Επιλογη ηχειων για λαμπατο

Reaction score
0
Χαιρετω ολα τα μελη του Forum. Σαν νεος και εγω εχω μερικα προβληματακια και ζηταω τα φωτα σας.

Προσφατα αποκτησα εναν λαμπατο ενισχυτη σε συνδεσμολογια ultra linear και 2 λαμπες EL 34 σε καθε του εξοδο 2χ35 δηλαδη.

Θελω λοιπον να βρω ηχεια για εναν τετοιο ενισχυτη και δεν ξερω τι πρεπει να προσεξω η αν θελετε να μου υποδειξετε τι να παρω.

Το ποσο που διαθετω ειναι μεχρι 1000 ευρω.

Κοιτουσα τα crystal aydio THX T3 αλλα απο οτι βλεπω ειναι πιο εξειδικευμενα για home cinema.

Θα χαρω πολυ να ακουσω γνωμες σας και με συγχωρειτε για την ασχετοσυνη μου!!!

Φιλικα Γιωργος!!

Reaction score
13
Καλως τον Γιωργο.

Πες εαν θελεις μεγεθος του χωρου ακροασης.
Επισης εαν ο Ενισχυτης σου εχει ληψεις για Ηχεια 4 Ω - 8 Ω.

Τα Τ3 ειναι 4ωμα και πιθανοτατα να κατεβαινουν ακομη πιο χαμηλα σε αντισταση.
Σαν τετοια κατα την γνωμη μου δεν ειναι οτι καλυτερο για αυτον τον λαμπατο.

Επισης καλο θα ηταν να περιορισεις την αναζητηση σε Ηχεια οχι κατω απο 88-89 dB.

Περιμενε να δεις τι εχουν να πουν και αλλα μελη και τα ξαναλεμε.

Reaction score
0
Απάντηση: Επιλογη ηχειων για λαμπατο

θα βοηθουσε αν μας ελεγες ποιο μοντελο ειναι καθως ειχα και εγω ενα τετοιο, τον πριμαλουνα προλογκ 1. ενα εξαιρετικο μηχανημα για τα λεφτα του.

Reaction score
13
Re: Απάντηση: Επιλογη ηχειων για λαμπατο

θα βοηθουσε αν μας ελεγες ποιο μοντελο ειναι καθως ειχα και εγω ενα τετοιο, τον πριμαλουνα προλογκ 1. ενα εξαιρετικο μηχανημα για τα λεφτα του.
Δεν ειναι αυτος.
Ο ενισχυτης του Γιωργου βγαζει 2x 35 Watt.
O δικος σου το πολυ 2x 22 watt.
Πιστεψε με.

Πες για κανενα Ηχειο ...
Παρεπιπτοντως ο ΗΧΟΣ λεει οτι εχει ενα συγκριτικο τεστ στα 500 Ε, αλλα δεν το εχω διαβασει.

Reaction score
0
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.
Ο χωρος μου ειναι 35 τετραγωνικα και ενδιαφερομαι για ηχεια δαπεδου, οπως ειπε ο Μιχαλης γυρω στα 91-92 ντεσιμπελ . Ο ενισχυτης βγαζει εξοδο και για 4 Ω και για 8 Ω αλλα θα προτιμουσα και εγω 8Ω υστερα απο μικρη ερευνα.

Ο ενισχυτης ειναι ιδιος με τον palcom ta-70, αλλαγμενες λαμπες με JJ /tesla by slovakia και σε λιγες μερες αλλαγη πυκνωτων σηματος και εξοδου με Jensen.

To πιο αστειο ειναι οτι ακομη δεν τον εχω ακουσει ,παρα μονο ενας ξαδερφος μου σε κατι ηχεια Koda των 300 ευρω. Οποτε καταλαβαινετε οτι η βοηθεια σας μου ειναι πολυτιμη.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογη ηχειων για λαμπατο

Δεν ειναι αυτος.
Ο ενισχυτης του Γιωργου βγαζει 2x 35 Watt.
O δικος σου το πολυ 2x 22 watt.
Πιστεψε με.

Πες για κανενα Ηχειο ...
Παρεπιπτοντως ο ΗΧΟΣ λεει οτι εχει ενα συγκριτικο τεστ στα 500 Ε, αλλα δεν το εχω διαβασει.
και ο δικος μου 2χ35 ελεγε ασχετα αν ειχε λιγοτερα. γιαυτο το ειπα. αλλωστε το 2χ35 με το 2χ18 το χωριζουν μολις 3db!
αλλα ο πριμαλουνα εχει περισσοτερα απο 22...

απο αυτα που γνωριζω απο ανθρωπο που ειναι επαγγελματιας (επισκευες) ειναι οτι οι jj ειναι απο τις πιο αναξιοπιστες λαμπες.
και σαν λαμπες δεν μου ειπαν κατι ιδιαιτερο, εν αντιθεση με τις ελ34 της πριμαλουνα αλλα ισως αυτο να εχει να κανει με τις ρυθμισεις του δικου μου ενισχυτη.

τον ενισχυτη που λεει δεν τον εχω ακουσει ουτε εχω καποιο φιλο που να τον εχει ακουσει.
οποτε το να αρχισω να λεω εστω για αυτα τα ηχεια που εχω ακουσει με το δικο μου, αυτο δεν σημαινει οτι το ιδιο ακουσμα θα παρει με το δικο του παρολο που και οι δυο ειναι ππ με ελ34.

αν ομως ειναι για να ριξω μια ιδεα τοτε να πω οτι η ελ 34 θελει ευκολο ηχειο.
ειναι μουσικη λαμπα αλλα στα χαμηλα δεν ειναι κτ88.
ας κοιταξει λοιπον για ευκολα ηχεια, με τονισμενο καπως το μπασο.

ισως το ροιστερ στατους να πρεπει να το ακουσει...
αλλα το πιο σωστο θα ηταν να παρει τον ενισχυτη του (με τα καλωδια του) και να παει στις αντιπροσωπιες να ακουσει διαφορα ηχεια.

αυτο θα ηταν το πιο σωστο.

Reaction score
13
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.
Ο χωρος μου ειναι 35 τετραγωνικα και ενδιαφερομαι για ηχεια δαπεδου, οπως ειπε ο Μιχαλης γυρω στα 91-92 ντεσιμπελ.

Πολυ φοβαμαι οτι στα 91-92 dB δεν θα βρεις ευκολα Ηχεια που να ειναι 8 Ω, γιατι συνηθως για τοσα dB πρεπει να εχουν παραλληλα γουφερ. Το πιθανοτερο ειναι να βρεις 8ωμα Ηχεια μεχρι και 90 dB στην καλυτερη περιπτωση, και κατι τετοιο εννοω σαν σωστο στην περιπτωση σου.

Ο ενισχυτης βγαζει εξοδο και για 4 Ω και για 8 Ω αλλα θα προτιμουσα και εγω 8Ω υστερα απο μικρη ερευνα.

Ο ενισχυτης ειναι ιδιος με τον palcom ta-70, αλλαγμενες λαμπες με JJ /tesla by slovakia και σε λιγες μερες αλλαγη πυκνωτων σηματος και εξοδου με Jensen.

Δεν υφισταται τετοια εταιρεια. Ειδες πουθενα να γραφουν Tesla οι λαμπες σου. Μαλλον εχεις τις JJ που δεν λενε και σπουδαια πραγματα. Οποιος συνδεει τo ονομα JJ με το Tesla το κανει εκ του πονηρου. Και δεν εννοω εσενα βεβαια.
Με την ιδια λογικη οποιος εχει παρει μεταχειρισμενα εργαλεια απο την Tesla οταν εκλεινε τα εργοστασια της, θα επρεπε να κολλαει και την φιρμα της εταιρειας στα προιοντα του.
Οταν με το καλο αποκτησεις Ηχεια θα δεις τι εννοω. Πριν ομως αυτο ριξε καλου κακου μια ματια στα ρευματα ηρεμιας με τις μαμισιες λαμπες επανω και σημειωσε τα καπου για να εχεις αναφορα, εαν αργοτερα χρειαστεις να τις ξαναβαλεις.

To πιο αστειο ειναι οτι ακομη δεν τον εχω ακουσει ,παρα μονο ενας ξαδερφος μου σε κατι ηχεια Koda των 300 ευρω. Οποτε καταλαβαινετε οτι η βοηθεια σας μου ειναι πολυτιμη.
Ειναι και σε διακοπες βλεπεις τα πουλακια μου αλλοιως τωρα θα ειχανε πεσει βροχη οι προτασεις για Ηχεια.

Reaction score
13
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογη ηχειων για λαμπατο

και ο δικος μου 2χ35 ελεγε ασχετα αν ειχε λιγοτερα. γιαυτο το ειπα. αλλωστε το 2χ35 με το 2χ18 το χωριζουν μολις 3db!
αλλα ο πριμαλουνα εχει περισσοτερα απο 22...

Νικολα για τον πρωην Ενισχυτη σου ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ...

http://www.AudioCraftworks.gr/gr/pages/arthra/erotapant/china.htm

απο αυτα που γνωριζω απο ανθρωπο που ειναι επαγγελματιας (επισκευες) ειναι οτι οι jj ειναι απο τις πιο αναξιοπιστες λαμπες.
και σαν λαμπες δεν μου ειπαν κατι ιδιαιτερο, εν αντιθεση με τις ελ34 της πριμαλουνα αλλα ισως αυτο να εχει να κανει με τις ρυθμισεις του δικου μου ενισχυτη.

Ποιες ρυθμισεις ? Aφου ειναι AUTOBIAS. :crazy_1:
Εχει μονο ενα τριμμερ που καλο ειναι να μην το πειραξεις αλλοιως θα χασεις την ισορροπια του κυκλωματος ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ που σερβιρεται για AUTOBIAS.
Μη μου πεις οτι τον ρυθμισε ο μαστορας ?

τον ενισχυτη που λεει δεν τον εχω ακουσει ουτε εχω καποιο φιλο που να τον εχει ακουσει.

Toν ξερω εγω σε μια αλλη εκδοχη του ως προς την φιρμα που γραφει στην προσοψη. Γερμανικο σχεδιο - Κινεζικη υλοποιηση. Tα εχουν αυτα οι Κινεζοι... Αυτος που ξερω εγω αν θυμαμαι καλα πρεπει να εχει EL34 της SOVTEK. Πολυ καλυτερες ... Κατα τα αλλα ολοιδιος. Και τα 2x 35 τα βγαζει και με το παραπανω.
Eαν δεν παθαινα ενα κατι τις με τα Κινεζικα θα τον εφερνα εγω σε λιγοτερα απο 500 Ε, με Γερμανικη πιστοποιηση και 2 χρονια εγγυηση.

οποτε το να αρχισω να λεω εστω για αυτα τα ηχεια που εχω ακουσει με το δικο μου, αυτο δεν σημαινει οτι το ιδιο ακουσμα θα παρει με το δικο του παρολο που και οι δυο ειναι ππ με ελ34.

αν ομως ειναι για να ριξω μια ιδεα τοτε να πω οτι η ελ 34 θελει ευκολο ηχειο.

Εξαρταται φιλε μου ...
Εξαρταται απο πολλα.

ειναι μουσικη λαμπα αλλα στα χαμηλα δεν ειναι κτ88.
ας κοιταξει λοιπον για ευκολα ηχεια, με τονισμενο καπως το μπασο.

ισως το ροιστερ στατους να πρεπει να το ακουσει...
αλλα το πιο σωστο θα ηταν να παρει τον ενισχυτη του (με τα καλωδια του) και να παει στις αντιπροσωπιες να ακουσει διαφορα ηχεια.

αυτο θα ηταν το πιο σωστο.

Σχωρα με για τον τονο.
Θα φταιει το φεγγαρι :cool_4:
Σημασια εχει να βρει καλα Ηχεια ο Γιωργος που ειναι και νεο μελος.

Reaction score
0
Ωραια φαινονται τα roister status 8 :) αλλα και τα 6

Οταν η ωμικη αντισταση ενος ηχειου ειναι 6Ω σε πια εξοδο συνδεονται στην περιπτωση αυτη? στην εξοδο 8Ω?

Ευχαριστω για το ενδιαφερον σας. θα περιμενω κι αλλες απαντησεις σας και μολις καταληξω σε ορισμενα μοντελα που θα μου πειτε θα παω αν ειναι να τα ακουσω.

Το κακο ειναι οτι καταγομαι απο Ναξο και ειναι λιγο δυσκολο να παρω παραμασχαλα τον ενισχυτη και να τρεχω στις αντιπροσωπειες.
Τελος οι μαμησιες λαμπες ηταν κατι κινεζικες EL 34-B Electron

Reaction score
0
Οσο για την μετρηση ΒΙΑS εχει επανω του κατι test point .
Βαζοντας λοιπον ενα πολυμετρο DCV μου εδειξε με γη 0,25, 0,27 ,0,26, 0,27 volt.

Τι σημαινει αυτο? ειναι ενταξει?
Ξεφυγα λιγακι απο το θεμα......ειναι ενα αλλο θεμα αυτο.

Ας συνεχισουμε το ψαξιμο με τα ηχεια

Reaction score
13
Ωραια φαινονται τα roister status 8 :) αλλα και τα 6

Το Στατους 6 θα ειναι καλυτερο για την περιπτωση σου απ οτι το 8.

Οταν η ωμικη αντισταση ενος ηχειου ειναι 6Ω σε πια εξοδο συνδεονται στην περιπτωση αυτη? στην εξοδο 8Ω?

Πρωτα απ' ολα, μιλας μαλλον για την ΣΥΝΘΕΤΗ αντισταση ενος Ηχειου. Εαν δηλωνεται σαν 6 Ω να εισαι σιγουρος οτι ειναι 4 Ω σε μεγαλο μερος της κλιμακας των συχνοτητων.
Οποτε το συνδεεις στα 4 Ω. Εαν το συνδεσεις στα 8 Ω ενα τετοιο Ηχειο, ο Ενισχυτης θα παιζει ζορισμενα, και ο Ηχος θα ειναι αντιστοιχα σφιγμενος, αλλα πιο δυνατος.

Ευχαριστω για το ενδιαφερον σας. θα περιμενω κι αλλες απαντησεις σας και μολις καταληξω σε ορισμενα μοντελα που θα μου πειτε θα παω αν ειναι να τα ακουσω.

Το κακο ειναι οτι καταγομαι απο Ναξο και ειναι λιγο δυσκολο να παρω παραμασχαλα τον ενισχυτη και να τρεχω στις αντιπροσωπειες.

Εαν ερθεις προς τα εδω βαλε στο προγραμμα και μια ακροαση του ΣΙΡΕΝΕ της Ωντιο Σπεκτρουμ. Με τον Ενισχυτη σου παντα.

Τελος οι μαμησιες λαμπες ηταν κατι κινεζικες EL 34-B Electron
:happy_4:

Reaction score
13
Οσο για την μετρηση ΒΙΑS εχει επανω του κατι test point .
Βαζοντας λοιπον ενα πολυμετρο DCV μου εδειξε με γη 0,25, 0,27 ,0,26, 0,27 volt.

Ωραια σημειωσε τα καπου με την σειρα, οπως επισης και την θεση της καθε λαμπας στο σασσι.
Οτι βλεπεις σε mVolt αντιστοιχει σε mA επι 10 για αυτον τον Ενισχυτη.
26 - 27 mA ειναι πολυ λιγα. Ομως μην τα πειραξεις ακομη γιατι αναμενεται να ανεβουν αργοτερα.
Θα μπορουσες οταν εχουν στρωσει οι λυχνιες να τα ανεβασεις ανετα στα 35 για τις ΕΛΕΚΤΡΟΝ ή και παραπανω εαν ειχες λυχνιες SVETLANA. Ετσι πας τον Ενισχυτη πιο κοντα στην ταξη Α και σε καλυτερη Ακουστικη αποδοση.

Τι σημαινει αυτο? ειναι ενταξει?
Ξεφυγα λιγακι απο το θεμα......ειναι ενα αλλο θεμα αυτο.

Ας συνεχισουμε το ψαξιμο με τα ηχεια
Δες και το θεμα "Ενισχυτης-Ηχεια με 1000 Ε" που τρεχει αυτην την στιγμη.

Reaction score
0
Πηρα τηλ στην ROISTER σημερα το πρωι και μου ειπαν οτι οι λαμπατοι δεν εχουν προβλημα να παιξουν 6 Ω ηχειο αλλα εχουν προβλημα πιο πολυ οι τρατζιστορατοι. Ισχυει κατι τετοιο?

Παντως και εγω ριχνω το βαρος στα status 6

Μιχαλη και λοιπα μελοι σας ευχαριστω και παλι για τις απαντησεις. Εμαθα πραγματα που δεν ηξερα

Reaction score
13
Πηρα τηλ στην ROISTER σημερα το πρωι και μου ειπαν οτι οι λαμπατοι δεν εχουν προβλημα να παιξουν 6 Ω ηχειο αλλα εχουν προβλημα πιο πολυ οι τρατζιστορατοι. Ισχυει κατι τετοιο?

:mad_3: Αντε να μην πω τιποτα ... για την Κινα.

Μια δοκιμη θα σας πεισει

Παντως και εγω ριχνω το βαρος στα status 6

Μην βιαζεσαι. Ακου και αλλες προτασεις.

Μιχαλη και λοιπα μελοι σας ευχαριστω και παλι για τις απαντησεις. Εμαθα πραγματα που δεν ηξερα
:smoking:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Γιώργο, ρίξε μία ματιά και σε αυτό το thread: Κλικ

Αν ανέβεις 1-2 μοντέλα πάνω στις εταιρείες που προτείνουμε εκεί (πλην Audio Spectrum) έρχεσαι στο budget σου. Aπο θέμα οδήγησης θα σε γελάσω γιατί δεν ξέρω τις δυνατότητες του ενισχυτή σου.

Ίσως τα KEF iQ7 ή κάποιο Klipsch να δένουν καλά. Είναι και σχετικά εύκολα στην οδήγηση.

Eπίσης κοίτα και τα AS που προτείνει ο Μιχάλης.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογη ηχειων για λαμπατο

Σχωρα με για τον τονο.
Θα φταιει το φεγγαρι :cool_4:
Σημασια εχει να βρει καλα Ηχεια ο Γιωργος που ειναι και νεο μελος.
οταν ειπα για ρυθμισεις εννοουσα το πως ειναι στημενος ο ενισχυτης και προφανως αυτο το καταλαβες καθως δειχνεις οτι εχεις γνωσεις.
γιατι ομως ειπες αυτο που ειπες μαλλον θα φταιει το φεγγαρι. λολ

οι λαμπες της πριμαλουνα ειναι πολυ καλες! τουλαχιστον μια κλαση πανω απο τις αντιστοιχες σε τιμη, αλλα μιλαω πανω στο πως επαιζαν στο δικο μου ενισχυτη.
πραγματι οι jj δεν ειναι τεσλα. το λενε για να πουλησουν.

τωρα, δεν μπορω να παρω ορκο για τα βατ, αλλα η προσωπικη μου εντυπωση ηταν οτι επαιζε με παραπανω βατ.
αλλα δεν μπορει να ειναι κανεις σιγουρος αν δεν εχει μετρητικο οργανο και εγω δεν ειχα. οποτε... δεκτο.

αλλα εχει πολυ πλακα το πως παιζει ας πουμε ο πριμαλουνα διπλα σε ενα εξακαναλο με 90-100 βατ στο καναλι.
η λαμπα βλεπεις δεν σου δειχνει τα λιγα βατ της καθως παιζει πολυ διαφορετικα.

ενας ηχος που μου αρεσε απιστευτα (για την κατηγορια των ηχειων) ηταν με τα klh ακουστικης αναρτησης.
αλλα και με τα αρκετα φθηνοτερα tannoy fussion μπορουσες να ακους για ωρες, χωρις καμια κοπωση! και να ακους μαλιστα πολυ καλα.
μαλλον σε αυτο συνεβαλε στο οτι τα ταννου ηταν πολυ ευκολο φορτιο με αποτελεσμα να "σκαει" το ηχειο απο τα ρευματα.

αν λοιπον ο ενισχυτης του φιλου ειναι πανω κατω σαν τον πριμαλουνα τοτε ας ριξει μια ματια σε παρομοια ηχεια.
ομως δεν νομιζω οτι την εκταση στα ψηλα που εχει ο πριμαλουνα την βρισκεις και σε αλλους με ελ34 (απο οτι εχω μαθει) οποτε δεν μπορω να ξερω για να προτεινω.

οπως ειπα και πριν, ευκολο φορτιο να 'ναι βασικα.
και μονο με τον ενισχυτη παραμασχαλα να διαλεξει.

Reaction score
0

οχι οτι δεν μπορει να παιξει και δυσκολα ε?
αλλα τα ευκολα τα εχει μαρουλι και χωρις να σκληραινει.

Reaction score
0
Αυτο ξαναπες το.

Πριν αρκετα χρονια ειχα παει με εναν φιλο να διαλεξουμε ενισχυτη και ηχεια.
Επειδη οι επιλογες στο νησι δεν ηταν πολλες, αναμεσα σε αρκετους ενισχυτες και ζευγη ηχειων το καλυτερο ταιριασμα ηταν ενας ενισχυτης NAD με τα KLH . Δεν θυμαμαι μοντελα, αλλα μου εκανε εντυπωση το πως επαιζαν τα ηχεια σε σχεση με την τιμη τους

Reaction score
0
Διαβασα 2 περιοδικα ηχος και μου αρεσαν τα παρακατω

1) Boston Acoustics vr2
2) Roister status 6
3) Triangle Heliades Es

Εχει δοκιμασει κανεις καποιο απο αυτα?
Το πρωτο ειναι 93 ντεσιμπελ 8 Ω

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