ΗΧΟΣ PC:XΑΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΠΑΣΑ!

Reaction score
1
Δοκιμές και παιχνίδι με συχνότητες. Τίποτε άλλο.
Δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι με τις συχνότητες μεμονομένες. Θα ακούγονται, αλλά ποτέ δεν θα καταλάβει αν μεμονομένα τα 60hz ακούγονται -6db σε σχέση με τα 200hz.

Δεν θα καταλάβει έτσι ότι δεν παίζουν στην ίδια ένταση όλες η συχνότητες.

Reaction score
1.844
Απάντηση: Re: ΗΧΟΣ PC:XΑΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΠΑΣΑ!

Δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι με τις συχνότητες μεμονομένες. Θα ακούγονται, αλλά ποτέ δεν θα καταλάβει αν μεμονομένα τα 60hz ακούγονται -6db σε σχέση με τα 200hz.

Δεν θα καταλάβει έτσι ότι δεν παίζουν στην ίδια ένταση όλες η συχνότητες.
Αν δεν μπορούσε να καταλάβει τα -6db, δεν θα είχε ανοίξει καν το θέμα. :126: Τις μικροδιαφορές όχι, αλλά τα -6db; :601:

Reaction score
11
Tελικά ανακάλυψα ότι το cd player του pc είχε συνδεθεί κατά RIO και όχι κατά UDMA. Δοκιμάζω με την αλλαγή σε UDMA 2 μήπως υπάρξει διαφορά. Η γνώμη σας;

Reaction score
5
Είναι χρηματισμός φίλε μου τον μεσαίων και τον υψηλών, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από το τροφοδοτικό και τα υπόλοιπα εξαρτήματα του pc δεν αλλάζει τίποτα άδικα κουράζεσαι. Μόνο με οπτική σύνδεση μπορείς να πετύχεις σχετικά ικανοποιητική ποιότητα από pc.

Reaction score
11
Είναι χρηματισμός φίλε μου τον μεσαίων και τον υψηλών, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από το τροφοδοτικό και τα υπόλοιπα εξαρτήματα του pc δεν αλλάζει τίποτα άδικα κουράζεσαι. Μόνο με οπτική σύνδεση μπορείς να πετύχεις σχετικά ικανοποιητική ποιότητα από pc.

Συγγνώμη αλλά δεν το καταλαβαίνω το μήνυμά σου! Εννοείς ότι το pc ευνοεί μεσαίες και υψηλές σε βάρος των χαμηλών που στην προκειμένη έχουν πρόβλημα;

Reaction score
5
Συγγνώμη αλλά δεν το καταλαβαίνω το μήνυμά σου! Εννοείς ότι το pc ευνοεί μεσαίες και υψηλές σε βάρος των χαμηλών που στην προκειμένη έχουν πρόβλημα;

Ναι. Hλεκτρονικός θόρυβος ονομάζεται.

Reaction score
19
Αντώνη κάποιο λινκ γι'αυτές τις αερολογίες; Μήπως είναι και ηλεκτρονικός πόλεμος; :116:
Προσοχή κι όλας αν έχεις επεξεργαστή 2.4Ghz... Μπορεί να μπερδεύεται απ'το bluetooth σου και να κάνει λάθος πράξεις :139:

Reaction score
5
Αντώνη κάποιο λινκ γι'αυτές τις αερολογίες; Μήπως είναι και ηλεκτρονικός πόλεμος; :116:
Προσοχή κι όλας αν έχεις επεξεργαστή 2.4Ghz... Μπορεί να μπερδεύεται απ'το bluetooth σου και να κάνει λάθος πράξεις :139:

Αερολογίες να ψάξεις να βρεις μόνος σου.

Reaction score
7
:142:

Reaction score
19
Ε στήριξε το λίγο βρε παιδί μου να καταλάβουμε τί εννοείς και πώς ακριβώς επηράζεται ο ήχος απ'το pc (ειδικά)... Με οπτική πιστεύεις ότι θα πάρει το απόλυτο σήμα ή ότι θα'ναι κι αυτό λίγο κακό επειδή είναι pc?

Reaction score
7
Μα καλά στα Studio ηχογράφησης που γράφονται τα αγαπημένα μας CD δεν χρησιμοποιούν υπολογιστές; Εγώ υποθέτω ότι κάτι πάει στραβά με το Bass Management (αν διαθέτει τέτοια λειτουργία η On-Board κάρτα ήχου του φίλου) ή απλά η υλοποίηση του Chipset ήχου είναι τραγική.

Reaction score
19
Το ότι η αναλογική έξοδος μιας onboard κάρτας της σειράς είναι συνήθως "λίγη" για ήχο αξιόσεων δεν είναι κάτι κρυφό. Γι'αυτό και είναι προτιμότερο να παίρνουμε από αυτή bitstream σε κάποιο σοβαρό DAC (ή άλλο τρόπο σύνδεσης αν το επιτρέπει π.χ. usb).
Επίσης υπάρχουν πολύ σοβαρές υλοποιήσεις σε κάρτες PC για ήχο που δίνουν επίσης απευθείας αναλογικό. Χρωματίζονται κι αυτές απ'το τροφοδοτικό; :139:
Πιστεύεις ότι οι "υψηλές ταχύτητες" (που ουσιαστικά είναι το αποτέλεσμα υψηλών συχνοτητήτων μεταφοράς) μέσα στο PC επηρεάζουν τον ήχο κάνοντας παρεμβολή στο καλώδιο; Μάντεψε... κι οι standalone ενισχυτές/cd players κτλ τσιπάκια και επεξεργαστές έχουν μέσα + ένα στάδιο DAC για να δώσουν τελικά τον ήχο...

Reaction score
11
Τελικά η onboard κάρτα που έχω, (sound max cadenza), δεν έχει έξοδο κάτω από τα 45 hz! Kαι όταν λέμε δεν έχει δεν εννοώ μειωμένη - 10 db ας πούμε. Δεν έχει καθόλου! ΦΟΒΕΡΟ! Λυπάμαι που δεν μπορώ να επισυνάψω την καμπύλη που μόλις ανακάλυψα στο INTERNET για να το δείτε! Και κάνει και πολλά άλλα.(η καμπύλη απόκρισης), παλαβά!

Reaction score
11
Τελικά η συγκεκριμένη κάρτα on board, (soundMax Cadenza), παίζει και μπάσα! Θέλουν όμως αλλαγή οι driver που είναι λέει στην αρχική τους μορφή έτσι που να παίζουν τα πλαστικά κουτάκια των υπολογιστών χωρίς να καίγονται! Και χωρίς καμμία ενημέρωση ούτε από την ANALOG DEVICES, (κατασκευαστή της κάρτας), ούτε από την ΑSUS, (κατασκευαστή του motherboard), πορευόμαστε μέσα στα σκοτάδια της αναζήτησης της βέλτιστης λειτουργίας του εξοπλισμού μας! Τι τους λες!

Reaction score
1
Μου φαίνεται εντελώς περίεργο αυτό.

1) Drivers να επιρέαζουν την ακουστική ποιότητα (δεν μιλάω για software equalizer... εκτός τι να πώ αν είχε κανά software πάνελ δικό της με επιλεγμένο κάποιο efe - λές να έτρεχε στο backround στα κρυφά?)

2) Και το πιο βασικό, δλδ στα μικρά ηχεία αν κόψεις απο τα 100hz και κάτω δεν καίγονται, αλλιώς καίγονται? Αν ισχύει αυτό, πόσο @@ είσαι για να αχρηστεύσεις την κάρτα σου?

ΜΕ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΗ ΚΑΡΤΑ ΗΧΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΣΕ ΦΟΡΗΤΑ ΗΧΕΙΑΚΙΑ. Με την πατενταρισμένη και βραβευμένη τεχνολογια No-Bass που εξασφαλίζει ποιοτικά - αμπούκοτα- μεσαία, και μακροζωϊα στα ηχεία!

Εγώ ξαναλέω την άποψη μου. Αν το αναλογικό κομμάτι της κάρτας (και όχι τόσο το DAC) είναι μέτριο το πρώτο που χάνεται είναι τα μπάσα. Έχω αλλάξει 2 φορές κάρτα ήχου στο PC μου απο onboard και είδα διαφορά.

Reaction score
11
Φίλε μου δυστυχώς, (δεν ξέρω αν ισχύει και για σένα), μου έχουν κόψει την δυνατότητα των attachment. Έτσι δεν μπορώ να επισυνάψω την καμπύλη απόκρισης που ανακάλυψα στο διαδύκτιο για την συγκεκριμένη κάρτα! Είναι κάτι το τρελλό. Οι κατασκευαστές δίνουν μία απόκριση που είναι ραμμένη στα μέτρα των μικρών πλαστικών ηχείων! Ανεβάζουν τα μπάσα στα 100 hz + 15 db περίπου και τα μηδενίζουν στα 45 hz! Eπίσης κόβουν τις υψηλές στα 12.000 hz! Aρρώστια!

Reaction score
11
Επίσης πολύ παράξενο είναι ότι μετά την εγκατάσταση των νέων drivers, προστέθηκε στον μίκτη με τις ρυθμίσεις ένα ρυθμιστικό που λέει "bass boost". Tσεκάροντας την θέση απενεργοποίησης για να μην επηρεάζει τον ήχο, και πάλι τα μπάσα είναι πλέον κανονικά με το σωστό βάθος κάτω από τα 45 hz! Σαν να ενεργοποιήθηκε κύκλωμα βαθέως μπάσου!
Αλλά και γενικότερα ο ήχος ακούγεται πολύ καλά και σαφώς πολύ καλύτερα από τα δύο μου player σε όλα τα επίπεδα! Παράξενο για onboard κάρτα ήχου!

Reaction score
11
Kαι τελειώνω διατυπώνοντας μία ...τρομερή υποψία: μήπως το ίδιο πρόβλημα, των driver, υπάρχει και με άλλες onboard κάρτες ήχου και έτσι δεν αποδίδουν καλά; Χαίρετε!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.833
Members
38.504
Νεότερο μέλος
leftos