Ηλεκτρονικό τσιγάρο

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
Κωστα ,αμα "αρπάζει" αμεσως η αντισταση ατμιζεις εκει που σου αρεσει .Αμα ανεβάσεις θα σου'ρθει πιο ζεστό εως καυτό .
Ανέμελε ,τα μοντακια αλλάζουν τα βολτ και το ρευμα που τραβάνε ανάλογα με την σχεδιαση του τσιπ που φοράνε .
Στα ηλεκτρονικα μοντ οι μπαταρίες καταπονούνται πολύ λιγότερο απ'ότι στα μηχανικά που την "αδειάζεις " σε καθε τραβηγμα .

Reaction score
36
Με βάση τα αποτέλεσμα στο section coil wrapping sto steam engine βγάζω το εξης συμπέρασμα :
Αν έχουμε ίδιο συρμα και επιθυμούμε να ατμίζουμε π.χ στα 200 mW/mm² Heat Flux τότε μας συμφέρει να έχουμε όσο το δυνατόν χαμηλότερη αντίσταση ώστε να έχουμε χαμηλότερο heat capacity (ζεσταμα γρηγοροτερο αντιστασης) και να ατμίζουμε σε λιγότερα βατ και βολτ με αποτέλεσμα να κάνουμε εξοικονομιση σύρματος και καταπονηση μπαταρίας.Και άλλο ένα στοιχείο που μας δίνε ειν να έχουμε και όσο πιο κοντά πόδια αντίστασης ώστε να έχουμε και τις λιγότερες απώλειες ενέργειας λόγω μακρυών.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
Αδερφε ,ειπαμε να ατμισουμε οχι να πάρουμε Phd στην Θερμοδυναμική :o .
Τετοιες απορίες μονο ο Κεφάλας μπορει να στις απαντησει που ειναι βαθυς γνώστης :unsure:

Reaction score
36
Αδερφε ,ειπαμε να ατμισουμε οχι να πάρουμε Phd στην Θερμοδυναμική :o .
Τετοιες απορίες μονο ο Κεφάλας μπορει να στις απαντησει που ειναι βαθυς γνώστης :unsure:
Απλά βάζω νούμερα στο steam engine και προσπαθώ να ερμηνέυσω τα αποτελέσματα ;)

Reaction score
15.546
γιατι ταλαιπωρεις τον εαυτο σου φιλε μου !!!!!

μοντακι με TC εχεις
....βαλε ενα συρμα για TC και κανε σε οσους βαθμους θελεις...
Εαν παλι δεν θελεις σταθερη θερμοκρασια .....ανεβασε φουλ βαθμους και κανε μια κρυο μια ζεστο...;)

απο εκει και περα αν θες να ψαχτεις πιο πολυ εχει μπολικο πραμα το TC για να κανεις διαφορα...:)

ολα αυτα που ψαχνεις τα κανει το μοντακι που πηρες αυτοματα.....μην ταλαιπωρεις τον εαυτο σου λοιπον.:drinks:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.034
Τα πόδια της αντίστασης είναι ένα θέμα, όταν το συνολικό μήκος του σύρματος είναι μικρό, πχ όταν έχουμε 2-3 σπείρες και σχετικά μικρής διαμέτρου (<2,5χιλ).

Όταν έχουμε αρκετά μεγάλο συνολικό μήκος σύρματος, σε σχέση με το μήκος των ποδιών, τότε στα πόδια αντιστοιχεί ελάχιστο ποσοστό της ενέργειας που καταναλώνει όλο το πηνίο, και δε μας απασχολεί. Ουσιαστικά στις 4 σπείρες και πάνω, δε τίθεται θέμα.

Είμαι στο στάδιο που ψάχνω τη μικρότερη τάση λειτουργίας στην αντίσταση, γιατί νομίζω ότι όσο πιο μικρή η τάση, τόσο πιο πυκνό το άρωμα, αρκεί βέβαια να παράγεται καλό ντουμάνι, να ατμιζει καλά το σύστημα. Έχω φτάσει στα 2,5 βολτ με εξαιρετικό αποτέλεσμα στο άρωμα και παραγωγή ατμού, με αντίσταση 0,34 ωμ και 4 σπείρες ελαφρώς αραιές (ίσα ίσα να μην ακουμπούν μεταξύ τους).

Θέλει χοντρό σύρμα, χαμηλής ωμικής αντίστασης, αλλά ταυτόχρονα αποπλατυσμενο, ώστε να μην έχει μεγάλη θερμοχωρητικότητα. Νομίζω πως πρέπει να δοκιμάσω ριμπον. Όχι στο τουιτερ αυτή τη φορά! :D

Έχω μπόλικο ριμπον στο σπίτι από μαγκνεπαν, λες;:lol::lol::lol::lol:

Reaction score
8.905
.....συμφέρει να έχουμε όσο το δυνατόν χαμηλότερη αντίσταση ώστε να έχουμε χαμηλότερο heat capacity (ζεσταμα γρηγοροτερο αντιστασης) και να ατμίζουμε σε λιγότερα βατ και βολτ με αποτέλεσμα να κάνουμε εξοικονομιση σύρματος και καταπονηση μπαταρίας.
Οι χαμηλές (σάμπ-ώμ) αντιστάσεις έχουν μεν γρήγορο άρπαγμα, αλλά απαιτούν πολλά βάτ / αμπέρ...
άρα μεγαλύτερη καταπόνηση μπαταρίας.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.034
Το Φαραώ ρτα έχει εξαιρετικό ντεκ!

Να το πάρω; Τι λέτε;

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
Τι θες Κωστα ?
Να ψωνίσεις κατι η ψάχνεις κατι συγκεκριμμένο ? Αρωμα-ντουμάνι - γκάζια ?
Θες τανκ η ντριπερακι με βαθυ ντεκ σου κάνει επίσης ?
[DOUBLEPOST=1493992470][/DOUBLEPOST]
Η αντίσταση zip κάνει unzip στο άρωμα...

View attachment 74187
Ο κεφάλας στην έπλεξε ?:gotcha:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.034
οχι.......
Γιατί; Είδα από κοντά το ντεκ και είναι εξαιρετικό!

Να, τέτοιο ντεκ έχει κι ο Φαραώ.

Τι θες Κωστα ?
Να ψωνίσεις κατι η ψάχνεις κατι συγκεκριμμένο ? Αρωμα-ντουμάνι - γκάζια ?
Θες τανκ η ντριπερακι με βαθυ ντεκ σου κάνει επίσης ?
Ψάχνω κάτι συγκεκριμένο.
Θέλω ντεκ για 1 αντίσταση.
Θέλω άρωμα στο φουλ.
Θέλω ελεύθερη πνευμονική. (Όχι ρεστρίκτεντ)
Θέλω ντεκ να μη πιάνει η βίδα πάνω στο σύρμα, γιατί με το σφίξιμο της βίδας, το στρέφει το σύρμα. Θέλω η βίδα να σπρωχνει πλάκα που να πιέζει το σύρμα, όπως στο ντεκ του Βασίλη ή του Φαραώ.

Και δε θέλω σκέτο ντριπερ, θέλω αυτονομία, να έχει κάδο, να μη χρειάζεται κάθε 5-10 τζουρες να στάζω ζουμί.

Στο Φαραώ το μόνο που δε μου άρεσε, είναι το μέγεθος, είναι ρε φουστη μου τεράστιο μπουρι, αλλά από την άλλη δείχνει εξαιρετικό.
[DOUBLEPOST=1493998168][/DOUBLEPOST]

Πολύ ωραίο ντεκ! Να, ένα τέτοιο θέλω..

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
Παρτο να παει στο διάολο ....αφου το έχεις περιγραψει ηδη :D
του Βασίλη ειναι 2,5 ml και δεν έχει ερθει Ελλάδα ακομα

Εγω παρέλαβα μια IMC-7 ...
IMG_20170505_181709.jpg

καπνογόνο σκετο ...εξαφάνισης πληθυσμού που ειχες πει κι εσύ παλιότερα
IMG_20170505_182136.jpg
IMG_20170505_182357.jpg