Ζητώ την άδεια

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Βασίλη, δυστυχώς καθόλου υπερβολή IMHO.
Εκτός κι αν μπορείς να μου εξηγήσει τι σχέση μπορεί να έχει αυτό:

LUXMAN said:
Τελικα τ αυτια του τα εμπιστευεται κανεις ;;
ή αυτό:
Τσαντουλής Βασίλης said:
Θα ήθελα και την γνώμη του COSTAS EAR!
Με ενδιαφέρει γιατί θεωρώ ότι έχει και την στοιχειώδη επιστημονικη γνώση
και ξέρει τι σημαίνει κολλητήρι και κυρίως έχει το πιο σημαντικό ! Εμπειρία ακροάσεων
και γνώση των μη προβλέψιμων από την θεωρία συμπεριφορών των audio συσκευών!
με αυτό:

Κώστας Κόγιας said:
Αγαπητοί συνάδελφοι, σε σχέση με το παρακείμενο θέμα της μεθοδολογίας συγκριτικών δοκιμών, θέλω να ανοίξω ένα θέμα για να αναπτύξω τον τρόπο, με τον οποίο μπορούμε να αποτυπώσουμε σε CD την απόδοση ολόκληρης της ηχητικής ηλεκτρονικής αλυσίδας ενός συστήματος, ανεξαρτήτως κόστους, κάτι που διευκολύνει κατά πολύ τις συγκριτικές δοκιμές.

Δηλαδή η συνεισφορά μας στο θέμα είναι:
1. Αυτό που σκέφτηκες δεν έχει αξία γιατί τα αυτιά μου είναι καλύτερα και
2. Αυτό που σκέφτηκες δεν γίνεται, κάτσε να το πει και ο φίλος μου, ο επίσης, επιστήμονας...

Νομίζω ότι είναι καλύτερο για όλους να μην προκαταλάβουμε καταστάσεις και να αφήνουμε όλους να εκφραστούν ελευθέρως. Το αν έχω να κερδίσω εγώ κάτι ή οποιοσδήποτε άλλος αναγνώστης από την κουβέντα, δεν μπορούμε να το ξέρουμε εκ των προτέρων.

Και όπως βλέπεις ήδη, τα παραπάνω αρκούν για να παρεκτραπεί η κουβέντα....

Reaction score
298
Νίκος Τσαρουχάς said:
Νομίζω ότι είναι καλύτερο για όλους να μην προκαταβάλουμε καταστάσεις
Θα δώσουμε και προκαταβολή? :shock: :?

Reaction score
3.576
Δικαιολογώ τις όποιες παρεκτροπές λόγω της καθυστέρησης του Κ.Κ να μας ανακοινώσει την πρότασή του.

Μπορεί ο άνθρωπος να έχει πολύ δουλειά σήμερα και να μην μπορεί να γράψει . Ας περιμένουμε, δεν χάθηκε ο κόσμος.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.441
Τσαντουλής Βασίλης said:
Θα ήθελα και την γνώμη του COSTAS EAR!

Με ενδιαφέρει γιατί θεωρώ ότι έχει και την στοιχειώδη επιστημονικη γνώση

και ξέρει τι σημαίνει κολλητήρι και κυρίως έχει το πιο σημαντικό ! Εμπειρία ακροάσεων

και γνώση των μη προβλέψιμων από την θεωρία συμπεριφορών των audio συσκευών!
Ε, χμ χμ χμ, ε... ναι, ναι, βέβαια.... :lol: :lol: :lol:

Βασικά περιμένω με ανυπομονησία να απλώσει ο φίλτατος ΚΚ το πάπλωμά του ....εεε.. την σκέψη του. Αλήθεια, που πήγε αυτός? Τον είδε κανείς? :lol: :lol: :lol: :lol:

Βέβαια, έτσι κάνει, βάζει φωτιές και την κάνει μετά... Και στο θέμα με τα δυναμικά τον περιμένω, δε θα ξεφύγει...του την έχω στημένη! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Αγαπητέ Βασίλη Τσαντουλή, μη με βάζεις να κρίνω κάτι που δε ξέρω ακόμα τι είναι, πως ακριβώς απλώθηκε στις αύλακες και έλικες του εγκεφάλου του ΚΚ και τι μικροδυναμικά έβγαλε... 8) Πάντως, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, δηλώνω πως μου είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να το μάθω! Αυτός είναι και ο λόγος που μαζευόμαστε εδώ, να ακούμε ο ένας τις "ανοησίες" ( :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ) του άλλου! Έτσι έχω την αίσθηση πως πάει μπροστά το χόμπυ μας (τελικά). 8)

Γνωρίζω πως υπάρχει ένα απόλυτο μετρητικό όργανο, ένα τρομερό όπλο στο θέμα των μετρήσεων ήχου, το αυτάκι μας! Αν αυτό το όργανο "μετρά" καλά ένα μηχάνημα και ταυτόχρονα οποιοδήποτε άλλο μετρητικό μας δίνει αντίθετα αποτελέσματα, τότε το πιο πιθανό είναι να μετράει λάθος πράγματα το μετρητικό αυτό, ή να μην έχει ακόμα ανακαλυφθεί μετρητικό για αυτό που το αυτάκι μας μετράει... Άλλες φορές οι μετρήσεις συμβαδίζουν, και τότε μιλάμε για πρόοδο...ή απλά μας βολεύει η συγκυρία?

ΠΧ αντέγραψα το image ενός audio CD σε 4 διαφορετικής μάρκας άδεια CD και όλα ακούγονται διαφορετικά! Πως διάλο να το εξηγήσω αυτό? Με ποιό μετρητικό? Η σύγκριση (bit προς bit) των image αυτών των 4 CD δε μου δίνει κανένα χρήσιμο αποτέλεσμα. Αι βγάλε άκρη... Άρα υπ'αυτό το πρίσμα, ότι δηλαδή δε βγάζω (βγάζουμε?) άκρη με "τα του ήχου", κάθε προσπάθεια είναι καλή. Και θαρρώ πως έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Πέραν αυτού, ασχέτως δηλαδή αν είναι καλή ή κακή η προσπάθεια, είναι σαφώς θετικό να δημοσιοποιείται αυτή η προσπάθεια εδώ, θέλει κουράγιο και όρεξη, υποδηλώνει αγάπη για το χόμπυ μας, και πρέπει κάθε τέτοια κίνηση να εκτιμάται. ΙΜΗΟ πάντα, και μη μου πολυδίνετε σημασία... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ωχ, πάλι πολλά έγραψα...ρε bro, κόψε κάτι ρεεεεεεεεε....... 8)
Sorry ΚΚ για το εκτός θέματος(?) κείμενό μου, άντε, έλα να μας τα πεις.....

Reaction score
250
Στις περί αγένειας αναφορές σου είσαι υπερβολικός και πρέπει να ανακαλέσεις !

Δεν νομίζω ότι εθίγη ή θα νοιώσει θιγμένος ο Κ.Κόγιας.

Και τούτο διότι οι σεβαστές αντιλήψεις του περί ευγένειας είναι γνωστές!

Σου θυμίζω τα χθεσινά γεγονότα όπου δεν αντέδρασες με τον ίδιο τρόπο....(ένα από τα πολλά δείγματα αντιλήψης του για την

ευγένεια )

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
an_kar said:
Έχοντας διαφωνήσει πολλές φορές με κριτικές ακόμα και ξένων "έγκυρων" περιοδικών πάντα είχα την απορία εαν εκτός της εκ του πονηρού σκοπιμότητας επισέρχται και ένας άλλος παράγων.
Παρατηρώ οτι όλοι κριτικοί των περιοδικών έχουν πολλές τεχνικές γνώσεις και μου γεννήθηκε η απορία αν το να έχεις τεχνικές γνώσεις αρκεί για να κάνεις έγκυρη κριτική. Δηλαδή ένας τεχνικός ακούει σωστότερα απο έναν μουσικό. Νομίζω οτι πέρα απο ζητήματα αξιοπιστίας του μηχανίματος όπου προγματικά χρειάζονται γνώσεις εγώ θα εμπιστευόμουν καλύτερα την γνώμη ενός μουσικού για την ποιότητα της μουσικής αναπαραγωγής (και οχι του ήχου απλά - γιατί η μουσική είναι κάτι περισσότερο απο ήχους - δεν συμφωνείτε!) Γιατί δεν με απασχολεί εαν το χ ηχείο βγάζει πιο πιστά τον ήχο της σφυρίχτρας ή της καμπάνας αλλά αν μπορεί να μου μεταφέρει το μήνυμα ή το συναίσθημα του καλλιτέχνη. Ίσως είναι διαφορετικά τα κριτίρια στις δύο περιπτώσεις. Δεν ξέρω εαν είναι σαφές αυτό που θέλω να πω Υπάρχει κανείς να έχει αντίστοιχες απόψεις!
Ο προλαλησας an_kar "επιασε" το υποβαθρο της σκεψης μου , το οποιο οδηγησε στο ερωτημα ...."Τελικα τ αυτια του τα εμπιστευεται κανεις ;;"

Δεν εννοουσα οτι τα δικα μου αυτια ειναι καλυτερα απο τα μετρητικα μηχανηματα Νικο .....

Αλλο ενα θεμα ανοιξε απο ανθρωπους οι οποιοι δεν εμπιστευονται τ αυτια τους και προσπαθουν να βρουν ακομα* (*χρονικα) καποιο απολυτα αξιοπιστο συστημα αξιολογησης συσκευων . Ποσο καιρο ακομα θα συζηταμε για τον τροπο αξιολογησης συσκευων ;

Αληθεια εκτος απο την μικρη χωρα μας δεν ανακαλυψαν πουθενα αλλου στον κοσμο καποιο απολυτα αξιοπιστο συστημα αξιολογησης συσκευων Hi End ;;;

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
costas EAR said:
Γνωρίζω πως υπάρχει ένα απόλυτο μετρητικό όργανο, ένα τρομερό όπλο στο θέμα των μετρήσεων ήχου, το αυτάκι μας! Αν αυτό το όργανο "μετρά" καλά ένα μηχάνημα και ταυτόχρονα οποιοδήποτε άλλο μετρητικό μας δίνει αντίθετα αποτελέσματα, τότε το πιο πιθανό είναι να μετράει λάθος πράγματα το μετρητικό αυτό, ή να μην έχει ακόμα ανακαλυφθεί μετρητικό για αυτό που το αυτάκι μας μετράει... Άλλες φορές οι μετρήσεις συμβαδίζουν, και τότε μιλάμε για πρόοδο...ή απλά μας βολεύει η συγκυρία?
8) 8) 8) 8) 8)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Βασίλη αν νιώθεις εσύ ευγενικός και δεν ισχύει ότι έγραψα παραπάνω περί ασχέτων παρατηρήσεων, δεν έχω πρόβλημα. Να μου δείξεις όμως αυτόν στον οποίον θα πρέπει να χρεώσω την παρεκτροπή του thread από ένα τεχνικό θέμα και την μετατροπή του σε χαϊεντάδικες φιλοσοφικές αναζητήσεις, πριν ακόμη αναπτυχθεί έστω και λίγο. :wink:

- Η ευαισθησία μου δεν μπορεί να είναι η ίδια σε μια κουβέντα περί ανέμων και υδάτων και ένα σοβαρό θέμα...

Reaction score
250
Τσαντουλής Βασίλης said:
Για 1002 λόγους κάποιοι από τους οποίους αναφέρθηκαν από τον G.kar το

φιλόδοξο project του Κ.Κόγια μάλλον είναι ουτοπικό!

Στο παρελθόν απέτυχαν παταγωδώς σε αυτό ο Μουρτζόπουλος και ο Σαλαμούρης !

Μακάρι να διαψευστώ !

Ο Moncrieff επίσης όχι απλά απέτυχε αλλά γελοιοποιήθηκε κιόλας!
Αν νομίζεις Νικόλα ότι τα παραπάνω αποτελούν άσχετες

αναφορές στο θέμα και αποτελούν την αιτία της "εκτροπής"

τότε ζητώ γονατιστός συγνώμη!!!!!

Reaction score
3.576
Καλά, θα σας χαλούσε δηλαδή μια πρακτική μέθοδος που θα μπορούσε ενδεχομενως -με κάποιες μικρές ατέλειες ή αποκλίσεις - να μας έδινε κάποια αποτελέσματα που θα απέρριπτε το 50% των μηχανημάτων τύπου "πατάτας" ή άλλου λαχανικού ?

Το γεγονός ότι απέτυχαν και κάποιοι ξένοι (βάρβαροι), δεν μου λέει εμένα τίποτα και το γεγονός αυτό δεν πρέπει να μας αποθαρρύνει.

Ο Βασίλης τοποθετήθηκε από το πρώτο του κιόλας μήνυμα σχολιάζοντας κάποιες γνωστές προσπάθειες Ελλήνων και ξένων ερευνητών . Περιμένει, όπως κάνουμε άλλωστε όλοι μας, την πρόταση του Κ.Κ

Ισως ο Κ.Κ να ξανασκέφτηκε τη λύση του και προχωράει σε επιμέρους βελτιώσεις :wink:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
LUXMAN said:
Αλλο ενα θεμα ανοιξε απο ανθρωπους οι οποιοι δεν εμπιστευονται τ αυτια τους και προσπαθουν να βρουν ακομα* (*χρονικα) καποιο απολυτα αξιοπιστο συστημα αξιολογησης συσκευων .
Ούτε αυτό έγινε ποτέ (ερμηνεύεις με δικό σου τρόπο μερικά πράγματα), αλλά ούτε και είσαι υποχρεωμένος να σου αρέσουν όλα τα θέματα ή να ασχολείσαι με αυτά.

- Βεβαίως νόμιζα πρώτον ότι κάποιος έστω διαβάζει και κατανοεί τις συστάσεις μου για την τήρηση της θεματολογίας και δεύτερον ότι γίνομαι αντιληπτός ως προς τις προθέσεις μου. Τέλος, ελπίζω να κατανοείτε τις έννοιες θέμα, θεματολογία, post, thread...

p.s. Βασίλη άλλα κείμενά σου έκανα quote (post #40), οπότε γονάτισε. :lol: :lol:

Reaction score
250
Ωραία λοιπόν εγώ περιμένω σιωπηλός .

Αν το αναμενόμενο αποτέλεσμα είναι ενδιαφέρον και αξιόλογο

θα είμαι ο πρώτος που θα χειροκροτήσω και θα το στηρίξω

με κάθε τίμημα!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ενδιαφέρον δεν έχει μόνον το θετικό αποτέλεσμα, έχει και το αρνητικό.
Επίσης ενδιαφέρουσα είναι και η διαδικασία, αλλιώς τι δουλειά έχουμε εδώ βρε?... :wink:

- Αφού με καταλαβαίνεις...

Reaction score
3.576
Εγώ λέω να πάμε στην έκθεση HiFi με το μετρητικό μας. Πανικός, χαμός !!!
Να βλέπεις αντιπροσώπους και μηχανήματα να πηδάνε από τα παράθυρα, χομπίστες στα WC ... :lol: :lol: :lol: να μετράνε τις επιδόσεις τους ...

Reaction score
0
Χαιρετώ την ομήγυρη, ως πρόσφυγας του 'άλλου' φόρουμ. Κάποιοι θα με γνωρίζετε από 'κει.

Είδα φως στο νήμα του hi-end και αποφάσισα να μπω. :)

Συγγνώμην, μια παρένθεση... (
Τσαντουλής Βασίλης said:
Στο παρελθόν απέτυχαν παταγωδώς σε αυτό ο Μουρτζόπουλος και ο Σαλαμούρης !
Βασίλη γνωρίζεις το Γιάννη; Μην μου πεις πως ήσουν το '90 στο πρώτο σεμινάριο με το Γιάννη, το Σαλαμούρη, τον άλλο Γιάννη (το Βαλάκα), και το Σταματάκο;
)

Η ιδέα του Κώστα πολύ ενδιαφέρουσα και σαγηνευτικά νεφελώδης! :?

Άντε να δούμε...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.985
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas