Επιλογή Pos

Reaction score
1.831
Ναι το ξέρω ότι δε χρεώνομαι εγώ. Θα πάω να ρωτήσω κι εδώ πόσο έχουν προμήθεια.
αν δεν αλλάξουνε πολιτική οι τράπεζες με τις υπέρογκες προμήθειες σε λίγο θα χρεώνεσαι...εσύ.

Και ας μη ξεχνάμε ότι η προμήθεια των τραπεζών υπολογίζεται σε ολόκληρο το ποσό, μαζί με τον ΦΠΑ!
(οπότε η επιβάρυνση δεν είναι 1,5 αλλά 1,5+)

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.478
Πάντως, έχω μια εντύπωση ότι οι επιχειρηματίες μετακυλούν το κόστος της προμήθειας στην τελική τιμή του προϊόντος, έτσι ώστε για ένα προϊόν για το οποίο θέλουν να τους μείνει ένα Χ ποσό στην τσέπη, ο καταναλωτής να πληρώνει Χ+ την προμήθεια.

Τουλάχιστον εδώ αυτό συμβαίνει.

Timaras

Reaction score
2.153
Βασικά,δε θα έπρεπε ήδη να τα είχαν προμηθευτεί όλα τα καταστήματα αυτά τα μηχανάκια?

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.249
Βασικά,δε θα έπρεπε ήδη να τα είχαν προμηθευτεί όλα τα καταστήματα αυτά τα μηχανάκια?
Οχι ακόμα δεν ψηφίστηκε, μάλλον για Φεβρουάριο και αν.
Κάτι ακούστηκε μονο για συναλλαγές πάνω από 500€

Timaras

Reaction score
2.153
Δε νομίζω.Απλά αυτοί που για χρόνια δεν κόβαν τις αποδείξεις που έπρεπε θα ζοριστούν γιατί δε θα βάζουν στην τσέπη ποσοστά κέρδους υπέρογκα.Θα βάζουν αυτά που έβαζαν μείον το φπα και την προμήθεια που και κατά τη δική μου άποψη είναι ληστρική και δε θα έπρεπε να υφίσταται εφόσον μιλάμε για υποχρεωτική χρήση.

Νομίζω ότι εφόσον γίνει αυτό,το σύστημα θα τα φροντίσει αυτά όπως φρόντιζε αυτό το καθεστώς φοροδιαφυγής τόσα χρόνια!

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.325
Δε νομίζω.Απλά αυτοί που για χρόνια δεν κόβαν τις αποδείξεις που έπρεπε θα ζοριστούν γιατί δε θα βάζουν στην τσέπη ποσοστά κέρδους υπέρογκα.Θα βάζουν αυτά που έβαζαν μείον το φπα και την προμήθεια που και κατά τη δική μου άποψη είναι ληστρική και δε θα έπρεπε να υφίσταται εφόσον μιλάμε για υποχρεωτική χρήση.

Νομίζω ότι εφόσον γίνει αυτό,το σύστημα θα τα φροντίσει αυτά όπως φρόντιζε αυτό το καθεστώς φοροδιαφυγής τόσα χρόνια!
Δ.Υ. να φανταστώ?:D

daharis666

Moderator
Reaction score
83.325
Πάντως, έχω μια εντύπωση ότι οι επιχειρηματίες μετακυλούν το κόστος της προμήθειας στην τελική τιμή του προϊόντος, έτσι ώστε για ένα προϊόν για το οποίο θέλουν να τους μείνει ένα Χ ποσό στην τσέπη, ο καταναλωτής να πληρώνει Χ+ την προμήθεια.

Τουλάχιστον εδώ αυτό συμβαίνει.
Αυτό εδώ τιμωρείται..

Timaras

Reaction score
2.153
Δ.Υ. να φανταστώ?:D
Όχι.
Απλά μισθωτός είμαι.

Έχω όμως στο συγγενικό μου περιβάλλον ανθρώπους που δε δήλωσαν ποτέ αυτά που έβγαζαν και δεν πλήρωσαν ποτέ τις εισφορές που έπρεπε και τώρα ζορίζονται που τους έχει κοπεί η σύνταξη,που παρεπιπτόντως τους έχει πάει όσο
έχει πάει σε άλλους του συγγενικού μου περιβάλλοντος που δουλεύανε υπό καθεστώς 24ωρης βάρδιας μισθωτούς με τις τριπλάσιες εισφορές.;)
[DOUBLEPOST=1483703570][/DOUBLEPOST]και τώρα τους φταίει ο σύριζα που τους έκανε να πιστέψουν ότι θα τους βγάλει από τα μνημόνια,θα ρίξει την τιμή του θέρμανσης και θα τους αυξήσει τη σύνταξη!

daharis666

Moderator
Reaction score
83.325
Όχι.
Απλά μισθωτός είμαι.

Έχω όμως στο συγγενικό μου περιβάλλον ανθρώπους που δε δήλωσαν ποτέ αυτά που έβγαζαν και δεν πλήρωσαν ποτέ τις εισφορές που έπρεπε και τώρα ζορίζονται που τους έχει κοπεί η σύνταξη,που παρεπιπτόντως τους έχει πάει όσο
έχει πάει σε άλλους του συγγενικού μου περιβάλλοντος που δουλεύανε υπό καθεστώς 24ωρης βάρδιας μισθωτούς με τις τριπλάσιες εισφορές.;)
[DOUBLEPOST=1483703570][/DOUBLEPOST]και τώρα τους φταίει ο σύριζα που τους έκανε να πιστέψουν ότι θα τους βγάλει από τα μνημόνια,θα ρίξει την τιμή του θέρμανσης και θα τους αυξήσει τη σύνταξη!
Ελ.Επ. που να μην έχει πληρώσει εισφορές λίγο δύσκολο να παίρνει σύνταξη...για να πάρεις πλήρη σύνταξη από ΤΕΒΕ πρέπει να έχει πληρώσει καμιά 220-240 χιλιαδες ευρώ σε εισφορές..κάτι δεν κάθεται καλά;)

Timaras

Reaction score
2.153
που δεν πλήρωσαν αυτά που έπρεπε έγραψα και όσο για τις 240.000€ μου φαίνονται πολύ λίγα εμένα αλλά ας μή μιλήσουμε για τη σύνταξη που θα πάρω

αν πάρω!

Τέλοσπάντων
όλα καλά:drinks:

Reaction score
1.831
πρέπει να πέσουν οι προμήθειες των τραπεζών για τις συναλλαγές μέσω POS.

Δε νοείται να υπάρχουν ποσοστά 1.5-2.00% ανα συναλλαγή.

Φυσικά και θα μετακυλίσει αυτό το κόστος στον πελάτη και δε θα είναι παράνομο γιατί θα αλλάξουν οι τιμοκατάλογοι εξ αρχής.
Δηλαδή δε θα λες στον πελάτη "μετρητά τόσο και κάρτα τόσο" αφού όλες οι συναλλαγές θα είναι υποχρεωτικές αργά ή γρήγορα μέσω POS.
Απλά θα λες "τόσο" και η κάρτα θα εννοείται.

Και είναι λογικό γιατί όταν πας για ένα 10-15% μεικτού κέρδους το 2% (υπενθυμίζω ΚΑΙ στον ΦΠΑ) είναι...υπέρογκο ποσοστό.

wizzy

Reaction score
22.478
Αυτό εδώ τιμωρείται..
Με ποιο σκεπτικό; Ποιος μπορεί να καθορίσει την τελική τιμή ενός προϊόντος, εκτός του εμπόρου και μάλιστα να μπορεί να τον τιμωρήσει νόμιμα εάν δεν "υπακούσει";

Αν και νομίζω ότι ο Στέργιος πιο πάνω με κάλυψε.

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.249
Με ποιο σκεπτικό; Ποιος μπορεί να καθορίσει την τελική τιμή ενός προϊόντος, εκτός του εμπόρου και μάλιστα να μπορεί να τον τιμωρήσει νόμιμα εάν δεν "υπακούσει";

Αν και νομίζω ότι ο Στέργιος πιο πάνω με κάλυψε.
Τσιγάρα κάρτες εφημερίδες που έχουν ποσοστό κέρδους 2 - 2,5% . Η τράπεζα θα μπει συνέταιρος χωρίς υποχρεώσεις με 50%. Όλα τα προιοντα που έχουν αναγραφόμενη τιμη

wizzy

Reaction score
22.478
Τσιγάρα κάρτες εφημερίδες που έχουν ποσοστό κέρδους 2 - 2,5% . Η τράπεζα θα μπει συνέταιρος χωρίς υποχρεώσεις με 50%. Όλα τα προιοντα που έχουν αναγραφόμενη τιμη
Σωστά. Αυτά τα προϊόντα δεν τα είχα σκεφτεί. Είχα στο μυαλό μου προϊόντα ελεύθερου εμπορίου.

Reaction score
95
Ρώτα και σε Εθνική.
Το ποσοστό προμήθειας δεν είναι μόνο για την τράπεζα. Εμπλέκονται και η VISA/MASTERCARD και ο ΔΙΑΣ όταν χρειάζεται.
Οι χρεώσεις στο εξωτερικό για τους κατόχους καρτών είναι πολύ μεγαλύτερες (ΗΠΑ) και γενικά κατοχής τραπεζικών λογαριασμών.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης