Εnergy Monitor 3000 (VOLTCRAFT)

Reaction score
3.926
Το έχεις ψάξει και δεν άκουσες διαφορά μετά από διόρθωση του συνημιτόνου στην τροφοδοσία του ενισχυτή ?[/quote

Δεν το εψαξα διοτι δεν υπαρχει λογος. ΟΛΑ τα ενισχυτικα δουλευουν τελικα με συνεχες. Εξαλλου εαν συνετρεχε ιδιαιτερος λογος θα ηταν ηδη θεμα απο αλλους πριν απο μας. Τωρα γιατι κολλησαμε στο συνημιτονο και γω δεν καταλαβα. Το εργαλειο δινει αλλες σημαντικοτερες πληροφοριες για τον χρηστη ενος Ηχοσυστηματος.

Μεσω του συνημιτονου σου δεινει πληροφορια για τον χαρακτηρα της συσκευης που ειναι συνδεδεμενη στην εξοδο της, και οχι των υπολοιπων φορτιων που υπαρχουν στην ιδια γραμμη, ή στην ιδια γειτονια. Αυτο θα ενδιεφερε κυριως χρηστες μεγαλων Ηλεκτροκινητηρων εναλλασσομενου, γιατι απο αυτο εξαρταται η αποδοση του μηχανικου εργου τους.

Οσον αφορα την ΔΕΗ φαινεται και απο τον λογαριασμο οτι χρεωνει KWh (κιλοβατωρες). Τι ρωτας αφου μονος σου τις λες κιλοβατωρες ? Διαφορετικα θα λεγονταν κιλο-βολτ-αμπερ-ωρες.
Μιχάλη, τα τροφοδοτικά των ενισχυτών μπορεί να δουλεύουν με συνεχές αλλά μη ξεχνάς ότι φορτίζονται με εναλλασόμενους παλμούς προερχόμενους από τον μετασχηματιστή μετά από ανόρθωση . Σε καταστάσεις υψηλών απαιτήσεων ισχύος, μας ενδιαφέρει ΚΑΙ το efficiency και κατ' επέκταση το power factor.
Σε κάποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται και active PFC . Δεν θα το κουράσω άλλο το θέμα με το PFC. Ισως μια άλλη φορά .

Λοιπόν το Energy Μonitor καταγράφει ΚWh (κιλοβατώρες) και υπολογίζει το κόστος της κατανάλωσης ρεύματος, υπό την προϋπόθεση ότι του έχουμε δηλώσει την τιμή για την μία KWh.
Ελπίζω το ρολόι της ΔΕΗ να μην ρίχνει μονάδες με βάση το ρεύμα (Ι) αλλά να μετράει με βάση τα πραγματικά watts που καταναλώνουμε. Αν μας χρεώνει KVA τη βάψαμε.
Στα εργοστάσια πάντως νομίζω ότι τους υποχρεώνει η ΔΕΗ να βάλουν Power Factor Correction (PFC).
Οποιος γνωρίζει επακριβώς τι μας χρεώνει η ΔΕΗ, ας μας ενημερώσει,
Επίσης ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι η δυνατότητα αυτόματης καταγραφής των ελάχιστων (Min) και μέγιστων (Max) τιμών για τα V,I,f.
Eυτυχώς στην δική μου εγκατάσταση η τάση και η συχνότητα της ΔΕΗ είχε πολύ μικρές διακυμάνσεις.

Mιχάλη, το Energy Monitor το θεωρώ πλέον απαραίτητο.

Μπορείς να μας πεις πόσο κοστίζει ;

Reaction score
13
το Energy Monitor το θεωρώ πλέον απαραίτητο.

Μπορείς να μας πεις πόσο κοστίζει

Εχεις δυο λυσεις.
1) Παραγγελια μεσω Ιντερνετ απο Γερμανια με 40.50 Ε συν 21.50 Ε μεταφορικα = 62.00 Ε
2) Αγορα με 56.00 Ε απο εδω: http://www.AudioCraftworks.gr/gr/pages/news/offers/energymonitor.htm

Reaction score
3.926
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση.

Για να δούμε εαν ενδιαφέρετε και κανένας άλλος, μπας και πάμε σε power buy.

1. g.kar

Reaction score
3.926
2 εβδομάδες και κάτι στο σύστημα ήταν αρκετές για να καταγράψω την ποιότητα του ρεύματος στην περιοχή μου. Οποτε μπορούσα κατέγραφα τα στοιχεία ανά ημέρα για να έχω μια ποιο πλήρη εικόνα της κατάστασης.
Γενικώς μπορώ να πω ότι στην περιοχή μου στο Π.Φάληρο τα πράγματα δεν είναι καθόλου άσχημα. Οι διακυμάνσεις της τάσης καθώς και της συχνότητας του δικτύου είναι μικρές σε σημείο που αρχίζεις να πιστεύεις ότι όλα αυτά που λέγονται για την κακή ποιότητα του ρεύματος της ΔΕΗ μπορεί να είναι καμιά φορά και υπερβολές.

Δεν ξέρω βέβαια τι γίνεται σε άλλες περιοχές, Ισως σε κάποιες άλλες περιοχές η κατάσταση να μην είναι τόσο καλή.

Reaction score
0
Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι, όπως προανέφερε ο g.kar και άλλοι, για όλες τις οικιακές καταναλώσεις δεν μετράται η άεργος ισχύ. Η ΔΕΗ δηλ. μετρά μόνο τα KWh και χρεώνει μόνο αυτά.
Κάτι το οποίο συνήθως μας διαφεύγει είναι ότι η ΔΕΗ υπακούει σε συγκεκριμένα διεθνή πρότυπα λειτουργίας τα οποία ορίζουν ότι τα όρια της διακύμανσης της τάσης είναι 230V +-10%, άρα οποιαδήποτε τάση από 253V μέχρι 207V θεωρείται φυσιολογική. Οι συσκευές επίσης πρέπει να υπακούουν σε αντίστοιχα πρότυπα τα οποία ορίζουν ότι οφείλουν να λειτουργούν φυσιολογικά (δηλ. μέσα στις προδιαγραφές τους, π.χ. ένας ενισχυτής να μπορεί να αποδώσει την ονομαστική του ισχύ) στα παραπάνω όρια της τάσης. Μάλιστα, συχνά τα πρότυπα ορίζουν ότι οι συσκευές πρέπει να μπορούν να αντέχουν (χωρίς όμως να λειτουργούν εντός προδιαγραφών) τάση +-20%, δηλ. 276V έως 184V! Βέβαια είναι λογικό ότι όλες οι συσκευές οι οποίες διαθέτουν μη σταθεροποιημένο τροφοδοτικό (όπως η πλειονότητα των ενισχυτών ισχύος) να παρουσιάζουν σημαντική διακύμανση στην απόδοση τους όταν αλλάζει η τάση τροφοδοσίας τους κατά +-10%, αντίθετα με όλες τις άλλες συσκευές του Hi-Fi, οι οποίες συνήθως έχουν σταθεροποιημένα τροφοδοτικά, οπότε δεν πρέπει να επηρεάζονται σημαντικά από τέτοιες διακυμάνσεις στην τάση του δικτύου της ΔΕΗ
Η συχνότητα συνήθως είναι πολύ πιο σταθερή (διακυμάνσεις 1% θεωρούνται τεράστιες για τη ΔΕΗ, ενώ δεν επηρεάζουν σημαντικά παρά μόνο τα turntables τα οποία οδηγούνται με σύγχρονους κινητήρες –μεταβάλλεται αντίστοιχα η συχνότητα περιστροφής τους-).
Αναφορικά με την διόρθωση του συντελεστή ισχύος σε έναν τελικό ενισχυτή υπολογίστε ότι αυτός δεν είναι σταθερός, αλλά μεταβάλλεται ανάλογα με την ισχύ την οποία αυτός αποδίδει στα ηχεία τη συγκεκριμένη στιγμή! Όταν ο ενισχυτής είναι σε ηρεμία και μετράς την κατανάλωσή του, μετράς κυρίως την απαιτούμενη ισχύ για το ρεύμα πόλωσής του (σε W) και για το ρεύμα διέγερσης (ή καλύτερα μαγνήτισης) του μετασχηματιστή του (σε VA).

Reaction score
3.926
Ποιλύ σωστά.

Για αυτό το λόγο αρχίζουν να ξεπροβάλουν και οι δυναμικοί διορθωτες συνημιτόνου με ηλεκτρονικό κύκλωμα για ενισχυτες ισχύος. Στην καθαρή τάξη λειτουργίας Α τα πράγματα θα είναι ποιο απλά.

Χαίρομαι που η ΔΕΗ μας χρεώνει KWh . Στα εργοστάσια τους υποχρεώνει βέβαια να έχουν διορθωτες συνημιτόνου.

Reaction score
13
Κάτι το οποίο συνήθως μας διαφεύγει είναι ότι η ΔΕΗ υπακούει σε συγκεκριμένα διεθνή πρότυπα λειτουργίας τα οποία ορίζουν ότι τα όρια της διακύμανσης της τάσης είναι 230V +-10%,

Μιλας εξ ονοματος της ΔΕΗ ??
Τελικα ειναι τα 220 ή τα 230 Βολτ η ονομαστικη Ταση του δικτυου ??
Γιατι καθε φορα που ζητησα μια υπευθυνη απαντηση πανω σ' αυτο, στην καλυτερη περιπτωση το γυρισανε στο Τσαμικο ??
Ισχυουν τα 3φ 380 σαν ονομαστικη τιμη της Φασικης τασης ?? Εαν ΝΑΙ, αντιστοιχουν σε 220 ή σε 230 Βολτ Πολικη ταση ??
Τι λεει ο τυπος που συνδεει την Uφασικη με την Uπολικη ??
Δεν εχει οικουμενικη ισχυ ο τυπος ??

άρα οποιαδήποτε τάση από 253V μέχρι 207V θεωρείται φυσιολογική. Οι συσκευές επίσης πρέπει να υπακούουν σε αντίστοιχα πρότυπα τα οποία ορίζουν ότι οφείλουν να λειτουργούν φυσιολογικά (δηλ. μέσα στις προδιαγραφές τους, π.χ. ένας ενισχυτής να μπορεί να αποδώσει την ονομαστική του ισχύ) στα παραπάνω όρια της τάσης. Μάλιστα, συχνά τα πρότυπα ορίζουν ότι οι συσκευές πρέπει να μπορούν να αντέχουν (χωρίς όμως να λειτουργούν εντός προδιαγραφών) τάση +-20%, δηλ. 276V έως 184V!

Σωστοτερο ειναι +10% / -20%

Βέβαια είναι λογικό ότι όλες οι συσκευές οι οποίες διαθέτουν μη σταθεροποιημένο τροφοδοτικό (όπως η πλειονότητα των ενισχυτών ισχύος) να παρουσιάζουν σημαντική διακύμανση στην απόδοση τους όταν αλλάζει η τάση τροφοδοσίας τους κατά +-10%, αντίθετα με όλες τις άλλες συσκευές του Hi-Fi, οι οποίες συνήθως έχουν σταθεροποιημένα τροφοδοτικά, οπότε δεν πρέπει να επηρεάζονται σημαντικά από τέτοιες διακυμάνσεις στην τάση του δικτύου της ΔΕΗ
Η συχνότητα συνήθως είναι πολύ πιο σταθερή (διακυμάνσεις 1% θεωρούνται τεράστιες για τη ΔΕΗ,

Σε αυτην την περιπτωση πως κρινονται μεγιστη μετρημενη τιμη συχνοτητας 53,4 Ηz (+6.8%) και ελαχιστη 47,9 Ηz (-4.2%) κατα την διαρκεια λιγων εβδομαδων ?? Λαθος του οργανου ??

ενώ δεν επηρεάζουν σημαντικά παρά μόνο τα turntables τα οποία οδηγούνται με σύγχρονους κινητήρες –μεταβάλλεται αντίστοιχα η συχνότητα περιστροφής τους-).

:cool_4:

Αναφορικά με την διόρθωση του συντελεστή ισχύος σε έναν τελικό ενισχυτή υπολογίστε ότι αυτός δεν είναι σταθερός, αλλά μεταβάλλεται ανάλογα με την ισχύ την οποία αυτός αποδίδει στα ηχεία τη συγκεκριμένη στιγμή!

Σωστο για ταξη ΑΒ και Β.
Λαθος για καθαρη ταξη Α

Όταν ο ενισχυτής είναι σε ηρεμία και μετράς την κατανάλωσή του, μετράς κυρίως την απαιτούμενη ισχύ για το ρεύμα πόλωσής του (σε W) και για το ρεύμα διέγερσης (ή καλύτερα μαγνήτισης) του μετασχηματιστή του (σε VA).

Θολη διατυπωση μιας κατα τα αλλα ισχυουσας καταστασης.
:smoking:

Reaction score
3.926
Eχω την αίσθηση ότι τίποτα δεν είναι εγγυημένο από την ΔΕΗ υπό την μορφή ενός συμβολαίου Quality Of Service για οικιακούς χρήστες/καταναλωτές. Δεν γνωρίζω τι συμβόλαια υπογράφονται για βιομηχανικούς χώρους. ίσως εκεί να φαίνονται ποιο ξεκάθαρα τα εγγυημένα χαρακτηριστικά και οι ανοχές της παροχής.

Στο σπίτι μου η τάση παίζει με κέντρο τα 230 volts. Oι διακυμάνσεις είναι συνήθως μεγαλύτερες προς τα κάτω (Δ<=6%) παρά προς τα πάνω (Δ<=3%).

Reaction score
3.926
Σχετικά με το Energy Monitor θα ήθελα να συμπληρώσω ότι δεν παρατήρησα κάποιες ηχητικές διαφορές στο σύστημα όσο αυτό παρεμβάλονταν μεταξύ της επίτοιχης πρίζας της παροχής ρεύματος και του πολύπριζου. Βέβαια καλό είναι μετά την καταγραφή των στοιχείων το Energy Monιtor να αποσυνδέεται και το πολύπριζο να συνδέεται απευθείας στην πρίζα.
Νομίζω ότι 10 μέρες είναι αρκετές για να βγάλετε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα για τις μεταβολές των βασικών παραμέτρων της ηλεκτρικής παροχής του συστήματος.

Το Energy Monitor μπορεί να συνδεθεί οπουδήποτε στο σπίτι αρκεί να υπάρχει κατάλληλη πρίζα τύπου σούκο, διαφορετικά θα απαιτηθεί ηλεκτρολογικός αντάπτορας.

Reaction score
0
Για να απαντήσω σε κάποια από τα ερωτήματα του φίλου Μιχάλη Σπέρτου:
Είναι προφανές ότι δεν εργάζομαι σαν εκπρόσωπος τύπου της ΔΕΗ, οπότε δεν μιλώ εξ’ ονόματός της.
Η ονομαστική τάση του δικτύου εδώ και λίγα χρόνια είναι σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση 230V. Προφανώς η πολική τάση (δηλ. η τάση μεταξύ δυο φάσεων στο τριφασικό σύστημα) είναι σχεδόν 400V.
Όπως αναφέρει η θεωρία των διασυνδεδεμένων ηλεκτρικών δικτύων δεν επιτρέπονται παρά πολύ μικρές διακυμάνσεις συχνότητας, διαφορετικά το σύστημα καταρρέει με τη μορφή του black out. Δεν γνωρίζω τις συγκεκριμένες προδιαγραφές για τη σταθερότητα του δικτύου της ΔΕΗ στο θέμα της τιμής της συχνότητας, αλλά πειραματικά, από τη σταθερότητα του ρολογιού της ηλεκτρικής κουζίνας μου, το οποίο χρονίζεται από το δίκτυο, μπορώ να κρίνω ότι είναι πολύ χαμηλότερο από 1% κατά μέσον όρο. (1% είναι πάνω από μια ώρα την εβδομάδα!). Δεν γνωρίζω βέβαια τις στιγμιαίες μεταβολές, αλλά τόσο μεγάλες τιμές σαν αυτές που αναφέρεις νομίζω ότι ξεπερνούν κατά πολύ τις αντοχές κάθε διασυνδεδεμένου δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας. Μήπως ζεις σε κάποιο νησί; :happy_5:

Και βέβαια, έχεις απόλυτο δίκιο για την κατανάλωση της τάξης Α.:cool_4:

Reaction score
13
.... δεν επιτρέπονται παρά πολύ μικρές διακυμάνσεις συχνότητας, διαφορετικά το σύστημα καταρρέει με τη μορφή του black out. Δεν γνωρίζω τις συγκεκριμένες προδιαγραφές για τη σταθερότητα του δικτύου της ΔΕΗ στο θέμα της τιμής της συχνότητας, αλλά πειραματικά, από τη σταθερότητα του ρολογιού της ηλεκτρικής κουζίνας μου.....

