Επιπτώσεις από απότομη διακοπή ρεύματος σε ενισχυτές

Reaction score
1.614
Εγω κατεγραψα την δικη μου εμπειρια που αφορα προβληματα λογω διακοπης του ηλεκτρικου. Και δεν εχω λογο να γραφω ψεμματα. Μπορει να φταιει η ΔΕΗ της περιοχης μου και ο τροπος που επαναφερει το ρευμα μετα απο διακοπη. Αλλα παλι, οταν η διακοπη ειναι μικρης διαρκειας, δεν υφισταται το προβλημα. Δεν ξερω τι αλλο να πω. Σε μενα ετυχε τοσες φορες η ιδια βλαβη?

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.213
Εγω κατεγραψα την εμπειρια μου απο περιπου 1000+ μηχανηματα που περνανε απο τα χερια μου καθε χρονο
Ολα τα μηχανηματα κρατανε τις ρυθμισεις με 3 τροπους
ο ενας ειναι πυκνωτης back up και στην ουσια ειναι ενας πυκνωτης ο οποιος λειτουργει σαν μπαταρια
Ο αλλος ειναι κανονικη μπαταρια οπως τις ξερεις μεγεθος 2Ευρω ας πουμε
και ο τριτος ειναι να γραφει τις ρυθμισεις σε μνημη

Οτι και απο τα τρια αν δεν δουλευει ειναι βλαβη ....Η διακοπη και ο τροπος της διακοπης δεν εχει απολυτως τιποτα να κανει με αυτο

Reaction score
3.093
Τι διαφορα εχει η διακοπη ρευματος απο τη ΔΕΗ απο το δικο μας off; το ιδιο ειναι. Πρεπει ομως να να κλεισουμε τον διακοπτη φοβουμενοι τα volt της επαναφορας.
Έχω βρει την ησυχία μου,με ένα avr της crystal audio.Όταν γίνεται διακοπή,λόγω ρελέ καθυστέρησης,χρειάζεται 10 δευτ. για να ενεργοποιηθεί ξανά,οπότε έχω τον χρόνο να βγάλω το φις από την πρίζα

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.669
Στην περιοχή που κατοικώ δεν υπάρχουν αυξομειώσεις και η τάση είναι πάντα ακριβώς 230V.

Στις καταιγίδες των προηγουμένων εβδομάδων όμως, έγινε μια μικρή διακοπή πέντε δευτερολέπτων.
Δεν παρατήρησα τίποτα μέχρι προχθές που άλλαξα πηγή στον AV προ μου. Μια καμένη HDMI είσοδος, και αντίστοιχα μια καμένη HDMI έξοδος στο ένα μου Oppo. :(
Καλά που ο Yamaha έχει πολλές εισόδους και το Oppo δυο εξόδους... :)

Reaction score
1.172
Στην περιοχή που κατοικώ δεν υπάρχουν αυξομειώσεις και η τάση είναι πάντα ακριβώς 230V.

Στις καταιγίδες των προηγουμένων εβδομάδων όμως, έγινε μια μικρή διακοπή πέντε δευτερολέπτων.
Δεν παρατήρησα τίποτα μέχρι προχθές που άλλαξα πηγή στον AV προ μου. Μια καμένη HDMI είσοδος, και αντίστοιχα μια καμένη HDMI έξοδος στο ένα μου Oppo.
Ενδεχομενως να χρειαστεις αντικεραυνικα στον πινακα τροφοδοσιας αλλα και στις γραμμες τηλεφωνου και εξωτερικων κεραιων τηλ/ραφιοφωνου σε συνδιασμο με καλη γειωση... απο καπου περασε κρουστικη υπερταση λογω κεραυνου

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.669
Ενδεχομενως να χρειαστεις αντικεραυνικα στον πινακα τροφοδοσιας αλλα και στις γραμμες τηλεφωνου και εξωτερικων κεραιων τηλ/ραφιοφωνου σε συνδιασμο με καλη γειωση... απο καπου περασε κρουστικη υπερταση λογω κεραυνου
Άλλη μια απόδειξη οτι τα πολύπριζα με surge protection είναι αγιοβασιλιάτικα για τη συγκεκριμένη δουλειά;
Το master-slave άρχισε να κάνει κλίκι-κλίκι κι έκαψε τρεις ασφάλειες ηχείων, αγόρασα άλλο που έκανε τα ίδια, και τελικά το σύνδεσα σε τελικό με trigger (0W) για να ησυχάσω. :rolleyes:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.032
Άλλη μια απόδειξη οτι τα πολύπριζα με surge protection είναι αγιοβασιλιάτικα για τη συγκεκριμένη δουλειά;
Το master-slave άρχισε να κάνει κλίκι-κλίκι κι έκαψε τρεις ασφάλειες ηχείων, αγόρασα άλλο που έκανε τα ίδια, και τελικά το σύνδεσα σε τελικό με trigger (0W) για να ησυχάσω. :rolleyes:
Και εγώ το αποσύνδεσα, έβγαζε διάφορα θέματα

Reaction score
1.127
Για πείτε μου κι εμένα ρε παιδιά γιατί είμαι άσχετος...
Σχεδόν όλες οι σύσκευες μου είναι συνδεμένες επάνω σε ενα πολύμπριζο belkin που το πήρα πριν 10 χρόνια για αυτή τη δουλειά,δηλαδή τη προστασία απο διακοπή-επαναφορά ρεύματος. P8062652.JPG

και επάνω σε αυτό είναι ένα δεύτερο συνδεμένο ένα δέυτερο P8062654.JPG

Η αλήθεια είναι οτί από τις 10 φορές που έχει γίνει διακοπή ρεύματος και επαναφορα μόνο μία έπαιζε το στέρεο και δεν υπήρξε πρόβλημα, ίσως γιατί η ΔΕΗ έστειλε το ρεύμα όπως πρέπει.
το ερώτημα είναι αυτά τα πολύμπριζα κάνουν τη δουλειά που λένε ή είναι για τα μάτια του κόσμου??

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.669
Και εγώ το αποσύνδεσα, έβγαζε διάφορα θέματα
Δεν το αποσύνδεσα, έκανα master τον Rotel, συσκευή με μηδενική κατανάλωση λόγω trigger. Το δεύτερο master-slave που ελέγχει τα 4 surround και το πίσω sub, έχει master το προβόλι και συνεχίζει να λειτουργεί άψογα (3-4 χρόνια).

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.669
Αν και δεν είναι ακριβώς εδώ η θέση, ταιριάζει.

Μαζί με τη ζημιά του HT απο τις καταιγίδες, σταμάτησε να λειτουργεί και το 25 χρόνων Panasonic microwave μου. Το ανοίγω, δεν είναι ασφάλεια, και ξεκινάω τα τηλέφωνα.
Παίρνω την Intertech αφού η ΒΙΑΝΕ έχει κλείσει πολλά χρόνια και η εξαιρετική κυρία στο τηλεφωνικό κέντρο , με την οποία ανακαλύπτουμε κοινή αγάπη για παλιότερες συσκευές, μου αναφέρει τον κύριο Σεμελά στο Ζεφύρι. Παίρνω τηλέφωνο πριν λίγες μέρες, κανονίζουμε να πάω σήμερα και μιακαιδγυό εμφανίζομαι.

Ανοίγει υπερκινητικός ευγενής σχεδονογδοντάχρονος και βλέπω γύρω τεράστιο στοκ ανταλλακτικών*. Το λύνει, ελέγχει, αλλάζει μικροπραγματάκια, αλλάζει λάμπα με πατέντα, καθαρίζει την οθόνη που νόμιζα οτι είχε πέσει αλλά είχε γίνει μαύρη απο τον στατικό, βάζει νερό που πρέπει να βράσει σε 2.45, βράζει σε 2.35, ελέγχει το grill, το κλείνει και μου λέει:
-Πέντε.
-Τι πέντε; o_O
-Πέντε ευρώ.
-Ε; Πώς; :o Δεν έχουμε ψιλά.
-Ούτε εγώ, φύγε και την άλλη φορά θα σου πάρω το κεφάλι. :D

Πήγα στο ψιλικατζίδικο, πήρα απο την ευγενέστατη τσιγγάνα κοκακόλα και παπαριές και επέστρεψα με ψιλά. :)
Τέλειο το μάικ! :party: :hi:

*Φυσικά πιάνουμε κουβέντα για ενισχυτές και αυτοκίνητα.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.669
Ο θεός εκθείαζε τα ιαπωνικά μάικς, έθαβε τα παλιά αμερικάνικα και κορόιδευε αλύπητα τα "ψεύτικα" κορεάτικα. :)
Το 1978 ( !!! ) κατασκεύαζε ( !!!! ) microwaves στην Ελλάδα. :o AIDA.
Μου χάρισε βιβλίο συνταγών για μάικ που έγραψε η γυναίκα του το 1979. :hi:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.551
Πόσο win μαζεμένο σε έναν άνθρωπο;:neo:

Μπράβο στον κύριο Σεμελά!:hi:

Reaction score
11.724

Έβαλα στη διάταξη (χελώνα) τριφασικό αντικεραυνικό που καλύπτει όλο το σπίτι (μονοκατοικία) και κατήργησα τα πολύπρίζα με προστασίες, έβαλα πίσω από τα μηχανήματα ηλεκτρολογικα κανάλια με πρίζες, δίκτυο, usb τα διαχώρισα σωστά στον ηλ. πίνακα με νέα αυτόματάκια και εκεί έβαλα προστασία - ρυθμιστικό από υπέρταση, υπόταση , διαφορά φάσεων μεταξύ τους κλπ μέχρι στιγμής πάει καλά

Reaction score
1.172
Έβαλα στη διάταξη (χελώνα) τριφασικό αντικεραυνικό που καλύπτει όλο το σπίτι (μονοκατοικία) και κατήργησα τα πολύπρίζα με προστασίες, έβαλα πίσω από τα μηχανήματα ηλεκτρολογικα κανάλια με πρίζες, δίκτυο, usb τα διαχώρισα σωστά στον ηλ. πίνακα με νέα αυτόματάκια και εκεί έβαλα προστασία - ρυθμιστικό από υπέρταση, υπόταση , διαφορά φάσεων μεταξύ τους κλπ μέχρι στιγμής πάει καλά
Σωστά κίνηση αλλά δεν αρκεί.
Επίσης αν η χελώνα έχει απόσταση μεγαλύτερη απο 15 μέτρα από το σπίτι, δεν σε καλύπτουν αυτά τα αντικεραυνικά και πρέπει να μπουν και στον υποπίνακα του σπιτιού.
Αν θέλεις να λειτουργεί η προστασία με τα αντικεραυνικά, είναι υποχρεωτικό να βάλεις αντίστοιχες διατάξεις στα χαμηλής τάσης εξωτερικά σήματα που έρχονται στο σπίτι (κεραίες, τηλέφωνο). Αλλιώς θα έχεις καμένες εισόδους τηλεόρασης, αποκωδικοποιητή, δορυφορικά, ρούτερ, ραδιόφωνα, hdmi, scart, μονάδα συναγερμού...)

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.669
Είναι λογικό να έχω τόσο μεγάλη χαρά ή έχω ξεφύγει και να το κοιτάξω; :D Στενοχωρήθηκα περισσότερο για το παλιό μάικ απο τα μηχανάκια... :rolleyes:

IMG_20180808_085804.jpg
IMG_20180808_085829.jpg

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.125
Είναι λογικό να έχω τόσο μεγάλη χαρά ή έχω ξεφύγει και να το κοιτάξω; :D Στενοχωρήθηκα περισσότερο για το παλιό μάικ απο τα μηχανάκια... :rolleyes:
Άλλος Καφάτος μάς βρήκε... :p:D

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas