ΗΧΟΜΠΑΡΕΣ...;

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Λογω του οτι ¨"στηνω" τον ατομικο μου χωρο θεασης τιβι, και επειδη αυτος μαλλον δεν προσφερεται για εγκατασταση μινι home cinema (με την Panasonic 50VT30) λογω ...ανωμαλων επιφανειων/διαστασεων, λεω για βελτιωση του ηχου να καταφυγω σε καμια ηχομπαρα. Εχετε καμια καλη (και φθηνη!) υπ΄οψη σας (που να την γνωριζετε ακουστικα εννοω κι οχι μεσω...skroutz!) και, κυριως, ξερετε ΑΝ προσφερουν ουσιαστικη βελτιωση στον ηχο ή ειναι απλα ενα...γκατζετακι;

Reaction score
1.460
Απάντηση: ΗΧΟΜΠΑΡΕΣ...;

Εγώ έχω 2,στο σαλόνι και στην κρεβατοκάμαρα και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Δες την υπογραφή μου!:126:

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

h yamaha περσι ειχε δυο μοντελα ysp τα οποια ηταν προσφορα. Το ενα ηταν στα 300 ευρω απο κανα 900αρι που κοστιζε οταν βγηκε. Το πηρε ενας φιλος για ενα playroom και σε συνδυασμο με ενα sub που ειχε, η ηχομπαρα μας αφησε με το στομα ανοιχτο. Αν τοποθετηθει σωστα, και οχι μεσα σε κανενα ραφι επιπλου, και εχει ανοιχτο το πεδιο εμπρος της, τοτε πετυχαινει μια ικανη εικονα surround που εμενα με ικανοποιησε απολυτα.

Δεν θυμαμαι μοντελο, παντως τωρα μια ματια που εριξα υπαρχει αυτη http://www.skroutz.gr/s/335664/Yamaha-YSP-500.html

οσο πιο μεγαλος ο χωρος σου τοσο πιο μεγαλη η ηχομπαρα

http://www.skroutz.gr/c/9/hxeia-hi-fi.html?keyphrase=yamaha+ysp

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428

Διαβασα μια απαντηση του Μ. Καστρουνη (αλλα και σε περιοδικα κλπ) οτι οι τοιχοι πρεπει να ειναι παραλληλοι, για να αποδωσει μια ηχομπαρα Ιχρειαζεται και σαμπ). Ο δικος μου χωρος ειναι ετσι

θα αποδωσει η ηχομπαρα ή θα... βαρανε αλυπητα απο παντου; εγω θα καθομαι στο "1,50"

Reaction score
140
Re: Απάντηση: ΗΧΟΜΠΑΡΕΣ...;

Διαβασα μια απαντηση του Μ. Καστρουνη (αλλα και σε περιοδικα κλπ) οτι οι τοιχοι πρεπει να ειναι παραλληλοι, για να αποδωσει μια ηχομπαρα Ιχρειαζεται και σαμπ). Ο δικος μου χωρος ειναι ετσι

θα αποδωσει η ηχομπαρα ή θα... βαρανε αλυπητα απο παντου; εγω θα καθομαι στο "1,50"
μια χαρά θα αποδώσει απλά δεν θα έχεις το απόλυτο στα πίσω ηχεία
ο δικός μου χώρος είναι χειρότερος ( http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?88519-%E1%F0%EB%DC-%F0%F1%DC%E3%EC%E1%F4%E1 )και είμαι πολύ ευχαριστημένος μετά από 5 χρόνια !!! συμβίωσης με μια ysp800 της yamaha
ένα σαμπακι υπολόγισε + και είσαι πρώτος

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΗΧΟΜΠΑΡΕΣ...;

μια χαρά θα αποδώσει απλά δεν θα έχεις το απόλυτο στα πίσω ηχεία
ο δικός μου χώρος είναι χειρότερος ( http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?88519-%E1%F0%EB%DC-%F0%F1%DC%E3%EC%E1%F4%E1 )και είμαι πολύ ευχαριστημένος μετά από 5 χρόνια !!! συμβίωσης με μια ysp800 της yamaha
ένα σαμπακι υπολόγισε + και είσαι πρώτος
Ευχαριστω Αντωνη. Διαβασα ολο το θεμα σου ξανα, αλλα πες μου τι ακριβως κανει αυτο :http://www.korguser.net/audiogate/en/index.html μιας και εχω κανα 2,5ΤΒ φλακακια!

Reaction score
140
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΗΧΟΜΠΑΡΕΣ...;

Ευχαριστω Αντωνη. Διαβασα ολο το θεμα σου ξανα, αλλα πες μου τι ακριβως κανει αυτο :http://www.korguser.net/audiogate/en/index.html μιας και εχω κανα 2,5ΤΒ φλακακια!
έχεις κάποιο από τα Sony SCD-XA5400ES ,Sony SCD-XE800 η Sony PS3 ?

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΗΧΟΜΠΑΡΕΣ...;

έχεις κάποιο από τα Sony SCD-XA5400ES ,Sony SCD-XE800 η Sony PS3 ?
Oχι...αλλα εχω ως media player το Dune max που παιζει τα παντα, λες να ...;

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428

Λεο, θα προτιμουσα χωριστες συσκευες (BR 3D + soundbar)

Reaction score
1.460

Καλή επιλογή ο YSP-900 της yamaha και σε αυτή την τιμή.Για player θα σου πρότεινα να πας σε samsung,με 160-170 ευρώ παίρνεις 3d bd player οπότε θα πας κάτω από 600 ευρώ!

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428

Kαι παλι ευχαριστω, ας ερθει με το καλο η 50αρα και αποφασιζουμε. Οπως βλεπω (διαβαζω) οσοι πηραν ειναι αρκετα ευχαριστημενοι, αλλα στα λεφτα αυτα μηπως ενα συστημα 5.1 μικρων δορυφορων ειναι προτιμοτερο;

Reaction score
1.460

Αν θες καλώδια γύρω απ'το δωμάτιο σίγουρα είναι προτιμότερο και θα σου βγει και πολύ πιο φθηνά!
Πάντως και η μπάρα της yamaha δε θα σε απογοητεύσει καθόλου!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.913

Πάντως οι ηχομπάρες θέλουν χώρο για να αποδώσουν. Έχω την YSP-1100 στο δωμάτιο του γιού μου, αλλά λόγω περιορισμένης απόστασης από τους πλαϊνούς τοίχους, και κυρίως από αριστερά, αδικείται.

Η ίδια ηχομπάρα σε μεγάλο δωμάτιο με σωστή τοποθέτηση, με έκανε να ψάχνω να βρω πού είναι κρυμμένα τα άλλα 4 ηχεία.

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΗΧΟΜΠΑΡΕΣ...;

Λακη καλησπερα,

Εξαρταται απο το τι θελεις αλλα και τι μπορεις να κανεις στο χωρο αυτο.

Οι ηχομπαρες ειναι πολυ δημοφιλεις στην Αμερικη, γιαυτο και εξελισονται συνεχως.
Υπαρχουν πολλες κατηγοριες. Να τις αναφερω στα γρηγορα μηπως βοηθησω.

1. με ενισχυτη η χωρις
2. ολα σε ενα η μονο δεξι-αριστερο-κεντρικο
3. μονο στερεο
4. φλατ ηχεια ( ξεχωριστα ) ειδικα για τηλεορασεις που ειναι στο τοιχο και τοποθετουνται δεξια, αριστερα και πανω η κατω απο την TV.

Και φυσικα συνδυασμοι του 1 και 2.
Το 3 ειναι κατι φρεσκο, που δημιουργηθηκε γιατι οι νεες τηλεορασεις πασχουν απο ηχο. Δηλαδη αυτο-ενισχυομενες ηχομπαρες που παιζουν αντι των ηχειων της τηλεορασης.

Η λυση του ολα σε ενα, με η χωρις ενισχυτη, βασιζεται στις ανακλασεις και αποδιδει αναλογα με το χωρο.
Οι μπαρες που εχουν μονο τα μπροστινα ( LCR ) δεν εχουν ενισχυτη και τις παιζεις μονες τους η με περιφερειακα και σαμπ. Η χρησιμοτητα τους ειναι για καποιον που δεν μπορει η δεν θελει να εχει 3 ηχεια μπροστα.

Το σαμπ μπορει να ειναι και ασυρματο, οποτε γλυτωνεις τα καλωδια ( οχι τα λεφτα, γιατι πομπος και δεκτης κοστιζουν ).

Ειδικη περιπτωση, μοναδικη στο ειδος ειναι η H-PAS PowerBar 235 ( διαβασε εδω )

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428

rose.athens ριξε μια ματια στο σκαριφημα του χωρου μου που εβαλα, και πες μου την αποψη σου σε σχεση με τον δικο σας

oppostole
μια μπαρα που να προσομοιαζει σε 5.1, με αυτοενισχυση εννοειται. Αυτη που παραθετεις, μαλλον θα ειναι πιο ακριβη απο την τιβι!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.913

rose.athens ριξε μια ματια στο σκαριφημα του χωρου μου που εβαλα, και πες μου την αποψη σου σε σχεση με τον δικο σας
Μια ερώτηση για το χώρο σου: το άνοιγμα στον αριστερό τοίχο τι είναι? Αν είναι μπαλκονόπορτα, ο χώρος σου είναι ιδανικός για τη χρήση ηχομπάρας. Αλλά ακόμα κι αν δεν είναι, αλλά παραμένει ανοιχτός, υπάρχει το περιθώριο από τον υπόλοιπο τοίχο, ώστε να πάρεις τις απαραίτητες ανακλάσεις που είναι απαραίτητες για τη δημιουργία του surround πεδίου.

Στη δική μου περίπτωση δυστυχώς, η ηχομπάρα βρίσκεται κολλητά με βιβλιοθήκη στην αριστερή πλευρά, με αποτέλεσμα να χάνονται οι ανακλάσεις. Βέβαια, ακόμα κι έτσι, ο ήχος δεν έχει καμμία σχέση με τον απλό της τηλεόρασης, αλλά δεν πήρα αυτό που θα μπορούσε να μου δώσει.

Reaction score
140
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΗΧΟΜΠΑΡΕΣ...;

Oχι...αλλα εχω ως media player το Dune max που παιζει τα παντα, λες να ...;
μπέρδεμα
το audiogate είναι ένα προγραμα που το ταΐζεις με φλακια 24-96 πχ και σου φτιάχνει και σου γράφει σε ένα άδειο dvd έναν δίσκο dxd ( σαν sacd δλδ ) που όμως παίζει μόνο στα 3 σονυ που σου έγραψα πιο πάνω

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.385
Members
38.694
Νεότερο μέλος
Verdier