Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla και BYD)

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.154
1000km σε 9 ώρες. 10' γρηγορότερα από το Tesla Μodel 3 LR RWD.

Κάπου κόλλησε το software δύο φορές, αν κατάλαβα καλά, και τον πέταξε έξω από το σημείο που ήταν, ενώ σε άλλο σημείο καθοδόν σταμάτησαν να δουλεύουν cruise control κ.α. Επανήλθε αργότερα, μάλλον επειδή έκανε reboot για άλλο λόγο. Σε φορτιστή 400V δεν φορτίζει. Μόνο μια φορά έπιασε τα 350kW που μπορεί, και μόνο για περίπου ένα 13% (2%-15% αν θυμάμαι καλά), και άλλη μια 320kW. Στις υπόλοιπες φορτίσεις μάλλον έφταιγε ο φορτιστής, και γενικότερα ήταν κάτω από 300kW το peak. Κάπου ανάμεσα 260kW - 280kW.

Από άποψη απόδοσης Tesla Killer δε το λες, μιας και με peak τα 250kW των LR, τα οποία τα έχουν παντού και πάντα λόγω Superchargers, και με 5-6kWh μικρότερη μπαταρία είναι μόνο 10' πίσω. Το οποίο γίνεται εύκολα και 0' λόγω των Superchargers, ενώ στην CLA πρέπει να παίξεις lotto με τους φορτιστές αν θες πάνω από 300kW.

Σε κάθε περίπτωση η CLA είναι μια χαρά για αυτόν που δίνει +15.000€ (αντί ενός LR RWD) ή +10.000€ (αντί ενός LR AWD).

Υγ: πολύ μπλιμπλίκι και φωτάκια το βράδυ.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.984
Κάπου κόλλησε το software δύο φορές, αν κατάλαβα καλά, και τον πέταξε έξω από το σημείο που ήταν, ενώ σε άλλο σημείο καθοδόν σταμάτησαν να δουλεύουν cruise control κ.α.
😁🤪😁🤣😁🤪😁😁😁🤪😁😁🤣😁🤪

Τζέρμαν τεκνόλοτζι. 🤣😁😁🤣🤣

Σε φορτιστή 400V δεν φορτίζει.
Αν το πάρεις και θες να γυρίσεις την Ελλάδα, καλύτερα ξανασκέψου το.

🤣🤣🤪🤪🤣🤪😁🤪🤣🤪🤪😁🤣

ΥΓ. Δε με λέτε, αυτό τουλάχιστον πάει μόνο του; Έχει FSD που να δουλεύει; 🤪😁🤣😁🤪😁😁

Στρίβει στα στενά; Σταματάει στα φανάρια; Τι κάνει τελοσπαντων; 🤣😁🤪😁🤣😁🤪

Από άποψη απόδοσης Tesla Killer δε το λες...

πολύ μπλιμπλίκι και φωτάκια το βράδυ
Στα μπλιμπλίκια και φωτάκια, είναι σίγουρα Τέσλα κίλλλερ 🤪😁🤣😁🤪😁🤣

Ε, έχει το κοινό του, τους γνωστούς ιθαγενείς που κοροϊδεύουν με χάντρες και καθρεφτάκια οι Γερμανοί. 🤪😁🤣😁🤪

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.693
Μια χαρά είναι.
Και αν κάποιος περίεργος θέλει να φορτίζει σε χελώνες, μην ανησυχείτε, όταν θα αρχίσει η παραγωγή για χώρες του τρίτου κόσμου όπως η Ελλάδα θα φορτίζει και στα 400.
Προσωπικά φορτιστές DC που σέρνονται θα τους απέφευγα με οποιοδήποτε αυτοκίνητο.

Αν δούμε την Luxury sedan κατηγορία, καλύτερη επιλογή θα είναι η taycan, αλλά ξεφεύγει πολύ οικονομικά. Το Macan λίγο πιο προσγειωμένο, αλλά SUV.
Σε χαμηλότερη τιμή είναι ο ανταγωνισμός μεταξύ Audi A6, BMW i4/5, CLA. Εδώ νομίζω πως όλα είναι εξαιρετικά, το Audi το ακριβότερο, ξεφεύγει πολύ με τα extra ως τετρακίνητο, και η Mercedes δεν είναι διαθέσιμη. Το BMW προσωπικά το θεωρώ καταπληκτικό αυτοκίνητο για κάποιον που του αρέσει να οδηγάει. Δεν έχω οδηγήσει τα άλλα δύο, αλλά δύσκολα να πάρεις κάτι άλλο όταν οδηγήσεις την BMW. Αξίζει μια δοκιμή.
Από τα κινέζικα δεν νομίζω πως θα ψωνίσει κανείς σε αυτήν την κατηγορία. Όσο καλά και αν είναι, polestar, NIO, zeekr κτλ, όταν περάσεις το 60000€ μάλλον δεν θα τα κοιτάξεις καν αν είσαι ευρωπαίος.
Πιο κάτω κατηγορία (όχι Luxury) είναι η Tesla -για συγκεκριμένη μερίδα πληθυσμού μόνο :biggrin:, και η BYD, όπως και το ID7, πολύ ακριβό για VW.
Το Γαλλικό δεν το είδαμε ακόμα, μόνο στα χαρτιά φαίνεται καλό.
Μετρημένα κουκιά.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.693
Διαφωνώ σχεδόν σε όλα. :biggrin:
Δεν βαριέσαι…. Συμφωνώ εγώ σε αυτό, αυτό λέω με άλλα λόγια:
Σε κάθε περίπτωση η CLA είναι μια χαρά για αυτόν που δίνει +15.000€ (αντί ενός LR RWD) ή +10.000€ (αντί ενός LR AWD).

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
34.363
Μια χαρά είναι.
Και αν κάποιος περίεργος θέλει να φορτίζει σε χελώνες, μην ανησυχείτε, όταν θα αρχίσει η παραγωγή για χώρες του τρίτου κόσμου όπως η Ελλάδα θα φορτίζει και στα 400.
Προσωπικά φορτιστές DC που σέρνονται θα τους απέφευγα με οποιοδήποτε αυτοκίνητο.

Αν δούμε την Luxury sedan κατηγορία, καλύτερη επιλογή θα είναι η taycan, αλλά ξεφεύγει πολύ οικονομικά. Το Macan λίγο πιο προσγειωμένο, αλλά SUV.
Σε χαμηλότερη τιμή είναι ο ανταγωνισμός μεταξύ Audi A6, BMW i4/5, CLA. Εδώ νομίζω πως όλα είναι εξαιρετικά, το Audi το ακριβότερο, ξεφεύγει πολύ με τα extra ως τετρακίνητο, και η Mercedes δεν είναι διαθέσιμη. Το BMW προσωπικά το θεωρώ καταπληκτικό αυτοκίνητο για κάποιον που του αρέσει να οδηγάει. Δεν έχω οδηγήσει τα άλλα δύο, αλλά δύσκολα να πάρεις κάτι άλλο όταν οδηγήσεις την BMW. Αξίζει μια δοκιμή.
Από τα κινέζικα δεν νομίζω πως θα ψωνίσει κανείς σε αυτήν την κατηγορία. Όσο καλά και αν είναι, polestar, NIO, zeekr κτλ, όταν περάσεις το 60000€ μάλλον δεν θα τα κοιτάξεις καν αν είσαι ευρωπαίος.
Πιο κάτω κατηγορία (όχι Luxury) είναι η Tesla -για συγκεκριμένη μερίδα πληθυσμού μόνο :biggrin:, και η BYD, όπως και το ID7, πολύ ακριβό για VW.
Το Γαλλικό δεν το είδαμε ακόμα, μόνο στα χαρτιά φαίνεται καλό.
Μετρημένα κουκιά.
Ποιο γαλλικό?

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.160
Members
38.538
Νεότερο μέλος
Evasound