Ερώτηση για ενισχυτή και ηχεία γενικά

Reaction score
460
Καλησπέρα παιδιά και καλώς σας βρήκα!

Ο σκοπός που μπήκα στην ιστοσελίδα σας είναι γιατί θέλω την βοηθειά σας. Χρόνια τώρα ακούω μουσική για διασκέδαση και στα 29 μου πλέον θα μετακομίσω σε δικό μου σπίτι :) και όπως καταλαβαίνετε ήρθε η ώρα να αγοράσω ένα στερεοφωνικό σε κομμάτια, φέτες δηλαδή. Ενισχυτή και ηχεία και cd βλέπουμε καθότι έχω ένα στο παρασκήνιο να κάθεται.
Οι μουσικές μου προτιμήσεις είναι ροκ/μεταλ/ηλεκτρονική/τζαζ, δηλαδή τα πάντα σχεδόν και με ενδιαφέρει η καθαρότητα παρά η ένταση σε αυτό που ακούω.

Τα τελευταία δυο τρία χρόνια αφότου ένα κλασικό philips με τριπλό cd παρέδωσε πνεύμα, 15 χρόνια άντεξε, ακούω μουσική από το imac που έχω και από τα M-Audio AV-40 studiophile. Desktop ηχεία, αλλά πέραν του δέοντος καλά θα έλεγα για δωμάτιο.

Τώρα πάμε όμως σε 35 40 τ.μ. χώρο σαλονιού οπότε θα χρειαστώ κάτι δυνατότερο :)

Από την ελάχιστη έρευνα που έκανα κυρίως ιντερνετικώς βρήκα σαν λύση ενισχυτή τον Αίολο του Τσακιρίδη (λαμπάτος) και από ηχεία το χάος γενικά.

http://www.kosmasaudiovideo.gr/showprod.php?id=517
http://www.kosmasaudiovideo.gr/showprod.php?id=506
http://www.kosmasaudiovideo.gr/showprod.php?id=339
http://www.kosmasaudiovideo.gr/showprod.php?id=120 και τα crystal audio http://www.crystalaudio.gr/ProductDetails/THX-Ultra2-Certified-Stereo-Hi-Fi-Speakers.aspx επειδή είναι ελληνικά, φθηνά και γενικά έχω καλή άποψη για την εταιρία αυτή.

Οπως καταλαβαίνετε είχα θέσει ένα budget κοντά στα 2000 ευρώ αλλά με προτίμηση να έπεφτε στα 1500 εάν είναι δυνατόν αυτό.

Το ερώτημα μου είναι το εξής, τι θα προτείνατε από αυτά που λέω; Οποιαδήποτε άλλη πρόταση ευσπρόσδεκτη εννοείται. Να κινηθώ σε λαμπάτο ή τρανζιστοράτο; Γενικά μου αρέσει ο αναλογικός ήχος πιο πολύ και ας έχω μόνο 1,2 βινύλια :p .

Επίσης στο σπίτι ,χρόνιααα τώρα , υπάρχει παροπλισμένο ενα σετ της sansui του 1985 περίπου που αποτελείται από αναλογικό ραδιόφωνο, ενισχυτή, πικάπ, κασσετόφωνο (αχρείαστο) και δυο ζεύγη ηχεία sansui αρκετά μεγάλα τα οποία έχω την εντύπωση οτι δε παίζουν καλά, έχουν χαλάσει.
Ο ενισχυτής είναι αυτός εδώ http://www.hifidatabase.com/Detailed/Sansui_A-500_1888.php και είναι λειτουργικός απ όσο ξέρω.

Αξίζει να πορευθώ για αρχή με αυτόν και να πάρω κάποια καλύτερα ηχεία από αυτά που προτείνω επειδή δε θα χρειαστώ ενισχυτή; τι λέτε αξίζει καθόλου ή να τον αφήσω στην ησυχία του;
Επίσης κάτι τελευταίο, έχω βρει μεταχειριμένα τα audiovector mi-3 signature στα 1100 ευρώ σε πολύ καλή κατάσταση. Αξίζει η αγορά τους; Φαντάζομαι θα ναι καλύτερα από όλα αυτά που προτείνω αλλά ανεβαίνουμε σε τιμή... Επίσης είτε ο sansui ενισχυτής είτε ο τσακιρίδης τα σηκώνουν αυτά τα ηχεία;

Ελπίζω να μη σας ταλαιπώρησα με τις απορίες μου πολύ! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

D

Deleted member 23222

Guest
Απάντηση: Ερώτηση για ενισχυτή και ηχεία γενικά

Ξεκίνα διάβασμα...
Καλοί οι Τσακιρίδηδες αλλά αν κάτσεις σε αυτή την ισχύ...θα προτιμούσα το Sansui.

Mετά το διάβασμα,εδώ θα βρείς πολύ καλά άρθρα,ξεκίνα και άκου...
Με 2 χιλιαρικάκια μπορείς να στήσεις κάτι αξιοπρεπές...
Κοίτα και προς ενεργά ηχεία....

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434

Τώρα πάμε όμως σε 35 40 τ.μ. χώρο σαλονιού οπότε θα χρειαστώ κάτι δυνατότερο
Ηχεία.

ακούω μουσική από το imac που έχω
Oπότε θα χρειαστείς απλά ένα dac και έναν προενισχυτή για να έχεις και έλεγχο έντασης απο τηλεχειριστήριο.

Και άμα ποτέ θελήσεις να αναβαθμιστείς παίρνεις αυτό και τέλος.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434

Και άσε τις λάμπες και τα sansui για εκεί που τους αρμόζει.Το χρονοντούλαπο της ιστορίας..

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434

Τώρα άμα δεν είσαι προετοιμασμένος ψυχολογικά για ''ενεργές'' καταστάσεις,πάρε αμπάριζα τα μαγαζιά και άκου όσα περισσότερα μπορείς.Αγόρασε στο τέλος αυτό που θα ακούγεται πιό ευχάριστα στα δικά σου αυτιά και they lived happily ever after!!

Reaction score
460

ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας παιδιά!

Καπτα Κίτσο αυτά που προτείνεις είναι λίγο ακριβά! όσον αφορά το imac δε θέλω να συνεχίσω να ακούω μουσική από κει, απλά ανέφερα τι κάνω τώρα στο δωμάτιο μου. στο σπίτι μου θα θελα να ακούω μουσική κατευθείαν από ενισχυτή σε ηχείο και όχι μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή!

από τα ηχεία που έβαλα κανένα δε θα πρότεινες για τον χώρο του σαλονιού μου; τα focal 816v k 826v απ οτι βλέπω έχουν 700 με 800 ευρώ, δεν είναι κατάλληλα; τώρα μπορεί να ακουστεί γελοίο αλλά απο τα ηχεία που έβαλες το ένα πωλείται η το ζεύγος στα 550 ευρώ; http://athensproaudio.gr/recording-gr/ixeia-monitor/energa-monitors/focal-cms-50.html

βασικά το πιο σωστό που είπες είναι να πάρω σβάρνα μαγαζιά! απλά θέλω πρώτα μια γνώμη ειδικών μη πάω σα πρόβατο στην σφαγή! και επίσης σωστά νομίζω μίλησες για sansui και λαμπάτους. ας το ξεχάσω λοιπόν! τόπος στα νιάτα :p

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434

απο τα ηχεία που έβαλες το ένα πωλείται η το ζεύγος στα 550 ευρώ;
Το ένα.

Καπτα Κίτσο αυτά που προτείνεις είναι λίγο ακριβά!
2.000 και κάτι ψιλά βγαίνουν όλα όσα σου πρότεινα.

όσον αφορά το imac δε θέλω να συνεχίσω να ακούω μουσική από κει,
Kακώς.Ο υπολογιστής σήμερα είναι η ευκολότερη και σωστότερη πηγή.
Απλά χρειάζεται ένα dac για να απογειωθεί.Εξάλλου θα ακούς μόνο απο cdplayer;Στην αρχή μπορεί,μετά από λίγο θα βαρεθείς και θα ψάχνεις τρόπους να συνδέσεις τον υπολογιστή στο στερεοφωνικό(έδω θα είμαστε και θα το δείς:116:)

focal 816v k 826v απ οτι βλέπω έχουν 700 με 800 ευρώ, δεν είναι κατάλληλα;
Μια χαρά είναι αλλά αποκλείεται να έχουν τόσο το ζευγάρι.Μάλλον τιμή τεμαχίου είδες κάπου.Επίσης το 816 είναι μικρό για τόσο μεγάλο χώρο και το 826 οριακά επαρκές.

Τώρα απο αυτά που έβαλες στα link,τα 716 και το klipsch το πιθανότερο είναι να τα βαρεθείς στο 3μηνο και να θες να τα αλλάξεις.Ο χαρακτηράς τους στις υψηλές συχνότητες τα κάνει εντυπωσιακά σε 1η ακρόαση αλλά μόλις περάσει ο ενθουσιασμός της αρχής κουράζουν.
To Β&W είναι αρκετά πιο ισορροπημένο αλλά έχει πολύ υψηλότερες απαιτήσεις απο τον ενισχυτή για να παίξει αυτό που μπορεί,κάτι τέτοιο π.χ.

D

Deleted member 8307

Guest
Re: Απάντηση: Ερώτηση για ενισχυτή και ηχεία γενικά

...βασικά το πιο σωστό που είπες είναι να πάρω σβάρνα μαγαζιά! ...
προσπάθησε λοιπόν να ακούσεις και το "συνολάκι" (2.1) της focal που σου πρότεινε, πάλι, ο γιώργος ...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.140

Ηχεία.

Oπότε θα χρειαστείς απλά ένα dac και έναν προενισχυτή για να έχεις και έλεγχο έντασης απο τηλεχειριστήριο.

Και άμα ποτέ θελήσεις να αναβαθμιστείς παίρνεις αυτό και τέλος.
Συμφωνώ.

Reaction score
296
Τα ενεργά ηχεία δεν είναι για όλους πόσο μάλλον τα 2.1, πόσο μάλλον για σαλόνια.
Πολύ athens pro audio πέφτει. άλλες λύσεις δεν υπάρχουν?
θα πρότεινα στο φίλο μας να κοιτάξει προς μεταχειρισμένα τουλάχιστον για ενισχυτή(από μαγαζιά κυρίως γιατί από ιδιώτες χρειάζεται εμπειρία) για κάτι αξιόλογο.
για τέτοιο χώρο χρείάζεσαι ηχεία δαπέδου και για να είναι αξιόλογα χρειάζεσαι χρήμα.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.140

Καλά που μου το θύμισες, να τηλεφωνήσω του Χρήστου. Μου χρωστάει μίζες τριών μηνών. Αν με ρίξει κι αυτός, πάω μετανάστης στην Αργεντινή...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434

Καλά που μου το θύμισες, να τηλεφωνήσω του Χρήστου. Μου χρωστάει μίζες τριών μηνών. Αν με ρίξει κι αυτός, πάω μετανάστης στην Αργεντινή...
Α,ναι,Κάτσε να τον πάρω κει εγώ ένα τηλ..

D

Deleted member 23222

Guest
Απάντηση: Re: Ερώτηση για ενισχυτή και ηχεία γενικά

Τα ενεργά ηχεία δεν είναι για όλους πόσο μάλλον τα 2.1, πόσο μάλλον για σαλόνια.
Πολύ athens pro audio πέφτει. άλλες λύσεις δεν υπάρχουν?
θα πρότεινα στο φίλο μας να κοιτάξει προς μεταχειρισμένα τουλάχιστον για ενισχυτή(από μαγαζιά κυρίως γιατί από ιδιώτες χρειάζεται εμπειρία) για κάτι αξιόλογο.
για τέτοιο χώρο χρείάζεσαι ηχεία δαπέδου και για να είναι αξιόλογα χρειάζεσαι χρήμα.
Γιατί δεν είναι για όλους?
Εγώ δεν έχω ενεργά,γιατί αυτά που γούσταρα πραγματικά ήταν πολύ ακριβά...

Δεν του είπε του φίλου μας κανείς να πάει κάπου συγκεκριμένα...ένα ηχείο σύστησε!!!
Το οποίο αν το ακούσεις θα ψάχνεσαι...
Προσωπικά κι εγώ σαν δεύτερο σύστημα...στη συμβουλή του καπετάνιου θα πήγαινα.
Πάντως θα άκουγα κι αυτά

Φυσικά...αλλού για αλλού από τιμή...αλλά θα παρακάλαγα για δόσεις!!!

ΥΓ: Κι εγώ το ίδιο μαγαζί linkαρα...εγώ τα παίρνω cash!!!:410:

Reaction score
313

Εγώ τα "παίρνω" από την Directed, οπότε προτείνω (ενδεικτικά) αυτό και αυτό.

Από ενισχυτές, Harman/Kardon HK990 και XTZ Class A 100 D3 είναι καλές επιλογές.

Όλα αυτά, επειδή ίσως δεν είσαι...χμμμ..."έτοιμος" για ενεργές λύσεις! :126:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.140

Για κοίτα να δεις, όλες οι κρυφές φανερωνόμαστε μια - μια! Άλλος! :114:

Reaction score
2.566
H αλήθεια είναι πως τα CMS γ@μάνε και δέρνουν και είναι κλάσεις καλύτερα από 716,816 και έναν ενισχυτή του κόλου, γιατί του κόλου θα είναι αν πρέπει το σύνολο παθητικών ηχείων-ενισχυτή-καλωδίων να μην ξεπεράσει το κόστος των ενεργών (Εξαιρούνται ιδιοκατασκευές classd, που το θεωρώ λίγο δύσκολο δεδομένης της περίπτωσης.) Η μόνη ένστασή μου στη πρόταση του Γιώργου είναι το vdac, θεωρώ πως ηχεία σαν τα CMS αξίζουν καλύτερο ντακ, οπότε θα πήγαινα κατευθείαν σε κάτι καλύτερο και θα απέφευγα και τον προ...

...Εγώ έχω πληρωθεί αρχές του μήνα...:116:

Reaction score
460

καλησπέρα παιδιά και συγγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση αλλά στην δουλειά δεν μου επιτρέπεται η πρόσβαση σε φόρουμ...

λοιπόν το imac απ όσο ξέρω δεν ενδείκνυται για ακρόαση audio ,είναι η απλή έκδοση 21.5 ιντσών του 2009 , δεν έχει καρτα ήχου, πρέπει να ναι ενσωματωμένη στην μητρική απ οσο ξέρω. δηλαδή με dac θα βελτιωθεί τόοοοσο πολύ η κατάσταση; χώρια που το cd του τα χει παίξει και εδώ και καιρό ακούω φαντάσου από discman! ναι discman συνδεδεμένο με aux in στα m-audio av-40 studiophile που έχω.

εν τω μεταξύ είμαι συλλέκτης cd και από κει ακούω μουσική , δε γουστάρω να ακούω mp3, flac και οτι διάολο είναι τα αρχεία αυτά , cd k ελάχιστα βινύλια που ελπίζω να πληθύνουν σιγά σιγά.

επίσης δε με ενδιαφέρει η σύνδεση με pc ούτε τώρα ούτε στο μέλλον :) είμαι σίγουρος γι αυτό.

θέλω απλά ένα μηχανηματάκι low budget για αρχή να απολαμβάνω και γω τη μουσική που γουστάρω.

σήμερα πάντως πέρασα μια βόλτα από πειραιά σε μαγαζί 40+ χρόνων που υπάρχει, δε λέω όνομα για προφανείς λόγους και στο 1000 1500 ευρώ που είπα σαν όριο έχω πρόταση :

yarland λαμπάτος ( δε θυμάμαι μοντέλο) στα 450 ευρώ προσφορά τελευταίο κομμάτι μαζί με klipsch rf-52 τα οποία καπετάνιε μάλλον έχεις δίκιο. εντυπωσιακά στην αρχή αλλά μετά κάπως κούρασανε, πολύ μπασαδούρα ( 650 ευρώ τα αφήνει, ίσως και 600) και ισχυρίστηκε οτι με λαμπάτο θα παίξουν πιο καλά και η μπασαδούρα στις χαμηλές θα εξομαλυνθεί. εκεί παίζανε απο harmnan kardon ενισχυτή σχετικά παλιό μοντέλο.
θέλω να δοκιμάσω από βδομάδα να συνδεθεί εκεί ο λαμπάτος με τα klipsch μήπως δω διαφορά.

επίσης στο πρώτο ποστ είχα αναφέρει μεταχειρισμένα audiovector mi-3 signature στα 1100 ευρώ. τα είχε ΚΑΙ κει παρεπιπτόντως, τα πούλαγε 1500 ευρώ σχεδόν αμεταχείριστα, και τα βάλαμε και η διαφορά με klipsch ήταν αισθητή, λογικό πάντως. απλά μου αρέσανε που ήταν πεντακάθαρα! απλά μου είπε οτι με λαμπάτο ενισχυτή αυτά τα ηχεία θέλουν πολύ ισχύ για να αποδώσουν, λαμπάτο με 2* 50βατ μίνιμουμ ,το οποίο βγαίνει εκτός μπάτζετ. ο yarland που προτείνει είναι 2*25βατ και όπως ισχυρίζεται κάνει τέλειο ματς με τα klipsch.

μετά σαν λύση προτάθηκε να έπαιρνα τον harman kardon 980 στα 500 ευρώ περίπου και με 1100 τα μεταχειρισμένα που χω βρει. και με 1600 να χω πάρει κάτι αρκετά καλό και με τρομερό ενισχυτή για τα λεφτά του. να φανταστείτε πρότεινε τον 980 και όχι τον 990 παρότι είναι ακριβότερος, ισχυρήστηκε οτι είναι αρκετά καλός και αυτός για τα λεφτά του και όχι συμβιβασμός εντελώς.

xtz τώρα αυτός που προτείνατε παιδιά φαίνεται δυνατός όντως και 700 ευρώ!

Reaction score
460
Απάντηση: Re: Ερώτηση για ενισχυτή και ηχεία γενικά

χαχαχα! οκ, ίσως να χεις δίκιο... άλλωστε και μενα μου φάνηκε πολύ φθηνό. too good to be true.

τα audiovector με ενισχυτή harman kardon 980 δε θα ματσάρουν καλά; θα θέλουν κάτι πιο δυνατό; ίσως το xtz που πρότεινε ένας φίλος απο δω;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.112