Επιλογη ηχειων για λαμπατο

Reaction score
3
να απαντας επι της ουσιας του δικού μου ποστ και οχι αρες μαρες κουκουναρες.
το νηπιαγωγείο αφορα αποκλειστικα εσενα και οχι αλλους.Παρακολουθω τα παντα εδω και χρονια.
Αγνωστε Χ, λόγω του οτι το δικό σου ποστ το βρίσκω άνευ ουσίας,
όσοι παρακολουθούμε την κατηγορία γνωρίζουμε καλά ποιός είναι ο Μιχάλης Σπέρτος και εκείνο που σίγουρα δεν χρειάζετε είναι δικηγόρος.Καλά θα κάνεις λοιπόν να ασχοληθείς με κάτι που να αφορά το συγκεκριμένο θέμα,"επιλογή ηχείων για λαμπάτο" και όχι με άσχετα ποστ.

Reaction score
3
nickolas, πόσο σίγουρος είσαι ότι ο κάθε αρθρογράφος τα μηχανήματα που ..."δοκιμάζει", έχει την δυνατότητα να τα φτάσει στα όριά τους?
Κατ'αρχήν,έχουν τους κατάλληλους χώρους? έχουν το μεράκι την εμπειρία και τις ανάλογες γνώσεις?

Ησουν και συ μαζί με αυτούς που πειραματίζονταν με το P.S.1?
Γιατί εγώ ήμουν...:happy_9:

Ας μείνουμε όμως στο θέμα μας.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Επιλογη ηχειων για λαμπατο

nickolas, πόσο σίγουρος είσαι ότι ο κάθε αρθρογράφος τα μηχανήματα που ..."δοκιμάζει", έχει την δυνατότητα να τα φτάσει στα όριά τους?
Κατ'αρχήν,έχουν τους κατάλληλους χώρους? έχουν το μεράκι την εμπειρία και τις ανάλογες γνώσεις?

Ησουν και συ μαζί με αυτούς που πειραματίζονταν με το P.S.1?
Γιατί εγώ ήμουν...:happy_9:

Ας μείνουμε όμως στο θέμα μας.
γιωργο δεν ειμαι καθολου σιγουρος για ολα αυτα , αλλα σε καμια περιπτωση δεν θεωρω τους ριβιουερς ως ασχετους.

το πσ1 μαλιστα ουτε που με ενδιεφερε ουτε και νομιζω οτι θα μπορουσε να σταθει διπλα στο ah!
στην κατηγορια του μπορει.

εχω ξαναπει οτι δεν καταδικαζω κανενα και επειδη ολοι ειμαστε ανθρωποι, ολοι μας κανουμε λαθη.

αλλα αυτα που διαβαζα οσες φορες μπορουσα να τα δω στη πραξη , τα εβλεπα.
και σε γενικες γραμμες, ετσι ηταν.

σου το εχω πει πολλες φορες , θα στο ξαναπω.
βασιζομαι στο αυτι μου και μονο!
αλλα μεσα απο τα γραφομενα τους αρχισε να ξετυλιγεται το κουβαρι των εξηγησεων σε αυτα που πρωτυτερα ακουγα, αλλα δεν ηξερα τα "γιατι".

να σου πω και κατι ακομα.
δεν ξερω για το πσ1 αλλα με το αυτι μου διαλεξα και λογω τιμης το cd scd-xe597 της σονυ.

στην πορεια ειδα οτι ειτε παιζω με τα dac του, ειτε με τα dac του ενισχυτη sony 1080i, ειναι το ιδιο!
και επαιζε σχετικα καλα ακομα και πανω στο set μου, αλλα και σε πιο κλασικα συστηματα.

το ah! βεβαια ειναι αλλο πραγμα.

ετσι δεν θα αποτελουσε εκπληξη για μενα, αν το πσ1 παιζει το ιδιο καλα με το αναφερθεν φτηνο cd (κατω των 200 ευρω καινουργιο)

να σου πω και το ωραιο οτι αυτο το φτηνο σιντακι το εχω βαλει και με π-π + εξαιρετικα τριδρομα συνολο 5.5κ και εχει σταθει καλα! και αν σκεφτω και την τιμη του, εχει σταθει εξαιρετικα!
ασε που παιζει και sacd παρα πολυ καλα! :happy_2::crazy_3:

και βεβαια καμια σχεση με dvd players

ισως λοιπον και το πσ1 να ειναι κατι αναλογο, δεν ξερω και ουτε με πολυενδιαφερει.
αλλα πραγματα με ενδιαφερουν περισσοτερο μεσα σε αυτη τη κατηγορια που λεγεται hiend:cool_3::happy_2:

Reaction score
10
Nα πω και εγω για τους δυο συγκεκριμενους reviewερς που εχουν αναφερθει, οτι εχουν γραψει απειρες μπαρουφες αλλα για καποιον που παρακολουθουσε το γραψιμο τους ηταν δυνατο να καταλαβει αρκετα πραγματα για τις συσκευες. Αυτος δεν ηταν ο στοχος?Λαθη κανουμε ολοι. Οποιος πιστευει οτι ευκολα θα εκανε τη δουλεια καλυτερα πλαναται για μενα, καθως δεν ειναι και οτι πιο ευκολος να ασχολεισαι με 3 συσκευες το μηνα και για αλλους λογους πολλοι απο του οποιους εχουν αναφερθει.

Reaction score
10
Nταξει ρε Γιωργο ασε μας να πουμε καμια κουβεντα.:happy_9: Δεν αφηνεις να πεσει τιποτα κατω εε?:happy_8:

Reaction score
877
Nα πω και εγω για τους δυο συγκεκριμενους reviewερς που εχουν αναφερθει, οτι εχουν γραψει απειρες μπαρουφες αλλα για καποιον που παρακολουθουσε το γραψιμο τους ηταν δυνατο να καταλαβει αρκετα πραγματα για τις συσκευες. Αυτος δεν ηταν ο στοχος?Λαθη κανουμε ολοι. Οποιος πιστευει οτι ευκολα θα εκανε τη δουλεια καλυτερα πλαναται για μενα, καθως δεν ειναι και οτι πιο ευκολος να ασχολεισαι με 3 συσκευες το μηνα και για αλλους λογους πολλοι απο του οποιους εχουν αναφερθει.
Είναι κάτι σαν το γήπεδο...Όλοι στην κερκίδα βρίζουν και πιστεύουν πως θα οδηγούσαν καλύτερα την ομάδα αν ήταν εκείνοι προπονητές...40.000 κάφροι 40.000 προπονητές...
Έτσι και τα συγκεκριμένα παληκάρια χλευάζουν και κοροιδεύουν ανθρώπους που έχουν ακούσει χιλιάδες ώρες με μηχανήματα που δε θα δουν εκείνοι ούτε στα πιο τρελλά τους όνειρα...
Οι mp3_hiend_άδες κρίνουν τους reviewers που ακούνε από συσκευές ακραίας ποιότητας και τιμής...Αλήθεια γιατί δεν κάνουν μια αίτηση στα γνωστά περιοδικά να παραθέσουν τις γνώσεις τους, να προσληφθούν σα reviewers και να γράφουν εκείνοι???
Που πα ρε Καραμήτροοοοοοοο!!!!!!!

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Επιλογη ηχειων για λαμπατο

Δείτε και τα ηχεία της Audio Note.
Δεν ήξερα καν ότι βγάζουν ηχεία αλλά διάβασα κάποιο συντάκτη του TNT-Audio να τα προτείνει σε αναγνώστη που είχε τον (αδύναμο εώς...καχεκτικό) Trends και έψαχνε εύκολο φορτίο.

Συγκεκριμένα του πρότεινε τα Audio Note AZ-2.

2-way folded parabolic rear loaded quarter wave quasi horn, ¾” tweeter, 8” bass driver, 93dB efficient

Being horn loaded the AZ speakers' benefit greatly from being placed near a rear wall or in a corner, this enhances bass performance considerably, adding a further 3 - 6 dB of bass below natural cut-off.

Whilst the AZ range is designed for use with the Audio Note™ Zero Level electronics, the AZ range is very versatile and performs well with most small transistor amplifiers as well as with higher levels of Audio Note™ amplification.

Περισσότερα εδώ.

Reaction score
13
Re: Απάντηση: Επιλογη ηχειων για λαμπατο

Δείτε και τα ηχεία της Audio Note.
Δεν ήξερα καν ότι βγάζουν ηχεία αλλά διάβασα κάποιο συντάκτη του TNT-Audio να τα προτείνει σε αναγνώστη που είχε τον (αδύναμο εώς...καχεκτικό) Trends και έψαχνε εύκολο φορτίο.

Συγκεκριμένα του πρότεινε τα Audio Note AZ-2.

2-way folded parabolic rear loaded quarter wave quasi horn, ¾” tweeter, 8” bass driver, 93dB efficient

Being horn loaded the AZ speakers' benefit greatly from being placed near a rear wall or in a corner, this enhances bass performance considerably, adding a further 3 - 6 dB of bass below natural cut-off.

Whilst the AZ range is designed for use with the Audio Note™ Zero Level electronics, the AZ range is very versatile and performs well with most small transistor amplifiers as well as with higher levels of Audio Note™ amplification.

Περισσότερα εδώ.

Δεν εχει τιποτε περισσοτερο εκει.

Αν θελεις κατι περισσοτερο με εξαιρεση το "parabolic", θα το βρεις εδω
http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=532877&postcount=27
:happy_4:

Reaction score
13

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογη ηχειων για λαμπατο

Αστα αυτα και δες ποιος ειναι μπροστα

http://www.AudioCraftworks.gr/gr/pages/projects/speakers/seas/thor.htm

για μη εντελως προφανεις λογους.

:respect: σε σενα που εισαι διαβασμενος.
Dr. Joseph D'Appolito. :cool_4:

Mιχάλη, μια και ξέρεις καλύτερα τιμές μεγαφώνων και τα ρέστα, πόσο υπολογίζεις να βγαίνει χονδρικά το συγκεκριμένο project (με ίδιες μονάδες, χωρίς φινιρίσματα κλπ)?

Τα παλιά Artemis TLS που είχα ακούσει ήταν πολύ καλά ηχεία. Είχαν ένα πρόβλημα στις υψηλές αν μπορώ να θυμηθώ αλλά με λίγο πείραγμα "ερχόταν" OK.

Reaction score
13
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογη ηχειων για λαμπατο

Dr. Joseph D'Appolito. :cool_4:

Mιχάλη, μια και ξέρεις καλύτερα τιμές μεγαφώνων και τα ρέστα, πόσο υπολογίζεις να βγαίνει χονδρικά το συγκεκριμένο project (με ίδιες μονάδες, χωρίς φινιρίσματα κλπ)?

Τα παλιά Artemis TLS που είχα ακούσει ήταν πολύ καλά ηχεία. Είχαν ένα πρόβλημα στις υψηλές αν μπορώ να θυμηθώ αλλά με λίγο πείραγμα "ερχόταν" OK.
Με τα SEAS εμπλεκεται εμπορικα ο Μανωλης απο το αλλο φορουμ. Τα μεγαφωνα του συγκεκριμενου προτζεκτ ειναι απο την σειρα Μιλλενιουμ και ειναι ακριβα. Στην πραγματικοτητα το ΤΗΟR σαν ιδεα, και για χαμηλοτερο Budget μπορει να υλοποιηθει και με αλλο συνδιασμο μεγαφωνων, οχι απαραιτητα της ιδιας εταιρειας.
Προφανως η τελευταια λυση προυποθετει προσεκτικη επιλογη μεγαφωνων, και οπωσδηποτε θα χρειαστουν αλλαγες στις τιμες εξαρτηματων του κροσσοβερ, και πιθανα καποιες διαφοροποιησεις στις διαστασεις της καμπινας, που δεν μπορουν να γινουν χωρις πολυ καλη γνωση των κανονων που διεπουν τις Γραμμες μεταφορας.

Σχεδιασεις γραμμης μεταφορας υπαρχουν αρκετες. Η συγκεκριμενη διαφερει απ' ολες στο οτι χρησιμοποιει την Διαταξη Μ-Τ-Μ, και ειναι απο τις πιο συγχρονες με την γραμμη διπλωμενη στα δυο, με αποτελεσμα να προκυπτει καμπινα ψιλολιγνη, που ειναι μεσα στο πνευμα της εποχης. Εαν το φαρδος δεν ειναι προβλημα, υπαρχουν Γραμμες μεταφορας με 3 ή παραπανω επιμερους αναδιπλωσεις που κατανεμουν σωστοτερα την σταδιακη μειωση της επιφανειας, και καταφερνουν να εξοικονομησουν ξεχωριστο χωρο και για ενα Μιντμπας, και να προκυψουν και μακρυτερες σε μηκος γραμμες, αρα να ευνοησουν την διελευση χαμηλοτερων συχνοτητων. Πχ για τους 30Hz, το καθαρο μηκος της γραμμης ενος τεταρτου μηκους κυματος πρεπει να ειναι 2,85 μετρα (χωρις γεμισμα). Για ηχειο με την γραμμη διπλωμενη στα δυο, το εξωτερικο υψος του θα ξεπερναει το 1.5 μετρο.

Μια πολυ ενδιαφερουσα καμπινα Γραμμης μεταφορας, σπασμενη στα 3 με πολυ ιδιαιτερο τροπο, αρα πιο κοντη και πιο φαρδια, περιγραφεται στο περιοδικο ΗΧΟΣ & HiFi, τευχος No 6, του 1974, που ειχα την ευκαιρια να υλοποιησω το 1977. Η υλοποιηση εγινε αιρετικα για την εποχη, με χρηση δυο γουφερ στην ιδια γραμμη. H ευκαιρια ηταν μοναδικη καθως δουλευοντας ενα φεγγαρι σε επιπλοποιο, ειχα στην διαθεση μου τα μεσα που απαιτουνται για να βγαλεις φαλτσα πχ 57 μοιρες. Αυτα τα πραγματα δεν γινονται δευτερη φορα. Παρεπιπτοντως οι καμπινες αυτες υπαρχουν ακομη σε αριστη κατασταση, περιμενοντας καινουργια μεγαφωνα.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογη ηχειων για λαμπατο

Τα μεγαφωνα του συγκεκριμενου προτζεκτ ειναι απο την σειρα Μιλλενιουμ και ειναι ακριβα.
Ναι, γι'αυτό ρώτησα (aka το κόστος με τις συγκεκριμένες μονάδες πρέπει να ανεβαίνει πολύ και δεν ξέρω αν αξίζει).
Πάντως ο συνδυασμός D'Appolito-TLS "ακούγεται" ενδιαφέρουσα περίπτωση.

Κανονικά δεν πρέπει να σε μπερδεύω με αυτά για να σε αφήσω δουλέψεις το open baffle... Σε κανένα μήνα το πολύ θα ανέβω Αθήνα και ελπίζω να το ακούσω. :happy_2: :respect:

Reaction score
13
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογη ηχειων για λαμπατο

Ναι, γι'αυτό ρώτησα (aka το κόστος με τις συγκεκριμένες μονάδες πρέπει να ανεβαίνει πολύ και δεν ξέρω αν αξίζει).
Πάντως ο συνδυασμός D'Appolito-TLS "ακούγεται" ενδιαφέρουσα περίπτωση.

Κανονικά δεν πρέπει να σε μπερδεύω με αυτά για να σε αφήσω δουλέψεις το open baffle... Σε κανένα μήνα το πολύ θα ανέβω Αθήνα και ελπίζω να το ακούσω.

Φυσιολογικα ναι. Ξερεις, με τα Ηχεια η μεγαλη φασαρια αρχιζει οταν εχουν στηθει τα παντα και ξεκινανε οι ακουστικες εκτιμησεις και διορθωσις και μετρησεις και λιγο απο εδω λιγο απο εκει.

:happy_2: :respect:
:happy_4:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.078
Members