Ηλεκτρονικό τσιγάρο

Timaras

Reaction score
2.153
Από το ελληνικό site της Joyetech για την Ni 0.2 Ohm & Ti 0.4 Ohm

Temp control.JPG

Εκεί που τελειώνει το τιτάνιο αρχίζει το νικέλιο.

Timaras

Reaction score
2.153
Στη θερμοκρασία, ρυθμίζεται η ... Θερμοκρασία!
Όχι τα βατ ή τα βολτ.
Δεν είναι έτσι Κώστα!
Ρυθμίζεις και την ισχύ για να φτάσεις την επιθυμητή θερμοκρασία.
Εμένα ήταν ρυθμισμένο στα 75w (default τιμή) γι'αυτό και μου έβγαζε μήνυμα χαμηλής μπαταρίας!

Timaras

Reaction score
2.153
Κατ'αρχήν ο τύπος στο κατάστημα μου είπε ότι όταν ατμίζουμε σε λειτουργία θερμοκρασίας πρέπει πάντα να έχουμε κλειδωμένη την αντίσταση για λόγους που μου εξήγησε περιλυπτικά γιατί είχε λίγο δουλειά αλλά εγώ δεν κατάλαβα!
Θα ξαναπάω να μου τα ξαναπεί για να τα καταλάβω!

Στο i-stick pico,αυτό γίνεται πατώντας το fire button ενώ πατάς το +

Για να ρυθμίσεις την ισχύ τώρα κατά τη λειτουργία ελέγχου θερμοκρασίας,πατάς το fire button 4 φορές και με τα +/- ρυθμίζεις την επιθυμητή ισχύ.

Στο δικό μου το ρύθμισα στα 40w και πλέον δεν μου βγάζει μύνημα αδύνατης μπαταρίας.Ούτε και στα 50w που το δοκίμασα!:party:

Ζήτω το i-stick pico!! :neo:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.913
Χμ χμ!

Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες!

Πάντως η άλλη αντίσταση η 0,25 ήθελε 30-60 βατ και στα 60 ζωντάνευε...

Οπότε αυτή στα 0,2 μάλλον ένα 70-αρι το θέλει.

Κι είπαμε, εσένα σου έβγαζε μήνυμα χαμηλής μπαταρίας, γιατί σε αυτά τα βατ έχει πολλά αμπέρ κι έχεις λάθος μπαταρία για πολλά αμπέρ, γιατί αυτή η μπαταρία που έχεις αδυνατεί να βγάλει πολλά αμπέρ.

Last edited:

Timaras

Reaction score
2.153
Κι είπαμε, εσένα σου έβγαζε μήνυμα χαμηλής μπαταρίας, γιατί σε αυτά τα βατ έχει πολλά αμπέρ κι έχεις λάθος μπαταρία για πολλά αμπέρ, γιατί αυτή η μπαταρία που έχεις αδυνατεί να βγάλει πολλά αμπέρ.
Ναι και ο τύπος στο κατάστημα για την Lg καφέ μου είπε για mods με μονή μπαταρία.
Για mods με διπλή μπαταρία μου είπε πως προτιμά τις Sony vtc5 :idk:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.913
Οι "παλιοί" στο σπορ τι λένε;

TC ή watt;

Άντε, μη βαργιέστε, δώστε οδηγίες στους νέους!

Reaction score
3.341
Tc ni 200 απο την πρώτη μέρα πoυ ήρθε το Vaporshark rdn40 μετά άλλαξα κάποια μοντάκια
όλα με TC τώρα είμαι με vtc mini και απο εβδομάδα έρχεται το hcigar vt75 nano
Για ασφαλές άτμισμα μονο ΤC αλλά θέλει εξοικείωση και προσοχή !!!
Εάν διαβάσει λαθος αντισταση θα γίνει το βαμβακι καρβουνάκι :D

Timaras

Reaction score
2.153
Γι'αυτό μου είπε ο τύπος εκεί να κλειδώνω παντα την αντίσταση σε tc mode?
[DOUBLEPOST=1486992860][/DOUBLEPOST]
Για ασφαλές άτμισμα μονο ΤC αλλά θέλει εξοικείωση και προσοχή !!!
Το αναλύεις αυτό λίγο?
[DOUBLEPOST=1486992907][/DOUBLEPOST]
Εάν διαβάσει λαθος αντισταση θα γίνει το βαμβακι καρβουνάκι :D
Γιατί να διαβάσει λάθος αντίσταση?

Reaction score
3.341
Η αντίσταση Νικελίου αλλάζει αναλόγως την θερμοκρασία ,την ώρα που κατασκευάζεις μιά αντίσταση το σώμα μας και τα δάχτυλά μας μεταφέρουν θερμότητα (για ιδιοκατασκευή )
για έτοιμη αντίστση πρέπει η θερμοκρασία περιβάλλοντος να είναι η ίδια με μοντ και αντίσταση .
όπως επίσης είναι καλύτερο να γνωρίζεις εκτων προτέρων πόσο θα είναι η αντίσταση για να την κλειδώσεις .

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Το TC ειναι χρησιμο (καιτοι ειναι κατα προσεγγιση εκτιμηση) στα πολλά βατ για να μην φας κανενα "καρβουνο" στα πνευμόνια .
Οσοι ατμιζουν στα χαμηλά βατ με ~1Ω αντιστασεις δεν το χρησιμοποιούν ....και δεν έχουν πρόβλημα .Ρωτηστε τους η ας πουν οι ίδιοι .Το "υγιεινο" 'ατμισμα μπορει να γινει ευκολα επικινδυνο λογω ακροτητων που συνηθως κάνουν οι "ντουμανιάρηδες".
Σε ενα τσιγαρο έχεις στανταρ συστατικά .Με το ατμισμα ο καθε επίδοξος κανει του κεφαλιού του .Δεν υπάρχει κανενός ειδους στανταρντ .Ο ελεγχος θερμοκρασίας (TC) ειναι ο πλέον διαδεδομένος τροπος να συμαζέψεις τις καθε μορφής ακρότητες .

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Οι "παλιοί" στο σπορ τι λένε;

TC ή watt;

Άντε, μη βαργιέστε, δώστε οδηγίες στους νέους!
Επειδη κατεχεις από νομο του Ωμ ...
Ο ελεγχος θερμοκρασίας δουλευει σαν φίλτρο ...κοβει τα παραπάνω για να μην βρασει το ζουμι και πιεις "δηλητηρια".Γιαυτο σου λενε με TC δουλευεις full power .Τραβαει οσο χρειάζεται μεχρι το φιλτρο και μετα κοβει .Περίπου βεβαια γιατι οι μετρησεις δεν ειναι ακριβειας και με ιδια ονομαστικα δεδομενα παίρνεις αλλα αποτελεσματα απο μοντακι σε μοντακι η από τυλιγμα σε τυλιγμα (ειτε λογω αλλου κραματος μεταλλου ,καιτοι ιδιο πχΝι200) ειτε λογω κατασκευης της αντιστασης απο χερι σε χέρι .
Ειμαστε ακομα σε "πειραματικη περίοδο " και έχουμε γινει εκουσίως τα πειραματοζωα .Ναι μεν δεν εισπνέουμε τα τεκμηριωμενα καρκινογόνα της καυσης του τσιγαρου αλλά ακομα δεν έχουμε επαρκεις μελέτες για το τι ακριβως "πίνουμε" .Ασε που ο καθενας ατμιζει το δικο του χαρμανι σε δικο του ναργιλέ ;)
Ατμιζε όπως σε ευχαριστει και σε βολεύει .Στην νεκροψία θα έχεις τις απαντησεις που εναγωνίως ψαχνεις :bigboss:

Reaction score
15.548
οταν διαβαζω χαζα με πιανει μια σαχλαμαρα και θελω να φαω κεικ :p

να ξεκινησουμε απο τα απλα....:D

μια αντισταση στο 0.2Ω νικελ ειναι πολυ κοντα στα 2Ω κανθαλ
μια αντισταση στο 0.02Ω νικελ ειναι πολυ κοντα στο 0.2Ω κανθαλ

δλδ θελουν την ιδια ενεργεια για να πιασουν θερμοκρασια...

η διαφορα TC και POWER ειναι οτι στο ενα κανεις κουμαντο εσυ στην θερμοκρασια που θελεις
...ενω στο αλλο δεν μπορεις....

Το μεν νικελ μπορει να παιξει σαν κανθαλ ενω το κανθαλ δεν μπορει να παιξει σαν νικελ ;)

....τα χαζα του Μανο μας δεν τα σχολιαζω....πιστευω να καταλαβε με αυτα που εγραψα οτι ειναι λαθος.

Για να παιζεις σωστα με νικελ θελεις συχνη αλλαγη στο συρμα και βαμβακι
.....ενω στο κανθαλ τα ξεχνας και ατμιζεις οτι ναναι.....:party:

Ειναι ενας λογος που δεν κανουν νικελ.....βαριουνται να αλλαξουν συρμα-βαμβακι.:D

....εγω προτεινω TC ....
καθαρες ωραιες γευσεις και σταθερες ......στην θερμοκρασια που θελει ο καθενας...

Reaction score
15.548
Χμ χμ!

Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες!

Πάντως η άλλη αντίσταση η 0,25 ήθελε 30-60 βατ και στα 60 ζωντάνευε...

Οπότε αυτή στα 0,2 μάλλον ένα 70-αρι το θέλει..
ειναι λαθος ....αλλο μεταλο το ενα και αλλο το αλλο

η 0.2 νικελ αντε να τραβαει 15 βατακια...αναλογα την θερμοκρασια πουχεις παντα..

Timaras

Reaction score
2.153
Μα αφού μπορείς να ρυθμίσεις και την ισχύ εκτός από τη θερμοκρασία!
Μόλις έβαλα την 0.2 Οhm Ni με την ισχύ στα 30w και η θερμοκρασία δεν ανεβαίνει πάνω από 240 βαθμούς και δε λέει και τίποτα σαν αίσθηση.
Αν τα 30 τα κάνω 40w τότε κάτι γίνεται με τη γεύση και κόβει και το μηχανάκι στους 260 βαθμούς που θέλω!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.627
Members
38.472
Νεότερο μέλος
nickger