Επιλογή subwoofer 12''

Reaction score
7.081
Να το ξέρεις πάντως, ό,τι και να πάρεις ενδιάμεσα, ο έρωτας θα σιγοκαίει τα σωθικά σου. :roflmao:

...ο λογοτεχνικός οίστρος του φόρουμ φταίει. :laugh:
ο οποίος οίστρος δεν είναι μόνο λογοτεχνικός :p
[DOUBLEPOST=1521994293][/DOUBLEPOST]
Δεν ξερω εαν ειναι vfm τα svs...αλλα μετα απο 3 sub το ενα μακραν ακριβοτερο(σχεδον επι 3 η τιμη του sb) απο το sb2000 που πηρα προσφατα απο μελος,μπορω να πω πως ειδα και ακουσα το φως το αληθινό :D
Καρα παιζουν ΚΑΛΑ τα τιμημενα!!!
:D
Ενα δευτερο sb2000 ειναι το επομενο βημα και ειμαι χεσμενος απο την χαρα μου και απο το σύστημα μου.
Προσπαθώ να καταλήξω σε ένα - και τσουπ μπαίνει και ο "διάολος" για δεύτερο :D:D

Reaction score
6.237
Kουκουρουκου... Τι πάει να πει έχει καλύτερο ντράιβερ είναι καλύτερο για μουσική; :headbang:
Όταν συγκρίνεις θα συγκρίνεις ίδια πράγματα ποιο απλά δε γίνεται... Εγώ δεν είπα ότι το Α είναι καλύτερο του Β στα ίδια λεφτά χωρίς να το αποδείξω... Τι ζητάς εγώ να σου αποδείξω ότι έχεις δίκιο;
Μπορεί και να έχεις , απόδειξέ το όμως...
Όταν μιλάς για λεφτά (vfm) εσένα μπορεί να μη σε νοιάζει η μετάπωλιτική να θες να τα παντρεύεσε, δεν μπορείς όμως αυτό να το γενικεύεις...
Οταν γραφουμε σε ενα φορουμ και οχι σε επιστημονικο αρθρο δε φερει κανενας μας το βαρος της αποδειξης. Γραφουμε απλα τη γνωμη μας χωρις να ειναι καν επώνυμη ουτε ισχυριζομαστε οτι ειμαστε αυθεντιες. Ας τεκμηριώσω τουλαχιστον κατι. Ο καθε καταναλωτης επιδιωκει να μεγιστοποιησει την χρησιμότητα απο καθε δεδομενη δαπανη στρεφομενος σε υποκαταστατα αγαθα ιδιας η παραπλησιας αξιας. Το να βγαινεις εσυ και μου τσαμπουνας οτι το 15" σαμπ δε μπορει να θεωρηθει υποκαταστατο του 12" σαμπ η του 18" diy και δε μπορω να κανω συγκριση apples to oranges ειναι λιγο ακυρο μιας και ολα τα σαμπ γουφερ κοντα στην τιμη των 1000 ευρω μπορουν να θεωρηθουν υποκαταστατα αγαθα εξ ορισμου. Ακυρη συγκριση θα ηταν να του προτεινω να αγορασει ψυγείο για το σπιτι. Τελος παντων δεν εχω καμια διαθεση να ερχομαι σε τετοιου ειδους αντιπαραθεσεις σε φορουμ οποτε απο εμενα αυτο ληγει εδω.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.784
Αυτα τα powersound φαίνονται ενδιαφέροντα ως VFM. Αν είχαν και XLR είσοδο...

Reaction score
7.081
Τελικα παιδια που καταληγουμε?
Εγώ ακόμα δεν έχω καταλήξει.
Παλαιότερα πριν ψάξω εντατικά, είχα στο μυαλό klipsch και heco.
Διαβάζοντας εδώ στο φόρουμ είδα ότι πολλοί συνάδελφοι-συναγωνιστές πιο ψαγμένοι, που έχουν και αν έχουν δώσει ευρώ σε αγορές ( οπότε έχουν άποψη προσωπική ή έστω έχουν ακούσει σε κάποιους άλλους ) πίνουν νερό στο όνομα svs, ηχείο το οποίο δεν γνώριζα και μπορώ να πω ότι έχω επηρεαστεί αρκετά και το καλοβλέπω και αυτό εννοείται, το οποίο είναι σχετικά κοντά στο μπάτζετ που διαθέτω.
Και επαναλαμβάνω, είχα πολλά χρόνια να ασχοληθώ με το hc και φυσικά δεν έχω ακούσει κανένα από αυτά τα παραπάνω για αυτο ξανατονίζω ότι η βοήθεια του φόρουμ είναι υπερπολύτιμη :)

Reaction score
15.548
Μεχρι να τοποθετηθει στο χωρο μου το klipsch κοστιζει 607 ευρω με τα μεταφορικα απο Γερμανια. Το svs απο οπου και να το παρω παλι 999 κανει. Δεν τα λες και τα ιδια λεφτα.....
αν μιλαμε γιαυτα τα λ7 θασαι οκ με το κλιπς 15 αν μπει και σε γωνια ειδικα ;)
....μια η αλλη με το svs

Reaction score
782
Εγώ ακόμα δεν έχω καταλήξει.
Παλαιότερα πριν ψάξω εντατικά, είχα στο μυαλό klipsch και heco.
Διαβάζοντας εδώ στο φόρουμ είδα ότι πολλοί συνάδελφοι-συναγωνιστές πιο ψαγμένοι, που έχουν και αν έχουν δώσει ευρώ σε αγορές ( οπότε έχουν άποψη προσωπική ή έστω έχουν ακούσει σε κάποιους άλλους ) πίνουν νερό στο όνομα svs, ηχείο το οποίο δεν γνώριζα και μπορώ να πω ότι έχω επηρεαστεί αρκετά και το καλοβλέπω και αυτό εννοείται, το οποίο είναι σχετικά κοντά στο μπάτζετ που διαθέτω.
Και επαναλαμβάνω, είχα πολλά χρόνια να ασχοληθώ με το hc και φυσικά δεν έχω ακούσει κανένα από αυτά τα παραπάνω για αυτο ξανατονίζω ότι η βοήθεια του φόρουμ είναι υπερπολύτιμη :)
Ειχα klipsch r112sw και το δωσα για svs sb2000.Δεν θα πω εαν το ενα ειναι καλυτερο απο το αλλο ,αλλα με το svs καταλαβα το "χαμηλο"
Βεβαια η περιπτωση μου ηταν μονο για ακροαση μουσικης για αυτο και μολις βρηκα sb το τσίμπησα και οπως ειπα σε παραπανω ποστ μου θα παω και σε 2ο καποια στιγμη.
Τα sub της svs σου δινουν την αίσθηση του χαμηλου χωρις να μπουμαρουν και να τριζουν ολα μεσα στον χωρο.
Αποψη μου.

Και σε ταινία παντος που το δουλεψα την ακουσα για τα καλα :D
Και η πλακα ειναι πως δεν το εχω σε γωνία(όπως ειχα klipsch) ωστε να κατέβει και αλλο ;)

Reaction score
3.034
Χωρίς να έχω εμπειρία από SVS, άρα δε τοποθετούμαι συγκριτικά, θα πρότεινα μια σοβαρή ματιά στο XTZ Sub 12.17. Με τεχνικά χαρακτηριστικά που μάλλον το καθιστούν "ανταγωνιστικό" του PB12 και τιμή 685 (645+32) Ευρώ στο σπίτι σου (για Ελλάδα πάντα, περιλαμβάνοντας και μεταφορικά), απευθείας από τον κατασκευαστή (www.xtzsound.eu). Αντιπροσωπεύονται από τη Location Sound στη χώρα μας, αν κάποιος διστάζει για παραγγελία από έξω...

Αυτα τα powersound φαίνονται ενδιαφέροντα ως VFM. Αν είχαν και XLR είσοδο...
Αυτό έχει και τέτοια...

Reaction score
7.081
Ειχα klipsch r112sw και το δωσα για svs sb2000.Δεν θα πω εαν το ενα ειναι καλυτερο απο το αλλο ,αλλα με το svs καταλαβα το "χαμηλο"
Βεβαια η περιπτωση μου ηταν μονο για ακροαση μουσικης για αυτο και μολις βρηκα sb το τσίμπησα και οπως ειπα σε παραπανω ποστ μου θα παω και σε 2ο καποια στιγμη.
Τα sub της svs σου δινουν την αίσθηση του χαμηλου χωρις να μπουμαρουν και να τριζουν ολα μεσα στον χωρο.
Αποψη μου.

Και η πλακα ειναι πως δεν το εχω σε γωνία(όπως ειχα klipsch) ωστε να κατέβει και αλλο ;)
Ώπα!! Ναι για το μπουμάρισμα συμφωνώ , αλλά το να τρίζουν πράγματα μέσα στο σπίτι ή τα σωθικά σου από ένα καλό σαμπ δεν είναι κακό!! :p
Χώρια την πλάκα, ο κάθε ένας από μας πρέπει να κοιτάει να κάνει την δουλειά του με το καλύτερο δυνατό κοστολόγιο ( σχέση τιμής απόδοσης ) όπως ο φίλος πιο πάνω αναφέρει το vfm.
Εκεί λοιπόν θέλει μεγάλη προσοχή. Γιατί δεν πάει να πει ότι αν δώσεις κάποια ευρώ λιγότερα θα έχεις και το καλύτερο αποτέλεσμα. Αυτό το είδες και εσύ δίνοντας κάποια χρήματα για το klipsch και μετά ξαναπλήρωσες κάτι άλλο γιατί δεν ήσουνα ευχαριστημένος.
Αν είχα δυνατότητα θα αγόραζα το μεγάλο μοντέλο που αναφέρει κάποιος φίλος παραπάνω που στην Ιταλία νομίζω είπε έχει μία μεγάλη διαφορά με την τιμή εδώ γιατί αλλάζει μοντέλο.
Αυτό είναι σίγουρα ευκαιρία.
Όπως τον ενισχυτή που πήρα. 2.990 ευρώ Ελλάδα, 1.975 ευρώ στην πόρτα μου από Γερμανία.

Συμπερασματικά θα συμφωνήσω με τον Kostas Kefalas ότι μέσες άκρες και από όσο μπορώ να καταλάβω με τις λίγες γνώσεις που έχω πάνω σε αυτό το θέμα ότι από το μεγαλύτερο 15άρι klipsch παίρνεις σχεδόν τα ίδια πράγματα με το μικρότερο 12άρι svs, οπότε κάνω λίγο υπομονή μέχρι να στήσω όλα τα υπόλοιπα και αναλόγως τη δεδομένη στιγμή πράττω.;)
( θα επιδιώξω ως τότε να ακούσω και τα 2. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για να βγει τελική απόφαση).

Reaction score
3.034
Προτείνω σα πιθανή επιλογή το XTZ 12.17, έχοντας εδώ και κάποιο καιρό το 10.17 (το αντίστοιχο 10''). Πολύ καλή - στιβαρή κατασκευή, ρυθμίσεις και παραμετροποίηση για κάθε γούστο :
Διπλό port, που μπορείς ν' αφήσεις ως έχει, να κλείσεις το Α ή το Β ή και τα δύο, αλλάζοντας καμπύλη απόκρισης κάθε φορά. Τα εξηγεί όμορφα και ωραίο στο καλογραμμένο εγχειρίδιο χρήσης, με αντίστοιχα διαγράμματα. Παρεπιπτώντος, είναι όπως τα γράφουν! Μετρώντας στο χώρο μου, ανοιγοκλείνοντας ports σε συνδιασμούς, έπαιρνα παρόμοιες καμπύλες...
Το 12'' λοιπόν φαίνεται αντίστοιχη κατασκευή, απλά μεγαλύτερο (προφανώς!).
Αν και 2 από τα 10'' με 1150Ε στην πόρτα μου...χμμμ

Reaction score
782
Προτείνω σα πιθανή επιλογή το XTZ 12.17, έχοντας εδώ και κάποιο καιρό το 10.17 (το αντίστοιχο 10''). Πολύ καλή - στιβαρή κατασκευή, ρυθμίσεις και παραμετροποίηση για κάθε γούστο :
Διπλό port, που μπορείς ν' αφήσεις ως έχει, να κλείσεις το Α ή το Β ή και τα δύο, αλλάζοντας καμπύλη απόκρισης κάθε φορά. Τα εξηγεί όμορφα και ωραίο στο καλογραμμένο εγχειρίδιο χρήσης, με αντίστοιχα διαγράμματα. Παρεπιπτώντος, είναι όπως τα γράφουν! Μετρώντας στο χώρο μου, ανοιγοκλείνοντας ports σε συνδιασμούς, έπαιρνα παρόμοιες καμπύλες...
Το 12'' λοιπόν φαίνεται αντίστοιχη κατασκευή, απλά μεγαλύτερο (προφανώς!).
Αν και 2 από τα 10'' με 1150Ε στην πόρτα μου...χμμμ
Ναι το xtz το ξεχάσαμε σαν επιλογή

Και είναι μια σοβαρη προταση :thumbsup:

Reaction score
122
πολυ ενδιαφερον και τα xtz οποτε δεν ειναι μονοδρομος το svs ... σχετικα με το 115 klipsch καπου διαβασα απο χρηστες οτι καιει ενισχυτη οτι δεν ειναι καλος εχουμε καμια περιπτωση τετοια η ετυχε τωρα και το εχουν κανει σχοινι κορδονι...

Reaction score
6.613
Αποψη μου.

Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν εξαιρετικά ομαλή απόκριση χωρίς να τονίζουν συγκεκριμένο συχνοτικο εύρος κάτι που συμβαίνει με άλλα σαμπ...και είχες το κλειστό... σκέψου ότι οι σχεδιάσεις br ειδικά έχουν απόκλιση μόνο 5db 20-125hz ...πάντως η αλήθεια είναι ότι τσίμπησαν τιμές μετά το πρόσφατο ευρωπαϊκό διαζύγιο... Αν θα ήθελα να επενδύσω σε κάτι άλλο οικονομικότερο το 12αρι της xtz με την ευελιξία τιουναρισματος φαντάζει ιδανική επιλογή.... https://www.avforums.com/review/xtz-sub-12-17-subwoofer-review.12865

Reaction score
7.081
Μπαίνει λοιπόν και το XTZ στο παιχνίδι ως οικονομική αλλά καλή επιλογή !!
Συνεχίζω το ανεβοκατέβασμα στη σκάλα να τελειώσω με το νέο setup των καλωδίων :D
Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους που απάντησαν και αν υπάρχει και κάποια άλλη πρόταση ας πέσει στο τραπέζι. Υπάρχει λίγος χρόνος ακόμη:)

Reaction score
607
Ρίξε και μία ματιά στο arendal 1723 sub 1. Έχει 13,8'' driver. Κατασκευαστής είναι η Arendal Sound (πρώην L Sound, η οποία ήταν ο αντιπρόσωπος της SVS στην Ευρώπη). Δεν το χω ακούσει, αλλά διαβάζω θετικά σχόλια στο Αγγλικό forum. Έχει 10 χρόνια εγγύηση, 5 για τα ηλεκτρονικά. Τιμή όσο πούλαγαν παλιά το SVS PB 2000, 899 Ευρώ. Λογικά δεν έχει μεταφορικά (τουλάχιστον παλιά δεν χρέωναν). Αν έχεις απορίες, στείλε ένα e-mail στον Jan, απαντάει άμεσα.

Reaction score
4.327
Στα xtz απ' ότι είδα και στα review η μόνη ένσταση είναι ο μικρός ενισχυτής. Δεν μπορούσαν να βάλουν ένα με 1000watt?

Reaction score
122
καλες ολλες αυτες η επιλογες αλλα αν δουμε της μετρησης που δινει η καθε εταιρεια σαν πρωτη επιλογη ειναι το svs pb 2000 ειναι μονοδρομος 2 επιλογη το klipsch sw115 με μικρη διαφορα στο χαμηλο και καλυτερο στους 50 και ανω κυκλους και σαν 3 επιλογη xtz ... εκτος αν πας σε xtz 3x12 εκει ξεφευγη η κατασταση και μου φενεται και καλη η τιμη σε σχεση με αλλα στην τιμη αυτη... το καλο με το svs οτι και η τιμη του δεν πεφτει και μεταχειρισμενο κατω απο 700 ...

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.218
Members
38.540