Ερώτηση για ενισχυτή και ηχεία γενικά

Reaction score
296
Re: Απάντηση: Re: Ερώτηση για ενισχυτή και ηχεία γενικά

Γιατί δεν είναι για όλους?:410:
Γιατί μπορεί να μην είναι οπαδός του μονιτορ ήχου.
τι μουσική ακούς?
εγώ πάλι τα αρπάζω από την audioevolution (ερχονται βεβαια μετά από την pro όπου έχουν το καλύτερο vfm για ολα τα ειδη μουσικής, όλους τους χώρους και όλα τα γούστα):
http://www.audioevolution.gr/offers_focus.asp?id=81
http://www.whathifi.com/Review/Dynaudio-Excite-X32/

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.140
Απάντηση: Ερώτηση για ενισχυτή και ηχεία γενικά

...

μετά σαν λύση προτάθηκε να έπαιρνα τον harman kardon 980 στα 500 ευρώ περίπου και με 1100 τα μεταχειρισμένα που χω βρει. και με 1600 να χω πάρει κάτι αρκετά καλό και με τρομερό ενισχυτή για τα λεφτά του. να φανταστείτε πρότεινε τον 980 και όχι τον 990 παρότι είναι ακριβότερος, ισχυρήστηκε οτι είναι αρκετά καλός και αυτός για τα λεφτά του και όχι συμβιβασμός εντελώς.

xtz τώρα αυτός που προτείνατε παιδιά φαίνεται δυνατός όντως και 700 ευρώ!

Κάνε το εξής - τουλάχιστον είναι κάτι απλό και στοχεύει στην πιθανότερη βλάβη. Κάνε με το χέρι σου μια μούτζα με τρία δάκτυλα σε σχήμα ισοπλεύρου τριγώνου και πίεσε τον κώνο κάθε γούφερ προς τα μέσα, όχι πολύ, γύρω στα 3 χιλιοστά, σε συνθήκες ησυχίας και ηρεμίας, και χωρίς να παίζει μουσική το ηχείο, να δεις αν "γρατσουνάει". Αν ναι, θα το ακούσεις, και ίσως το αισθανθείς και στο χέρι σου. Αν όχι, πάρ'τα, πάρε και τον 980 ή τον XTZ και είσαι εντάξει.

Συμαντυκί σοιμίοση: Μετά πρέπει να "ασχοληθείς" με καλώδια. Χρειάζεται πειραματισμός, όχι άντε - άντε... :105:

D

Deleted member 23222

Guest

Γιατί βρε το μπερδεύετε το παληκάρι?
Δώσε αγόρι μου ότι μπορείς σε ενισχυτή και ηχεία...(χμ... όχι Klipsch και Αμερικανιές του ass!)
Kαλώδια θα πάρεις από τον Καυκά..

Reaction score
460

θα προσπαθήσω να ακούσω τα ηχεία που προτείνετε παιδιά, σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους.

αν και τα audiovector με εξέπληξαν μπορώ να πω, μου φανήκανε πολύ πολύ καθαρά αλλά και δυνατά και δοκιμαστήκανε με cd prog heavy/rock μουσικής (rush συγκεκριμένα για όποιον ακούει) και έπαθα ενα ψιλό σοκ το οποίο βέβαια ίσως προέρχεται γιατί δεν είχα εκπαιδεύσει το αυτί μου σε τέτοιας ποιότητας ηχείο. Δηλαδή τα klipsch ,b&w 683,684 και κάτι dali concept 6 μου φανήκανε πολύ 'λίγα'.Πράγμα επίσης λογικό μιας και αυτά τα ηχεία ανήκουν σε άλλη κατηγορία τιμής.

Πάντως με βλέπω να παίρνω τα audiovector οπότε μένει ενισχυτής. Αν θεωρείτε οτι o harman hk-980 θα τα οδηγήσει σωστά όπως και ο xtz class a100 d3 έχει καλώς. αν θεωρείτε ότι είναι λίγοι, παίρνω τα ηχεία, τα κουμπώνω μέχρι να μαζέψω χρήματα στον sansui για κανα μήνα-δίμηνο και πάω στον harman kardon hk-990 ή σε όποιον άλλο νομίζετε οτι θα ανταπεξέλθει καλύτερα.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434

Αν υπάρχει περίπτωση σε 1-2 μήνες να πας στον 990 τότε κάνε υπομονή για αυτόν.

Reaction score
460

καλησπέρα σας!

επαναφέρω το θέμα μιας και τελικά έκανα την υπέρβαση και αγόρασα τα audiovector :116:

με εντυπωσίασε ο ήχος τους σε δυο διαφορετικά μαγαζιά που τα άκουσα. και το θέμα είναι οτι δε τα άκουσα με ενισχυτές που τους άρμοζε όπως είπαν και οι δυο καταστηματάρχες γιατί είναι ηχεία που θέλουν ρεύματα.

το θέμα είναι οτι τα πήρα που τα πήρα ,ο σκοπός είναι να πάρω και κάτι αντάξιο έτσι; οπότε είμαι της άποψης να περιμένω να μαζέψω λεφτά και μήπως πετύχω και καμιά ευκαιρία μεταχειρισμένη, ποτέ δε ξέρεις :)

υποψήφιος 1 ενισχυτής είναι ο hk-990 που αναφέρθηκε και πιο πάνω.
μετα απο κάποια μαιλ που αντάλλαξα με εκπρόπσωπο στην Audiovector μου πρότεινε τα εξής:

Expusure 2010s or 3010s integrated amps σαν αξιόπιστη λύση και σαν δύναμη και μετά σαν πιο value for money μου πρότεινε ARCAM A38 ή the Naim Nait XS.

ομολογώ πως δε καταλαβαίνω και πολλά, αλλα στα χαρτιά δεν είναι όλοι λίγο 'μικροί' για τα ηχεία αυτά; ή κάνω λάθος;

ενισχυτές με τι ρεύματα και με πόσα w θα κάνανε τα ηχεία αυτά να κελαηδάνε; 300w rms δίνει ο κατασκευαστής, 91db,8Ω.

εννοώ οτι τόσα χρόνια περιμένω, αν περιμένω και άλλον έναν χρόνο μέχρι να πάρω κάτι αντάξιο, ε ας αρχίσω την αποταμίευση :)

http://www.ultimateaudio.gr/site/index.php?Cat=8&id=645 αυτός ας πούμε τι λέει;

Reaction score
460

εν τω μεταξύ σε διάφορα φορα στο διαδίκτυο διαβάζω πως επειδή τα ηχεία είναι πολύ ευαίσθητα δεν χρειάζονται πολύ δυνατούς ενισχυτές... ισχύει αυτό;;

D

Deleted member 23222

Guest

Διάβασε αυτό,νομίζω ότι θα βγάλεις κάποια χρήσιμα συμπεράσματα...

Aλλά κι εδώ για ...ακόμα καλύτερα αποτελέσματα!!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434

εν τω μεταξύ σε διάφορα φορα στο διαδίκτυο διαβάζω πως επειδή τα ηχεία είναι πολύ ευαίσθητα δεν χρειάζονται πολύ δυνατούς ενισχυτές... ισχύει αυτό;;
Και ναι και όχι.
Το ηχείο θα βγάλει σχετικά μεγάλες εντάσεις αλλά δεν θα παίζει ικανοποιητικά από θέμα ελέγχου καθότι τα μεγάφωνα για τις χαμηλές θα ρουφάνε μεγάλο μέρος της ισχύος.Οπότε υποέλεγχος στο χαμηλό(πλαδαρό με ουρές) και επίσης μπορεί να στριγγλίσουν οι φωνές.
Κάνε υπομονή για τον 990.
Ο thule είναι αρκετά παλαιό μοντέλο και είναι 5κάναλος δλδ για home cinema.

Ο Nait XS παρά την χαμηλή του ισχύ έχει πολύ καλά αποθέματα ρεύματος αλλά δεν θα πάρεις το μέγιστο των ηχείων αυτών.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Δεν νομίζω πώς υπάρχει ηχείο που να μην αγαπά την μεγάλη ισχύ.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

απο τους ενισχυτες που ανεφερες, περα απο τον 3010 κανεις δεν εχει ρευματα και γενικα οδηγηση για τα Vector. Harman 990 χιλιες φορες

Reaction score
460

παιδιά επαναφέρω το θέμα επειδή τελικά αγόρασα τον harman 990!

έχω ένα θεματάκι όμως. τις προάλλες εκεί που έπαιζε ένα cd ξαφνικά το ένα ηχείο, το αριστερό, κάνει κάτι σαν σκάσιμο. δε δίνω σημασία, λέω κακή ηχογράφηση... τελειώνει η μουσική και απλά μένει ο ενισχυτής αναμμένος με τα ηχεία, κανένα σήμα από πηγή. και ξανακάνει το σκάσιμο το ηχείο!!

τι μπορεί να ναι αυτό; για να καταλάβετε για τι ήχο μιλάω φανταστείτε όταν κάποιος ξεκινάει ένα βινύλιο να παίζει. ο ήχος προσομοιάζει πολύ με αυτό το "σκάσιμο" που κάνει όταν η βελόνα ακουμπάει το βινύλιο πρώτη φορά. Σαν μικρό γδάρσιμο ας πούμε.Δε μπορώ να το εκφράσω αλλιώς. Αν το κάνε κατά την διάρκεια που έπαιζε το cd θα λεγα οτι φταίει το ηχείο. Αλλά το έκανε και σε κατάσταση όπου ο ενισχυτής ήταν απλά αναμμένος και συνδεδεμένος με τα ηχεία.

Τι μπορεί να ναι; Κάτι φταίει με τα ρεύματα; Με τον ενισχυτή και το κανάλι; Με τα καλώδια που ναι κουμπωμένα τα ηχεία; Τα χω ελέγξει και μου φαίνονται ακλόνητα πάντως.

Αυτό το έκανε προχτές. Και χτες ενώ έβλεπα από τον imac τηλεόραση έχοντας συνδέσει με οπτικό καλώδιο τον ενισχυτή για να ακούω από τα audiovector το ξανάκανε! Αρα δε μιλάμε για μεμονωμένο περιστατικό, δυστυχώς… εκτός εάν είναι κάτι σχετικά νορμαλ αυτό, τι να πω… δεν ξέρω.

Καμιά ιδέα κανείς;;

Ευχαριστώ

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Νορμάλ δεν το λες.
Βάλε την αριστερή έξοδο των ηχείων στο δεξί και την δεξιά στο αριστερό και δες αν το ''σκάσιμο'' πήγε στο άλλο ηχείο.

D

Deleted member 23222

Guest

Βάλε όλα τα μηχανήματα στην ίδια φάση...:403:
Κατά πάσα πιθανότητα θα λυθεί.
Είχα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα κι έτσι το έλυσα...

Reaction score
460

φίλε μου marydaughter τι εννοείς; με συγχωρείς αλλά δε καταλαβαίνω τι είναι αυτό που λες να κάνω!

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.112