Επιστροφή στην ποιότητα.

Reaction score
91
Καλησπερα σε ολα τα μελη του φορουμ
Με λενε Νικο ειμαι 24 και ειμαι addicted to music..

Δεν ξερω εαν ειναι το σωστο μερος για να γράψω (1ο ποστ βλεπετε)απλα ηθελα να σας πω το προβλημα μου και εαν μπορειτε να με βοηθησετε..

Τωρα τελευταια στην γειτονια μου ανακαλυψα ενα πολυ ωραιο δισκαδικο (fokionos Records)
και χαθηκα...ΤΕΛΕΙΩΣ..Μου γυρισανε τα μυαλα με το mp3..Δεν μπορω αλλο!

Αποφασισα λοιπον να διαθεσω καποια χρηματα για την αγορα ενος συστηματος με βασικο αξονα την ακροαση δισκων

Μετα απο αρκετο ψαξιμο τουλαχιστον κατεληξα στο πικαπ γιατι οπου να να κοιταζα το εβρισκα μπροστα μου και μιλαω φυσικα για το technics mk2 (το μαυρο mk5 βασικα)
Αλλα δεν ξερω τι αλλο πρεπει να παρω και τι ειναι σωστο γιατι διαβαζοντας δεξια και αριστερα εχασα την μπαλα..ΤΟΣΑ πολλα ηχεια,ενισχυτες,μικτες phono stages κλπ που δεν ξερω τι μου γινεται..Γι αυτο σας παρακαλω να με βοηθησετε ωστε να επιλεξω κατι τις προκοπης και να φτιαξω ενα αξιολογο συστηματακι..

Το budjet ειναι στα 1000 ευρω αυστηρα και οι συσκευες που διαθετω ως τωρα και ειναι
pc με optical out και ηχεια logitech Ζ-cinema..(στα 1000 και το πικαπ μεσα φυσικα αρα περιπου 400 μενουν)

Τα μουσικα μου ακουσματα ειναι punk rock κυριως (clash/bad religion/DK's) αλλα γενικα ακουω τα παντα..Και chill out+techno+διαφορα.
Η αγορα θα πραγματοποιηθει τελος καλοκαιριου.

Ευχαριστω εκ των προτερων και συγγνωμη εαν δεν ποσταρα στο σωστο μερος!

Reaction score
2.243
Θα χρειαστείς ένα ζευγάρι ηχεία και ένα ενισχυτή που να έχει είσοδο για πικάπ. Σε αυτά τα λεφτά...

http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=10&prID=774

ή

http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=10&prID=1215#!prettyPhoto[1215]/1/

με ένα ζευγάρι π.χ.

http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=2064

ή

http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=2002

Υποθέτω ότι την ίδια δουλειά μπορείς να κάνεις με ένα μίκτη και ένα ζευγάρι ενεργά ηχεία. Αλλά εκεί δε γνωρίζω ακριβώς τι παίζει με τους μίκτες, δυνατότητες, τιμές κλπ, ας πει κάποιος που θα ξέρει. Με 250-300 ευρώ πάντως υπάρχουν πολλές ικανοποιητικές επιλογές σε ενεργά ηχεία.

Επίσης σε ότι αφορά το ΜΚ2, βεβαιώσου πρώτα ότι υπάρχει όντως, γιατί έχει σταματήσει εδώ και κάποιο καιρό η παραγωγή του και ακούω ότι είναι σχετικά δυσεύρετο. Επίσης θα χρειαστείς και μια κεφαλή, και εκεί υπολόγιζε από περίπου70 ευρώ μέχρι και όσα θες. Εγώ θα κοίταζα για μια Concorde σε αυτό το πικάπ, π.χ. αυτή

http://www.artsound.gr/catalog/product_info.php?products_id=12086

ή αυτή

http://www.artsound.gr/catalog/product_info.php?products_id=12373

Αν δε βρεις τελικά ΜΚ2 ΜΗΝ πάρεις κάποιον από τους κλώνους του, αλλά προτίμησε κάτι σε project ή dual, πχ

http://www.kosmasaudiovideo.gr/prodcat.php?cat=25

από αυτές τις εταιρίες και σε αυτά τα λεφτά, όσο ακριβότερο θα είναι τόσο καλύτερο.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.167
Απάντηση: Επιστροφή στην ποιότητα.

Νικολάκη καλώς ήλθες! Πόσο μεγάλο είναι το δωμάτιο που θα τα τοποθετήσεις; Και από πόση απόσταση θα ακούς τα ηχεία;

Reaction score
11.806
Αφού έχει ηχεία, τα logitech Ζ-cinema. Εκτός και αν δεν τα έχει αγοράσει ακόμα, που δε νομίζω. Ένα phono stage χρειάζεσαι σίγουρα μαζί με το πικάπ.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Τα 1000 είναι λίγα για στήσιμο hifi αναλογικό.
Πικάπ ΜΚ2 μάλλον ξέχνα το.Είναι πλέον είδος ανύπαρκτο.Μόνο κάποιο μεταχειρισμένο.
+κεφαλή(βελόνα λαϊκά) + + +..........
Kαι αφού δεν έχεις και δίσκους βινυλίου ...
Ξανασκέψου το.
Μου γυρισανε τα μυαλα με το mp3..
Ακου απο φλακ:107:

Reaction score
91

Ευχαριστώ για τις απαντησεις σας!
Ο χώρος ειναι υπνοδωματιο 5χ6 περιπου σχετικα μεγαλο.Τα Ζ cinema τα εχω ηδη και παιζουν καλα αλλα θελώ κι αλλο!Σκεφτηκα να παρω ενα phono stage αλλα τα ηχεια ειναι πολυ λιγα γι αυτο που θέλω.Ασε που εχουνε και θυρα usb.Ειπαμε να παμε για full αναλογια
τα ηχεια με usb δεν κολλανε μωρε στο ματι μου :114::114::114:!
Φιλε μανο (ειμαστε και πατριωτες) ο σκοπος ειναι να μην χρησιμοποιω το pc καθολου :119:!

Όσον αφορα το MK2 θα το βρω πιστευω.Μου χει κατσει στο λαιμο τι να κανω?
Ακομα και wallpaper το εβαλα..
Μπηκα στο τρυπακι λεμε τωρα κομμενες οι διακοπες και τα pc και τα κινητα για φετος θα παρω πικαπ!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Κοίτα σε Dual τότε.Με κεφαλή.
Καλό αναλογικό ταξίδι.
Το ΜΚ2(5) είναι περιζήτητο και ακριβοθώρητο.Καταργήθηκε και τα στοκ παγκοσμίως έχουν εξαντληθεί.

Reaction score
2.243
Η αλήθεια είναι ότι δεν αξίζει να κόψεις διακοπές κλπ όσο ακόμη έχουμε ως χώρα την οικονομική δυνατότητα να το κάνουμε. Γιατί δε δοκιμάζεις να δεις τι μπορεί να σου δώσει το mp3 σε ένα ζευγάρι κανονικά ηχεία, π.χ.

http://www.artsound.gr/catalog/product_info.php?products_id=5531

και στη συνέχεια να το αναβαθμίσεις περισσότερο με μια κάρτα ήχου ή ένα DAC, π.χ.

http://www.odes.gr/index.php?option...ypage-ask.tpl&product_id=6104&category_id=252

ή

http://www.odes.gr/index.php?option...ypage-ask.tpl&product_id=2082&category_id=545

ή

http://www.athensproaudio.gr/index.php?target=products&product_id=32019

που απολαμβάνουν εγκωμιαστικών σχολίων από πολλούς εδώ μέσα;

Σίγουρα αυτή είναι μια λύση ποιότητας σε αυτά τα χρήματα, που θα απογειώσει οποιαδήποτε ψηφιακή σου πηγή, ειδικά σε σύγκριση με τα τωρινά σου ηχεία και θα είναι και με μικρές προσθήκες στο μέλλον, συμβατή αν αποφασίσεις να κάνεις το βήμα στο πικάπ. Οφείλεις σοβαρά να σκεφτείς άλλωστε το ενδεχόμενο η διαφορά στην ποιότητα που άκουσες να οφείλεται όχι τόσο στο πικάπ, αλλά κυρίως στα ηχεία και τον ενισχυτή του συστήματος, καθώς η ποιότητα των δικών σου, όσο και ικανοποιητική να σου φαίνεται σε παιχνίδια και ταινίες, είναι πολύ χαμηλή για μουσική.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Οι παραπάνω προτάσεις είναι "ρεαλιστικές" και οικονομικές.
Αν παρ'ολα αυτά θέλεις πικάπ ,σεβαστό απόλυτα, ετοιμάσου για ξήλωμα.Κοστίζει το άτιμο.......:412:

Reaction score
2.248

Καλησπέρα Νίκο και από εμένα.
Χωρίς να θέλω να σε απονθαρύνω από την επιλογή σου θα ήθελα να σου επισημάνω κάτι που πρέπει να έχεις υπ'οψην σου πριν κάνεις την αγορά σου.

Η δισκογραφία που υπάρχει σε βινύλιο είναι έως τα τέλη της δεκαετίας του 80.
Εαν σε ενδιαφέρει αυτή η περίοδος τότε ΟΚ, μπορείς να βρεις βινύλια δεύτερο χέρι σε καλές τιμές και σε σχετικά καλή κατάσταση από Ελλάδα αλλά και απο εξωτερικό.
Εαν νομίζεις ότι αυτή η περίοδος είναι ένα μικρό κομάτι της αγαπημένης σου μουσικής προτίμησης (punk rock) θα σου έλεγα να μην προχωρήσεις καθώς την ίδια μπορείς να την απολαύσεις σε διαφορετικό φορμά (CD κτλ) σε καλύτερη ποιότητα δεδομένου του μπάτζετ που έχεις θέσει για την αγορά του αναλογικού.

Για το μπάτζετ θα συμφωνήσω με τον Manos58, ότι τα 1000 είναι λίγα και αυτό δεδομένου το ότι θα προβείς και στην αγορά ορισμένων βινυλίων.

Μπορείς να ξεκινήσεις όπως σου λέει ο notiskas και στην διαδρομή να βάλεις ένα φτηνό αναλογικό έτσι για να δεις πως θα είναι και εάν στο μέλλον σε ενθουσιάζει ακόμη μπορείς να πας σε αναβάθμηση

Καλή συνέχεια

Reaction score
4.334

Οσον αφορα το phono stage δες της Cambridge audio to 640p. Νομιζω οτι κοστιζει λιγο παραπανω απο 100 ευρω και ειναι παρα πολυ καλο.

Πικαπ ολο και κατι θα βρεις, μαλιστα αν βρεις ενα παλιο νημα του Θαναση Κ ειχε κανει μια λιστα για πικαπ εως 1000 ευρω και ειχε πολυ ωραια πραγματα. Βεβαια στις αγγελιες σιγουρα θα υπαρχει και κανα μεταχειρισμενο σε καλη τιμη.

Οσον αφορα τα ηχεια, να εχεις υπ οψιν σου οτι ο χωρος σου ειναι σχετικα μεγαλος και θα σου λειψει το χαμηλο απο ενα ηχειο βασης. Ομως το μπατζετ σου καπως περιοριζει τα πραγματα. Ισως αν μπορουσες να πας σε καποιο Roister δαπεδου. Πρωτα θα πρεπει να καταληξεις στο ηχειο και μετα να δεις για ενισχυτη αλλιως πιθανον να βαλεις επιπροσθετους μπελαδες στο κεφαλι σου.

Εχε υποψιν σου οτι υπαρχουν ενισχυτες με ενσωματομενο phono stage. Ομως στην κατηγορια που κινεισαι μαλλον δεν θα σε ικανοποιησει η ποιοτητα ηχου γι αυτο κατα πιθανοτητα ξεχωριστα μηχανημα.

Το πικαπ ειναι καλη περιπτωση αλλα απο την αλλη θα δινεις συνεχεια χρηματα για δισκους. Δεν ειναι κατ αναγκη κακο, σιγουρα θα κανεις το κεφι σου. Απλα σκεψου μονο να μην ενας ενθουσιασμος που περασει γρηγορα.

Σιγουρα οι ευκολιες που θα εχεις με καποιο μη αναλογικο μεσον θα σου λειψει. Αλλα το πικαπ εχει κι αυτο την δικη του απολαυση. Αν μαλιστα καταληξεις σε καποιο ηχειο που να ειναι σχετικα ευκολο στην οδηγηση, θα μπορουσες να επιλεξεις και ενισχυτη λυχνιας για να δεσει τελειως το γλυκο!!

Προσπαθησε να ορειοθετησεις το μπατζετ σου σε πρωτη φαση στο πικαπ και ηχειο. Αν καταληξεις σ αυτα μετα να παμε στα υπολοιπα.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

1ο ερώτημα
Θέλω νάκούσω μουσική καλά η ν'ακούσω μηχανήματα που παίζουν καλά μουσική ;
Ισως σου φαίνεται αυτονοητη η απάντηση αλλά δεν είναι πάντα.
2ο ερώτημα
Που υπάρχει αφθονη και φτηνή αυτή η μουσική ;
3o ερώτημα
Πόσο συχνά ακούω και που και πότε ;
4ο ερώτημα
Πόσα λεφτά διαθέτω τώρα και ποσα σκοπεύω να χαλάω τον μήνα ;
2 τίτλοι τον μήνα μου φτάνουν ; η 10

Βασικά ερωτήματα για την ψυχική σου υγεία....

Ενας βλαμμένος (κατά ηπιο χαρακτηρισμό)

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

θα μπορουσες να επιλεξεις και ενισχυτη λυχνιας για να δεσει τελειως το γλυκο!!
Βασίλη ροκάκιας είναι...........για να ροκάρει με λάμπα ικανοποιητικά θέλει χρήμα μπόλικο.

Reaction score
4.334

Βασίλη ροκάκιας είναι...........για να ροκάρει με λάμπα ικανοποιητικά θέλει χρήμα μπόλικο.
Χμ, μαλλον περισσοτερο προς πανκ μερια κλεινει.
Ο Γιωργος καλα του τα εγραψε. Βεβαια να πω την αληθεια οτι η ζωη κυκλους κανει. Δεν αποκλειεται μετα απο καποια χρονακια ν ακουει και κλασικη μουσικη.
Ομως με βαση τα τωρινα δεδομενα, ενεργα ηχεια κι ενα ντακ πανω τους θα ηταν μαλλον η καλλυτερη λυση.
Φυσικα στο χομπυ μας δεν υπαρχουν μονοδρομοι, και επομενως αν το ξανασκεφτει ο Νικος αλλη μια φορα για να τον βοηθησουμε οσο μπορουμε περισσοτερο.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Φυσικα στο χομπυ μας δεν υπαρχουν μονοδρομοι
Μόνο δαιδαλώδεις διαδρομές

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
10.752

Αν δεν έχει βινύλια μην αγοράσεις πικάπ. Όλη η μουσική σου είναι στο PC. Θα έπρεπε να ενδιαφερθείς πώς θα ακούσεις καλύτερα τη μουσική που έχεις ήδη. Στην περίπτωσή σου αυτό σημαίνει καλή κάρτα ήχου και ενεργά ηχεία.

Reaction score
91

χμμ
Πω πω και εγω νομιζα ειναι και ευκολο :108:.
Σε φαση παρε αυτο και αυτο και τελος και καμια 20 comments απο κατω +1 απο μενα και τετοια οπως γινεται στα πισι φορουμς.!
Κοιταξτε να δειτε λοιπον.
Πανω απο τα 1000 για κανενα λογο δεν μπορω να παω δυστυχως.Θα ειναι και λιγο οξυμωρο να παιρνω βασικο μισθο και να χωσω στο δυαρι στην κυψελη λαμπατους και τετοια πραγματα δεν νομιζεται?
Αλλα ετσι οπως διαβασα εχω να πω το εξης
Εχω θελω να ακουω μουσικη ομορφα και ωραια..
Να γυρναω στο σπιτι το βραδυ απο την δουλεια,να παιρνω μια μπυριτσα απο το ψυγειο να αναβω και τα κερια μου και να βαζω το δισκο να παιζει το να μ αγαπας του Παυλαρα..
Ετσι μωρε να αποφορτιζομαι απο ολο το στρεςς της μερας!(νομιζω εγινα υπερβολικα παραστατικος!)
Αν πιστευετε οτι επενδυοντας αυτο το ποσο σε ενα ζευγαρι ηχεια της προκοπης ενα DAC και ενα πολυ φθηνοτερο πικαπ και να συνδυασω την μαγεια του δισκου με κορυφαια ψηφιακη αποδοση να το κανω τοτε.

Δεν εχω σκοπο να αγορασω 2348234 δισκους...20 με 30 το πολυ και πολυ συγκεκριμενους..

Και παλι ευχαριστω που ασχολειστε με το θεμα μου!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.167

Ρε παιδιά, αφήστε τον ήσυχο! 24 χρονώ παιδί, πάνω στον ενθουσιασμό του, ευτυχισμένο, ενθουσιαμένο παιδάκι. Αφήστε τον να πάρει αυτό που τράβει η ψυχή του. Κι ας είναι και λάθος. Έχετε πάρει χαμπάρι πόσο αβάτζο έχει μπροστά του;

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Για 20-30 δίσκους δεν επιτρέπεται :111:να αγοράσεις πικάπ.

Αν πιστευετε οτι επενδυοντας αυτο το ποσο σε ενα ζευγαρι ηχεια της προκοπης ενα DAC και ενα πολυ φθηνοτερο πικαπ και να συνδυασω την μαγεια του δισκου με κορυφαια ψηφιακη αποδοση να το κανω τοτε.
Εδω το έχασες.
Μαγεία έχει η μουσική ,απ'οπου και αν προέρχεται(ακόμα και τρανζίστορ)
Στο 1000αρικο πολύ πιό εύκολα θά κανεις ένα αξιοπρεπές σύστημα με cd παρά με πικάπ.
Με τα οικονομικά δεδομένα που έχεις προτιμότερο είναι να πάρεις ένα καλό dac και ενισχυτή -ηχεία (σύσταση-πάρε ενεργά με subακι) και με την μουσική δωρεάν και μη στο διαδίκτυο θά έχεις απειρες ωρες διασκέδασης.

ika

News
Reaction score
17.072

Ο Αρης στο δισκάδικο έχει πολύ πράγμα.

Για το ΜΚ2, πρόσεξε μόνο μην είναι ζορισμένο λόγω πιθανής DJ χρήσης (scratch), αν και γενικά τα TECHNICS ήταν παλιά, προϊόντα μεγάλης αντοχής (μιλάω από προσωπική πείρα). Τώρα δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι. Πούλαγε ο ΚΟΣΜΑΣ στη στοά Φέξη κάτι τελευταία κομμάτια.

Για να διαλέξεις μπορείς να συμβουλευτείς και το μηνιαίο περιοδικό ΗΧΟΣ&ΕΙΚΟΝΑ που έχει συγκριτικούς πίνακες συσκευών. Οπωσδήποτε άκουσε τα ηχεία πριν τα διαλέξεις γιατί ο ήχος καθενός είναι διαφορετικός. Γράψε ένα CD με κομματια που ξέρεις και σου αρέσουν για να έχεις ένα μέτρο συγκρισης μεταξύ του ήχου των ηχείων.

Τέλος αν σκοπεύεις να πάρεις μόνο 30 δίσκους, δεν αξίζει η επένδυση σε πικάπ. Πάρε καλύτερης ποιότητας ηχεία & ένα DAC.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.204
Members
38.539
Νεότερο μέλος
jabe