east electronics
Επαγγελματίας
- Reaction score
- 1.213
Οτι πεις εμεις δεν χαλαμε χατηρια
Έχω βρει την ησυχία μου,με ένα avr της crystal audio.Όταν γίνεται διακοπή,λόγω ρελέ καθυστέρησης,χρειάζεται 10 δευτ. για να ενεργοποιηθεί ξανά,οπότε έχω τον χρόνο να βγάλω το φις από την πρίζαΤι διαφορα εχει η διακοπη ρευματος απο τη ΔΕΗ απο το δικο μας off; το ιδιο ειναι. Πρεπει ομως να να κλεισουμε τον διακοπτη φοβουμενοι τα volt της επαναφορας.
Ενδεχομενως να χρειαστεις αντικεραυνικα στον πινακα τροφοδοσιας αλλα και στις γραμμες τηλεφωνου και εξωτερικων κεραιων τηλ/ραφιοφωνου σε συνδιασμο με καλη γειωση... απο καπου περασε κρουστικη υπερταση λογω κεραυνουΣτην περιοχή που κατοικώ δεν υπάρχουν αυξομειώσεις και η τάση είναι πάντα ακριβώς 230V.
Στις καταιγίδες των προηγουμένων εβδομάδων όμως, έγινε μια μικρή διακοπή πέντε δευτερολέπτων.
Δεν παρατήρησα τίποτα μέχρι προχθές που άλλαξα πηγή στον AV προ μου. Μια καμένη HDMI είσοδος, και αντίστοιχα μια καμένη HDMI έξοδος στο ένα μου Oppo.
Άλλη μια απόδειξη οτι τα πολύπριζα με surge protection είναι αγιοβασιλιάτικα για τη συγκεκριμένη δουλειά;Ενδεχομενως να χρειαστεις αντικεραυνικα στον πινακα τροφοδοσιας αλλα και στις γραμμες τηλεφωνου και εξωτερικων κεραιων τηλ/ραφιοφωνου σε συνδιασμο με καλη γειωση... απο καπου περασε κρουστικη υπερταση λογω κεραυνου
Και εγώ το αποσύνδεσα, έβγαζε διάφορα θέματαΆλλη μια απόδειξη οτι τα πολύπριζα με surge protection είναι αγιοβασιλιάτικα για τη συγκεκριμένη δουλειά;
Το master-slave άρχισε να κάνει κλίκι-κλίκι κι έκαψε τρεις ασφάλειες ηχείων, αγόρασα άλλο που έκανε τα ίδια, και τελικά το σύνδεσα σε τελικό με trigger (0W) για να ησυχάσω.![]()
Δεν το αποσύνδεσα, έκανα master τον Rotel, συσκευή με μηδενική κατανάλωση λόγω trigger. Το δεύτερο master-slave που ελέγχει τα 4 surround και το πίσω sub, έχει master το προβόλι και συνεχίζει να λειτουργεί άψογα (3-4 χρόνια).Και εγώ το αποσύνδεσα, έβγαζε διάφορα θέματα
Ενδεχομενως να χρειαστεις αντικεραυνικα στον πινακα τροφοδοσιας αλλα και στις γραμμες τηλεφωνου και εξωτερικων κεραιων τηλ/ραφιοφωνου σε συνδιασμο με καλη γειωση... απο καπου περασε κρουστικη υπερταση λογω κεραυνου
Σωστά κίνηση αλλά δεν αρκεί.Έβαλα στη διάταξη (χελώνα) τριφασικό αντικεραυνικό που καλύπτει όλο το σπίτι (μονοκατοικία) και κατήργησα τα πολύπρίζα με προστασίες, έβαλα πίσω από τα μηχανήματα ηλεκτρολογικα κανάλια με πρίζες, δίκτυο, usb τα διαχώρισα σωστά στον ηλ. πίνακα με νέα αυτόματάκια και εκεί έβαλα προστασία - ρυθμιστικό από υπέρταση, υπόταση , διαφορά φάσεων μεταξύ τους κλπ μέχρι στιγμής πάει καλά
Άλλος Καφάτος μάς βρήκε...Είναι λογικό να έχω τόσο μεγάλη χαρά ή έχω ξεφύγει και να το κοιτάξω;Στενοχωρήθηκα περισσότερο για το παλιό μάικ απο τα μηχανάκια...
![]()