Ειναι γεγονος οτι για οσο διαστημα μπορουσα να εχω προσωπικη εποπτεια της ενδειξης της συχνοτητας μεσω του ΕΜ3000, αυτη επαιζε συνηθως στα πλαισια του +/- 0.1 Hz. Ομως, η μεγιστη και ελαχιστη τιμη συχνοτητας που εχει καταγραψει αυτο το οργανο, σε ανυποπτη χρονικη στιγμη, δεν ειναι ψευτικες. Πιθανον οπως λες να μετρηθηκαν κατα την εξελιξη ενος Black out. Και παλι αυτο δεν ειναι σιγουρο.

Μήπως ζεις σε κάποιο νησί; :happy_5:

Οχι. Ζω σε προαστιο του "μεγαλου χωριου". Παρολα αυτα, εχω σαφη ιδεα για τις συνθηκες που επικρατουν σε καποια νησια, ειδικα οταν πλακωνει ο Τουρισμος. Εκει τα προβληματα του δικτυου ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ. Και οι ζημιες Ηλεκτρικων-Ηλεκτρονικων συσκευων σε καθημερινη διαταξη. Και βεβαια οι εμποροι ειδων εναλλακτικων μορφων ενεργειας κανουν χρυσες δουλειες.

Reaction score
1
Απάντηση: Εnergy Monitor 3000 (VOLTCRAFT)

Πρόσφατα απέκτησα το Energy Monitor 3000 και με μεγάλη μου χαρά διαπίστωσα ότι στην περιοχή μου ή καλύτερα στο σπίτι μου το ρεύμα είναι αρκετά σταθερό με μικρές διακυμάνσεις τάσης και διακυμάνσεις συχνότητας αρκετά κάτω από το 1%.

Ως ευτυχής κάτοχος, παρατήρησα ότι στον ενισχυτή μου (MF A1 Anniversary, 2X25W) η κατανάλωση ισχύος ήταν στα 97W περίπου και το cos(φ) = 0.77-0.79 είτε σε ηρεμία είτε στο μέσο της διαδρομής του ποτενσιόμετρου έντασης.
Από αυτό συνάγει κάτι το ενδιαφέρον ως προς τον ενισχυτή ή το κρατώ ως μια μέτρηση και τίποτα άλλο...

Reaction score
1

... παρατήρησα ότι στον ενισχυτή μου (MF A1 Anniversary, 2X25W) η κατανάλωση ισχύος ήταν στα 97W περίπου και το cos(φ) = 0.77-0.79 είτε σε ηρεμία είτε στο μέσο της διαδρομής του ποτενσιόμετρου έντασης.
Από αυτό συνάγει κάτι το ενδιαφέρον ως προς τον ενισχυτή ή το κρατώ ως μια μέτρηση και τίποτα άλλο...
Οι τιμές αυτές είχαν μετρηθεί χωρίς σήμα στην είσοδο, όταν λειτούργησε για αρκετή ώρα και καταζεστάθηκε η ενεργή ισχύς έφθασε και σταθεροποιήθηκε γύρω στα 101W ενώ το cos(φ) σταθεροποιήθηκε στα 0.78/0.79

Reaction score
13
Re: Απάντηση: Εnergy Monitor 3000 (VOLTCRAFT)

Οι τιμές αυτές είχαν μετρηθεί χωρίς σήμα στην είσοδο, όταν λειτούργησε για αρκετή ώρα και καταζεστάθηκε η ενεργή ισχύς έφθασε και σταθεροποιήθηκε γύρω στα 101W ενώ το cos(φ) σταθεροποιήθηκε στα 0.78/0.79
Δεν προκυπτει κατι το ιδιαιτερο απο την συγκεκριμενη τιμη του συνημιτονου. Τυπικη τιμη για συσκευη με μετ/στη τροφοδοσιας.

Reaction score
1

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Με την ευκαιρία να αναφερθώ ότι στην περιοχή μου (Ελευσίνα) ισχύει και εδώ το ρητό "Όποιος νύχτα περπατεί λάσπες & σκ@τ@ πατεί".

Ενώ κατά την ημέρα η διακύμανση της τάσης και του cos(φ) είναι ελάχιστη και μέσα στα αποδεκτά όρια (συνήθως γύρω από τα 227V και συνημίτονο από 49.9-50.1) όταν αποφάσισα να το αφήνω μόνιμα στην μπρίζα έτσι ώστε να μετρώ και τις νύχτες, διαπίστωσα ότι οι ελάχιστες τιμές άγγιζαν τα 201V & 48.22 ενώ οι μέγιστες τα 250V & 51.70

Σημείωση = να αναφέρω ότι κατά την συνάντησή μας (στην αγορά του Energy Monitor 3000) δεν γνώριζα την ιδιότητά σας. Αργότερα όταν περιηγήθηκα στον ιστότοπό σας επαρκώς και όχι προχείρως όπως όταν έψαχνα το Εnergy Monitor 3000, διαπίστωσα ότι είχα την τύχη να συναντηθώ με έναν εξαίσιο Έλληνα audio κατασκευαστή. Τιμή μου που σας γνώρισα.

Reaction score
13
Re: Απάντηση: Εnergy Monitor 3000 (VOLTCRAFT)

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Με την ευκαιρία να αναφερθώ ότι στην περιοχή μου (Ελευσίνα) ισχύει και εδώ το ρητό "Όποιος νύχτα περπατεί λάσπες & σκ@τ@ πατεί".

Ενώ κατά την ημέρα η διακύμανση της τάσης και του cos(φ) είναι ελάχιστη και μέσα στα αποδεκτά όρια (συνήθως γύρω από τα 227V και συνημίτονο από 49.9-50.1) όταν αποφάσισα να το αφήνω μόνιμα στην μπρίζα έτσι ώστε να μετρώ και τις νύχτες, διαπίστωσα ότι οι ελάχιστες τιμές άγγιζαν τα 201V & 48.22 ενώ οι μέγιστες τα 250V & 51.70

Σημείωση = να αναφέρω ότι κατά την συνάντησή μας (στην αγορά του Energy Monitor 3000) δεν γνώριζα την ιδιότητά σας. Αργότερα όταν περιηγήθηκα στον ιστότοπό σας επαρκώς και όχι προχείρως όπως όταν έψαχνα το Εnergy Monitor 3000, διαπίστωσα ότι είχα την τύχη να συναντηθώ με έναν εξαίσιο Έλληνα audio κατασκευαστή. Τιμή μου που σας γνώρισα.
Πατριωτη πολυ συγκινητικα μας τα λες.
Νασαι καλα.
Τα ιδια μετραω και εγω.
Καποια στιγμη να κανεις reset στα καταγεγραμμενα μεγιστα και ελαχιστα (διαβασε οδηγιες) για να δεις τι παιζει σε νεωτερη περιοδο

Επισης, αυτο το 48 και 51 ειναι η συχνοτητα του δικτυου, και οχι το συνημιτονο.
Το συνημιτονο εξαλλου δεν ειναι χαρακτηριστικο του δικτυου αλλα της καταναλωσης (συσκευης) που εχεις συνδεσει.

Reaction score
1

Έγραψα, μέγιστη ανοησία περί cos(φ) και συχνότητας δικτύου, τα ταύτισα από βιασύνη στην καταγραφή ελάχιστου & μέγιστου (και από λίγη ασχετοσύνη τολμώ να πω, γιατί διαφορετικά θα το έπιανα αμέσως την ώρα που το έγραφα)

Τις ελάχιστες και μέγιστες τιμές τις έχω ελέγξει 3-4 φορές - μετά από μηδενισμό των μετρήσεων - και επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό. Την ώρα που κάνω κάποιες ακροάσεις (συνήθως βραδινές ώρες) ή το κοιτώ που και που (επειδή είναι συνδεδεμένη και μια plasma πάνω στο πολύμπριζο) η τάση και η συχνότητα είναι πολύ καλές ενώ όταν μεσολαβούν οι "κακές" νύχτες το εύρος είναι χαοτικό!

Ευτυχώς που δεν κάνουμε ακροάσεις τα μεταμεσονύχτια! Μόνο το egreat ως torrent λειτουργεί (θυμάστε τι λέγαμε περί κατανάλωσης που ήθελα να μετρήσω....μόλις 19 Watt...και πλέον δεν κλείνει ποτέ!)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.484
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid