Ηλεκτρολογικό Καλώδιο

Reaction score
11
Καλησπέρα και Χρόνια πολλά σε όλους,
Θα ήθελα την γνώμη σας για το παρακάτω θέμα:
'Εχω τραβήχει μια γραμμή ρεύματος απο τον πίνακα στο στερεοφωνικό χρησιμοποιώντας απλό ηλεκτρολογικό καλώδιο. Μου προτείνουν τώρα να αλλάξω το καλώδιο και να βάλω ένα καλύτερο. αξίζει τον κόπο ή απλά θα τρυπάω τοίχούς? Πάντως απο την στιγμή που επαιξα με ξεχωριστή γραμμή για το στερεοφωνικό η διαφορά σε θέμα απόδοσης ήταν μεγάλη!! Μένω μακρυά απο το κέντρο και απο ότι φαίνεται το ρεύμα στην περιοχή μου έχει προβλήμτα. Για αυτούς που θεωρούν ότι πρέπει να βάλω ένα καλύτερο καλώδιο θα ήθελα να μου προτείνουν και ποιό. Ξέχασα να αναφέρω ότι χρειάζομαι 20 μέτρα καλώδιο.

Σας ευχαριστώ πολύ

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.198
Απάντηση: Ηλεκτρολογικό Καλώδιο

Για μένα, όχι δεν αξίζει ο κόπος.

Πάντως απο την στιγμή που επαιξα με ξεχωριστή γραμμή για το στερεοφωνικό η διαφορά σε θέμα απόδοσης ήταν μεγάλη!!

:121: Ίσως έπαιξε ρόλο και ο ψυχολογικός παράγοντας!

Reaction score
11
Re: Απάντηση: Ηλεκτρολογικό Καλώδιο

Για μένα, όχι δεν αξίζει ο κόπος.

:121: Ίσως έπαιξε ρόλο και ο ψυχολογικός παράγοντας!
Θα συμφωνήσω οτι ως ενα βαθμό μπορεί να ήταν και το ψυχολογικό, αλλά είδα διαφορά σε σκηνή και ανάλυση.

Reaction score
460
Αυτο που παιζει καποιο ρολο στην αποδωση ειναι αυτο που εχεις ηδη κανει, μια ανεξαρτητη γραμμη ρευματος απο τον πινακα που αυτη τρφοδωτει το στερεοφωνικο μας ετσι ωστε να μην επειρεαζεται απο την λειτουργια αλλων συσκευων.Τωρα για καλητερης ποιοτητας καλωδιο εγκαταστσασης αυτο μου ακουγεται αστειο και το λεω εκ πειρας γιατι ειμαι ηλεκτρολογος και κολλημενος audiophile.Καλο πασχα

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

ειναι τοσα πολλα τα θεματα.....απο που να αρχισεις......Καταρχην το οτι εχεις αποκλειστικη γραμμη ισως να μην λεει και πολλα.Λεω ισως γιατι αν εχεις κοινο ουδετρο (συχνα το κανουν οι ηλεκτρολογοι) (για ευκολια) ενα παρασιτο περνα ευκολα.Αν δεν εχεις τοτε εχεις καποια πλεονεκτηματα.
Οσο αφορα την διαφορα υπαρχουν πολλα θεματα προς συζητηση.
Απλα σκεψου πως ενα καλο καλωδιο σε τοσα μετρα εχει καποιο κοστος.Το αντεχεις?
Αν ναι το κανεις, αλλιως ξεχνα το.διαφορα σιγουρα θα εχεις με ενα καλυτερο καλωδιο.Απλα το ποσο θα ειναι λιγο υψηλο

Reaction score
11
Re: Απάντηση: Ηλεκτρολογικό Καλώδιο

ειναι τοσα πολλα τα θεματα.....απο που να αρχισεις......Καταρχην το οτι εχεις αποκλειστικη γραμμη ισως να μην λεει και πολλα.Λεω ισως γιατι αν εχεις κοινο ουδετρο (συχνα το κανουν οι ηλεκτρολογοι) (για ευκολια) ενα παρασιτο περνα ευκολα.Αν δεν εχεις τοτε εχεις καποια πλεονεκτηματα.
Οσο αφορα την διαφορα υπαρχουν πολλα θεματα προς συζητηση.
Απλα σκεψου πως ενα καλο καλωδιο σε τοσα μετρα εχει καποιο κοστος.Το αντεχεις?
Αν ναι το κανεις, αλλιως ξεχνα το.διαφορα σιγουρα θα εχεις με ενα καλυτερο καλωδιο.Απλα το ποσο θα ειναι λιγο υψηλο

H γραμμή δεν είναι σε ασφάλεια αλλά κατευθίαν στο γενικό. Οπότε θεωρώ,χωρίς να είμαι σίγουρος,οτι έχω κοινό ουδέτερο. Μου προτείνανε ενα καλώδιο στα 60 ευρώ το μέτρο για αυτό και το συζητάω αν αξίζει το κόπο.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

πολλα ειναι , μαλλον με μικροτερο ποσο βρισκεις κατι καλυτερο

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138

(...) Λεω ισως γιατι αν εχεις κοινο ουδετρο (συχνα το κανουν οι ηλεκτρολογοι) (για ευκολια) (...)
Δηλαδή; Πώς αλλιώς (θα μπορούσαν να) το κάνουν, και τους είναι δύσκολο;

Reaction score
1.772

να φερουν ενα χωριστο ουδετερο απο τη δεη μηπως;:116:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138

Γιατί καλέ; Αυτός που δίνει η ΔΕΗ, τί έχει δηλαδής; Μάνα δεν τον γέννησε κι αυτόνε;

Reaction score
29.722

Οοοοχι κωστάκη μου αυτός δεν εχει τις περγμηνές........

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

γιαννη με παργαμηνες πσωνιζεις ή οτι ακουν τα αφτια σου?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

υπαρχουν και φτηνιαρικα καλωδια που παιζουν καλα.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138

γιαννη με παργαμηνες πσωνιζεις ή οτι ακουν τα αφτια σου?
Σε ρώτησα κάτι. Απάντηση, θα πάρω; Ή αούα κι έτσι; :114:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

συγνωμη σε ποιο # αναφερεσαι?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

αν λες για αυτο , γινεται και αλλιως αλλα για ευκολια ξεκινανε απο τον πινακα και μοιραζουν σε ολα τα δωματια .Βεβαια σε πολυ λιγες περιπτωσεις μπορει να εχεις θεμα.Εγω ειχα παλαιοτερα (το σπιτι δεν το εστρωσε γνωστος μου) και εφερα συναδερφο και καναμε καποια μαζεματα (γραμμη απο τον πινακα ) για να ησυχασω .Δυστυχως καποιες περιπτωσεις μπορει να ειναι σπαστικες.Αν δεν σε καλυψα μου λες τι αλλο θες

Reaction score
1.772

αν λες για αυτο , γινεται και αλλιως αλλα για ευκολια ξεκινανε απο τον πινακα και μοιραζουν σε ολα τα δωματια .Βεβαια σε πολυ λιγες περιπτωσεις μπορει να εχεις θεμα.Εγω ειχα παλαιοτερα (το σπιτι δεν το εστρωσε γνωστος μου) και εφερα συναδερφο και καναμε καποια μαζεματα (γραμμη απο τον πινακα ) για να ησυχασω .Δυστυχως καποιες περιπτωσεις μπορει να ειναι σπαστικες.Αν δεν σε καλυψα μου λες τι αλλο θες
τζιφος.

Reaction score
29.722

Ρε αργύρη θα μας τρελάνεις ?
Ο ουδέτερος είναι κοινός σε όλα τα δίκτυα.Ξεκόλλα επιτέλους.Εχεις δει πουθενά ξεχωριστούς ουδέτερους ? πες μου αν εχεις δει εστω και ενα.Ολοι οι ουδέτεροι κοινοί είναι.
Η μήπως η δεη στους καλούς πελάτες βάζει και αντιστάσεις απομόνωσης ?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.099
Members
38.530
Νεότερο μέλος
Σωτήρης Καλύμνιος