζω βρίσκεις προτάσεις απ' όλες τις εταιρίες. Να σημειώσω ότι πέραν της αξιοπιστίας (No 1 παράγοντας) μ' ενδιαφέρει και αξιοπιστία εγγύησης (όπως παντού εδώ που τα λέμε).

Reaction score
807
Απο αξιοπιστια ΚΑΙ αξιοπιστια εγγυησης σιγουρα ΔΕΝ θα πας σε acer.
ΗΡ και Toshiba εχουν πολυ καλο service στην χωρα μας.
Για κορυφαια μηχανηματα αλλα και την καλυτερη υποστηριξη που θα μπορεσεις ποτε να βρεις, αναγκαστικα θα πας σε dell.Δεν σπανε, δεν χαλανε και αν ποτε αυτο συμβει, εχεις πληρη επισκευη εντος 24/48αωρου εφοσον επιλεξεις την σχετικη εγγυηση.Οι τιμες της dell βεβαια τσιμπανε ΠΑΡΑ πολυ αλλα οτι πληρωνεις παιρνεις.Πωλουνται μονο απο www.dell.gr
Αναλογη υποστηριξη θα βρεις και απο την ibm.Αλλα αυτη δεν βγαζει 17αρια.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Επιλογή laptop

Toshiba. Με κλειστά μάτια αν δε σε ενδιαφέρει το οικονομικό. Ένα (και παραπάνω) "κλικ" επάνω από τους υπόλοιπους σε ποιότητα κατασκευής και είναι και σκυλιά. Βέβαια για τα ίδια specs που η Αcer χρεώνει 1900 ευρώ, η Toshiba ζητάει 2500, αλλά αν τα δεις δίπλα δίπλα θα βάλεις τα γέλια. Τα Dell επίσης είναι εξαιρετικά αξιόπιστα και με άριστο service, αλλά τα Toshiba είναι πιο προσεγμένα κατά τη γνώμη μου (βάλε και διάφορα προβλήματα με blacklight bleeding στα panel της Dell παλιότερα, την ψιλοφοβάμαι).

Reaction score
50
Ωραία, κάποια άκρη βγάζουμε. Σχετικά με την IBM: ανέκαθεν την είχα σε μεγάλη εκτίμηση και από φίλους που είχαν laptop IBM ήταν υπερ-ευχαριστημένοι. Δεν την ανέφερα μόνο γιατί θυμάμαι είχε ανακοινωθεί ότι σταματάει την παραγωγή PCs, οπότε και αναρωτιόμουν πώς και κυκλοφορούν ακόμα IBM laptops; Για την οθόνη δεν κολλάω ιδιαίτερα στα 15άρια μόνιτορ, απλά προσανατολίζομαι σε 17άρια γιατί συνήθως συνοδεύονται και από καλύτερες προδιαγραφές hardware. Αλλά και 15άρι με αντίστοιχους επεξεργαστές και specs γενικά δε με χαλάει καθόλου. Τέσπα, θα κοιτάξω και από Toshiba, Dell μεριά και βλέπουμε.

Thanks!

Reaction score
50
Ναι, έχεις δίκιο Nper, απλά δεν ξέρω αν αυτό εγγυάται και την πρότερη αξιοπιστία της Ibm.

Reaction score
0
σου απάντησα και στο άλλο forum όπως σου απάντησε κ κάποιος ήδη απο το πρώτο μύνημα! δεν είναι φορητά αυτά τα μηχανήματα! .... εγώ τουλάχιστον δεν το έχω μετανιώσει καθόλου.

ρίξε μια ματιά στα μαγαζιά που έχουν πασαρέλα τα laptops στα τροφοδοτικά και μόνο των laptop με 17άρες οθόνες. πάνε 2 κιλά έκαστο.

Reaction score
50
Ok, τουλάχιστον τώρα είμαι σε καλύτερα μονοπάτια για να ξεκινήσω λίγο πιο "εξειδικευμένο" ψάξιμο.

Reaction score
807
Eπειδη αναφερθηκε, η ibm/lenovo εξακολουθει να δινει κορυφαια υποστηριξη οποτε δεν τιθεται θεμα σε αυτον τον τομεα.
http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=4832
Αυτο για παραδειγμα ειναι κορυφαιο επαγγελματικο λαπτοπ με 1920x1200 15αρα οθονη!

Reaction score
14
Κάποια σκόρπια σημεία κλειδιά.

Όχι 17άρι. Πολύς όγκος/βάρος για το τίποτα.

Όσο πιο ελαφρύ μπορείς.
Επειδή το βάρος "τριμάρεται" πάντα σε σχέση με την οθόνη, αν πας σε 15,4'' θα είσαι γύρω στα 2,7-2,8 max 3,00 kgr.
Για να πέσεις πιο κάτω θα πρέπει απαραιτήτως να πας σε 14'' (2,2-2,4 kgr)

Γρήγορος δίσκος. 5.400 rpm τουλάχιστον.

Όχι τον πιο γρήγορο επεξεργαστή. Άσκοπη σπατάλη χρήματος.
"Καλή" κάρτα γραφικών. Ψώνισε κάτι πάνω από τον μέσο όρο, έτσι ώστε να μπορείς να ανταπεξέλθεις στις σύγχρονες ανάγκες απεικόνισης.

Toshiba Satellite. Ίσως ότι καλύτερο "συνολικά" μπορείς να αγοράσεις. Απίστευτα ηχεία. Καλή ποιότητα. Σίγουρο after sales service.

Sony Vaio. Απίστευτη οθόνη. Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Η. Καλή ποιότητα. Κατά τα άλλα ...αρκετές στριφνάδες.
Παράλογα λίγες FN λειτουργίες, αμερικάνικο keyboard, κακό power management, μέτρια/κακά ηχεία, αργοί δίσκοι.
Το touchpad απενεργοποιήται με software :shock: (άμα το απενεργοποιήσεις και δεν έχεις εξωτερικό ποντίκι θα πρέπει να είσαι μάγος να το επαναφέρεις).
Δεν έχει τυπωμένο manual ούτε cd/dvd εγκατάστασης.
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ για τα χρήματα που ζητούν.
Δύσκολη εγκατάσταση άλλου λειτουργικού εκτός του μαμίσιου.
Πολύ δύσκολη. (Εγώ σήκωσα τα χέρια στο δικό μου.)
Αν δεν φορούσε την οθόνη που φοράει ... ;-) ...θα είχε φύγει νύχτα.

ACER. Προσωπικά είμαι πολύ ικανοποιημένος από το παλιό travelmate μου.
Όμως...οι ιστορίες τρόμου που ακούω για το service συν το αυξημένο ποσοστό βλαβών τους τελευταία, με αποτρέπουν από το να τα συστήσω.

Reaction score
5
Να πω και εγώ.
Η IBM πούλησε το κομμάτι προσωπικών υπολογιστών στην Lenovo. Δεν υπάρχει πλέον IBM PC. Φυσικά κόσμος και εργοστάσια πήγαν μαζί, αλλά άλλη εταιρεία, άλλα ήθη, άλλα έθιμα. Ο ανταγωνισμός στις τιμές είναι αδυσώπητος, μην περιμένετε να έχει μείνει η ποιότητα στα ίδια με τα Thinkpads πριν 10 χρόνια...
Η Toshiba είναι καλή. Γενικώς.
Η Sony δίνει περισσότερο βάρος στο design παρά στα features. Είναι laptops για τους 'μοδάτους', χωρίς ουσία και ακριβότερα του ανταγωνισμού. Αν ήθελα κάτι τέτοιο θα έπαιρνα Apple.
Η Dell είναι η πιο πετυχημένη εταιρεία του χώρου με τεράστιο ποσοστό αγοράς παγκοσμίως. Κάτι πρέπει να κάνει καλά, δεν νομίζετε; Design μέτριο, αλλά συνδυασμός ποιότητας-τιμής που σκοτώνει. Και μπορείς και να το παραγγείλεις σχεδόν όπως το θες. Άσε που αν τους κάνεις λίγο φασαρία για πρόβλημα που έχεις, μέχρι και τεμενάδες θα σου κάνουν για να σου βρουν λύση. Δεν είναι ελληνική εταιρεία, και φαίνεται.
Η HP βγάζει καλά κομμάτια, αλλά πρέπει να ξέρεις τι παίρνεις. Εμένα 2 που είχα/έχω μου έχουν βγει καλά. Ιδιαίτερα είμαι ευχαριστημένος από το tablet που έχω. Αλλά δεν είναι όλα της έτσι.
Από εκεί και κάτω (ACER κλπ), απλά πας για το κόστος. Η ποιότητα έχει πάει περίπατο.
Αν δεν έχεις κολλήματα με μάρκες, δες και τα Turbo-X του Πλαισίου. Δεν διεκδικούν δάφνες, και είναι σχετικά φθηνά, αλλά αν χαλάσει, στο αλλάζουν επί τόπου! Ποιός άλλος το κάνει αυτό;

Reaction score
50
Πάντως κοιτάω για laptop με 15άρες οθόνες και μερικά κομμάτια (Toshiba, Dell, IBM) είναι πράγματι αξιόλογα από hardware, οπότε ίσως είναι καλύτερα σε συνδυασμό με το μικρό βάρος. Αυτό που με χαλάει ρε γμτ είναι ότι δεν έχω βρει κάποιο με ψηφιακή έξοδο ήχου. Για την εικόνα επίσης δεν έχουν ψηφιακή έξοδο, αλλά τι να κάνουμε, το πολύ πολύ να συμβιβαστώ με την ιδέα ότι HTPC και laptop δεν πάει μαζί - μικρό το κακό, έτσι κι αλλιώς δε θα ήταν αυτή η βασική του χρήση. Αλλά για τον ήχο με χαλάει λιγάκι, έστω και για ν' ακούω mp3 θα την ήθελα την ψηφιακή έξοδο. Οπότε κι εδώ συμβιβάζομαι με RCA ή υπάρχει κανένας άλλος τρόπος; Εδώ που τα λέμε δεν έχω ασχοληθεί και καθόλου με έξοδο ήχου από PC, οπότε δε γνωρίζω τι ποιότητα θα έχει η αναλογιή έξοδος. Βέβαια για mp3 το θέλω, αλλά και πάλι η ψηφιακή καλύτερη δε θα ήταν;

Άκη όταν λες συγκεκριμένα κομμάτια της HP... ποια δηλαδή;

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.778
Για να προεκτείνω λίγο το σκεπτικό του Άκη, εάν η συσκευή παρουσιάσει πρόβλημα, αυτό είναι ένα γεγονός που εμποδίζει την ομαλή χρήση της, όσο γρήγορη κι αν είναι η εξυπηρέτηση από μέρους του κατασκευαστή. Σκοπός είναι να μην παρουσιάσει πρόβλημα, και η κορυφή στον τομέα της αξιοπιστίας είναι η Toshiba. Επίσης, τα σημερινά Lenovo δεν έχουν σχέση με τα προ 15ετίας IBM. Από την άλλη μεριά, όμως, η γκάμα της Lenovo είναι ίσως η πλέον καθετοποιημένη, καθώς κάποιοι μεγάλοι αναθέτουν φασόν, κάτι κοινότυπο για τους μικρούς, που κάνουν built to order, (Πλαίσιο, Multirama, Eshop, κλπ.).

Πάντως, εάν η ανάγκη της περιστασιακής μετακίνησης εστιάζεται σε συγκεκριμένες τοποθεσίες, (π.χ. γραφείο - σπίτι), η λύση δύο desktop μηχανών είναι μάλλον προτιμότερη. Από την άλλη μεριά, όμως, είναι ανεκτίμητο να έχεις το λαπτόπι σου στη βεράντα, να πίνεις τη φραπεδιά σου και να σερφάρεις μέσω wi-fi Σάββατο απόγευμα. Ε;

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.670
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale