Ερώτηση για ROTEL

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.431
Re: Απάντηση: Re: Ερώτηση για ROTEL

Αυτό πέραν του οικονομικού περιορισμού φαντάζομαι έχει τη σημασία του να καταλάβει κάποιος τις διαφορές σε σχέση με πρίν?

Γνώμη μου είναι πως οι διαφορές είναι δεδομένες.
Το οικονομικό είχα κατά νου όταν το έγραφα.

Ωραία.
1.Οι προενισχυτές (παθητικοί) χωρίς τροφοδοτικό που υστερούνε?
Μπορείς να μου προτείνεις μερικές λύσεις?
2.Εχει σημασία στο ματσάρισμα αν ο προ είναι διαφορετικής εταιρίας απ' τον τελικό?
1. Σε δυνατότητες οδήγησης. Ουσιαστικά έχεις ένα άνευρο αποτέλεσμα με πλαδαρό χαμηλό και έλλειψη όγκου σε όλο το φάσμα. Βέβαια αυτό σε κάποια συστήματα μπορεί να ακούγεται και ευχάριστα.
2. Όχι αρκεί να έχει επαρκή έξοδο για τη πλήρη οδήγηση του τελικού.
Από εκεί και πέρα δες πως συνεργάζεται ηχητικά με το σύνολο του συστήματος σου.

G60

Reaction score
0
Παιδιά ήσασταν αρκετά κατατοπιστικοί.
Τα ηχεία τα πήρα σε χρόνο msec με την επιλογή ενισχυτή μ' έχει πιάσει πονοκέφαλος:108:
Τι να κάνω ρε γμτ,να πάρω τον RB-06?
http://www.stereodarom.co.il/sg_product~8878~21~80.htm

Πως θα κρίνατε τις διαφορές σε σχ'εση με τον παρακάτω ενισχυτή?
http://audio.com.pl/index.php?page=testy&act=html&katId=2&id=129
Εχει ικανό τροφοδοτικό σε περίπτωση αλλαγής ηχείων με κάποια ποιό "δύσκολα" στο μέλλον ή θα ξαναλάζουμε πάλι ενισχυτή,αυτό είναι το πρόβλημα.

cbk

Reaction score
5
Re: Απάντηση: Ερώτηση για ROTEL

Πολύ ωραία συζήτηση!!!

Εγώ πάντως χρησιμοποιώ αυτόν που είναι το φυσικό ταίρι του:

http://www.rotel.com/UK/products/ProductDetails.htm?Id=10&Tab=1&Pic=2
επειδή ενδιαφέρομαι και εγώ για τον rc-1082 (περιμένω να φτηνύνει λιγάκι... :116: ), δεν βρίσκω νούμερα για αντίσταση εισόδου και αντίσταση εξόδου. (στη σελίδα της rotel δεν υπάρχουν καν προενισχυτές! κάτι μου διαφεύγει ? )

edit: άκυρον! βρήκα τους προ στην κατηγορία hi-fi.

(αυτό το 1V της Output Sensitivity είναι η λεγόμενη έξοδος; αν ναι, δεν είναι λίγο σε σχέση με το minimum 3 κατά Κ.Κ. ? sorry για το off topic, είπα να μην ανοίξω κι΄άλλο θέμα... :120: )

Reaction score
1.187
Απάντηση: Ερώτηση για ROTEL

Ναι κάτι σού διαφέυγει... Υπάρχουν προενισχυτές στην σελίδα της Rotel:

Products => Hi-Fi => Stereo Pre Amplifiers

http://www.rotel.com/UK/products/ProductDetails.htm?Id=39&Tab=2&Pic=1

Χαίρομαι ιδιάιτερα που η Rotel χρησιμοποιεί τον όρο Hi-Fi και όχι τον όρο Hi-End (κοινώς: hi-end σάς πιάνουμε τον κ.... και πληρώνετε τον κούκο αηδόνι)

cbk

Reaction score
5
Ευχαριστώ Komhst!!

(ψάχνω προ για τον 1090 και θέλω να δένει τέλεια ηχητικά αλλά όχι και οικονομικά!!! :107: :107: )

Reaction score
1.187

Μα κι εμένα ο μικρός τελικός RB-930AX δεν δένει οικονομικά με τον προ RC-1070.
Ηχητικά όμως τέλεια!!!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

(αυτό το 1V της Output Sensitivity είναι η λεγόμενη έξοδος; αν ναι, δεν είναι λίγο σε σχέση με το minimum 3 κατά Κ.Κ. ? sorry για το off topic, είπα να μην ανοίξω κι΄άλλο θέμα... :120: )

Οui,αλλά και τελικοί της έχουν 1V input sensitivity.

G60

Reaction score
0

Χαίρομαι ιδιάιτερα που η Rotel χρησιμοποιεί τον όρο Hi-Fi και όχι τον όρο Hi-End (κοινώς: hi-end σάς πιάνουμε τον κ.... και πληρώνετε τον κούκο αηδόνι)
:446:

cbk

Reaction score
5

Οui,αλλά και τελικοί της έχουν 1V input sensitivity.
Τhanks gstriftos!

(o 1090 έχει 1,8V και απ' ότι έχω καταλάβει ο προ πρέπει να το υπερκαλύπτει ? ? )

@G60 : sorry για τα off topic, αλλά άνοιξες πολύ ωραίο θέμα!!!

G60

Reaction score
0

@G60 : sorry για τα off topic, αλλά άνοιξες πολύ ωραίο θέμα!!!
Αλλοίμονο,κανένα πρόβλημα.
Στην αναζήτησή μου κι εγώ μαθαίνω πράγματα που δεν τα ήξερα.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Τhanks gstriftos!

(o 1090 έχει 1,8V και απ' ότι έχω καταλάβει ο προ πρέπει να το υπερκαλύπτει ? ? )
Ναι.Ιδανικά πρέπει αν είναι ίδιο,αλλά τρέχα γύρευε.Πάντως μια φορά την πάτησα με εναν electrocompanient προ(είχε πολύ υψηλη εξοδο) και είχα ''υπεροδήγηση''(στο παρα 15 το ρυθμιστικο και κοντεψα να πάρω τα μεγάφωνα στο χερι.)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Α,κάτι ακόμα για τους παθητικούς προενισχυτές.
Επειδή δεν ενισχύουν το σήμα συμπεριφέρονται ωμικά και χωρητικά σαν 'εξτρα καλώδιο μεταξύ πηγης και τελικού.Οπότε η πηγή καλείται να ενισχύσει το σήμα(σε volt) τόσο πολύ που να υπερνικήσει αντιστάσεις και χωρητικότητες:
1)Καλωδίου πηγής-προ
2)Τον ίδιο τον προ
3)Καλώδιο προ-τελικού
4)Να διεγείρει ιδανικά τον τελικό.
Δύσκολοοοοοοοοοοοοο.............

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.420

Αν δεν υπάρχει αναλογική πηγή (βλέπε πικάπ...) ο "προ" είναι ένα άχρηστο "έξοδο" (τζάμπα πεταμένα ευρώπουλα) και τίποτε παραπάνω.

Ο έλεγχος του "Volume" σε ψηφιακό επίπεδο γίνεται ΑΡΙΣΤΑ (δες 24/96).

Επίσης ΑΡΙΣΤΑ υλοποιείται και η ύπαρξη "ρυθμιστικών" μπάσσων-πρίμων ή πλήρους εκουαλάιζερ (σε ψηφιακό επίπεδο).

Το μόνο που έχει σημασία είναι η έξοδος του DAC να μπορεί να οδηγήσει με άνεση τον τελικό ενισχυτή, πράγμα που εύκολα μπορείς να πετύχεις.

Όποιος χρησιμοποιεί ακόμα πικάπ (κ καλά κάνει αν τη ..βρίσκει) χρειάζεται RIAA προενίσχυση ΜΟΝΟ, τίποτε άλλο, και μπορεί να την έχει και σε ψηφιακό επίπεδο με σαφώς ανώτερα αποτελέσματα, οπότε και πάλι δε θα χρειάζεται "προ".

Άλλα νέα?

G60

Reaction score
0

Αν δεν υπάρχει αναλογική πηγή (βλέπε πικάπ...) ο "προ" είναι ένα άχρηστο "έξοδο" (τζάμπα πεταμένα ευρώπουλα) και τίποτε παραπάνω.

Ο έλεγχος του "Volume" σε ψηφιακό επίπεδο γίνεται ΑΡΙΣΤΑ (δες 24/96).

Επίσης ΑΡΙΣΤΑ υλοποιείται και η ύπαρξη "ρυθμιστικών" μπάσσων-πρίμων ή πλήρους εκουαλάιζερ (σε ψηφιακό επίπεδο).

Το μόνο που έχει σημασία είναι η έξοδος του DAC να μπορεί να οδηγήσει με άνεση τον τελικό ενισχυτή, πράγμα που εύκολα μπορείς να πετύχεις.

Όποιος χρησιμοποιεί ακόμα πικάπ (κ καλά κάνει αν τη ..βρίσκει) χρειάζεται RIAA προενίσχυση ΜΟΝΟ, τίποτε άλλο, και μπορεί να την έχει και σε ψηφιακό επίπεδο με σαφώς ανώτερα αποτελέσματα, οπότε και πάλι δε θα χρειάζεται "προ".
Αυτά σε θεωρητικό επίπεδο ναι ίσχύουν.
Πρακτικά όμως όταν έχεις την ανάγκη συνδεσμολογίας των πηγών (cd/dvd/tuner)τα ρυθμιστικά τονικότητας,έντασης κλπ δεν περιπλέκοται τα πράγματα με άλλα μέσα?
Δηλ μήπως θα κάνουμε τη ζωή μας ποιό δύσκολη?

Άλλα νέα?
Για τον RB-06 θα με πει κανείς για το τροφοδοτικό του?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.420

Πρακτικά όμως όταν έχεις την ανάγκη συνδεσμολογίας των πηγών (cd/dvd/tuner)τα ρυθμιστικά τονικότητας,έντασης κλπ δεν περιπλέκοται τα πράγματα με άλλα μέσα?

CD-DVD ένα και το αυτό, η ίδια "πηγή" τα παίζει, ένα πχ PC.
Το Tuner και να το ρίξεις μέσα στο PC σε ένα A/D converter για να έχεις απλοποιημένα τα πράγματα, δε χάνεις και τίποτα....

για τον RB-06 δε χρειάζεται να το ψάχνεις στα λευτά που τον πουλάνε...

εγώ πάντως θά'λεγα να πάρεις αυτόν που γίνεται μονομπλόκ με διπλάσια βαττ, ώστε αν σου χρειαστεί περισσότερο να πάρεις ένα ακόμα. Αλλιώς πάρε κάποια από τις υλοποιήσεις της NAD με τα 500 βαττ και είσαι ΟΚ για 2 ζωές....

Reaction score
1.187

Ναι σαφώς και κάνουμε την ζωή μας πιο δύσκολη έτσι.
Και συν τοις άλλοις η ρύθμιση της έντασης σε ψηφιακό επίπεδο ουσιαστικά μειώνει την ανάλυση χρησιμοποιώντας λιγότερα bits. Αρα πάνε περίπατο τα 16bits ή τα 24bits και απομένουν πολύ λιγότερα, προκειμένου να ακούσουμε σε λογικές εντάσεις. Αρα μεγαλύτερα "σκαλοπατάκια", άρα του γαμ.... την μάνα... :126:

Η Audiotrak αναφέρει μέσα στο manual της USB κάρτας ήχου Prodigy Cube ότι πρέπει να έχετε όλα τα ρυθμιστικά των windows και του player στο τέρμα και η ρυθμιση της έντασης να γίνεται ΜΟΝΟ σε αναλογικό επίπεδο είτε από το αναλογικό ποτενσιόμετρο της κάρτας, είτε από το volume του ενισχυτή.

Μην σε απασχολεί το θέμα της τροφοδοσίας στους Rotel. Ολοι οι τελικοί της έχουν υπερεπάρκεια τροφοδοσίας πολύ παραπάνω από την απαιτούμενη οπότε δεν τίθεται θέμα. Τα watts που λένε τα βγάζουν πραγματικά και με το παραπάνω κάτω από όλες τις συνθήκες.

G60

Reaction score
0

CD-DVD ένα και το αυτό, η ίδια "πηγή" τα παίζει, ένα πχ PC.
Το Tuner και να το ρίξεις μέσα στο PC σε ένα A/D converter για να έχεις απλοποιημένα τα πράγματα, δε χάνεις και τίποτα....

για τον RB-06 δε χρειάζεται να το ψάχνεις στα λευτά που τον πουλάνε...

εγώ πάντως θά'λεγα να πάρεις αυτόν που γίνεται μονομπλόκ με διπλάσια βαττ, ώστε αν σου χρειαστεί περισσότερο να πάρεις ένα ακόμα. Αλλιώς πάρε κάποια από τις υλοποιήσεις της NAD με τα 500 βαττ και είσαι ΟΚ για 2 ζωές....
To manual του RB-06 αναφέρει
Bridged Mono Power Output 180watt:602:

Nα μια παράμετρο που δεν υπολόγισα,μπράβο.
Ε ρε τι έχει να γίνει.....:617:

G60

Reaction score
0

Ναι σαφώς και κάνουμε την ζωή μας πιο δύσκολη έτσι.
Και συν τοις άλλοις η ρύθμιση της έντασης σε ψηφιακό επίπεδο ουσιαστικά μειώνει την ανάλυση χρησιμοποιώντας λιγότερα bits. Αρα πάνε περίπατο τα 16bits ή τα 24bits και απομένουν πολύ λιγότερα, προκειμένου να ακούσουμε σε λογικές εντάσεις. Αρα μεγαλύτερα "σκαλοπατάκια", άρα του γαμ.... την μάνα... :126:
Σωστός

Η Audiotrak αναφέρει μέσα στο manual της USB κάρτας ήχου Prodigy Cube ότι πρέπει να έχετε όλα τα ρυθμιστικά των windows και του player στο τέρμα και η ρυθμιση της έντασης να γίνεται ΜΟΝΟ σε αναλογικό επίπεδο είτε από το αναλογικό ποτενσιόμετρο της κάρτας, είτε από το volume του ενισχυτή.
Το έχω ξαναπεί.
Αν αύριο οι δισκογραφικές επαναφέρουν ΚΑΙ το βυνίλιο στο προσκήνιο θα με βάλουν στο ψυχιατρείο μέχρι οι τζαπανέζοι να ξανααναστήσουν το θρύλο τους και να πάρω ένα:145:

Μην σε απασχολεί το θέμα της τροφοδοσίας στους Rotel. Ολοι οι τελικοί της έχουν υπερεπάρκεια τροφοδοσίας πολύ παραπάνω από την απαιτούμενη οπότε δεν τίθεται θέμα. Τα watts που λένε τα βγάζουν πραγματικά και με το παραπάνω κάτω από όλες τις συνθήκες.
Τα watt ασφαλώς και τα βγάζουν,η απορία μου είχε να κάνει με τα "ρεύματα" σε δύσκολα φορτία ηχείων άσχετα που τα δικά μου είναι εύκολα και τα χοροπηδάει ακόμα κι ο εικοσάρης nad.
Καλά άμα μπει ο rotel πάνω θα γίνει της π@υτάνας το μαγκάλι:138:

Reaction score
1.187

To manual του RB-06 αναφέρει
Bridged Mono Power Output 180watt:602:

Nα μια παράμετρο που δεν υπολόγισα,μπράβο.
Ε ρε τι έχει να γίνει.....:617:
E, λοιπόν τι καλύτερες "συστάσεις" θέλεις για την τροφοδοσία του;

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Mε ένα καλό player (όπως το foobar που διαθέτει 64bit volume control) δεν έχεις πρόβλημα να "κόψεις" bits.
Στη χειρότερη φέρνεις λίγο το output της πηγής σου ώστε, σε συνάρτηση με το τι περιμένει να δει ο τελικός σου, να παίζεις πάντα με το volume του Foobar σχετικά υψήλα.
Στην ακόμα χειρότερη βάλε ένα bufferάκι βρε αδερφέ, χωρίς gain, όπως το Β1 του Pass.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas