Επιπτώσεις από απότομη διακοπή ρεύματος σε ενισχυτές

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.102
Σαν τα vintage....δεν έχει:)
Ισχύει περίπου ό,τι και στη μουσική. Μας τραβάνε πράγματα που μας εντυπωσίασαν, τότε που ήμασταν ακόμα "παρθένοι" σε ερεθίσματα, εμπειρίες και γνώσεις, πράγματα που τα έχουμε συνδέσει συναισθηματικά με ωραίες στιγμές και εποχές. Επίσης, μας ενοχλεί το "απρόσωπο", όσο κι αν η σύγχρονη εποχή προσπαθεί να μας παρουσιάσει τα πάντα ως εργαλεία και μόνο.

gonis

Luger
Reaction score
12.500
Ισχύει περίπου ό,τι και στη μουσική. Μας τραβάνε πράγματα που μας εντυπωσίασαν, τότε που ήμασταν ακόμα "παρθένοι" σε ερεθίσματα, εμπειρίες και γνώσεις, πράγματα που τα έχουμε συνδέσει συναισθηματικά με ωραίες στιγμές και εποχές.
Συμφωνώ και προσθέτω την έλλειψη πόρων,χρημάτων για να αποκτήσουμε τότε κάτι που μας έκανε κλικ ενώ τώρα μπορεί να είναι εφικτή η απόκτηση του.
Εγώ προσωπικά εχω κόλλημα με συγκεκριμένα vintage αυτοκίνητα-μηχανές αλλά με αφήνουν αδιάφορο τα vintage στερεοφωνικα,ρούχα,γυναίκες και άλλα πολλά.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.102
Συμφωνώ και προσθέτω την έλλειψη πόρων,χρημάτων για να αποκτήσουμε τότε κάτι που μας έκανε κλικ ενώ τώρα μπορεί να είναι εφικτή η απόκτηση του.
Εγώ προσωπικά εχω κόλλημα με συγκεκριμένα vintage αυτοκίνητα-μηχανές αλλά με αφήνουν αδιάφορο τα vintage στερεοφωνικα,ρούχα,γυναίκες και άλλα πολλά.
Και καλά κάνεις!

Το δικό μου κόλλημα με το παρελθόν δεν έχει να κάνει με κάποια αντικείμενα per se, αλλά με τη φιλοσοφία της υπερβολής που υπήρχε πριν μερικές δεκαετίες κυρίως στις ΗΠΑ. Η απόκτηση προϊόντος με γνώμονα το γούστο, την καύlα, τη μόδα της εποχής, χωρίς συμβιβασμούς οικονομικούς, οικολογικούς, πρακτικούς. Όταν αρχίζουν τα "μη", η χαρά της απόκτησης έχει ήδη ατονίσει.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.669
Για εμένα είναι τελείως πρακτικό το θέμα, όπως όλα εξάλλου. :p
Πού να ψάχνω να βρω κάτι που να με βολέψει όταν ανήκει σε κατηγορία "βαριέμαι να κάνω έρευνα" και θα είναι σίγουρα χειρότερο σε αίσθηση ποιότητας (perceived quality);

Έχω μια καφετιέρα Krups αγορασμένη το '92, made in Switzerland, την οποία αγόρασα αποκλειστικά για τον προγραμματισμό της ώστε να είναι το πρωί έτοιμος ο καφές. Εκτός απο ένα tie wrap που λάσκαρε απο το σωληνάκι παροχής και ένα δοχείο που έσπασα, φτιάχνει απο τότε 3-4 φορές την εβδομάδα καφέ με 1-2 καθαρισμούς το χρόνο.
Αν αναγκαστώ να πάρω άλλη απο μη επισκευάσιμη ζημιά και πάω σε μαγαζί, θα εκνευριστώ με τους υπαλλήλους που προσπαθούν να πουλήσουν μόνο ό,τι έχουν έτοιμο, θα είναι όλες φτηνιάρες, θα χαλάσει σε 3-4 χρόνια και θα ξανατρέχω ακόμα πιο εκνευρισμένος. >:(

IMG_20180808_100322.jpg

Ακριβώς έτσι την πάτησα με την παλιά μου τοστιέρα Philips. Αγόρασα πριν 2 χρόνια μια designάτη μ@λακία, χάρισα την φοβερά λειτουργική παλιά στην καθαρίστρια και τώρα ντρέπομαι να της τη ζητήσω πίσω και να της δώσω τη νέα. :D

Στα προϊόντα κεφιού (όπως τα AV) και εργασίας λειτουργώ εντελώς διαφορετικά και απαιτώ σύγχρονα.
Πήρα ένα επαναφορτιζόμενο φυσητήρι Stihl για τα φύλλα, ενώ το δυνατότερο παλιό με καλώδιο λειτουργεί ακόμα άψογα. Έχει διευκολυνθεί απίστευτα το καθάρισμα και η δουλειά δεν είναι πια αγγαρεία. :party: Θα αποσβεστεί επίσης σύντομα, επειδή δεν χρειάζεται ποτέ πια βοηθός στα εξωτερικά καθαρίσματα.

IMG_20180808_111358.jpg

Άλλο παράδειγμα αποφυγής: Τα παλιότερα αυτοκίνητα επειδή μισώ τα ανίκανα συνεργεία και δεν έχω πια όρεξη να ασχολούμαι ο ίδιος ούτε να κάθομαι συνεχώς απο πάνω τους (που κάθομαι :D ).

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas