- Reaction score
- 3
Γειά σου Νικόλα με τις αμφιβολίες σου και τις αναζητήσεις σου.:happy_9:
Keep walking...:bravo:
Keep walking...:bravo:
OMΩΣ, ας μην λέμε άστοχα λόγια και προτάσεις.
Ας μείνουμε στην ωραία κουβέντα χωρίς χαρακτηρισμούς εκατέρωθεν.
ε, τα ηθελε ο πισινος του:happy_5:
Εαν ρωτήσετε και την δικιά μου γνώμη,ούτε οι λάμπες μου αρέσουν ούτε τα f-r ούτε και τα πολλά μεγάφωνα στο ηχείο.
Εχω και γω την άποψή μου,τα αυτιά τα ΔΙΚΑ μου.:happy_9: Μπορώ? :crazy_3:
Πραγματικά και κατα την δική μου προσωπική άποψη,στην έκθεση,τα G.Utopia,ακούστηκαν χειρότερα απο το διπλανό σετ.
Τι έφταιγε? Ίσως ο χώρος,ίσως η οδήγηση,ίσως και τα δύο.
Υ.Γ. Νικόλα,πιστεύεις οτι τα f-r μπορούν να αναπαράγουν όλη την ακουστική κλίμακα ρεαλιστικά?
Γιώργο mac (επέτρεψέ μου τον ενικό και το φιλικό ύφος μιας κα έχουμε βρισ... συγνώμη μιλήσει ήθελα να πω αρκετές φορές)...Υ.Γ. Νικόλα,πιστεύεις οτι τα f-r μπορούν να αναπαράγουν όλη την ακουστική κλίμακα ρεαλιστικά?
Μόλις περιέγραψες το σύστημα του Γιώργου...Τίποτα δεν αναπαράγει τη μουσική (ανάλυση,μπάσσο,δυναμικά) καλύτερα από ένα πολύδρομο καλοσχεδιασμένο ηχείο με ελαφρά woofers και αφιερωμένα για κάθε σημαντικό εύρος συχνοτήτων μεγάφωνα και έναν πανίσχυρο ενισχυτή(πάνω από 200 πραγματικά watts ανά κανάλλι)...
Και για να το καταλάβεις κι εσύ και όλοι φανταστείτε ένα 'και καλά' full range μεγάφωνο να παίζει ένα πρόγραμμα με πλήρες ή απλά πλούσιο συχνοτικό περιεχόμενο...
Θα πρέπει αυτό το μεγάφωνο λοιπόν να 'πάλλεται' στους 60 κύκλους με τρομερή ενέργεια και σχεδόν εμφανή κίνηση για να παράξει τα μπάσσα, ταυτόχρονα να πάλλεται στους 350,600,1000 κύκλους για τις 'ντελικάτες' μεσαίες, ταυτόχρονα στους 1500,2000,3000 για τις μεσουψηλές και ταυτόχρονα στους 6000,10000,15000 για τις υψηλές συχνότητες...
Ερωτώ λοιπόν πως θα είναι 'ντελικάτες' και αχρωμάτιστες αυτές οι μεσαίες όταν το μεγάφωνο 'τρώει' αμπέρια και σείεται μέχρι τα άκρα της ανάρτησής του για να βγάλει τις χαμηλές???
Ακόμα πως μπορεί με ένα τόσο 'μεγάλο' διάφραγμα να παράξει σωστά τις υψηλές συχνότητες με τα μικρότατα μήκη κύματος???(γνωρίζουμε όλοι πως οι υψηλές παράγονται από tweeters μικρότατου και ελαφρότατου διαφράγματος)
Να λοιπόν γιατί οι 'μοδάτοι' φτειάχνουνε λαβύρινθους και χοάνες για να υποστηρίξουν το δύστυχο το μεγάφωνο στα χαμηλά...Να και γιατί κοτσάρουνε και από πάνω ένα super tweeter για τις υψηλές...και το όλο πράγμα 'κορνάρει' σαν punto sporting...Κατά τα άλλα full-range...
Μάλλον high-end σφυρίχτρα...
γιατι μπορει το επαγγελμα μου να ειναι ασχετο με τα ηλεκτρονικα αλλα ..... παντως εχεις αποψη
για τα σημερινα μεγαφωνα
- οχι μονο δεν μπορουν να πιασουν ολο το φασμα τα σημερινα μεγαφωνα, αλλα δεν εχουν την ιδια συμπεριφορα στις επιμερους συχνοτητες. λογω μεγεθους μεγαφωνου και υλικου κατασκευης.
για το μελλον των φου-ρου
- ισως αν καποτε βρεθει ενα ηχειο φ-ρ με διαφραγμα απο διαμαντι να πλησιασει το ιδεατο.
για την ιδεατη αρχιτεκτονικη καμπινας (αλλα με κορυφαιο κροσοβερ) ...
- για μενα το ιδεατο θα προκυψει απο ενα ηχειο με εξαιρετικη καμπινα τυπου καρμα ή στραντ, με δυο μεγαφωνα ομοκεντρικα τοποθετημενα και τα δυο με διαμαντι! αλλα πανω απο ολα με το καλυτερο δυνατον κορυφαιο κροσοβερ!
μαλλον αυτο θα ηταν τελειο
για τον αιμοδιψη αρχ..δοσπαστη
- η λυση φ-ρ μιαζει μονοδρομος λογω της απολυτης φασικης του συμπεριφορας και της ελλειψης του ενεργοβορου χρονοδιασπαστη που λεγεται κροσοβερ :cool_3:
Για να συμπλευσω με την ευστοχη και καλαισθητη παρατηρηση σου για τις προτιμησεις του πισινου μου, σου ευχομαι, συντομα, το μεγαλο ομοκεντρικο ΤΑΝΝΟΥ σου, να κατσει επανω στον AXIS του ONGAKU.
Θα ηταν κατι το τελειο ! :happy_9:
κακε!:happy_8::happy_5:Για να συμπλευσω με την ευστοχη και καλαισθητη παρατηρηση σου για τις προτιμησεις του πισινου μου, σου ευχομαι, συντομα, το μεγαλο ομοκεντρικο ΤΑΝΝΟΥ σου, να κατσει επανω στον AXIS του ONGAKU.
Θα ηταν κατι το τελειο ! :happy_9:
Τον Krell FBI λες Νικόλα?!και για να δω αν μπορεσε επιτελους ενα τρανζιστορ (οπως ο νεος κορυφαιος κρελλ) να βγαλει μουσικη !
τα μονομπλοκ λεω βρε κωστα:happy_9: για αυτα που ο κεσλερ εγραψε αυτα που εγραψε.Τον Krell FBI λες Νικόλα?!
Μπαααα ρε συ...Αφού εγώ άκουσα τα ρημάδια τα μονομπλοκ τα Krell Evolution (που κάνουν όσο δύο FBI) και παίζουν χάλια. Έλεγα στο Μάνο να τους πάρω να μην του πιάνουν χώρο αλλά είπε τους θέλει για καλοριφέρ το χειμώνα. :crazy_1:
Τι το ψάχνεις, άμα δεν είναι λαμπίτσα SET, πως να βγει η μουσική?! :happy_2: "happy_1"
Συγκρίνεις τύπο σύνδεσης με καλώδιο βρε Μιχάλη.Και περιμενω απο τους θεωρητικους λιγο παραπανω ψαξιμο στο cast πριν το αποκαλεσουμε πανακεια. Επειδη ειπε η krell δηλαδη cast τι πρεπει να το φαμε ετσι?Και η Nordost λεει valhalla αλλα αυτου του εχετε αλλαξει τα φωτα :happy_5:
:happy_9:μιχαλη μου, αλλος ο αξις και αλλος ο ονγκακου.
Ναι αλλα ο αξονας (αξις) του Ονγκακου ειναι Ενας.
Βλεπω οτι τα θελει και σενα το "μεγαλο ομοκεντρικο ΤΑΝΝΟΥ σου".
το προβλημα δεν θα ειναι αν κατσει το ταννου πανω στον αξις αλλα το αντιστροφο (καπου στα 65 κιλα μεταλλο το καθε μονομπλοκ!)
65 κιλα μεταλλο ? Εκει να δεις χαρες ....
Eιλικρινα δεν καταλαβαινω πως τα κατηγοριοποιεις ετσι....,το ενα καλωδιο το αλλο συνδεση, δηλαδη το καλωδιο δεν ειναι συνδεση και η συνδεση δεν ειναι καλωδιο?:happy_8: .Συγκρίνεις τύπο σύνδεσης με καλώδιο βρε Μιχάλη.
Τα έχουμε πει κι αλλού για το CAST και δίνει και αρκετά στοιχεία η ίδια η Krell για τη λειτουργία του. Όσοι έχουν ακούσει Krell με και χωρίς CAST λένε πως είναι η μέρα με τη νύχτα. Προσωπική εμπειρία δεν έχω πάντως (τύπου A/B test δηλαδή).
Διάβασε βρε τι κάνει το CAST να καταλάβεις... :happy_5:Eιλικρινα δεν καταλαβαινω πως τα κατηγοριοποιεις ετσι....