Επιχειρηματική ευκαιρία...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880
δυστυχως τοτε η παιδικη χαρα θα ειναι γεματη στρουμφακια

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Προφανώς... :happy_4:

Τελικά, εκτός από το "εγώ ξέρω καλύτερα" ή το "εσείς οι άσχετοι της θεωρίας", έχει κανείς να πει κάτι σοβαρό? Θα συμμετάσχει κάποιος από όλους εσάς στο blind μεταξύ στρωμένων και άστρωτων καλωδίων ή (ακόμη καλύτερα), θα οργανώσει κανείς από εσάς (αν μπορεί) μια σοβαρή ακρόαση, να δούμε επιτέλους τι γίνεται και να σταματήσει και... "ο πόλεμος του ψησίματος"?

Σε προσωπικό επίπεδο θα δεχτώ οποιοδήποτε αποτέλεσμα βγει από μια σοβαρή διαδικασία. Ελπίζω να είστε έτοιμοι κι εσείς για το αντίθετο...

Είμαι όλος αυτιά... :crazy_4:

Reaction score
2
Νικο πιστευω να μπορεσω να εχω απο ενα ζευγος στρωμενου και αστρωτου καλωδιου για τεστ και συγκριση.Το στρωτηρι υπαρχει και παντα πριν δωσουμε καποιο καλωδιο για ακροαση - εαν ειναι καινουριο - το περναμε απο αυτο.Παντως πολλοι ισχυριζονται οτι υπαρχει διαφορα αναμεσα σε στρωμενο και αστρωτο ακομη κι εγω, αλλα για να ειμαι ειλικρινης θα ηθελα να συμετασχω σε καποιο blind, για να δω αν οντως ισχυουν οι ισχυρισμοι τους - μου, η απλα ειναι ψυχολογικη η διαφορα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
ΜΠΡΑΒΟ ρε Γιάννη, αυτήν την αντιμετώπιση χρειαζόμαστε προκειμένου να έχουν νόημα οι συζητήσεις εδώ.

- Θα σε ενοχλήσω λίαν συντόμως. :cool_4:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880
επαναλαμβανω εχω και καλωδια βρισκω απο αμερικη φριτεζα με 280 δολαρια οταν ετοιμαστειτε here I am

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ωραία! :cool_4:
Αυτή η... φριτέζα όμως είναι της προκοπής? Μη δεν ψήνει καλά. Θα συννενοηθούμε και με τον Γιάννη και θα χρησιμοποιήσουμε την καλύτερη.

Reaction score
81
Βασίλη Χουρμουζιάδη πως τα βλέπεις τα πράγματα?:cool_3:
Μήπως να... :dancing:

- Εμένα θα με ενδιέφερε πολύ ένα blind καλωδίων, τηρώντας τις γνωστές πλέον διαδικασίες μπας και λήξει κάποτε το θέμα στρώσε ξε-στρώσε. Βεβαίως δεν συζητώ για το άμεσο μέλλον αλλά κάτι για τέλη Φλεβάρη ή αρχές Μάρτη. Είναι και λίγο περίεργο το αντικείμενο και θέλει μελέτη. Τι λες κι εσύ?...
Ανοίξαμε και σας περιμένουμε..... :)

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Απάντηση: Επιχειρηματική ευκαιρία...

Οπότε εφόσον όλοι είναι έτοιμοι ας ετοιμάσει κάποιος ένα νέο θέμα στο οποίο θα περιγραφεί η μεθοδολογία του τεστ και θα δηλωθούν οι συμμετοχές...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Είναι νωρίς Σπύρο.

Ευχής έργο είναι η ταυτόχρονη διοργάνωση 2 test, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
...Βεβαίως δεν συζητώ για το άμεσο μέλλον αλλά κάτι για τέλη Φλεβάρη ή αρχές Μάρτη...
Προσωπικά παιδιά, πριν από τις παραπάνω ημερομηνίες δεν είμαι σε θέση να ασχοληθώ με τίποτα...

Η οργάνωση ενός τέτοιου εγχειρήματος, έχει ομολογουμένως αρκετές τεχνικές δυσκολίες, κάποια θέματα λίγο περίεργα ειδικά επί της διαδικασίας Α-Β. Όλα όμως γίνονται. Η βοήθεια οποιουδήποτε από εσάς και σε οποιοδήποτε επίπεδο είναι φυσικά ευπρόσδεκτη. :cool_4:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εννοείται ότι η μεθοδολογία θα είναι όπως και αυτή του προηγούμενου blind test που πραγματοποιήσαμε στην ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ και το τελικό συμπέρασμα θα βγεί από την στατιστική επεξεργασία των αποτελεσμάτων της ακρόασης.

- Εξάλλου εκείνο ήταν μόνον μια "πρόβα"... :cool_4:

Reaction score
14
αραγε γιατι οι ηληθιοι κατασκευαστες βαζουν βελακια στα καλωδια τους ?

Μήπως για να πουλήσουν 10 φορές ακριβότερα κάτι που δεν αξίζει ούτε την μία;

Με μόνο κόστος αυτό της μεταξοτυπίας; (Ή όπως αλλιώς τυπώνεται το βελάκι)

Η πιο απλή βέβαια εξήγηση - μιας και βλέπω ότι και εσύ είσαι απλός άνθρωπος- είναι ότι απευθύνονται σε ηλίθιο κοινό.

Reaction score
3
Από την πλευρά μου, θα βοηθήσω όσο μπορώ στο πείραμα (γιατί περί τέτοιου πρόκειται), είτε γίνει στην Αθήνα, είτε στη Θεσσαλονίκη.

Το καλύτερο θα ήταν να γίνει και στις δύο πόλεις, σε διαφορετικά -εκ των πραγμάτων- περιβάλλοντα και με διαφορετικά συστήματα. Έτσι θα ελαχιστοποιηθεί το στατιστικό σφάλμα της δοκιμής.

Όσον αφορά στην απορία του Luxman, ναι, έχω κάνει αυτό ακριβώς που ρώτησε (αντιστροφή του καλωδίου) και όντως παρατήρησα σημαντικές (ο όρος είναι σχετικός, πάντοτε) διαφορές.

Αυτό δεν σημαίνει τίποτε περισσότερο από αυτό που προσπάθησα να εξηγήσω στο προηγούμενο μήνυμά μου: κάθε βάλε-βγάλε του καλωδίου επιφέρει αλλαγές στην εμπέδηση, οι οποίες ακούγονται. Σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη κατάσταση, ο ανθρώπινος εγκέφαλος τείνει να πιστέψει οτι αυτή είναι προτιμότερη. Για λίγο, όμως.

Μετά την παρέλευση ενός χρονικού διαστήματος -που δεν είναι κοινό για όλους τους ανθρώπους- το φαινόμενο εκλείπει και φτου κι απ' την αρχή...//; - )

Reaction score
298
Δηλαδή αν κάνεις συνεχώς αλλαγές (π.χ. ανά τρίωρο) ο ήχος συνεχώς θα καλυτερεύει! Γιούπιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι :happy_2:

Reaction score
5
Ναι, ακούω διαφορές από την αλλαγή κατεύθυνσης όλων ανεξαιρέτως τον καλωδίων είτε αυτά είναι interconnect η ηχείων η ρεύματος. Περισσότερες διαφορές ακούω από τα καλώδια που έχουν ένδειξη κατεύθυνσης. Όμως προτιμώ τα απλά interconnect τον 3 εύρο γιατί περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους τα θεωρώ ουδέτερα αφού επηρεάζονται λιγότερο από την αλλαγή κατεύθυνσης. Για καλώδια ηχείων προτιμώ τα πλακέ καλώδια αλλά όχι μονόκλωνα θεωρώ ότι και αυτά είναι περισσότερο ουδέτερα όσον αφορά την κατεύθυνση. Οι θεωρίες περί φυσικής είναι καλές αλλά χωρίς προβληματισμό και ερεθίσματα για έρευνα καμία επιστήμη δεν πήγε μπροστά.

Όσο για το πείραμα το οποίο ετοιμάζετε οι οπαδοί που υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν η δεν ακούν διάφορες ας προετοιμασθούν από τώρα για μια ψυχρολουσία και κάποια λογική εξήγηση του φαινομένου την επομένη. :smoking:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.111
Members
38.532
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON