Ερώτηση για βελτίωση ποιότητας ήχου ηχείου Aura Harman Kardon

Reaction score
54
Καλημέρα, η ερώτηση του νήματος
Έχω αυτό το σχετικά παλιό αυτοενισχυόμενο ηχείο κι αναζητώ κάποια συσκευή (θα είναι dac ?) να συνδεθεί ώστε να βελτιώσω την απόδοση του ως προς τις διάφορες συχνότητες πχ πρίμα...
Τί με συμβουλεύετε;

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.198
Τί με συμβουλεύετε;
να μην ασχοληθείς καθόλου, ο τρόπος λειτουργίας του ηχείου δεν έχει να σου δώσει τίποτα παραπάνω από αυτό που ακούς

Reaction score
54
να μην ασχοληθείς καθόλου, ο τρόπος λειτουργίας του ηχείου δεν έχει να σου δώσει τίποτα παραπάνω από αυτό που ακούς
Ευχαριστώ για την απάντηση
Στην περίπτωση που είχα άλλο ηχείο, πχ ένα marshall [με δυνατότητα σύνδεσης με rca], θα είχα δυνατότητα επιλογής κάποιας βελτιωτικής συσκευής;

daharis666

Moderator
Reaction score
83.198
το θέμα είναι ο τρόπος που ακούς...εκεί που ακούς....''σηκώνει'' να καταλάβεις διαφορές?
μπορείς να τοποθετήσεις σωστά τα ηχεία σου? σε τι στάθμες ακούς? είσαι γραφείο? καναπες?

Reaction score
54
το θέμα είναι ο τρόπος που ακούς...εκεί που ακούς....''σηκώνει'' να καταλάβεις διαφορές?
μπορείς να τοποθετήσεις σωστά τα ηχεία σου? σε τι στάθμες ακούς? είσαι γραφείο? καναπες?
Το harman kardon ή το πιθανό marshall θα τοποθετηθεί σε ένα νέο καθιστικό με ακρόαση καναπέ.
Ασχέτως από αυτό όμως, πιο πολύ θέλω να ξέρω αν η τεχνολογία του harman kardon ή του marshall (αν αποφασίσω να το αποκτήσω) μπορεί να υποστηριχθεί από κάποιο ηχητικής βελτίωσης (όχι έντασης) περιφερειακό πχ dac
Δυστυχώς δε μπορώ να βρω και κάποια εφαρμογή [δίκην equalizer] που να βοηθήσει το harman kardon...
Ευχαριστώ

daharis666

Moderator
Reaction score
83.198
για πιο μαρσαλ λες?

Υ.Γ. και άσε τα ευχαριστώ μωρέ :biggrin:

Reaction score
54
για πιο μαρσαλ λες?

Υ.Γ. και άσε τα ευχαριστώ μωρέ :biggrin:
Έλεγα για το stanmore II, εκτός κι αν κάποιος μου έλεγε πως αξίζει (εκτός των watts) να πάω στο woburn II.
Υπάρχουν και οι ΙΙΙ εκδόσεις τους, αλλά δε νομίζω να έχουν κάτι να προσφέρουν υπολογίσιμο

daharis666

Moderator
Reaction score
83.198
Έλεγα για το stanmore II, εκτός κι αν κάποιος μου έλεγε πως αξίζει (εκτός των watts) να πάω στο woburn II.
Υπάρχουν και οι ΙΙΙ εκδόσεις τους, αλλά δε νομίζω να έχουν κάτι να προσφέρουν υπολογίσιμο
Ξεχνα τα watt....
τέτοια ηχεία είναι φτιαγμένα για να δημιουργούν απλά ένα μουσικό χαλί στον χώρο που βρίσκεσαι
δεν αξίζει καμία περαιτέρω επένδυση...

Reaction score
54
Ξεχνα τα watt....
τέτοια ηχεία είναι φτιαγμένα για να δημιουργούν απλά ένα μουσικό χαλί στον χώρο που βρίσκεσαι
δεν αξίζει καμία περαιτέρω επένδυση...
Οκ, σε κάθε περίπτωση μπορούν τουλάχιστον αυτά να υποστηριχθούν (αν κι εφόσον) με ένα περιφερειακό;
Για τα marshall ρωτώ αφού το harman όχι....

daharis666

Moderator
Reaction score
83.198
Οκ, σε κάθε περίπτωση μπορούν τουλάχιστον αυτά να υποστηριχθούν (αν κι εφόσον) με ένα περιφερειακό;
Για τα marshall ρωτώ αφού το harman όχι....
δεν βρίσκω διαφορές στην αρχή λειτουργίας είτε του χάρμαν ...είτε του μάρσαλ....
είναι για μουσικό χαλί όπως ανέφερα...το παίρνεις και το παντρεύεσαι όπως είναι

λογικά το μάρσαλ ως νεότερο μοντέλο θα ακούγεται αρκετά καλύτερα....
καλό είναι να πας να το ακούσεις και να κρίνεις αν αξίζει η επένδυση σε σχέση με αυτό που ήδη ακούς.....

Reaction score
54
Ως εναλλακτική, επόμενη λύση της aura, το βλέπω κι αυτό ;)

-------------------------
Πάντως δε μπορώ (με τις βασικές γνώσεις που έχω) να καταλάβω γιατί ένα πχ dac που θα συνδεθεί μέσω bluetooth/wifi με την aura (ενσύρματη σύνδεση δεν έχει) δε θα μπορέσει να βελτιώσει τις ηχητικές συχνότητες της...

Last edited:

Reaction score
54
Γιατί bits θα στέλνει στην aura, η μετατροπή σε αναλογικό, η ενίσχυση και ο ήχος θα γίνονται από την aura
Ναι, είχα στο μυαλό μου κάτι σχετικό, αλλά και στην περίπτωση ασύρματων ακουστικών (που έχουν ή δεν έχουν και δικά τους dac) και για τα οποία ακουστικά προτείνονται επιπλέον εξωτερικά dac, πάλι οι μετατροπές που αναφέρεις την ίδια λογική (μη χρησιμότητας) δεν έχουν;

ika

News
Reaction score
16.510
Ναι, είχα στο μυαλό μου κάτι σχετικό, αλλά και στην περίπτωση ασύρματων ακουστικών (που έχουν ή δεν έχουν και δικά τους dac) και για τα οποία ακουστικά προτείνονται επιπλέον εξωτερικά dac, πάλι οι μετατροπές που αναφέρεις την ίδια λογική (μη χρησιμότητας) δεν έχουν;
Ναι, οι ασύρματες συνδέσεις στέλνουν μόνο bits (προς το παρόν), θέλουν μετά μετατροπή για να γίνουν ήχος

Reaction score
54
Ναι, οι ασύρματες συνδέσεις στέλνουν μόνο bits (προς το παρόν), θέλουν μετά μετατροπή για να γίνουν ήχος
Παρόλα αυτά βλέπω πως η "βιομηχανία¨ διάθεσης dac κλπ και για ασύρματα ακουστικά δεν είναι ανύπαρκτη, γι αυτό ρώτησα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.747
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88