Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla και BYD)

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
92.405
Από Ευρώπη
Mercedes BMW Audi και Porsche έχουν εξαιρετικές και υπερσύγχρονες επιλογές. Κορυφαίες. Μπήκαν τα πράγματα στη θέση τους.
😎
Για πιο φτηνά;
Και τα Mini είναι πολύ ωραία, και το Renault 5.
Και τα καινούργια ID έχουν πολύ βελτιωμένο κινητήρα και λειτουργικό. Και από οδική συμπεριφορά είναι εξαιρετικά.
Ορίστε, έχει επιλογές μια χαρά από Ευρώπη.

Dimifoot

Editor
Reaction score
92.405
Κακό πράγμα ο φανατισμός. Και φυσικά τα κίνητρα είναι ξεκάθαρα πολιτικά.
Μην κρύβεστε πίσω από το δάκτυλο σας.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.579
Καθόλου φανατισμός. Και να κάτσω να στο αναλύσω θα διαφωνείς σχεδόν σε όλα οπότε δεν έχει νόημα καθώς τα έχουμε ξαναπεί.
Και φυσικά τα κίνητρα είναι ξεκάθαρα πολιτικά.
Μην κρύβεστε πίσω από το δάκτυλο σας.
:roflmao:

Τρεις λαλούν.

Έχεις πρόβλημα. Να το δεις.

Bye

Reaction score
2.444
Το ερώτημα πού τίθεται είναι εάν εσύ ως απλός καταναλωτής προτίθεσαι να πληρώσεις ακριβότερα ένα υποδεέστερο προϊόν για να "προστατέψεις" (δήθεν) από τους Κινέζους μια πχ γερμανική φίρμα που δεν σέβεται ούτε εσένα, ούτε τον εαυτό της, χωρίς όραμα και χωρίς μέλλον, που χάνει λεφτά σε κάθε πώληση, που επιμένει να μην ασχολείται με την ηλεκτροκίνηση και ζητάει επέκταση των ICE μέχρι να σβήσει ο ήλιος, σα να ζει σε άλλο πλανήτη (απλώς θέλει να παρουσιάσει κάπως καλύτερα αποτελέσματα για το επόμενο Q, αδιαφορώντας για την μακροπρόθεσμη παράδοση στους Κινέζους).
τι υποδεέστερο ευρωπαϊκό σε σχέση με το κινέζικο δεν το αντιλαμβάνομαι να πω την αλήθεια, υποδεέστερο σε σχέση με Τέσλα, να το δεχτώ λόγω "FSD" , αλλά με Κίνα γιατί; επειδή έχουν μεγαλύτερες μπαταρίες και περισσότερα μπλιμπλίκια για ίδια λεφτά; απλά είναι φθηνότερα. Και ας δούμε και πως θα πάνε στο μέλλον από αξιοπιστία, σέρβις κλπ

ένα ποσό παραπάνω, ναι είναι διατεθιμένος να πληρώσω, μέχρις ενός ορίου, τώρα να αυτό είναι 10 ή 25% δεν ξέρω, κάπου ανάμεσα ίσως

Από Ευρώπη ............................................., από που να αρχίσει και που να τελειώσεις, Καλή τύχη.
ναι ξέρω, καίνε λάδια :p

Dimifoot

Editor
Reaction score
92.405
τι υποδεέστερο ευρωπαϊκό σε σχέση με το κινέζικο δεν το αντιλαμβάνομαι να πω την αλήθεια
Ούτε κατά διάνοια δεν πιάνουν τις Mercedes BMW Audi Porsche οι Κινέζοι. Όποιος το λέει αυτό είναι παντελώς άσχετος με το αντικείμενο.
Ή αντιευρωπαϊστής. Για κάποιον λόγο. Λέμε τώρα. :biggrin:

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.974
τι υποδεέστερο ευρωπαϊκό σε σχέση με το κινέζικο δεν το αντιλαμβάνομαι να πω την αλήθεια
Σε κάθε κοστολογιο, όποιο θες - διάλεξε, μπορούμε να δούμε τεχνικά χαρακτηριστικά από μια (οποία θες) Ευρωπαϊκή πρόταση, και μετά να αντιπαραβάλλουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά από αντίστοιχη κινεζική πρόταση.

Τα βασικά χαρακτηριστικά που έχουν σημασία στα (ηλεκτρικά) αυτοκίνητα, είναι τα εξής:

1. Ονομαστική WLTP αυτονομία
2. Μέγεθος μπαταρίας και κόστος αντικατάστασης
3. Καθαρόαιμη ηλεκτρική πλατφόρμα ή όχι
4. Ταχύτητα φόρτισης
5. Εγγύηση
6. Χώρους
7. Επιδόσεις (0-100, τεστ ταράνδου)
8. Σοφτγουερ
9. Επίπεδα εξοπλισμού, δυνατότητες
10. Αστέρια στα κρας τεστ

Στην ίδια τιμή, οποιοδήποτε ευρωπαϊκό προϊόν, έχει πρόβλημα όταν θα συγκριθεί με αντίστοιχο κινέζικο, είναι εμφανώς υποδεέστερων χαρακτηριστικών, με λιγότερο εξοπλισμό, με μικρότερη μπαταρία, με υποδεέστερες επιδόσεις.

Υποδεέστερο προϊόν.

Στα γερμανικά προϊόντα, όπως στο σχετικά προσιτό iD.3, αν πας να βάλεις κάποιο λογικό εξοπλισμό (αντλία θερμότητας, Μάτριξ φώτα, keyless entry, κλπ) το κόστος εύκολα θα ξεπεράσει τα 50 χιλιάρικα.. Στα λεφτά που θα φτάσει, εάν δεις τι προσφέρει ο κινέζικος ανταγωνισμός, είναι να γελάς και να κλαίς μαζί.

Τώρα αν θες να γράφει "φολγκζβάγκεν" ή "πόρσε" στην ούγια, με γεια σου και με χαρά σου, αλλά στα ίδια λεφτά έχει πορτοκαλιές που κάνουν καλύτερα πορτοκάλια, και πάντα (καλώς ή κακώς) αν τα λεφτά φτάνουν σε επίπεδα προϊόντων της Τέσλα, μπαίνει στο παιχνίδι της σύγκρισης ο ισχυρότερος παίχτης..
Και ας δούμε και πως θα πάνε στο μέλλον από αξιοπιστία, σέρβις κλπ
Έχει ήδη πολύ σοβαρή εμπειρία ο Κινέζος στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ιδίως η BYD, κι αυτό φαίνεται από τον αριθμό πωλήσεων.

Όταν ο Κινέζος πουλάει σε ένα μήνα όσα θα πουλήσει σε 1-2 χρόνια η άλλη εταιρεία, καταλαβαίνεις εύκολα ότι ο ένας έχει εμπειρία κι ο άλλος παίζει στους κασιδη το κεφάλι.

Ιδίως στο σοφτγουερ, όπου τα ευρωπαϊκά έχουν ένα σοβαρό μειονέκτημα σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους (καλά, άσε την Τέσλα, αυτή έχει ξεφύγει).

Reaction score
2.444
ο κινέζος πουλάει παραπάνω λόγω τιμής, δεν προκύπτει από τον αριθμό των πωλήσεων η αξιοπιστία, αυτή θα τη δούμε σε βάθος χρόνου

δεν με ενδιαφέρει να γράφει "VW" ή "πόρσε", ας γράφει skoda ή dacia, μου είναι αδιάφορο,
όχι ότι δε ήθελα μία πόρσε, το αντίθετο μάλιστα, αλλά όχι για το σήμα αλλά για τα υπόλοιπα, κοίταγα να αλλάξω αυτό που έχω και είδα και τα skoda (το έχω αναβάλει προς το παρόν)

είπαμε, κινέζικο θα δω όταν δεν θα έχω άλλη επιλογή ή δε θα μου φτάνουν τα λεφτά

Dimifoot

Editor
Reaction score
92.405
Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.671
Members
38.595