ΗΧΟΜΠΑΡΕΣ...;

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Απάντηση: ΗΧΟΜΠΑΡΕΣ...;

Μια ερώτηση για το χώρο σου: το άνοιγμα στον αριστερό τοίχο τι είναι? Αν είναι μπαλκονόπορτα, ο χώρος σου είναι ιδανικός για τη χρήση ηχομπάρας. Αλλά ακόμα κι αν δεν είναι, αλλά παραμένει ανοιχτός, υπάρχει το περιθώριο από τον υπόλοιπο τοίχο, ώστε να πάρεις τις απαραίτητες ανακλάσεις που είναι απαραίτητες για τη δημιουργία του surround πεδίου.

Στη δική μου περίπτωση δυστυχώς, η ηχομπάρα βρίσκεται κολλητά με βιβλιοθήκη στην αριστερή πλευρά, με αποτέλεσμα να χάνονται οι ανακλάσεις. Βέβαια, ακόμα κι έτσι, ο ήχος δεν έχει καμμία σχέση με τον απλό της τηλεόρασης, αλλά δεν πήρα αυτό που θα μπορούσε να μου δώσει.
Ουπς! ενα καλο κι ενα κακο:
Ναι, το ανοιγμα αριστερα ειναι μπαλκονοπορτα, αλλα δεξια (δηλ. αριστερα της τβ) θα υπαρχει βιβλιοθηκη πλατους 032μ. Κακο ε;. Αν ομως βγει εξω η μπαρα (μπει σε ραφι πχ) κι ερθει "προσωπο" με τη βιβλιοθηκη, δεν θα δουλεψει;

Αντωνη ευχαριστω:605:

Reaction score
10
Re: Απάντηση: ΗΧΟΜΠΑΡΕΣ...;

rose.athens ριξε μια ματια στο σκαριφημα του χωρου μου που εβαλα, και πες μου την αποψη σου σε σχεση με τον δικο σας

oppostole
μια μπαρα που να προσομοιαζει σε 5.1, με αυτοενισχυση εννοειται. Αυτη που παραθετεις, μαλλον θα ειναι πιο ακριβη απο την τιβι!
Λακη καλημερα,

Απ οτι μαθαινω η νεα 235 θα εχει κατω απο χιλιαρικο.

Ολες οι αλλες οι δικες μας ( 3200, 4000, 5000 ) ειναι μονο ηχεια, αρα θελουν ενισχυτη.
Αυτη που επισης κανει πολυ καλη δουλεια ειναι η νεα FS-7.1 που αντικαθιστα την FS-7.0 αλλα και εδω θες ενισχυτη.

Reaction score
140
εάν κάποιος καθίσει και κάνει χειροκίνητα τις ρυθμίσεις των beam ( και όχι αυτόματα με το μικρόφωνο ) στο yamaha θα είναι πολύ δύσκολο να μην ακούει σωστά και ας υπάρχουν εμπόδια ( λάμπες βιβλιοθήκες κτλ )
να θυμίσω επίσης ότι 80% μιας ταινίας είναι ήχοι που έρχονται από το κέντρο
ε ναι για ΑΠΟΛΥΤΟ surround δεν θα πάρει κάποιος ηχομπαρα

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428

Aποστολε (καλημερα) ενισχυτη πολυκαναλο εννοεις;

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.470
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΗΧΟΜΠΑΡΕΣ...;

Καλά αυτά ρε Γιώργη,γλιτώνεις και το χώρο αλλά με το μπάσο τι κάνεις?
Έχει το σαμπάκι του οπότε μέχρι τα 35Hz είναι κάποιος καλυμμένος.
Ούτως ή άλλως οποιαδήποτε ηχομπάρα χρειάζεται και σαμπ.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.470

Ευχαριστω φιλε μου, αλλα ΠΟΥ να χωρεσουν τετοια ψηλολιγνα ηχεια; ριξε μια ματια στο σχεδιακι που εβαλα
Λάκη απ ότι βλέπω δυσκολία τοποθέτησης έχει μόνο το πίσω περιφερειακό ηχείο.Εκτός και αν δεν καταλαβαίνω καλά το σκαρίφημα.

Reaction score
10

Λακη,

δε σε παιρνει να βαλεις τη τηλεοραση στο τοιχο με το 3,30 ( αν ειναι τοιχος ).
ετσι θα εχει περισσοτερες ανακλασεις και οι μπαρες θα δουλευουν σιγουρα πιο καλα
αλλα και περιφερειακα μπορεις να βαλεις ετσι

δε μας βαζεις μια φωτο να δουμε πως ειναι κανονικα, να μη λεμε αερολογιες...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428

Λάκη απ ότι βλέπω δυσκολία τοποθέτησης έχει μόνο το πίσω περιφερειακό ηχείο.Εκτός και αν δεν καταλαβαίνω καλά το σκαρίφημα.
Οντως εκει (στην "1,25+1,50") πλευρα ειναι το ολο προβλημα, ιδιως αν σκεφθεις οτι η πολυθροναρα μου θα ειναι στην "1,50" (αποσταση 3+μ απο τιβι). Παντως πολυκαναλος ηδη υπαρχει (Harman Kardon 445), ηχεια 5.1 για δοκιμη υπαρχουν (αν κι ολα θελουν ξυλωμα κ΄ μεταφορα:)), οποτε ερχομενη η τιβι (τελος αλλης εβδομαδας) αρχιζουν και οι δοκιμες. Εαν ο ηχος ειναι...αμπεμπαμπλομ στον χωρο, μαλλον οριστικα ηχομπαρα (που να βρεις εδω για δοκιμη; :() ή ενα καλουτσικο 2.1! Για να μην γκρινιαζει και η κυρα:). Απο οτι διαπιστωνω παντως, δεν ειναι και πολυ δμοφιλης/προτιμομενη λυση - αυτο μου ειπαν και στο ΜηντιαΜαρκτ σημερα - -λογω αγνοιας ή...;

Reaction score
10

Οντως εκει (στην "1,25+1,50") πλευρα ειναι το ολο προβλημα, ιδιως αν σκεφθεις οτι η πολυθροναρα μου θα ειναι στην "1,50" (αποσταση 3+μ απο τιβι). Παντως πολυκαναλος ηδη υπαρχει (Harman Kardon 445), ηχεια 5.1 για δοκιμη υπαρχουν (αν κι ολα θελουν ξυλωμα κ΄ μεταφορα:)), οποτε ερχομενη η τιβι (τελος αλλης εβδομαδας) αρχιζουν και οι δοκιμες. Εαν ο ηχος ειναι...αμπεμπαμπλομ στον χωρο, μαλλον οριστικα ηχομπαρα (που να βρεις εδω για δοκιμη; :() ή ενα καλουτσικο 2.1! Για να μην γκρινιαζει και η κυρα:). Απο οτι διαπιστωνω παντως, δεν ειναι και πολυ δμοφιλης/προτιμομενη λυση - αυτο μου ειπαν και στο ΜηντιαΜαρκτ σημερα - -λογω αγνοιας ή...;
ηχομπαρες στο ΜΜ πηγες να βρεις και συ....οτι δεν εχουμε μη δημοφιλες το λεμε.
νταξ δεν ειναι και Νο1 αλλα οχι κι ετσι...
εμεις παντως εχωμεν....:126:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΗΧΟΜΠΑΡΕΣ...;

Λακη,

δε σε παιρνει να βαλεις τη τηλεοραση στο τοιχο με το 3,30 ( αν ειναι τοιχος ).
ετσι θα εχει περισσοτερες ανακλασεις και οι μπαρες θα δουλευουν σιγουρα πιο καλα
αλλα και περιφερειακα μπορεις να βαλεις ετσι

δε μας βαζεις μια φωτο να δουμε πως ειναι κανονικα, να μη λεμε αερολογιες...
Bαζω ενα λεπτομερεστερο σκιτσογραφημα με το πως σκεφτομαι να διαρυθμισω το δωματιο:

Σημερα η βιβλιοθηκη πιανει απο το γραφειο εως σχεδον τη γωνια, και λεω να παρω τη μιση και να τη βαλω διπλα στον καναπε ωστε να ελευθερωσω χωρο για την τιβι (εχει μηκος 120+μ!). Η διαρυθμιση αυτη βολευει προκειμενου να βλεπει καποιος (η...συνεταιρος το ζητησε) και απο την ακρη του καναπε (αποστ. απο τβ 3,00μ +). Σημερα ολος τοιχος "3,30" ειναι κενος, κι αν μπει η τιβι (το σκεφτηκαμε!) θα πρεπει: να παει ο καναπες εκει που ειναι το γραφειο (ειπαμε γιατι) εκτος κι αν αγνοηθει ο ετερος θεατης (ας παρει καρεκλακι να καθησει:)) και ΟΛΑ μενουν ως εχουν! Βολικη λυση και προτιμητεα (ιδιως αν ειχα και ...ambilight!) αλλα... η αποσταση θεασης (αφαιρουμενων πολυθρονας + ογκου τβ) θα ειναι 3.0μ. και χωρις περιθωρια αυξησης (εκτος κι αν βγω στην...βεραντα!), ενω στην πρωτη λυση (του σκιτσου), ε, καμεις κι ενα βημα πισω αν λαχει. ΕΡΩΤΗΜΑ εδω: τα 3,0μ ειναι ξεκουραστα για 50¨;;;
Ακομη, αν η τβ μπει στον "3,30" τοιχο ποιες ανακλασεις θα υπαρξουν αφου υπαρχει αριστερα της μπαρας ενα κενο 1,50μ, μετα το "1,25"; αρα...;
Μηπως (ξαναλεω...) ειναι προτιμοτερο τελικα ενα 5. με "στεναχωρο" σαραουντ;

Reaction score
152

Λακη,εχω μια της Mirage ( ποιας αλλης....) αλλα θελει ενισχυτη και πισω ηχεια. και σαμπ...
ειναι 3 σε 1.
αν θελεις μπορουμε να την δοκιμασουμε με την ελευση της Πανυ για να παρεις μια ιδεα...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428

Λακη,εχω μια της Mirage ( ποιας αλλης....) αλλα θελει ενισχυτη και πισω ηχεια. και σαμπ...
ειναι 3 σε 1.
αν θελεις μπορουμε να την δοκιμασουμε με την ελευση της Πανυ για να παρεις μια ιδεα...
ΒΕΒΑΙΩΣ!!! με το 3,1 τι εννοεις; γραψε πιο μοντελο ειναι για ενα γκουγκλαρισμα now!

μηπως ειναι αυτη; http://www.areadvd.de/hardware/2011/mirage_uni_theater.shtml

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428

σωστος.....
θα φερω και πισινά, τα nanosat...
Θα τα πουμε μολις τελειωσει η...εγκατασταση (τελος αλλης εβδομαδας ερχεται η Πανασονικ)

Timaras

Reaction score
2.176

Γιατί δε ρίχνεις μια ματιά στην Definitive?Δορυφοράκια,δυνατά στα χαρτιά τουλάχιστον,μιλάς με
τον τύπο,Νίκος Νίκου λέγεται και είναι πολύ ευγενικός και εξυπυρετικός.Τον παίρνεις τηλέφωνο στο
2310 477190,του εξηγείς περί τείνος πρόκειται,σου στέλνει ένα σετάκι και αν δε σου αρέσει το
ξαναπακετάρεις όμορφα όμορφα και του το στέλνεις πίσω.Καλό εέ?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.386
Members
38.694
Νεότερο μέλος
Verdier