Ερωτηση για ηχεια...

Reaction score
0
Γεια σας και καλως σας βρηκα!
Θα ηθελα αν μπορειτε να μου συστησετε καποια ηχεια για τις μπροστα πορτες του αυτοκινητου μου. Το αμαξι ειναι ενα Skoda Fabia 2001.
Εχω μια cd-ερα 6 δισκων, την PIONEER CDX-P670, πισω στην εταζερα, εχω ενα ζευγαρι ηχεια Pioneer TS-A6957 (180W,4Ω), τριδρομα αν δεν γελιεμαι. Σαν πηγη ειχα το Pioneer deh 6300 μεχρι προχθες που μου το εκλεψαν. Απο σημερα εχω σαν πηγη το PIONEER DEH-P7700MP. Μπροστά εχω τα εργοστασιακα ηχεια του Skoda (2 ηχεια+2 tweeter).
Εσεις ποια ηχεια μου προτεινετε να βαλω μπροστα ? Ακουω ξενη μουσικη κυριως ηλεκτρονικη (χορευτικη κλπ). Σαν κοστος, τωρα, μπορω να κινηθω στα 150 ευρω max, αλλα μπορω να περιμενω και καποιο διαστημα ανεβαινοντας ετσι στα 250 ευρω. Και κατι τελευταιο : συστηνεται γενικα η χρηση υπογουφερ με το 7700 ? Η χρειζομαι απαραιτητα ενισχυτη ?
Ευχαριστω για τη βοηθεια σας.

Reaction score
7
Αν παιζουν καλα τα εργοστασιακα γιατι να τα αλλαξεις?

δεν μπορω να καταλαβω γιατι πρεπει να σχετιζεται η χρηση sub με την πηγη... Ειναι καθαρα τι ζητας... και για να ''ξεκουρασεις'' την πηγη απο τα χαμηλα...

Παντως για sub ενισχυτη θα χρειαστεις εκτος και αν ειναι ενεργο.

Γενικοτερα ομως ειμαι της αποψης του να βαλεις οσα θες μεσα αλλα για να ακους εσυ μονο και οχι ολη η γειτονια οταν περνας (του στυλ ''ενταξει φιλε, χαμηλωσε το, σ'ακουσαμε'')

Reaction score
50
Γεια σας και καλως σας βρηκα!
Θα ηθελα αν μπορειτε να μου συστησετε καποια ηχεια για τις μπροστα πορτες του αυτοκινητου μου. Το αμαξι ειναι ενα Skoda Fabia 2001.
Εχω μια cd-ερα 6 δισκων, την PIONEER  CDX-P670, πισω στην εταζερα, εχω ενα ζευγαρι ηχεια Pioneer TS-A6957 (180W,4Ω), τριδρομα αν δεν γελιεμαι. Σαν πηγη ειχα το Pioneer deh 6300 μεχρι προχθες που μου το εκλεψαν. Απο σημερα εχω σαν πηγη το PIONEER  DEH-P7700MP. Μπροστά εχω τα εργοστασιακα ηχεια του Skoda (2 ηχεια+2 tweeter).
Εσεις ποια ηχεια μου προτεινετε να βαλω μπροστα ? Ακουω ξενη μουσικη κυριως ηλεκτρονικη (χορευτικη κλπ). Σαν κοστος, τωρα, μπορω να κινηθω στα 150 ευρω max, αλλα μπορω να περιμενω και καποιο διαστημα ανεβαινοντας ετσι στα 250 ευρω. Και κατι τελευταιο : συστηνεται γενικα η χρηση υπογουφερ με το 7700 ? Η χρειζομαι απαραιτητα ενισχυτη ?
Ευχαριστω για τη βοηθεια σας.
Κατ' αρχήν καλώς ήρθες!!
Να μπω στο ψητό..........

Η νέα πηγή που επέλεξες είναι πολύ καλή (αν και πιστεύω ότι την επέλεξες ουσιαστικά γιατί στην εταζέρα υπήρχε το Cd-changer..... :roll: :wink: )

Εγώ θα σου πρότεινα να μην αλλάξεις ακόμα ηχεία μπροστά.
Η νέα πηγή θα έχει διαφορετική χροιά σε σχέση με την προηγούμενη.
Οπότε κάτσε όπως είσαι (τουλάχιστον για αρχή......)

Όταν πλέον νιώσεις ότι έχεις συνηθήσει τον ήχο σου, τότε πάμε για αλλαγές............

Στην ερώτησή σου για sub woofer η απάντηση είναι σαφής. Όποια πηγή κι αν έχεις, όποιας εταιρίας κι αν είναι:
1) Δεν θα χρειαστείς ενισχυτή αν βάλεις ενεργό sub (κουτί με ενσωματωμένο ενισχυτή)
2) Θα χρειαστείς ενισχυτή σε περίπτωση παθητικού sub (σκέτο κουτί με ηχεία)

Τι προτείνω γενικά για την περίπτωσή σου:

1) Μένεις όπως είσαι για κανένα δίμηνο (τουλάχιστον) για να "μάθεις" την νέα σου πηγή (τόσο σε δυνατότητες όσο και σε ηχητική απόδοση......)

2) Το επόμενο βήμα είναι να βάλεις έναν 2-κάναλο ενισχυτή + ένα ζεύγος διαιρούμενων ηχείων μπροστά για να απογειωθεί ο ήχος σου (κόστος ηχείων+ενισχυτή 2*100watt rms+καλώδια+μόνωση πόρτας = 750 ευρώ περίπου)
Εδώ επιλέγουμε ηχεία από εταιρίες που είναι εξειδικευμένες στον χώρο των ηχείων και ενισχυτή βλέπουμε τότε.........
Το κακό είναι ότι ο ήχος θα βελτιωθεί τόσο πολύ που θα σου λείπει ΠΑΡΑ πολύ το χαμηλό......Οπότε πάμε για.......

3) .....το επόμενο βήμα που είναι η τοποθέτηση Sub. Η οικονομική και εύκολη λύση είναι τα ενεργά (αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν θα σε φθάσουν εκεί που θέλεις............) Ένα κόστος κάπου στα 200 με 300 ευρώ παίζει εδώ
Η καλύτερη λύση (ως προς την απόδοση.....όχι ως προς τα χρήματα......) είναι το παθητικό.
Μια κλειστή καμπίνα με ένα καλό 10 ιντσο sub και έναν ενισχυτή κάπου στα 200 watt είναι μία πολύ καλή λύση (και θα κλέψει λίγο χώρο στο πορτμπαγκάζ........)
Εδώ μιλάμε (μαζί με τα καλώδια.....) για ένα κόστος κάπου στα 650 ευρώ

ΠΡΟΣΕΞΕ: Τα βήματα 2 & 3 όπως καταλαβαίνεις θα παίξουν σε πολύ σύντομο διάστημα!! Γιαυτό κάνε τσεκ στα οικονομικά σου πριν μπεις στο 2ο βήμα...... :roll:

Αν πρόσεξες, μέχρι ώρας δεν αναφέρθηκα στα πίσω ηχεία. Και καλά έκανα. Άστα όπως είναι να παίζουν από τον ενισχυτή της πηγής (το 7700). Συμπλήρωμα είναι ουσιαστικά (και για μένα περιττό έξοδο.......)

Οι τιμές που σου αναφέρω πιο πάνω είναι για "υλικά" που δεν είναι τα πιο ακριβά αλλά είναι πολύ καλά και σε λογικές τιμές (ουσιαστικά είναι σχεδόν ό,τι θα έβαζα και εγώ στο δικό μου αυτοκίνητο.....)
Διάβασε τα παραπάνω, σκέψου και το συζητάμε πιο αναλυτικά.
Ό,τι χρειαστείς εδώ είμαστε.........
Περιμένω την απάντησή σου!!! :roll: :D

Reaction score
0
Γεια σας και παλι... Καταρχιν ευχαριστω για τις κατατοπιστικες απαντησεις σας. Η αληθεια ειναι οτι επελεξα αυτη την πηγη (το 7700 της Pioneer), και επειδη δεν ηθελα να αχρηστευσω την cd –ερα μου αλλα και επειδη το προηγουμενο ραδιο-cd μου, το Pioneer το οποιο μου εκλαπη, με ειχε «υπηρετησει» επι 4 χρονια, αψογα, χωρις κανενα απολυτως προβλημα, προσφεροντας μου πολυ ομορφες ωρες μουσικης ακροασης και οδηγικης απολαυσης (μακρια απο γειτονιες)...
Πριν αγορασω το 7700, ειχα ψαξει λιγο την Clarion και την Alpine, μου ειχε προταθει και καποιο Kenwood. Οταν λεω «ειχα ψαξει», εννοω απο το internet, απο καποια προσπεκτους και τηλεφωνοντας σε καταστηματα της πολης μου και συνομιλοντας με τους επαγγελματιες του ειδους. Δεν ειχα δυστυχως την δυνατοτητα ζωντανης ακροασης σε αλλα αυτοκινητα, κατι και το δεκαπενταυγουστο οπου ολοι λειπουν, λιγο και η βιασυνη, τελος παντων επελεξα αυτο που επελεξα. Και νομιζω οτι επελεξα σωστα. Τωρα οσον αφορα τα εργοστασιακα ηχεια του αυτοκινητου μου, καλα παιζουν και καλα επαιζαν και επι 4 χρονια, αλλα τωρα σκεφτηκα μια αλλαγη. Δεν αληθευει το γεγονος οτι τα περισσοτερα επωνυμα ηχεια, παιζουν καλυτερα απο τα περισσοτερα εργοστασιακα ανωνυμα ? Αν εβαζα καποια Pionner, JBL, ή κατι παρομοιο μπροστα, δεν θα ειχα σαφη διαφορα στην ακροαση ? Χρειαζεται ενισχυτης και sub μαζι με τα ηχεια, χρειαζεται να κινηθω σε τετοιες τιμες (που περιγραφει ο κ. Δημητρόπουλος) για να ακουσω (αρκετα) καλυτερα ?
Ευχαριστω και σορυ για το μακρον του post.

Reaction score
50
Δεν αληθευει το γεγονος οτι τα περισσοτερα επωνυμα ηχεια, παιζουν καλυτερα απο τα περισσοτερα εργοστασιακα ανωνυμα ? Αν εβαζα καποια Pionner, JBL, ή κατι παρομοιο μπροστα, δεν θα ειχα σαφη διαφορα στην ακροαση ? Χρειαζεται ενισχυτης και sub μαζι με τα ηχεια, χρειαζεται να κινηθω σε τετοιες τιμες (που περιγραφει ο κ. Δημητρόπουλος) για να ακουσω (αρκετα) καλυτερα ?
Ευχαριστω και σορυ για το μακρον του post.

Ξαναδιάβασα το post μου (αυτό που σου έγραφα στις 20/08) και λογικά πρέπει να σε άγχωσα........

Ξέρεις, το μικρόβιο είναι περίεργο!! :roll:
Ξεκινάς να σκέφτεσαι κάτι στα 300 ευρώ και έχει φθάσει (μέχρι να τελειώσει η σκέψη....) στο......1500άρι!!! :shock: :shock:

Η λύση που σου πρότεινα είναι ένα επίπεδο που θα ακούς πλέον ΠΑΡΑ πολύ καλά.
Οτιδήποτε παραπάνω από αυτά που σου ανέφερα βελτιώνουν πολύ λίγο τον ήχο αλλά εκτοξεύουν τις τιμές.
Άρα βάλε ως στόχο να κάνεις αυτές τις εργασίες σε ένα εύρος χρόνου που τα οικονομικά σου θα επιτρέπουν.

Για αρχή λοιπόν ξεκίνα με ένα καλό σετ μπροστινών διαιρούμενων ηχείων για να βελτιώσεις πολύ τον ήχο.
Αργότερα, με την τοποθέτηση ενισχυτή (για το μπροστινό σετ) θα φθάσεις σε αυτό που λέμε πάρα πολύ καλό ήχο.
Και με την τελική κίνηση 20ς ενισχυτής+Sub θα φθάσεις σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα που θα σε ικανοποιεί απόλυτα.

Πάμε προς τα πίσω πάλι.
Μπροστινό 2δρομο σετ ηχείων
Άρα μίλάμε για ένα σετ από woofer+tweeter+crossover
Αν θυμάμαι καλά πρέπει μπροστά να έχει στην πόρτα θέση για 13άρι γουφεράκι (ουσιαστικά mid-bass....) Κοίταξέ το και πες μου.

Στην θέση σου θα απέφευγα τα τυπικής απόδοσης ηχεία των μεγάλων εταιριών (πχ Pioneer, Sony, Blaupunkt κ.ο.κ.)
Θα επέλεγα ηχεία από πιο εξειδικευμένες εταιρίες σε ηχεία (πχ Focal, Peeress, Vifa, κ.ο.κ)
Προσωπικά (όπως έχω κάνει στα αυτοκίνητα μου) θεωρώ την λύση των Peerless κορυφαία απ' την στιγμή που θέλουμε να έχουμε και κάποιο λογικό κόστος στα χρήματα που θα χαλάσουμε
Είναι πολύ προσεγμένα στην κατασκευή τους και η ηχητική τους απόδοση είναι τρομερή.
Ένα καλό σετάκι της Peerless δεν θα σου στοιχίσει πάνω από 200-250 ευρώ
Βάλε οπωσδήποτε σετ με tweeter μεταξωτού θόλου (το μοντέλο 810655) και θα ακούσεις επιτέλους γλυκές υψηλές (και όχι κς,κς,τσικι,τσικι.... :roll: :wink: )

Ξεκίνα με αυτό το σετάκι.

Αργότερα βάζεις ενισχυτή σε αυτά κ.ο.κ.

Περιμένω την απάντησή σου!! :D :D :D

Reaction score
0
Ευχαριστω για την απαντηση. Εκανα ενα μικρο ψαξιμο και βρηκα τα
PEERLESS - DEFINITION 6 ,(16,5 CM Ηχεία 2 δρόμων Διαιρούμενα (120 Watt)).
Η περιγραφη τους :
PEERLESS
Woofer : 2 Δρόμων, 160 Watt, 4Ohm, 24 db Crossover / Octave
6" 98 db at 0.5m , 2.83 V
Frequency Respone 50-22KHz +/-3db
Τρύπα 146 mm , Βάθος 68mm.
Tweeter : 2500-22KHz +/-3db
sesitivity 98db SPL
Nominal Impedance 4 Ω , Φ 48
Δυστυχως για το τι ιντσων ηχεια εχω στις πορτες δεν μπορω να απαντησω, διοτι δεν τα εχω δει ποτε! Αν βοηθαει, τα
PIONEER - TS-1785 (16,5 CM Ηχεία 2 δρόμων Διαιρούμενα (170 Watt)), κανουν οπως ειδα στο προσπεκτους τις Pioneer για το αυτοκινητο μου. Τα παραπανω peerless ή αυτα που συστηνετε εσεις, κανουν ?

Reaction score
50
Όπως βλέπω στην πόρτα σου χωρά 16,5άρι mid-bass
Αυτό είναι καλό γιατί θα πάρεις μπάσο από το ηχείο στην πόρτα........
Προχωρώ......

Το "περίεργο" με τα Peerless είναι ότι δουλεύουν για κωδικούς με νούμερα (συνήθως εξαψήφια......)
Με την περιγραφή που μου κάνεις δεν ξέρω για πιο μοντέλο μιλάς......

Στα καταστήματα που τα εμπορεύονται έχουν τα συγκεκριμένα νούμερα οπότε μπορούν να φτιάξουν συστηματάκια αναλόγως το αυτοκίνητο (συνδυασμοί άλλων tweeter & woofer κ.ο.κ.)

Για να μην σε μπλέξω περισσότερο, στο κατάστημα που θα ρωτήσεις ζήτα τον εξής συνδυασμό:

Midbass 16,5cm: 850518
Tweeter           : 810655
και βέβαια και το αντίστοιχο crossover τους
Το κόστος συνολικά θα είναι κάτω από τα 300 ευρώ (αλλά η βελτίωση στον ήχο τεράστια......)

Για το woofer (midbass) μπορείς να διαβάσεις εδώ(για πολλές λεπτομέρειες):
www.d-s-t.com/link/peerless/data/850518.htm

Είναι αυτό:

Peerless said:
CSX 165 C
165 WR 33 102 SD AL 4 ohm    -    Order ID: 850518

High quality 6½" CSX woofer with Peerless' "Sandwich" cone and an extra heavy magnet. Further, it has a "distortion killer" short cirquiting ring around the pole piece. It has a steel basket according to car standards. When using the supplied clamps it is easy to mount in most cars, for instance in the doors. Peerless' "Sandwich" cone gives smooth response and superior sound.

Reaction score
50
Για το tweeter δεν βρήκα ακριβώς το μοντέλο που σου προτείνω (το 810655) αλλά το 811434 (πιθανότατα να είναι ακριβώς το ίδιο αλλά ο εισαγωγέας να έχει άλλον κωδικό......Ο κωδικός 810655 είναι του επίσημου καταλόγου της Ellicon, αντιπροσώπου των Peerless για την Ελλάδα.....)

Εμφανισιακά είναι έτσι:

(μεταξωτού θόλου, με ferrofluid)

Peerless said:
53 NDT
53 NDT 26 25 SF FF 4 ohm    -    Order ID: 811434

The new neodymium dome tweeter from Peerless is based on an original soft dome fabric which so far has only been used to produce Peerless High End tweeters. The soft fabric material guarantees very smooth and extended frequency response combined with the well known sound quality from our other tweeters.

The powerful magnet system has been designed with emphasis on high temperature performance. The voice coil is cooled by ferrofluid to achieve low power compression. Furthermore, it is possible when dealing with very high power handling applications to fit a heat sink.

Από την περιγραφή έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτό που σου λέω (810655)

Δες λεπτομέρειες εδώ:  

www.d-s-t.com/link/peerless/data/811434.htm

Reaction score
50
Το συστηματάκι D.6 που μου αναφέρεις το βλέπω εδώ:
www.tymphany.com/peerless/definition.pdf

αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πιο μοντέλο mid-bass & tweeter χρησιμοποιεί!!

Ζήτησε τα μοντέλα όπως στα έγραψα πιο πριν.
(ουσιαστικά τον συνδυασμό αυτόν θα βάλω στο δικο μου αυτοκίνητο σε κανα μήνα περίπου...... :roll: :wink: )

Ααα.....Και κάτι ακόμα....
Το midbass που σου αναφέρω θέλει αρκετό βάθος στην πόρτα (έχει μεγάλο μαγνήτη.....) Αν λοιπόν το 850518 δεν χωρά στην πόρτα του FABIA (πχ βρίσκει ο μαγνήτης στην πόρτα ή στο τζάμι.......)(λογικά δεν υπάρχει πρόβλημα κατά 95%) μπορείς να επιλέξεις το midbass της Peerless που έχει μικρότερο βάθος (δεν θυμάμαι τον κωδικό του..... :roll: :( )

Ρώτα, μάθε τιμές και ενημέρωσέ μας!!!
Καλή συνέχεια........ :D

Reaction score
50
Το συστηματάκι D-6 είναι προφανώς αυτό:

Υπάρχει στο site της Ellicon:

http://ellicon.gr/nephp/?m=show&id=20

και κοστίζει 200 ευρώ (αλλά αν είδα καλά δεν συμπεριλαμβάνει το Tweeter μεταξωτού θόλου που σου αναφέρω.......)

Στο site της εταιρίας

www.ellicon.gr

θα μπορούσες να δεις κάποια πράγματα αλλά είναι καινούριο και δεν είναι ακόμα ολοκληρωμενο!!
Ίσως μέσα στον Σεπτέμβριο να οργανωθεί καλύτερα!! :roll:  :wink:

Reaction score
0
Κ. Δημητροπουλε, ευχαριστω πολυ για ολες τις πληροφοριες που μου δινετε !!
Μερι τα τελη του Σεπτεμβριου θα εχω βαλει καποιο σετ Peerless στο αυτοκινητο, ειτε το DEFINITION 6 (το οποιο υπαρχει στον Καλογεροπουλο στα 179 Ευρω), ειτε καποιον αλλο συνδυασμο τους μεχρι 250 Ευρω, maximum…
Το μονο που θα ηθελα απο εσας, ισως και το σημαντικοτερο, ειναι να μου συστησετε – ενδεχομενως με προσωπικο μυνημα- καποιον καλο επαγγελματια στην Θεσσαλονικη, ωστε και να ρωτησω περαιτερω πληροφοριες για να οδηγηθω στην σωστη επιλογη, αλλα και να γινει μια σωστη αγορα και τοποθετηση των ηχειων αυτων. Στο site της Ellicon εψαξα για δικτυο συνεργατων, αλλα δεν ειδα κατι.
Ευχαριστω πολυ για την πολυτιμη βοηθεια σας....

Reaction score
50
Χαρά μου να απαντώ στις ερωτήσεις όλων των φίλων εδώ!!
Βέβαια, άσε στην άκρη το Κ. Δημητρόπουλε!!
Ένα σκέτο Γιάννη είναι αρκετό!!! :D :wink:

Απ' την άλλη, στο AVsite όλα παίζουν στον αέρα (και όχι κάτω απ' το τραπέζι.....)
Οπότε για το θέμα του καταστήματος αν ήξερα να σου πω θα στο έλεγα στον αέρα φίλε μου!!

Αυτό που μπορώ να κάνω (για να σε βοηθήσω) είναι να σου δώσω τα τηλέφωνα της Ellicon για να επικοινωνήσεις και να μάθεις που μπορείς να βρεις τα Peerless στην Θεσ/κη!!
Τα κεντρικά στην Αθήνα παίζουν στο: 210 60 47 936
(διεύθυνση: Εθ. Αντίστασης 120, Γέρακας, Αθήνα)

ενώ το υποκατάστημα της Θεσ/κης παίζει στο: 2310 73 71 70
(διεύθυνση: Παπάγου 10, Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκης)

Ελπίζω να βρεις λύση με αυτά!!! :roll: :D

Περιμένω νέα σου!! :D :D

Reaction score
0
Γεια σας και παλι... Επανερχομαι στο θεμα μου για καποιες ερωτησεις. Τελικα τοποθετησα τα ηχεια Peerless Definition 6 στο αυτοκινητο μου Skoda Fabia, στις εμπρος πορτες. Παιζουν με το radio cd που αναφερω παραπανω. Ξεκινοντας απο τις εντυπωσεις της τοποθετησης, εχω να πω οτι δυσκολευτηκαν πολυ να μου τα τοποθετησουν λογω του οτι εχουν αρκετο βαθος (mounting depth = 68mm),για το δικο μου αυτοκινητο. Τελικα, αφου εμεινε το αμαξι μια νυχτα στο καταστημα, μου εκοψαν τη σιτα της ταπετσαριας και το ηχειο βγηκε απεξω. Δεν με πειραζει, αλλα οπως ειδα μετα δεν μπορω να ανοιξω το ντουλαπακι του αυτοκινητου εκτος και αν ανοιξω την πορτα του συνοδηγου. Απο ακουστικες εντυπωσεις δεν μπορω να πω πολλα διοτι δεν τα ακουσα πολυ. Αυτο που εχω να πω παντως ειναι οτι (δυστυχως) δεν διαπιστωσα και καμμια τεραστια και αισθητη διαφορα αναμμεσα στα Peerless και τα εργοστασιακα ηχεια της Skoda. Υπαρχει διαφορα, αλλα οχι αισθητη. Και αυτο ειναι που με στεναχωρει. Διοτι εχω καταπιει ηδη οτι το αισθητικο αποτελεσμα ειναι για ...κλαματα, αλλα και το ακουστικο ??... Φταιει μηπως οτι δεν εχω ενισχυτη ? Φταιει οτι η μοναδα χαμηλομεσαιων ειναι 3Ω και το tweeter 4Ω ? Φταιει οτι δεν ειοναι "στρωμενα" ? Τι γνωμη εχετε στο να εμπαιναν αυτα τα ηχεια πισω στην εταζερα (αργοτερα) και μπροστα να εμπαιναν καποια αλλα ? Αυτα τα ηχεια κανουν μπροστα που μπηκαν ?
Παραθετω τα χαρακτηριστικα των Definition 6 βασει του manual :

Midrange/Woofer
--------------------
Frequency responce 50-22KHz +/- -3db
Sensitivity 98dB at 0,5m 2,83v
Continuous Power Handling 80w
Peak Program power handling 160w
Nominal impedance 3Ω
Crossover slope 24db/oct ASC
Woofer cut out panel hole Φ146
Mounting depth 68mm

Tweeter
---------
Frequency responce 2500-22kHz +/- -3dB
Sensitivity 98db SPL at 0,5m , 2,83V
Nominal impedance 4Ω
Cut out panel hole Φ48

Τελος ποιον ενισχυτη προτεινετε για αυτα τα ηχεια και τι γνωμη εχετε για τους ενισχυτες Hifonics και Signum ?
Ευχαριστω για την υπομονη σας...

Reaction score
0
Ηθελα να προσθεσω για οποιονδηποτε ενδιαφερεται οτι το tweeter της σειρας αυτης αναφερεται στο manual ως

Soft dome neodymium tweeter
newly designed textile dome tweeter, ferro fluid cooled VC

αυτα αναφερει για αυτο.

Reaction score
239
Ean vazeis sto terma to pioneer tote ontws den tha exoun diafora ap ta ergostasiaka kathws den mporei na ta paiksei kanonika logw eleipseis dinamis

se mesaies kai xamiles entaseis i diafora prepei na einai arketi, idiaitera stis psiles(fisika paizei rolo kai ti ritmiseis exeis kanei sto pioneer)

pantws me ena mikro enixiti tis taksews 2x80 i 2x100 sta mportina tha kanoun tromeri diafora.

Reaction score
0
Φιλε Pambs ευχαριστω για την απαντηση. Αν ομως διαβαζες καλυτερα απο την αρχη το θεμα,θα εβλεπες οτι δεν ειμαι απο τους τυπους που το βαζουν τερμα... Αλλα ακομα και αν καμμια στιγμη (στιγμη μονο) το δυναμωσω αρκετα, αμεσως θα καταλαβαινα την παραμορφωση... Επισης αν διαβαζες απο την αρχη το θεμα θα καταλαβαινες οτι το Pioneer 7700 που εχω το εχω ρυθμισει σχετικα σωστα και παντως σε καμμια περιπτωση υπερβολικα και ασχετα. Και αυτο διοτι πριν απο αυτο ειχα για 4 χρονια το 6300 της Pioneer και ξερω τι ρυθμισεις εχει, ειναι παρομοιες με αυτο που εχω τωρα. Οι ρυθμισεις μου ειναι bass +3, mid +2, treble +4, loudness off, fader +5 στα μπροστινα.
Θελω να διευκρινισω οτι τα νεα ηχεια που εβαλα σαφως και ακουγονται διαφορετικα (προς το καλυτερο) απο τα εργοστασιακα. Ομως εκει που περιμενα να ακουσω 2 και 3 φορες καλυτερα πχ. (για να δικαιολογησουν και τα 200+ ευρω που μου στοιχισαν) δεν εισεπραξα κατι τετοιο...
Τελος θα ηθελα να παρακαλεσω τον Γιαννη Δημητροπουλο για μια απαντηση στο θεμα μου. Εισαστε πολυ κατατοπιστικος και γνωστης και θα ηθελα την πολυτιμη βοηθεια σας. Κατι μου λεει οτι δεν εγινε και η πιο σωστη δουλεια και ειναι κριμα διοτι οι μοναδες ειναι πολυ καλες...
Ευχαριστω.

Reaction score
50
Το συστηματάκι D.6 που μου αναφέρεις το βλέπω εδώ:
www.tymphany.com/peerless/definition.pdf

αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πιο μοντέλο mid-bass & tweeter χρησιμοποιεί!!

Ζήτησε τα μοντέλα όπως στα έγραψα πιο πριν.
(ουσιαστικά τον συνδυασμό αυτόν θα βάλω στο δικο μου αυτοκίνητο σε κανα μήνα περίπου...... :roll:  :wink: )

Ααα.....Και κάτι ακόμα....
Το midbass που σου αναφέρω θέλει αρκετό βάθος στην πόρτα (έχει μεγάλο μαγνήτη.....) Αν λοιπόν το 850518 δεν χωρά στην πόρτα του FABIA (πχ βρίσκει ο μαγνήτης στην πόρτα ή στο τζάμι.......)(λογικά δεν υπάρχει πρόβλημα κατά 95%) μπορείς να επιλέξεις το midbass της Peerless που έχει μικρότερο βάθος (δεν θυμάμαι τον κωδικό του..... :roll:  :( )

Ρώτα, μάθε τιμές και ενημέρωσέ μας!!!
Καλή συνέχεια........ :D

Χχχμμμμ.........
Δεν διάβασες τόσο καλά όσα σου έγραψα παραπάνω!!
Κοίτα την μπλε πρόταση πιο πάνω και θα καταλάβεις.........

Ξεκινώ:
Κατ' αρχήν είναι απαράδεκτο από άνθρωπο της δουλειάς να σου βάζει στις πόρτες σου ηχεία που δημιουργούν πρόβλημα λειτουργικότητας στο αυτοκίνητο.
Είναι δυνατόν να σου πουλά ηχεία που όταν τοποθετηθούν (και...πως) δεν επιτρέπουν στο ντουλαπάκι να ανοίγει??? :shock: :shock:
Και ενώ βλέπει το πρόβλημα τα αφήνει στο αυτοκίνητο??
Ο άνθρωπος θέλει κλωτσίες.......
Και το μόνο ελαφρυντικό που του δίνω είναι αν εσύ επέμενες να τα χρησιμοποιήσει....
Γιατί αν επέμενες έκανες λάθος........
Και το βλέπεις μπροστά σου.......

Άρα....Το ζήτημα είναι τι γίνεται τώρα!!

Λύση 1η: Πας στον τύπο που έκανες την εγκατάσταση και του ζητάς να αλλάξει τα woofer (ουσιαστικά mid-bass) και του λες να σου βάλει την πιο ρηχή σειρά της peerless (με μικρή -προς τα κάτω- διαφορά στην τιμή). Το λογικό είναι να χωρέσουν στην πόρτα κανονικά και η απόκλιση στον ήχο θα είναι πολύ μικρή

Λύση 2η: Ψάχνεις (στο μαγαζί που πήγες ή αλλού) για door panel που θα τοποθετούν τα ηχεία λίγο πιο πίσω από την εργοστασιακή θέση και τα οποία στο 90% των περιπτώσεων είναι προσεγμένα στο θέμα της λειτουργικότητας. Υπολόγισε ένα κόστος πάνω από 150 ευρώ (λογικά). Αυτά θα βιδωθούν πάνω στην ταπετσαρία της πόρτας και λογικά θα δουλέψουν....... Πρέπει όμως να έχεις το manual των ηχείων μαζί σου για να ξέρεις ακριβώς τις διαστάσεις τους για να ελέγξεις αν χωρούν κανονικά στα door panel που θα βρεις. Συνήθως στα door panel χωρούν σχετικά μεγάλα ηχεία αλλά για καλό και για κακό........

Λύση 3η: Ψάχνεις κατάστημα που να κατασκευάζει door panel κατά παραγγελία (συνύθως πολυεστερικά ή από mdf). Ρώτα στον αντιπρόσωπο της Peerless στην θεσ/κη αν ξέρει κάποιον να σε στείλει. Εδώ το κόστος πιθανότατα να είναι πιο μεγάλο αλλά είναι σίγουρο ότι οπτικά και αισθητικά θα είναι πολύ καλό!!
Υπάρχει ένα κατάστημα που μάλλον θα σε βοηθήσει. Νίκου είναι το επώνυμο (και η επωνυμία του μαγαζιού αν θυμλάμαι καλά είναι: Car Audio Nikou)
Διεύθυνση δεν θυμάμαι..........
Πρόσεξε....Από όσα θυμάμαι ΔΕΝ φέρνει Peerless....Οπότε κοίτα μην σου πει να αλλάξεις ηχεία (γιατί και καλά έχει κάποια καλύτερα....) :wink:

Προφανές είναι ότι θα ακολουθήσεις τα βήματα με την σειρά που στα αναφέρω....
Δηλ. θα βάλεις πρώτα χέρι στον τύπο που σου έκανε την εγκατάσταση........

Ως αναφορά τα ηχεία μάλλον είχε μεγάλες προσδοκίες......
Κανένα ηχείο δεν θα μπορούσε να παίξει 2 ή 3 φορές καλύτερα γιατί:
1ον: δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να μετρήσουμε την όποια διαφορά &
2ον: η τοποθέτηση από τον μάστορα δεν ήταν και ότι καλύτερο.....

Είμαι σίγουρος πχ ότι τα tweeter θα παίζουν πολύ πιο γλυκά (σε σχέση με τα μαμά)
Όπως επίσης και οι φωνές θα ακούγονται πολύ καλύτερα..........

Πρόσεξε: Αν το μπάσο είναι λιγότερο καλό τότε πιθανότατα το σαϊνι να έχει κάνει λάθος στις πολικότητες των ηχείων......Και θα πρέπει να το ελέγξεις.........

Πρέπει να φύγω για την δουλειά!!
Διάβασε τα παραπάνω, δώσε απάντηση και ξεκίνα..........
Σε τελική ανάλυση πλήρωσες κάποια χρήματα και έπρεπε ο τύπος να σου δώσει την καλύτερη λύση για το αυτοκίνητό σου (και όχι να το "σφάξει")

Θα μπω και το βράδυ (μάλλον) για να σου δώσω & κάποια ακόμα στοιχεία....... :wink:

Reaction score
0
Γιαννη Δημητροπουλε σε ευχαριστω για την απαντηση... Τωρα νιωθω το στομα μου ΠΟΛΥ πικρο για να γραψω κατι... Το μονο που θελω να πω ειναι οτι εγω στο καταστημα το συγκεκριμενο πηγα μεν με μια αποψη, αλλα δεν ημουν και ... ακαθεκτος!!! Ενταξει, εγω ειχα κανει μια μικρη ερευνα και πηγα και τους ειπα οτι θελω να βαλω Peerless Definition 6. Ηταν και σε τιμη που με βολευε και μου αρεσαν. Ομως, οπως φανηκε, οι ανθρωποι εκει ΔΕΝ ηξεραν σε καμμια περιπτωση το αυτοκινητο μου. Αφου μετα απο 5-6 ωρες προσπαθειας μου ειπαν "Παρε Ibiza !!!...". Και μετα εμεινε το αμαξι εκει ολη νυχτα! Μου προτειναν καποια αλλα peerless να βαλω, αλλα ηταν λιγο μονο κοντυτερα απο τα definition 6. Δεν χωραγαν ουτε αυτα δηλαδη χωρις να κοπει η σιτα της ταπετσαριας (και να βγει το ηχειο απεξω). Και ειχαν και ενα crossover δικης τους νομιζω κατασκευης. ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΩΡΕΣΟΥΝ. Ο τυπος απο το καταστημα ξεκινησε και τρυπαγε και προσπαθουσε να χωρεσει το ηχειο... Η ταπετσαρια ομως δεν κουμπωνε. Μετα προταθηκε η ιδεα να μπουν απεξω και να τρυπηθει η σιτα. Δεχτηκα διοτι δεν ειχα παρει χαμπαρι για το ντουλαπακι. Αλλα και επειδη με ενδιεφερε να τοποθετηθουν τα ηχεια. Ειχαν γινει παραγγελια και δεν μου ειπε τιποτα να τα κρατησει και να μου βαλει καποια αλλα. Τελος παντων. Δε μπορω ουτε να σκεφτω τωρα... Εγω νομιζω οτι σαν καταναλωτης - πελατης εκανα την ερευνα μου μεχρι ενα σημειο!! Απο κει και περα δεν μπορω εγω να ξερω το βαθος της πορτας...
Εμενα Γιαννη το ΜΟΝΟ που με ενδιαφερει τωρα ειναι να τοποθετηθουν τα ηχεια αυτα ΣΩΣΤΑ... Αλλαγη κλπ δεν γινεται τωρα, ουτε να παω να τους ξαναμιλησω, διοτι ειμαι μονιμα Κρητη, πια... Οποτε αν ξερεις εσυ ή οποιοσδηποτε αλλος φιλος κανενα καλο μαστορα Χανια,Ρεθυμνο ή Ηρακλειο, δωσε τα φωτα σου να ξεκινησω απο κει... Αν τα εβγαζα και τα τοποθετουσα πισω και μπροστα να βαλω καποια μικροτερα ? Και να αγορασω νεες ταπετσαριες ? Η να τα αφησω και να κανω πανελ ?
Ευχαριστω παιδια.

Reaction score
239
Pantws ta custom made panel apo fiber class stoixizoun men alla aisthitika einai polu gmta alla tha paiksoun kai kalitera to hxeio

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.076
Members
38.525
Νεότερο μέλος
giannis9494