alexis
Reticular Activating System
- Μηνύματα
- 18.921
- Reaction score
- 32.894
Δεν έχει σημασία αν θα τρέξει λίγο κάπου. Η ουσία στην αεροδυναμική και στο efficiency είναι η ευκολότερη μετακίνηση αέρα σε μεγάλες ταχύτητες για μεγάλη χρονική διάρκεια.
Στα EV το efficiency είναι η σημαντικότερη παράμετρος, είτε μιλάμε για αυτοκίνητο πόλης είτε για "μεγάλων αποστάσεων" (εάν υπάρχει τέτοιο πράμα).Δεν έχει σημασία αν θα τρέξει λίγο κάπου. Η ουσία στην αεροδυναμική και στο efficiency είναι η ευκολότερη μετακίνηση αέρα σε μεγάλες ταχύτητες για μεγάλη χρονική διάρκεια.
Αποφάσισε. Σήμερα λες Α και πριν μέρες ή μήνες έλεγες Β.Στα EV το efficiency είναι η σημαντικότερη παράμετρος, είτε μιλάμε για αυτοκίνητο πόλης είτε για "μεγάλων αποστάσεων" (εάν υπάρχει τέτοιο πράμα).
Σήμερα βιαζόμουν, άργησα, ψιλο-εντός πόλης, το έβαλα στο "standard" και μη τον είδατε τον σίφουνα, έπιασα ταχύτητα πάνω από την μάξιμουμ του iD.3..
Το iD.3 pro έχει wltp 15,3 kWh/100km, που μια χαρά είναι εφικτή, όπως είπα, αρκεί να πηγαίνεις "λίγο ήρεμα".
Το KIA ev9 awd έχει 22,8
Smart #1 pulse έχει 18,2
Tesla model 3 LR έχει 11,8
Tesla model Y LR έχει 13,2
Και μέσα στην πόλη, θα τη δεις τη διαφορά στην κατανάλωση, και δεν θα είναι μικρή.
Και μέσα στην πόλη θα πας σε ταχύτητες που μετράει ο αεροδυναμικός συντελεστής.
Πάρτε EV, θα τα δείτε στην πορεία, το efficiency είναι η σημαντικότερη παράμετρος.
Δεν είπα ποτέ ότι παίζει ρόλο μόνον η αεροδυναμική, μη γράφεις κάτι που δεν ισχύει, έτσι για να γράψεις κάτι και συ.Δεν παίζει ρόλο μόνο η αεροδυναμική. Και άλλα παίζουν ρόλο, όπως η σχεδίαση του μοτέρ για παράδειγμα, ο τρόπος κλιματισμού της καμπίνας, κ.α.
Δεν είπα ποτέ ότι παίζει ρόλο μόνον η αεροδυναμική, μη γράφεις κάτι που δεν ισχύει, έτσι για να γράψεις κάτι και συ.![]()
εγώ αυτή τη λογική δεν την καταλαβαίνω, για ένα αντικείμενο που χρειάζεσαι 1 φορά το χρόνο (πραγματικά ποιός χρειάζεται την μπαγκαζιέρα στην καθημερινότητά του; ) να το σέρνεις στο αυτοκίνητο όλο το χρόνο.Θεσσαλονίκη-Δράμα, 150χλμ, έφαγα 80% της μπαταρίας, 15€ φόρτιση, με 130χλμ/ώρα, με βαρύ πόδι, με 5 βαθμούς έξω, 22 μέσα και μπάρες οροφής.
Τώρα λέω να βάλω και μόνιμα μεγάλη μπαγαζιέρα στις μπάρες.![]()
Βλέπω μια αντίφαση σε αυτές τις 2 παραγράφους.Η αεροδυναμική αντίσταση είναι ανάλογη του τετραγώνου της ταχύτητας, ανάλογη του αεροδυναμικού συντελεστή και ανάλογη της μετωπικής επιφάνειας. Αυτό σημαίνει ότι με ταχύτητες της τάξης των 40-50 χαω εντός πόλης η επίδραση της αεροδυναμικής του αυτοκινήτου είναι το 1/4 της επίδρασης στην κίνηση με ταχύτητες των 80-100 χαω, αν μάλιστα μιλάμε για αυτοκινητόδρομο και 120-140 χαω η αντίσταση εννιαπλασιάζεται (από τα 40 στα 120).
Συνεπώς αυτό που είναι ζωτικής σημασίας στον αυτοκινητόδρομο, εντός της πόλης είναι περίπου αδιάφορο.
Την οποία κατανάλωση, αν θες να την μειώσεις (και να κάνεις παραπάνω χλμ) πρέπει και να τα σκάσεις.Ενώ στα BEV είναι κατανάλωση καυσίμου.
Όλο το καλοκαίρι, Μάιο-Οκτώβριο, τον μισό χρόνο δηλαδή θα είναι μόνιμα φορτωμένη η μπαγαζιέρα με ξαπλώστρες/ομπρέλες θαλάσσης και λοιπά της παραλίας. Σχεδόν καθημερινή χρήση.εγώ αυτή τη λογική δεν την καταλαβαίνω, για ένα αντικείμενο που χρειάζεσαι 1 φορά το χρόνο (πραγματικά ποιός χρειάζεται την μπαγκαζιέρα στην καθημερινότητά του; ) να το σέρνεις στο αυτοκίνητο όλο το χρόνο.
άντε πες έχεις Suzuki swift με 200 λίτρα χώρο αποσκευών και 4 μελή οικογένεια, δγμ άστην πάνω το καλοκαίρι για τα μπάνια και τις διακοπές, τους υπόλοιπους 9 μήνες γιατί;